Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ

Oι αλλαγές στη λειτουργια των επιχειρησεων (2011)





















http://www.eges.gr

Οδηγιες για εξαγορά της στρατιωτικης θητειας απο τον ΟΑΕΕ

Ο Νόμος Ν. 3863/2010 προβλέπει, ότι στις περιπτώσεις που θεμελιώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1/1/2011 έως και την 31/12/2014, το ποσό για την εξαγορά στρατιωτικής θητείας μειώνεται κατά 30%, ενώ από την 1/1/2015 και εφεξής μειώνεται κατά 50%.

Επίσης, σύμφωνα με την εγκύκλιο Αρ. 7/22.2.2011 όσοι καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό της εξαγοράς, θα τύχουν επιπλέον μείωσης κατά 15%, ενώ επισημαίνεται ότι το μηνιαίο ποσό της αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας, μετά την κατά περίπτωση έκπτωση, δεν πρέπει να υπολείπεται του 20% επί του εκάστοτε ισχύοντος 25πλασίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.


Oι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ μπορούν να αναγνωρίσουν το χρόνο στρατιωτικής θητείας μόνο με εξαγορά, δηλαδή αφού καταβάλλουν τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές.
Οδηγός για αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας
όπως στα Ταμεία των μισθωτών, έτσι και στο Ταμείο των αυτοαπασχολούμενων υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, στην περίπτωση που ο χρόνος στρατιωτικής θητείας χρησιμοποιείται για θεμελίωση του δικαιώματος.

Έτσι λοιπόν:
1. Όταν η αναγνώριση γίνεται με σκοπό την προσαύξηση της σύνταξης, δεν υπάρχουν προϋποθέσεις. Ο ασφαλισμένος μπορεί, όποτε ο ίδιος θέλει, να αναγνωρίσει το χρόνο στρατιωτικής θητείας ως χρόνο ασφάλισης στο Ταμείο του.
2. Όταν η αναγνώριση γίνεται με σκοπό να συμπληρωθούν οι απαραίτητες χρονικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση σύνταξης (θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος), απαιτείται να έχει συμπληρωθεί το 58ο έτος της ηλικίας και 3.600 ημέρες ασφάλισης.
Πόσο κοστίζει η αναγνώριση
Για να αναγνωριστεί ο χρόνος στρατιωτικής θητείας στον ΟΑΕΕ, θα πρέπει να κατα-
βληθεί ποσό ίσο με εκείνο που καταβάλλει ο ασφαλισμένος στον κλάδο σύνταξης κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Αίτηση στην οποία ο ενδιαφερόμενος να αναφέρει εάν επιθυμεί να αναγνωριστεί όλος
ο χρόνος ή μέρος από τη στρατιωτική θητεία.
Πιστοποιητικό του Στρατολογικού Γραφείου, στο οποίο αναφέρεται ο ακριβής χρόνος
στρατιωτικής θητείας.

Έκπτωση 15% και δόσεις στην εξαγορά
Η πληρωμή για την αναγνώριση μπορεί να γίνει είτε εφάπαξ με έκπτωση 15% είτε σε
μηνιαίες δόσεις, που δεν μπορούν να είναι περισσότερες από τους μήνες που αναγνωρίζονται. Ο χρόνος στρατιωτικής θητείας που αναγνωρίζεται, δεν συνυπολογίζεται για τη συμπλήρωση των 37 ετών και συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Επίσης δεν συνυπολογίζεται για τη συμπλήρωση των 11,5 ετών, πού απαιτούνται για τη χορήγηση αναλογικής σύνταξης.
Παραδείγματα - οδηγός για ασφαλισμένους στον OAEE
Ασφαλισμένος στο ΤΕΒΕ και σήμερα ΟΑΕΕ, έχει συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας του και 33 χρόνια ασφάλισης. Έχει υπηρετήσει 2 έτη στρατιωτικής θητείας και διερωτάται εάν θα πρέπει να αναγνωρίσει το χρόνο στρατιωτικής θητείας ή όχι.
Η απάντηση στην περίπτωση αυτή είναι ότι συμφέρει οπωσδήποτε η αναγνώριση, ανεξάρτητα με το εάν παραμείνει στην ασφάλιση ή θελήσει να συνταξιοδοτηθεί. Μπορεί, λοι-
πόν, να αναγνωρίσει το χρόνο στρατιωτικής θητείας και να συνταξιοδοτηθεί αμέσως.
Μπορεί επίσης να αναγνωρίσει το χρόνο αυτό και να συνταξιοδοτηθεί τα επόμενα χρόνια με μία καλή προσαύξηση στη σύνταξή του.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1:
Ασφαλισμένος στο Ταμείο Εμπόρων και σήμερα ΟΑΕΕ έχει συμπληρώσει 35 έτη ασφάλισης και μπορεί να συνταξιοδοτηθεί, αφού έχει συμπληρώσει και το 60ό έτος που απαιτείται με βάση τις διατάξεις του ΟΑΕΕ.Προβληματίζεται εάν θα πρέπει να αναγνωρίσει το χρόνο της στρατιωτικής του θητείας για προσαύξηση στη σύνταξή του.

