Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Φιλία μεταξύ ανθρώπου και καρχαρία


Μια παράξενη και εντελώς αναπάντεχη φιλία έφερε στη δημοσιότητα μέσω φωτογραφιών το Γαλλικό περιοδικό “Le magazine des voyages de pêche”. Πρόκειται για τη φιλία που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε έναν λευκό καρχαρία και στον Αυστραλό ψαρά που τον είχε πιάσει στα δίχτυα του αλλά τον απελευθέρωσε.

Όπως φαίνεται, η περίεργη αυτή σχέση είναι πολύ ιδιαίτερη αφού όπου πάει ο ψαράς είναι και ο καρχαρίας. Όταν το σκάφος του Αυστραλού τον πλησιάζει, ο θυληκού καρχαρία γυρνάει με την κοιλιά προς τα πάνω, έτσι ώστε να την χαϊδέψει τόσο εκεί, όσο και στο λαιμό. Επίσης, η χαρά του καρχαρία είναι τόσο μεγάλη που κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό.
Ο ψαράς πάντως, ίσως και λίγο απελπισμένος, δήλωσε: “Εδώ και 2 χρόνια δεν με αφήνει μόνο μου… Με ακολουθεί όπου κι αν πάω με αποτέλεσμα η παρουσία της να τρομάζει τα υπόλοιπα ψάρια. Δεν ξέρω τι να κάνω.”






ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - Η τρόικα ανέλαβε τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος της χώρας


ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941...
Σε εθνικό ζήτημα διατήρησης στοιχειώδους ελέγχου της χώρας εξελίσσεται πλέον η υπόθεση της απαγορευμένης συγχώνευσης των τραπεζών Εθνική και Eurobank.
Το γεγονός ότι η τρόικα κατάφερε και επέβαλε την άποψή της και άλωσε τις δύο τράπεζες σημαίνει ότι έχουμε κρατικοποίησή τους με προσφυγή στο Ταμείο Σταθερότητας, αλλά και αναχαίτιση της τελευταίας προσπάθειας κάποιων ελάχιστων πατριωτικών κυβερνητικών κέντρων να δημιουργήσουν μια μεγάλη τράπεζα που δεν θα μπορούσε να αγοράστει εύκολα από τους ξένους και να υπάρχει ένα τελευταίο εθνικό οχυρό μη ελεγχόμενο από τους ξένους που ίσως καποτε σήκωνε το βάρος της εθνικής ανάτασης.
Τώρα, τόσο η Εθνική όσο και η Eurobank θα αγοραστούν αντί πινακίου φακής από ξένους οίκους, οι οποιοι θα σφίξουν ακόμη περισσότερο την κάνουλα ρευστού και θα στερεύουν την ελληνική οικονομία και από τα τελευταία αποθέματα δανειοδότησης ελληνικών επιχειρήσεων, ελέγχοντας 100% την ελληνική τραπεζική αγορά, αφού και οι άλλοι δύο όμλοι Πειραιώς και Alpha Bank επιβιώνουν καθαρά λόγω μηχανισμού ELA.
Με λίγα λόγια η Ελλάδα παύει να υπάρχει ως κράτος στον τραπεζικό τομέα και αυτό έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια να το αποφύγει η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά δεν τα κατάφερε. Η τρόικα απαγόρευσε την συγχώνευση και εδώ αναδεικνύεται ανάγλυφα η έλλειψη εθνικής κυριαρχίας.
Και αυτό είναι το πρώτο, πριν απ'όλα τ'αλλα, που πρέπει να ανακτηθεί πριν το έθνος συζητήσει με τον εαυτό του, ποιο και που βρίσκεται το μέλλον του.
Για το πως ανακτάται η εθνική κυριαρχία, την απάντηση την δίνει η Ιστορία για τα έθνη που είναι διατεθειμένα νε επιβιώσουν. Τα λοιπά έθνη απλά περνάνε ως τίτλοι στα διάφορα κεφάλαια της Ιστορίας. . Από σήμερα το βραδυ η χωρα μπαίνει σε διαδικασία κατάργησης, επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση κάθεται ακόμα εκεί που είναι και δεν κηρύσσει εκλογές άμεσα....
H άλωση της καρδιάς της ελληνικής οικονομίας και η Μέχρι την Τετάρτη θα κριθούν οι εξελίξεις.
Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται τι θα γίνει από αύριο στις δύο τράπεζες που είναι πρακτικά χρεοκοπημένες και κρατικοποιημένες. Από την συμπεριφορά των καταθετών θα κριθεί η βιωσιμότητα της κυβέρνησης. Αν η κατάσταση ξεφύγει στα γκισέ των καταστημάτων, ο Θεός να βάλει το χέρι του...
Πλέον η τρόικα έχει τον πλήρη έλεγχό τους, βάσει των Μνημονίων που έχουν υπογραφεί και αυτή θα αποφασίσει για την τύχη τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή και το οποίο το έχει ήδη παρουσιάσει το defencenet.gr, η Εθνική θα συγχωνευθεί με τις τράπεζες Proton Bank και Αττικής, ενώ η Eurobank με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Δηλαδή αντί ισχυρού βιώσουμου σχήματος η Εθνική και η Eurobank θα απορροφήσουν τα ρετάλια της τραπεζικής αγοράς.
Η αφορμή για να περάσουν υπό τον έλεγχο του ΤΧΣ ήταν το γεγονός ότι περιέργως δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 10% από ιδιωτικά κεφάλαια που απαιτείτο για την συγχώνευσή τους.
Ως γνωστόν, εαν η αύξηση  κεφαλαίου δεν καλυφθεί με 10% από ιδιωτικά κεφάλαια περνάμε αυτομάτως στο ΤΧΣ. Οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha έχουν ήδη εξασφαλίσει το 10%.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη Εθνική και Eurobank ενημέρωσαν την ΤτΕ ότι δεν μπορούν να βρουν το 10% και επομένως περνάνε στο ΤΧΣ.  
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι "οι καταθέσεις σε όλες τις ελληνικές τράπεζες είναι απόλυτα ασφαλείς και ότι οι αποφάσεις για τις τράπεζες δεν σημαίνουν ουδεμία παραπάνω επιβάρυνση ούτε λήψη νέων μέτρων, αλλά ειδικά για τις καταθέσεις ποιος τον πιστεύει πλέον όταν η ίδιοι οι εκπρόσωποι της τρόικα λάνε ότι πλεόν δεν θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι, αλλά οι καταθέτες την διάσωσή τους".
Ερωτηθείς για το ποιο θα είναι το μέλλον του deal, καθώς το ΤΧΣ θα λάβει αποφάσεις με βάση τα δικά του κριτήρια ως νέος βασικός μέτοχος των δύο τραπεζών είπε:
«Σημασία έχει η ανακεφαλαιοποίηση και για αυτή υπάρχουν επαρκείς πόροι και αυτό είναι το βασικό». Απίστευτη θέση: Η ανακεφαλαιοποίηση είναι σημαντική, ότι το γεγονός ότι δεν ελέγχει τίποτα σε αυτή την χώρα, ούτε καν το γραφείο του!
Τέλος ερωτηθείς αν μπορεί το ΤΧΣ να πωλήσει στο μέλλον κάθε τράπεζα χωριστά απάντησε ότι το ΤΧΣ μπορεί να λάβει όποια απόφαση θέλει με βάση τα κριτήρια που θα θέσει.
Η απόφαση για Εθνική και Eurobank ελήφθη  μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας μετά τόσο την πρωινή συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και μετά την απογευματινή σύσκεψή τους με το οικονομικό επιτελείο και τους επικεφαλής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο και την κυρία Σακελαρίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Υπενθυμίζεται ότι η τρόικα αντιλαμβανόμενη ότι το μέγεθος του ενιαίου σχήματος που θα δημιουργούσε η συγχώνευση των Εθνική και Eurobank, καθώς στα 170 δισ. ευρώ, το ενεργητικό του νέου ομίλου θα ήταν ίσο σχεδόν με το ΑΕΠ της χώρας και θα δυσκόλευαν εξαιρετικά τον ολικό έλεγχο του τραπεζοπιστωτικού συστήματος.
Η κατάσταση στην χώρα βαίνει όλο και πιο κρίσιμη καθημερινά. Η επίπλαστη ηρεμία που επικράτησε από τον Δεκέμβριο μέχρι σήμερα τελειώνει. Η χώρα έχει καταληφθεί από ξένες δυνάμεις και πρέπει ο κάθε ένας από τους Έλληνες κατέχοντες την εξουσία να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταθέσει σχέδιο εξόδου από εδώ που βρισκόμαστε...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΛΛΑΣ - ΚΥΠΡΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΝΑΥΤΙΛΙΑ‏

Ο Σόιμπλε υπήρξε σαφής.
«Oι καταθέτες πρέπει να πηγαίνουν τα χρήματά τους σε σίγουρες τράπεζες και όχι στο ρίσκο των υψηλών επιτοκίων».
Μετά τη δήλωση αυτή 50.000 επιστολές στάλθηκαν στην Κύπρο από Γερμανικές τράπεζες, προτείνοντας στους καταθέτες άμεση μεταφορά των χρημάτων τους στο ασφαλή Γερμανικό οικονομικό παράδεισο!

