Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Επαχθείς όροι


Απολύσεις στο Δημόσιο, άμεση αύξηση αντικειμενικών αξιών και φόρων, νέες έκτακτες εισφορές, μειώσεις στις δαπάνες στην υγεία και τα επιδομάτα ανεργίας,είναι μέτρα – προϋπόθεση για να πάρουμε την 5η δόση

Το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της 5ης δόσης, η οποία θα διατεθεί, πιθανότατα, στις αρχές Ιουλίου, έδωσε η τρόικα. Όπως ανακοινώθηκε από το κλιμάκιο των στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπήρξε συμφωνία με την κυβέρνηση σε μια δέσμη οικονομικών και χρηματοπιστωτικών πολιτικών, που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι του οικονομικού προγράμματος της χώρας. Η αυστηρή εφαρμογή τους, επισημαίνεται από την τρόικα, θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η δημοσιονομική βιωσιμότητα, να διαφυλαχθεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και να δοθεί ώθηση στην ανταγωνιστικότητα, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και απασχόληση.

Οι δεσμεύσεις, σύμφωνα με την τρόικα, που ανέλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του οικονομικού προγράμματος, αφορούν τα εξής:

- Τη σημαντική μείωση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα, την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο δημοσίων φορέων

- Την επιτάχυνση αισθητά του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Προς τον σκοπό αυτό, η κυβέρνηση θα συστήσει φορέα ιδιωτικοποίησης, με επαγγελματική και ανεξάρτητη διαχείριση. Η κυβέρνηση έχει ήδη συντάξει εκτεταμένο κατάλογο περιουσιακών στοιχείων προς αποκρατικοποίηση, με στόχο έσοδα 50 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2015 και θα αξιολογεί την πρόοδο που έχει σημειωθεί, βάσει ενδιάμεσων στόχων, τριμηνιαίων και ετησίων.

- Στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, έχει σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος. Η νομοθεσία για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, τη μεταρρύθμιση της υγείας, τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας, την εξάλειψη των εμποδίων για τη σύσταση και λειτουργία επιχειρήσεων και την απελευθέρωση των μεταφορών και της ενέργειας, έχει ψηφιστεί είτε πρόκειται να ψηφιστεί. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες στους παραπάνω τομείς και ταυτόχρονα θα δώσει νέα έμφαση σε παράγοντες ανάπτυξης, όπως είναι η αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας και η εξάλειψη των διοικητικών εμποδίων στις εξαγωγές. Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το νέο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων θα είναι αποτελεσματικό το ταχύτερο δυνατόν, οι ελληνικές αρχές θα ενισχύσουν τη διαδικασία υλοποίησης, μεταξύ άλλων, μέσω τεχνικής συνδρομής από το ΔΝΤ, από κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και μέσω δημιουργίας μηχανισμών παρακολούθησης.

Φορολογική επίθεση σε ακίνητα, εισοδήματα, κατανάλωση

Συνοπτικά, τα μέτρα φορολογικής πολιτικής περιλαμβάνουν:

* Από τον επόμενο μήνα, αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που θα προκαλέσουν αυξήσεις σε δεκάδες φόρους και τέλη, που βαρύνουν την κατοχή εκμετάλλευση ή μεταβίβαση ακινήτων.

* Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στους κατόχους ακινήτων με αντικειμενική αξία άνω των 4.000 ευρώ/τ.μ., χωρίς να αποκλείεται το όριο να μειωθεί.

* Σχεδιάζεται η μείωση του αφορολόγητου ορίου για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, από 400.000 ευρώ, σε 300.000 ευρώ και, σε συνδυασμό με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, ο ΦΑΠ θα επιβαρύνει περισσότερους μικροϊδιοκτήτες.

* Μειώνεται το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες στις 6.000 ευρώ, από 12.000 ευρώ που είναι σήμερα. Ο συντελεστής από τις 6.000 μέχρι τις 12.000 ευρώ θα είναι 10%, που σημαίνει αύξηση του φόρου κατά 600 ευρώ.

* Μειώνεται στο επίπεδο των 8.000 ευρώ (από 12.000 ευρώ) το αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς από την 1η Ιουλίου 2011, με το οποίο θα γίνεται η παρακράτηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Θα επιβαρύνει τους μισθωτούς με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ, με ετήσιο φόρο ύψους 400 ευρώ, ή με 29 ευρώ το μήνα.

* Καταργούνται όλες οι φοροαπαλλαγές για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 60.000 - 70.000 ευρώ, ενώ ορισμένες θα καταργηθούν αδιακρίτως εισοδήματος. Θα ισχύσουν από τη χρήση 2011 και θα γίνει αισθητή η περικοπή τους το 2012, με την εκκαθάριση των δηλώσεων.

