Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Όλες οι αλλαγές στις εξετάσεις της Α' Λυκείου

Κορυφώνεται η αγωνία για περίπου 80.000 μαθητές της Α' Λυκείου, που για πρώτη φορά θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις μέσω της Τράπεζας Θεμάτων, δεδομένου ότι η βαθμολογία της τάξης αυτής θα μετρά και για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.
Απορίες σχετικά με τον τρόπο που θα διεξαχθούν οι εξετάσεις έχουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί. Η εφημερίδα "Εθνος" παρουσιάζει έναν αναλυτικό οδηγό για όλη τη διαδικαδία των εξετάσεων.

Ειδικότερα, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι τη στιγμή που τα θέματα των εξετάσεων θα φτάσουν στα χέρια των μαθητών είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και οι εκπαιδευτικοί καλούνται να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες που θα στείλει στα σχολεία το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) μέσω του υπουργείου Παιδείας.
Αρχικά, οι διευθυντές των 1.300 γενικών λυκείων της χώρας σε συνεργασία με τους καθηγητές που διδάσκουν στην Α' Λυκείου θα καταρτίσουν το πρόγραμμα εξετάσεων του κάθε σχολείου για όλα τα μαθήματα και στη συνέχεια θα το στείλουν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας.
Έπειτα, όταν ξεκινήσουν οι εξετάσεις, για κάθε σχολείο και κάθε μάθημα ξεχωριστά θα γίνεται καθημερινά ηλεκτρονική κλήρωση από την Τράπεζα θεμάτων και στη συνέχεια ο αρμόδιος καθηγητής θα συμπληρώνει τα θέματα των εξετάσεων με αυτά που έχει επιλέξει ο ίδιος και θα τα δίνει στους μαθητές.
Διαβάστε ολόκληρο τον οδηγό και παραδείγματα στις παρακάτω σελίδες του “Έθνους”.
Πηγή: Εθνος

Αλαλούμ από την εγκύκλιο για την «εφεδρεία»

Εγείρονται ουσιαστικά ζητήματα νομιμότηταςστην σχετική απόφαση του ΣτΕ
Αλαλούμ από την εγκύκλιο για την «εφεδρεία»
Πλήρες αλαλούμ επικρατεί στις υπηρεσίες λόγω του τρόπου με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την υπόθεση της επαναφοράς στο Δημόσιο των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας. Παράλληλα, εγείρονται ουσιαστικά ζητήματα νομιμότητας στην εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για την «εφεδρεία». Δεν είναι μόνο οι χρονοβόρες διαδικασίες και τα προβλήματα που ανακύπτουν από την εγκύκλιο με τις νέες προϋποθέσεις  για να τοποθετηθούν ξανά στις υπηρεσίες τους όσοι έχουν αποχωρήσει δυνάμει των αντισυνταγματικών διατάξεων για την «εφεδρεία».

Νομικοί κρίνουν ότι είναι παράνομο να θεωρείται πρόσληψη η αποκατάσταση υπαλλήλων με βάση την υπ' αριθ. 3354/2013 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν.4024/2011, που αφορούν την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την αυτοδίκαιη απόλυση υπαλλήλων (άρθρο 33 του Ν.4024/2011). Η σύγχυση επιτείνεται, καθώς ήδη έχουν ανακληθεί πράξεις αυτοδίκαιης απολύσεις για προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, χωρίς τις πρόσθετες προϋποθέσεις που θέτει η τελευταία εγκύκλιος.

Ειδικότερα, με τη νέα εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναδεικνύονται τα εξής προβλήματα:

1. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εμφανίζεται με νέα εγκύκλιο για προσθήκες στις διαδικασίες με τις οποίες θα γίνει η επαναφορά αυτών των υπαλλήλων, πέντε μήνες μετά  τις οδηγίες που είχε δώσει προς τις υπηρεσίες (έγγραφο Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ. 26.20/952/29038 -17 Δεκεμβρίου 2013) .