Η απάντηση είναι ότι, και στην περίπτωση αυτή, συμφέρει η αναγνώριση, αφού για κάθε έτος πάνω από τα 35, οι πρώην ασφαλισμένοι του Ταμείου Εμπόρων και σήμερα του ΟΑΕΕ παίρνουν προσαύξηση 5% στη σύνταξή τους.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2:
Ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ, σήμερα έχει συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης και το 65ο έτος της ηλικίας του και μπορεί να συνταξιοδοτηθεί. Έχει υπηρετήσει για 2 χρόνια στο στρατό και προβληματίζεται εάν θα πρέπει να τα αναγνωρίσει.

Στην περίπτωση αυτή δεν είναι βέβαιο ότι συμφέρει η αναγνώριση. Εξαρτάται από τις ασφαλιστικές κατηγορίες, στις οποίες είχε ασφαλιστεί για όλη την περίοδο.
Εάν το ποσό της σύνταξης που δικαιούται με βάση τις ασφαλιστικές κατηγορίες είναι μικρότερο του κατώτατου ορίου σύνταξης, που δίνεται από το Ταμείο (386 ευρώ σήμερα) δε συμφέρει η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3:

Ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα το 2012 με αναγνώριση ενός έτους στρατιωτικής υπηρεσίας. Αν οι εισφορές Κλάδου Σύνταξης στην κατηγορία που έχει υπαχθεί κατά την ημερομηνία της αίτησης ανέρχονται σε 315,59 ευρώ, το ποσό της εξαγοράς της στρατιωτικής υπηρεσίας, βάσει των διατάξεων του Ν. 1358/83 θα ανέλθει σε 315,59Χ12μήνες =3.787,08 ευρώ και μετά τη μείωσή του κατά 30% (μείωση που ισχύει για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014) σε 2650,96 ευρώ (το οποίο υπολογίζεται ως εξής: 3.787,08 Χ 30% = 1136,12 και κατά συνέπεια 3.787,08 - 1136,12 = 2650,96). Στο προκύπτον ποσό εξαγοράς (2650,96 ευρώ) θα γίνει στη συνέχεια και η μείωση 15% που προβλέπεται από τον Ν. 1358/83 (άρθρο 2 παρ. 4) οπότε το τελικό ποσό εφάπαξ καταβολής υπολογίζεται ως εξής:

2650,96 Χ 15% = 397,64

2650,96 - 397,64 = 2253,32 ευρώ

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 4 :

Ημερομίσθιο ανειδίκευτου εργάτη: 33,04 ευρώ Χ 25πλάσιο = 826 ευρώ Χ 20% (τρόπος υπολογισμού της αναγνώρισης στρατιωτικής υπηρεσίας για μισθωτούς) = 165,20 ευρώ

Εάν μετά τις εκπτώσεις έχουμε τελικό ποσό π.χ. 156 ευρώ τότε η αναγνώριση της στρατιωτικής υπηρεσίας θα γίνει με το ποσό των 165,20 ευρώ.

1. Η μείωση του 15% που προβλέπεται από την παρ. 4 του άρθρου 2 του Ν. 1358/83 για την εφάπαξ καταβολή του ποσού της εξαγοράς της στρατιωτικής υπηρεσίας θα γίνεται επί του ποσού που προκύπτει μετά την έκπτωση που προβλέπεται στην παράγραφο 18 του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010 (30% για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι 31/12/2014 ή 50% για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1/1/2015) και όχι στο αρχικό ποσόν.

2. Δυνατότητα ανάκλησης ήδη υποβληθείσας αίτησης για αναγνώριση στρατιωτικής υπηρεσίας προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να επανυποβάλλει στον ΟΑΕΕ αίτηση για να τύχει της προβλεπόμενης έκπτωσης 30% ή 50% αντίστοιχα, υπάρχει μόνο όταν ο προαναφερόμενος θεμελιώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2011 και εφεξής και εφόσον είτε δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση αναγνώρισης από την αρμόδια Περ/κή Δ/νση του Οργανισμού, είτε έχει εκδοθεί η απόφαση αλλά ο ασφαλισμένος δεν έχει καταβάλλει ακόμα εισφορές.