Μου φάνηκε αρκετά παράδοξο οι ισχυροί τραπεζίτες της Γερμανίας να «ζητιανεύουν» καταθέσεις στον τραπεζικό «σκουπιδότοπο» του. λεηλατημένου τραπεζικού συστήματος της Κύπρου και αναρωτήθηκα, αν έχουν τόσο. ανάγκη, μήπως δεν είναι τόσο. ισχυροί;

Έκανα μία έρευνα και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα της, γιατί τελικά οι Γερμανικές τράπεζες μπορεί να ειναι πολλά, όμως μόνο για υγιείς κι ασφαλείς δεν φημίζονται! Οι περισσότερες τράπεζες τους είναι ουσιαστικά. υπό κατάρρευση!

Η ναυαρχίδα του Γερμανικού συστήματος η Deutsche Bank, χρειάζεται άμεσα 10 δις για να ανακεφαλαιοποιήσει τη θυγατρική της στις ΗΠΑ. Έχει χορηγήσει τεράστια ποσά σε ναυτιλιακά δάνεια, τα οποία είναι «σε καθυστέρηση» και η μόνη λύση - που έχει βρει- είναι να μεταθέτει την εξόφληση του κεφαλαίου και να κεφαλαιοποιεί τους τόκους εως ότου «σκάσουν» (Roll over)!

Ενώ λοιπόν είναι σε δυσμενή φάση - περισσότερο και από τη Lehman Brothers - η έκθεσή της σε ναυτιλιακά δάνεια είναι περίπου όσο το κούρεμα της Κύπρου 6 δις ευρώ! Μάλιστα εβγαλε στο σφυρί θυγατρικές της αλλά κανείς δεν τις αγοράζει! Όσο για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Commerz Bank, καταρρέει σταθερά, όπως μου εξηγούσε χρηματιστής και φαίνεται από την πορεία της μετοχης της.

Ολα ξεκίνησαν από τη ναυτιλία.
Κάποιοι φωστήρες Γερμανοί οικονομολόγοι, σκέφτηκαν ότι επειδή η χώρα τους κατασκευάζει αυτοκίνητα (και έχει βαριά βιομηχανία), μπορεί να ανταγωνιστεί τους Ελληνες και Κύπριους εφοπλιστές. Γιγάντωσαν λοιπόν ένα στόλο κοντέινερ και βγήκαν στη διεθνή αγορά μεταφοράς εμπορευμάτων.
Αυτά τη δεκαετία του 90 βρήκαν πρόθυμους τραπεζίτες να τους χορηγήσουν τεράστια δάνεια, με τα οποία τιτλοποίησαν και «μόλυναν» όλο το τραπεζικό τους σύστημα!

Ο οίκος Moodys εκτιμά ότι η έκθεση των 10 μεγαλύτερων τραπεζών στη ναυτιλία ανέρχεται στα 98 δις, γεγονός το οποίο εδώ και μερικούς μήνες έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό τόσο στη Bundesbank, όσο και στην ομοσπονδιακή αρχή οικονομικής εποπτείας BaFin.
Tο ποσό αυτό είναι, σύμφωνα με τον Αμερικανικό οίκο αξιολόγησης αθροιστικά υπερδιπλάσιο σε σχέση με την έκθεση που υπάρχει στα ομόλογα της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, και της Ισπανίας.
Ο Andreas Dombret μέλος του Δ. Σ. της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας προειδοποίησε τόν Φεβρουάριο ότι η κρίση στη ναυτιλία θα τινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα.
Ηδη οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες στη ναυτιλία η HSH Nordbank και η Commerzbank, έχουν τεθεί κάτω από τη στενή εποπτεία τόσο της Bundesbank όσο και του BaFin. H Commerzbank το 2012 απορρόφησε την άλλη μεγάλη Γερμανική τράπεζα τη Deutsche Shiffsbank και στη συνέχεια έκλεισε το ναυτιλιακό της κομμάτι, το οποίο αγωνίζεται μάταια να πουλήσει.