2. Εμπλοκή με τους υπαλλήλους που ήδη επανήλθαν στις υπηρεσίες τους, ύστερα από ανάκληση αποφάσεων αυτοδίκαιης θέσης σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Για την ανάκληση οι υπηρεσίες τους ακολούθησαν τις οδηγίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης του Δεκεμβρίου του 2013.
Έχουν εκδοθεί ήδη τέτοιες αποφάσεις υπηρεσιών (π.χ. στο υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων, στο υπουργείο Εργασίας, σε νοσοκομεία , ακόμα και στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, κ.ά.).
Το έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το Δεκέμβριο του 2013,ανέφερε,ως προς τη διαδικασία ότι «(…)Η επαναφορά τους γίνεται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του κατά περίπτωση αρμοδίου υπουργείου ή του κατά περίπτωση οργάνου διοίκησης του φορέα, σε κενή οργανική θέση του φορέα από τον οποίο αποχώρησαν, ή εφόσον δεν υπάρχουν κενές θέσεις ή αυτές δεν επαρκούν η Διοίκηση θα πρέπει να προβεί σε επανασύσταση των θέσεων που καταργήθηκαν και τις οποίες κατείχαν οι υπάλληλοι όταν απολύθηκαν αυτοδικαίως ή πριν τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, αφού βέβαια εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις προς τούτο.
Οι εν λόγω υπάλληλοι εντάσσονται σε θέση της κατηγορίας και του κλάδου που υπηρετούσαν.
Όσον αφορά δε τη βαθμολογική τους κατάταξη , θα καταταγούν με βάση το συνολικό χρόνο υπηρεσίας τους, όπως αυτός προκύπτει συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που μεσολαβεί από την 27-11-2011, ημερομηνία αυτοδίκαιης αποχώρησης τους λόγω συνταξιοδότησης κατ' εφαρμογή των διατάξεων της υποπαρ. 1γ του άρθρου 33 του ν.4024/ 2011 ή εισόδου τους σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας μέχρι την επαναφορά τους .
Επισημαίνεται ότι οι Διευθύνσεις Διοικητικού ή Προσωπικού θα πρέπει πρώτα να προβούν σε ανάκληση της διαπιστωτικής πράξης λύσης της υπαλληλικής τους σχέσης και εν συνεχεία να εκδώσουν την απόφαση επαναφοράς στην υπηρεσία των αιτούντων υπαλλήλων.
Η ως άνω απόφαση επαναφοράς των εν λόγω υπαλλήλων στην υπηρεσία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (…)».

3. Η εγκύκλιος της 28ης Απριλίου 2014 (Αριθμ. Πρωτ.:ΔΙΠΠ/Φ.2.9/37/10325)  διαμορφώνει νέο πλαίσιο και αναφέρει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση των διαδικασιών επαναφοράς των εν λόγω υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους είναι η έκδοση απόφασης κατανομής του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Και σημειώνει ότι «τα αιτήματα για έκδοση απόφασης κατανομής θα πρέπει να υποβάλλονται από το φορέα, πριν την έκδοση της απόφασης επαναφοράς, στη Διεύθυνση Προσλήψεων Προσωπικού του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενώ πριν τη δημοσίευσή τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.10 του άρθρου 49 του ν.3943/2011, απαραίτητη είναι η βεβαίωση που εκδίδεται από την ανωτέρω υπηρεσία για τον έλεγχο τήρησης του λόγου ένα προς πέντε.».
Μάλιστα, όπως  ανέφερε σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  η επαναφορά στην υπηρεσία γίνεται κατόπιν σχετικής απόφασης κατανομής που εκδίδει ο Υπουργός ∆ιοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, κατόπιν αιτήματος του φορέα υποδοχής. «Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται για κάθε πρόσληψη στο ∆ημόσιο», σημειώνει.

4. Όμως, μπορεί να θεωρηθεί  «πρόσληψη» η επιστροφή στις υπηρεσίες  τους και η αποκατάσταση υπαλλήλων κατ΄εφαρμογή απόφασης του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματική την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα;
Όχι, σύμφωνα με τον δρ. Συνταγματικού Δικαίου, δικηγόρο κ. Απόστολο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος επισημαίνει ότι «είναι πέρα για πέρα παράνομο να θεωρούν πρόσληψη την επαναφορά
υπαλλήλων στην υπηρεσία τους από την οποία τέθησαν σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και έχουν αποχωρήσει λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης κατ' εφαρμογή αντισυνταγματικών διατάξεων , όπως έκρινε το ΣτΕ».
Όπως τονίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου στις όποιες αποφάσεις της Δημόσιας Διοίκησης πρέπει να εφαρμόζονται δυο αρχές, η αρχή της νομιμότητας και η Αρχή του κράτους δικαίου. «Σε συμμόρφωση με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η Πολιτεία όφειλε στο πλαίσιο της αρχής της νομιμότητας να ανακαλέσει όλες τις πράξεις αυτοδίκαιης απόλυσης και να επαναφέρει τους υπαλλήλους άμεσα στις θέσεις τους».  