3. Ως χρόνος πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας θεωρείται και ο χρόνος πειθαρχικής φυλάκισης πέραν έως και είκοσι (20) ημερών, άσχετα αν εκτίθηκε ή όχι, σύμφωνα με την παρ.1β) του άρθρου 42 του Ν. 3421/2005 (ισχύς νόμου από 13/12/05).

β) Σχετικά με την αναγνώριση θητείας βουλευτή, υπουργού, υφυπουργού και αιρετών προέδρων κοινοτήτων, δημάρχων και νομαρχών, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8α και β του άρθρου 5 του Ν. 3863/2010, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι:

Τα ανωτέρω αναφερόμενα πρόσωπα δύνανται να αναγνωρίσουν οποτεδήποτε τους χρόνους που αντιστοιχούσαν και αντιστοιχούν στη θητεία τους και είχαν ή έχουν διακόψει το επάγγελμά τους λόγω ασυμβίβαστου.

Οι αναλογούσες εισφορές που αφορούν την εν λόγω αναγνώριση βαρύνουν τα πρόσωπα αυτά. Περαιτέρω διευκρινήσεις για τον τρόπο αναγνώρισης αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο. Για την αναγνώριση ως δικαιολογητικό θα προσκομίζεται βεβαίωση χρόνου θητείας από τον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα (πχ Βουλή, Υπουργείο Εσωτερικών, Περιφέρεια).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ:

1. Χρόνος που είχε αναγνωριστεί στο παρελθόν (στρατιωτικής υπηρεσίας ή χρόνος προ εγγραφής στο τέως ΤΕΒΕ ή ΤΑΕ) αφαιρείται από τον συνολικό χρόνο για αναγνώριση που προβλέπεται στην παρ. 18 του άρθρου 10 του Ν. 3863/2010 (2011-> 4 έτη, 2012-> 5 έτη κλπ).

2. Σχετικά με την αναγνώριση του χρόνου ανεργίας πέρα από την Υπεύθυνη Δήλωση και τα σχετικά δικαιολογητικά που αναφέρονται στην εγκύκλιο ΟΑΕΕ.110/10, ισχυρό στοιχείο απόδειξης μη δραστηριότητας είναι και τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος της Δ.Ο.Υ. του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος ανεργίας.

3. Στις περιπτώσεις που οι ασφαλισμένοι αναγνωρίζουν οποιονδήποτε από τους προβλεπόμενους για τον ΟΑΕΕ χρόνους για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, θα εκδίδεται πιστοποιητικό χρόνου ασφάλισης από το αρμόδιο περ/κό τμήμα και θα αποστέλλεται ο ατομικός φάκελος με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά από το αρμόδιο περ/κό τμήμα στο τμήμα Ασφάλισης και Εσόδων της οικείας Περ/κής Δ/νσης προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση αναγνώρισης. Σε κάθε άλλη περίπτωση αναγνώρισης (για προσαύξηση) θα διαβιβάζεται μόνο ο ατομικός φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από το αρμόδιο περ/κό τμήμα στο τμήμα Ασφάλισης και Εσόδων της οικείας Περ/κής Δ/νσης για την έκδοση σχετικής απόφασης.

4. Τα περιφερειακά τμήματα υποχρεούνται να παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων σχετικά με τις αναγνωρίσεις μαζί με τα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην εγκύκλιο ΟΑΕΕ.110/10. Στην περίπτωση της αναγνώρισης χρόνου προ εγγραφής θα παραλαμβάνουν το σχετικό αίτημα με Υπεύθυνη Δήλωση του ενδιαφερόμενου ότι θα προσκομίσει τα δικαιολογητικά που θα καθοριστούν με νεώτερες οδηγίες της Υπηρεσίας.


MNHMONIO ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 2011






Ιωάννης Σ. Κοτσαρίδης
Στρ.Οικονομολόγος (Σχης ε.α)
Φοροτεχνικός Α' - Μέλος ΟΕΕ
Δνση Γραφείου: Βουτσινά 87, Χολαργός Tηλ.2110125501, Κιν.6947653193
site:www.militaryconsultant.gr, e-mail: kotsaridisi@yahoo.gr

Μείωση των ορίων των ακαθάριστων εσόδων για την υποχρεωτική υπογραφή δηλώσεων από Λογιστή Φοροτεχνικό

Με την ΠΟΛ.1008/19.1.2010 μειώθηκαν τα όρια των ακαθαρίστων εσόδων με βάση τα οποία υπάρχει η υποχρέωση από τις επιχειρήσεις να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, με την υπογραφή Λογιστή Φοροτεχνικού.