Και ενώ λοιπόν η Μέργκελ με θράσος, εξαγγέλλει πώς οι επενδυτές μέτοχοι, ομολογιούχοι και καταθέτες πρέπει να χάνουν τα χρήματά τους -όταν οι τράπεζες πτωχεύουν- η HSH Nordbank που παραμένει στη ναυτιλία, αναγκάστηκε να ζητήσει και να λάβει κρατική βοήθεια ύψους 1,3 δις ευρώ, από το κρατίδιο Schleswing Holstein το οποίο είναι μέτοχός της, για να μην πτωχεύσει από τις κεφαλαιακές ανάγκες που προκύπτουν από τα επισφαλή δάνεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι το KG Funds που διογκώθηκε την δεκαετία του 90 με τη ναυτιλία.

Οι αυστηροί Γερμανοί που διαφημίζουν παντού τη δίκαιη φορολογική μεταχείρισή τους, πρόσφεραν σε αυτά τα Funds. αφορολόγητες επενδύσεις. Τις μέρες της ναυτιλιακής άνθησης εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί με οικονομική επιφάνεια, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, μηχανικοί, έσπευσαν να τοποθετήσουν εκεί χρήματα έχοντας το πλεονέκτημα της μη φορολόγησης και των υψηλών αποδόσεων. Τα Funds αυτά αγόρασαν και ναυπήγησαν εκατοντάδες πλοία σε υψηλές τιμές, λαμβάνοντας παράλληλα άφθονα δάνεια από τις Γερμανικές τράπεζες.
Όμως το 2008 η φούσκα των αξιών των πλοίων έσπασε ξαφνικά και από το 2009 η ναυτιλία μπήκε στην περιπέτεια της κρίσης.

Όλα αυτά τα πλοία σήμερα έχουν χάσει και το 70% της αξίας τους και έχουν αποδομήσει κάθε πρόβλεψη των δανειακών τους συμβάσεων. Είναι μία άνευ προηγουμένου καταστροφή την οποία τα KG Funds αδυνατούν να διαχειριστούν διότι δεν έχουν την τεχνογνωσία του εφοπλιστή. Τα πλοία τους βγήκαν στην αγορά για να πωληθούν, ώστε να συμμαζέψουν μέρος της ζημιάς τους.

Οι Ελληνες εφοπλιστές έκαναν πάρτι αγοράζοντας για ένα κομμάτι ψωμί πολλά από τα πλοία που έβγαλαν στο σφυρί οι Γερμανικές τράπεζες.Έτσι εξηγείται λοιπόν η κίνηση «του πνιγμένου που κρέμεται από τα μαλλιά του», και το ζητιάνεμα προς τους πελάτες των Κυπριακών τραπεζών.
Εξηγείται και το μίσος εναντίον της Ελλάδας και Κύπρου και η άρνηση αλληλεγγύης.
Η ναυτιλία της Γερμανίας βούλιαξε από τον ανταγωνισμό των Ελλήνων και Κύπριων εφοπλιστών πού μετά την καταστροφή, αγοράζουν πάμφθηνα τα καράβια τους.

Μπορεί εμείς να διδαχθήκαμε πικρά τι σημαίνει δημοσιονομική σπατάλη (και που μας οδήγησε), οι Κύπριοι τι σημαίνει έκθεση και πιστωτική σύνδεση (σε χώρα με επισφαλή ομόλογα), αλλά πιο πριν οι Γερμανοί πήραν το δικό τους μάθημα.

Έμαθαν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι επειδή φτιάχνεις καλά αυτοκίνητα και ηλεκτρικές σκούπες, δεν μπορείς να ανταγωνισθείς τους Ελληνες και Κύπριους εφοπλιστές που κυριαρχούν στις παγκόσμιες θάλασσες 3000 χρόνια!

Το σύντομο ανέκδοτο με δύο λέξεις που προκαλεί γέλιο στους ναυτιλιακούς κύκλους είναι «Γερμανός. καπετάνιος»!

Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 2013

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ...


ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Η ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ ΜΕ ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕΡΑ 
ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΞΕΡΟΥΝ 
ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ...
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ...
ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙΑ ΜΑΣ...
ΜΙΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥΣ
Η ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΝΑ ΚΡΗΤΗ...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)