Όσα έγραψε χθες το «Βήμα» με τίτλο «επιστροφή μετ΄εμποδίων» σημειώνοντας ότι «περιπλέκεται η υπόθεση της επαναφοράς στο Δημόσιο των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας» φαίνεται ότι είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός συνεχιζόμενου αλαλούμ σε εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο βάσει και των συμφωνιών κυβέρνησης-Τρόικας. Το λιγότερο «αξιοσημείωτη» θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η σπουδή του υπουργείου να εκδώσει δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει ότι  δημοσιεύματα  «που κάνουν λόγο για "επιστροφή μετ' εμποδίων" και "περιπλοκή της υπόθεσης επαναφοράς" δεν έχουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα».
Και επί τη ευκαιρία, η εγκύκλιος του υπουργείου χρειάζεται, ούτως ή άλλως, μια διόρθωση καθώς σε δυο σημεία της αναγράφεται λανθασμένα «ν. 4024/2012» ως  ο νόμος με τις διατάξεις της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, αντί του ορθού ν. 4024/2011…
Αλαλούμ από την εγκύκλιο για την «εφεδρεία»

Μαχαίρι στα πάντα φέρνει το Μεσοπρόθεσμο 2015-2018


Άνευ προηγουμένου περιστολή δαπανών στο Δημόσιο προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2015 -2018 που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.

Το Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 προβλέπει συγκράτηση των συνταξιοδοτικών δαπανών, μείωση του λειτουργικού κόστους των νοσοκομείων, δεσμευτικά ανώτατα όρια για τις δαπάνες των ΟΤΑ, αλλά και την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης.

Το νέο Μεσοπρόθεσμο εξακολουθεί να προβλέπει το προληπτικό πάγωμα του 10% των πιστώσεων του Προϋπολογισμού και την αποδέσμευσή τους μόνο κατά το δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους, όμως προχωρά και ένα βήμα παραπέρα. Συγκεκριμένα, προβλέπει πως έως το 2018 τα δεσμευτικά ανώτατα όρια των δαπανών του Κρατικού Προϋπολογισμού θα προσαρμοστούν στα επίπεδα του 2013.

Οι δημόσιες δαπάνες ως ποσοστό του ΑΕΠ αναμένεται να συγκρατηθούν στα επίπεδα του 42,1% έως το 2018, ενώ τα δημόσια έσοδα από 43,7% εφέτος αναμένεται να σταθεροποιηθούν στο 41,4% το 2018.

Σημειώνεται πως για το διάστημα 2015-2018 αναμένεται μέση ανάπτυξη πάνω από το 3,3%. Σημειώνεται ακόμα πως εξ αρχής το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας βασίστηκε στην παραδοχή ότι οι δαπάνες για συντάξεις και υγειονομική περίθαλψη θα περιορισθούν σημαντικά.

Το ΔΝΤ εκτιμά πως στην περίοδο 2014-2030 οι δαπάνες για συντάξεις στην Ελλάδα θα αυξηθούν κατά 0,5%, ενώ σε όρους καθαρής παρούσας αξίας προβλέπει πως στην 36ετία 2014-2050 οι δαπάνες για συντάξεις θα αυξηθούν κατά 20,8%, όταν στο ίδιο διάστημα στις προηγμένες οικονομίες θα σημειώσουν αύξηση κατά 28,5% κατά μέσον όρο.

Ομοίως, οι δαπάνες για υγειονομική περίθαλψη αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,8% την περίοδο 2014-2030, ενώ σε όρους καθαρής παρούσας αξίας στο διάστημα 2014 -2050 εκτιμάται πως θα αυξηθούν κατά 39,9%, ήτοι τρεις φορές λιγότερο σε σχέση με τις προηγμένες οικονομίες (91,7%).