Σύμφωνα με την απόφαση, υπογράφονται υποχρεωτικά από λογιστή Φοροτεχνικό όλες οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και φόρου προστιθέμενης αξίας (Φ.Π.Α.), αρχικές, συμπληρωματικές, τροποποιητικές, περιοδικές και εκκαθαριστικές των εμπορικών ή μικτών επιχειρήσεων εφόσον τα ακαθάριστά έσοδα ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, και των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσίας καθώς και των ελεύθερων επαγγελματιών εφόσον, τα έσοδα ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.

Μανώλης Ρασούλης:Εφυγε την κατάλληλη στιγμη και δεν θα δει την Ελλαδα στα τάρταρα...

Το τελευταίο αντίο στο συνθέτη Μανώλη Ρασούλη, θα πουν συγγενείς και φίλοι την Τρίτη, στις 4:30 το απόγευμα, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Μανώλης Ρασούλης βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη. Ο θάνατος του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα που έκανε σήμερα την νεκροψία και νεκροτομή, επήλθε από έμφραγμα.

Τραγική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο συνθέτης εξέπνευσε πριν από δέκα ημέρες.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου» (θα υπάρχει εκπρόσωπος στον προαύλιο χώρο του νεκροταφείου) ή στον τραπεζικό λογαριασμό: EUROBANK 0026 0178 870100 872073 e


Παραιτήθηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος από περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

O κ. Αλέξης Μητρόπουλος
Παραιτήθηκε από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου Αττικής ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Αττική Συνεργασία - ΌΧΙ στο Μνημόνιο» κ. Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο καθηγητής εργατικού δικαίου και Πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους είχε προαναγγείλει την απόφασή του στην παράταξή του.

Τη θέση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής θα πάρει ο υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης του κεντρικού τομέα Αθήνας και στέλεχος του ΣΥΝ κ. Νίκος Βούτσης.

Επίσης, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου του Συνδυασμού «Αττική Γη» ο μουσικοσυνθέτης κ. Νότης Μαυρουδής.

Προϋποθέσεις και υπολογισμός συνταξης, ασφαλισμένων στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ
(Γενικές κατηγορίες (Ν. 1902/90, Ν. 3655/2008,Ν.3863/10,αρθ.10 παρ..11-εγκ.57/10).)
Συνταξιοδότηση με 4.500 ημέρες ασφάλισης
Συνταξιοδότηση με τις Διατάξεις της 35/ετίας
Συνταξιοδότηση με τις Διατάξεις της 35/ετίας (ΒΑΡΕΑ)
Συνταξιοδότηση με 10.000 Ημέρες Ασφάλισης
Συνταξιοδότηση με τα ΒΑΡΕΑ
Συνταξιοδότηση με 11.100 Ημέρες Ασφάλισης
Συνταξιοδότηση Μητέρων και Χήρων Πατέρων με ανήλικα παιδιά
Συνταξιοδότηση Μητέρων και Πατέρων με ανάπηρα τεκνα και Σύζυγοι
Αναπήρων
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ
(Ν. 1902/90, άρθρο 27, Ν.3863/10,αρθρο 10 παρ.13 εγκ. 57/10).
Συνταξιοδότηση με 4.500 ημέρες
Συνταξιοδότηση με 10.000 ημέρες
ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Οικοδόμοι
Προσωπικό Ο.Τ.Α.
Τυφλοί
Παραπληγικοί-τετραπληγικοί
Πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία
Νεφροπαθείς
Πάσχοντες από αιμορροφιλία τύπου Α ή Β - Υποβληθέντες σε μεταμόσχευση
συμπαγών οργάνων
Υποβληθέντες σε μεταμόσχευση μυελού των οστών/πάσχοντες από σκλήρυνση
κατά πλάκας που επιφέρει παραπληγία-τετραπληγία/ακρωτηριασμένοι στα δύο
άνω ή κάτω άκρα ή στο ένα άνω και ένα κάτω άκρο
Εργαζόμενοι σε υπόγειες στοές μεταλλείων-λιγνιτωρυχείων
Ασφαλισμένοι νέων ασφαλιστικών περιοχών & επαγγελματικών κατηγοριών
Κατ' οίκον του εργοδότη απασχολούμενα πρόσωπα
Αλλες ειδικότητες
Δεύτερη Σύνταξη Γήρατος
Μετατροπή Σύνταξης


Ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που υπήχθησαν στην ασφάλισή του για πρώτη φορά από 1.1.1993


Πλήρη Σύνταξη
Μειωμένη Σύνταξη

Ειδικά Επιδόματα


ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
(Απαιτειται η γνωση των αποδοχων 10ετίας)

ΟΔΗΓΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ



tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)