Σύνταξη στα 62 για 800.000 ασφαλισμένους (αναλυτικοί πίνακες)

Ευκαιρίες σε περισσότερους από 800.000 ασφαλισμένους για να κλειδώσουν σύνταξη πριν από τα 62 έτη τους και πριν έρθει το νέο ασφαλιστικό κρύβουν οι γενικές αλλά και οι ειδικές συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις που ισχύουν για όσους έχουν ασφαλιστεί μέχρι το 1992 σε Ταμεία μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών.
Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα η σύνταξη είναι πλήρης και με 15 χρόνια ασφάλισης...
ενώ με τις εν λόγω προϋποθέσεις μπορούν να συνταξιοδοτηθούν 14 διαφορετικές κατηγορίες ασφαλισμένων.
Δείτε τους σχετικούς πίνακες:
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δείτε εάν έχουν χακάρει τους λογαριασμούς σας


To Heartbleed, το σημαντικό ίσως κενό ασφαλείας που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής στο Internet, ταλανίζει ακόμα τις εταιρείες που πασχίζουν να κλείσουν όλες τις τρύπες αλλά και τους χρήστες, οι οποίοι δεν ξέρουν εάν οι λογαριασμοί και τα δεδομένα τους είναι ασφαλή ή όχι.
Το Forbes συνέταξε μια λίστα με τρεις ιστοσελίδες με τις οποίες μπορείτε να ελέγξετε δωρεάν εάν έχετε εκτεθεί στο Heartbleed.
Μπορείτε να επισκεφτείτε τώρα τα haveibeenpwned.com, PwnedList και Shouldichangemypassword.com και να ενημερωθείτε για την ασφάλεια των λογαριασμών σας. Έχετε, επίσης, τη δυνατότητα να κάνετε εγγραφή για να σας αποσταλεί στο μέλλον ειδοποίηση εάν κάποιος από τους λογαριασμούς σας "χακαριστεί".

Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με το απερχόμενο και το νέο Δ.Σ. της ΕΑΑΣ


 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το απερχόμενο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) και βράβευσε τον απερχόμενο Πρόεδρο Αντιστράτηγο ε.α. Παντελή Μαυροδόπουλο.
Στη συνάντηση παρέστησαν η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων τόνισε:
«Σήμερα πήραμε την πρωτοβουλία σε αυτή την αλλαγή φρουράς που γίνεται στο χώρο των αποστράτων να διοργανώσουμε αυτή τη συμβολική και σεμνή εκδήλωση. Πρώτα από όλα για να αποχαιρετίσουμε και να τιμήσουμε τον απερχόμενο Πρόεδρο και το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, να καλωσορίσουμε το καινούργιο.

Εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας σας διαβεβαιώνουμε ότι, όπως και όλο αυτό τον καιρό, έτσι και στο μέλλον θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας γιατί πράγματι πιστεύουμε ότι οι θέσεις, οι απόψεις, οι διεκδικήσεις της Ένωσης είναι καταρχήν δίκαιες, αλλά και για ένα λόγο παραπάνω. Διότι η αντίληψη που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ότι όσοι αποστρατεύονται δεν παύουν από το να διατηρούν ζωντανούς τους δεσμούς με τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων και το εθνικό αμυντικό μας σύστημα.
Το Υπουργείο αλλά και η Ελλάδα χρειάζεται την εμπειρία, τη γνώση, τις απόψεις, τις εισηγήσεις και τις προτάσεις όλων εκείνων που υπηρέτησαν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και που πολλές φορές νηφάλια και με υψηλό αίσθημα ευθύνης οι απόψεις και οι προτάσεις που διατυπώνονται βοηθούν και την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία στη χάραξη της πολιτικής της.
Το Σώμα των αποστράτων τα τελευταία χρόνια υφίσταται μεγάλες πιέσεις. Ξέρετε πολύ καλά πώς είχαν τα πράγματα πριν από τρία περίπου χρόνια, πώς εξελίχθηκαν, πώς αντιμετωπίσαμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις. Η κατάσταση έχει σχετικά σταθεροποιηθεί αλλά οι αδικίες είναι ακόμα εκεί. Με όσα έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα από την Κυβέρνηση, σταδιακά θα αρχίσουν να αποκαθίστανται. Εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε να δίνουμε αυτό τον αγώνα και πιστεύω ότι στο τέλος αφού κλείσει αυτή η περίοδος, θα ανοίξει μια νέα πιο αισιόδοξη για την Πατρίδα μας πάνω από όλα, για την κοινωνία μας και βεβαίως για όλους.

Θα ήθελα κ. Μαυροδόπουλε ιδιαίτερα να αναφερθώ και να εξάρω τη δική σας συμβολή. Όλον αυτό τον καιρό υπήρξατε ένας εξαίρετος σύμβουλος της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και πραγματικός αγωνιστής για τα δίκαια της οικογένειας των αποστράτων στη χώρα μας. Έτσι το θέλουν οι καιροί να ζείτε σήμερα τη δεύτερη αποστρατεία σας. Αλλά είμαι βέβαιος ότι το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο θα χρειαστεί και τις γνώσεις και τις εμπειρίες και τις συμβουλές σας.
Εγώ θεωρώ ότι ήταν μεγάλη τιμή για όλους μας να συνεργαστούμε μαζί σας. Κρατούμε τις καλύτερες των εντυπώσεων και πάνω από όλα αυτό που σας διέκρινε, μια συνειδητή, αγωνιστική προσπάθεια για τα δικαιώματα των αποστράτων αλλά και για κάτι που έχει μεγάλη σημασία για εμένα στη διατήρηση του ανώτατου βαθμού επιπέδου της αξιοπρέπειας όλων εκείνων που υπηρέτησαν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και που πρώτος εσείς ενσαρκώσατε και με τη ζωή σας και με τις δράσεις σας.
Σε αυτό το πνεύμα, λοιπόν, σήμερα βρεθήκαμε εδώ. Προχθές ο Στρατηγός κ. Κωσταράκος παρέστη στην εκδήλωση που δυστυχώς λόγω της επίσκεψης στην Αίγυπτο δεν μπορέσαμε εμείς να παραστούμε. Μας μετέφερε τις συγκινητικές στιγμές από αυτή την εκδήλωση. Σήμερα όμως είναι μια μέρα που δίνεται και θεσμική συνέχεια σε αυτό το σπουδαίο έργο που επιτελείτε.
Κλείνοντας, θα ήθελα να σας πω ότι όπως και στην προηγούμενη θητεία μου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, έτσι και τώρα αισθανθήκατε και διαπιστώσατε το βαθύτατο σεβασμό που τρέφω προς όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε είναι εν ενεργεία είτε σε κάποια στιγμή κρίθηκε ότι θα πρέπει να γυρίσουν στην πολιτική ζωή.
Και το πιστεύω και το εννοώ ότι για εμάς δεν αποστρατεύεστε ποτέ.  Αυτό είναι μια καθαρά διοικητική πράξη που σε καμία περίπτωση δεν σας αποκόβει από τη μεγάλη σας οικογένεια που από την πρώτη κιόλας στιγμή που περάσατε τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι και την ημέρα που αποστρατευθήκατε, αλλά και στη συνέχεια θα θέσει από πάνω σας μια ομπρέλα προστασίας, εκτίμησης και σεβασμού.
Αυτά θα ήθελα να σας πω. Να αποχαιρετίσουμε το προηγούμενο, το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, να καλωσορίσουμε το καινούργιο και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στην αποστολή του που και αυτή θα τελείται κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες και πιεστικές συνθήκες».
Ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος ανέφερε :
«Ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτή την πρωτότυπη, πρωτόγνωρη και για πρώτη φορά την τιμή που κάνατε στο Σώμα των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών.
Αυτό πιστεύω ότι με τη συμπαράσταση του κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος έχει απόλυτες απόψεις με αυτές που εσείς πρεσβεύετε, θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Είναι μια πολύ καλή αρχή.
Είμαστε ευγνώμονες διότι το Νοέμβριο του 2010 επί Κυβερνήσεως του κ. Παπαδήμου, που αναλάβατε το Υπουργείο, σταματήσατε όταν σας πείσαμε, αν και ήδη ήσασταν πεπεισμένος, ότι θα πρέπει να παραμείνουμε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Και η υποδοχή που μας κάνατε τότε, στέλνοντας τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και όλη αυτή η διαγωγή που δείξατε μέχρι σήμερα, μας τιμά ιδιαίτερα και το Σώμα των Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών, από όπου και να προέρχονται, θέλει να σας ευχαριστήσει εκ βάθους καρδίας.
Η αγάπη μου πέραν αυτού του στοιχείου είναι απεριόριστη. Διότι όταν ένας τιμά το Σώμα, αυτό το ηρωικό Σώμα των Ελλήνων Αξιωματικών σημαίνει ότι τιμά την Πατρίδα και την Ιστορία της χώρας, η οποία θα έχει λαμπρό μέλλον και θα επανέλθει πάλι έστω και μετά από πέντε, δέκα, δεκαπέντε, είκοσι χρόνια στην πορεία που η φύση και η τύχη του Ελληνικού λαού της επιβάλει».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)