* Επιβάλλεται ειδικός φόρος στα αναψυκτικά «μη αλκοολούχα ποτά».

* Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στους κατόχους αυτοκινήτων άνω των 2.000 ή 2.500 κ.ε.

* Εξισώνεται ο φόρος πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης από τον Οκτώβριο.

* Επιβάλλεται ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο.

* Αυξάνεται η φορολογία στα τσιγάρα.

* Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

* Αυξάνονται τα ποσά των τεκμηρίων δαπανών διαβίωσης που επιβλήθηκαν από τη χρήση 2010.

* Περικόπτονται επιδόματα ανεργίας ΕΚΑΣ, και γενικά κοινωνικές παροχές από τον ΟΑΔΕ ΟΕΕ – ΟΕΚ καθώς τίθενται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

* Περικόπτεται η ιατροφαρμακευτική δαπάνη και οι δαπάνες υγείας, κατά 310 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται «η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη κάνει τις τελευταίες βδομάδες σχετικές ανακοινώσεις με συγκεκριμένες αποφάσεις που επιβεβαιώνουν τη βούλησή της να προχωρήσει σε αυτήν την πορεία. Τα σχετικά κείμενα θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες για την οριστικοποίησή τους και τελούν υπό την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, πριν κατατεθούν στη Βουλή».

Την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών διαδέχθηκε έκρηξη κερδών στο χρηματιστήριο της Αθηνάς με τον γενικό δείκτη να καταγράφει άνοδο 4,52%

O ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ...‏

Πως μπορέσαμε να ζήσουμε χωρις αυτες τις εφευρεύσεις????


ΑΥΓΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πως μπορέσαμε να ζησουμε τοσο καιρο χωρις αυτο το τοσο χρησιμο?

ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΜΕ ΦΩΣ
Απαραιτητο για την νυχτερινη τουαλέττα
ΡΟΥΧΟ ΓΙΑ ΜΩΡΟ ΜΕ ΞΕΣΚΟΝΟΠΑΝΟ
Το μωρο κυλιέται ελεύθερα και συγχρόνως βοηθάει στην καθαριοτητα
ΜΑΝΤΗΛΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΙΣ ΜYΞΕΣ
ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΓΙΑ SPAGUETTI
Πριν γινοταν χρησιμοποιώντας τους πνεύμονες.
ΡΟΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ
Εσυ εχεις απλό μαυρισμα?
ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΜΕ PUZZLE
Σταματα να χτυπαει οταν το φτιάχνεις: ξεχνα το απλο χτύπημα και συνέχεια του υπνου
ΚΙΝΗΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ

ΚΑΘΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ
ΤΡΥΦΕΡΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ
Με αρωμα Gardenia και Lavanda
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ REMOTE CONTROL
ΘΗΚΗ ΓΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ
…η εισαι απο εκεινους που μεταφερουν τα παντα σε σακούλες οπως οι γιαγιαδες?

DVD REWINDER



KAΛΤΣΕΣ ΜΕ ΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ $ 100, ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΛΙΠ
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΚΑΘΙΣΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤTAΣ
Τι μονο να τρώμε στο φως των κεριων

ΡΑΠΤΟΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ
Πρακτικο, χρησιμο και εαν δεν υπάρχει λυση…
ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΤΕΣ
Πισω απο το δεντρο ειναι το καλυτερο μερος, αυτη ειναι η εκδοχη 2.0
ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΜΕΝΟ KEYBOARD

ΟΛΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ
Nεες λυσεις σε παλια προβληματα
ΖΩΝΗ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΗ ΔΙΑΙΤΑΣ
ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΓΑΤΩΝ

ΗΛΕΙΑ: Έκοψαν το ρεύμα σε άπορη ηλικιωμένη

Έ

κοψαν το ρεύμα σε ανάπηρη και πάμφτωχη ηλικιωμένη, ενώ της χρωστούν το προνοιακό επίδομα!
Ανεμοχώρι Ηλείας, ώρα 9 το πρωί. Μπροστά από ένα παλιό λυόμενο σταματάει ένα αυτοκίνητο της ΔΕΗ. Ένας υπάλληλος κατεβαίνει και χτυπάει την πόρτα. Ξεπροβάλει το προσωπάκι μιας μικρούλας και κοιτάζει απορημένη τον άγνωστο επισκέπτη.
«Είναι μέσα η γιαγιά σου;».
«Γιαγιά ένας κύριος σε ζητάει».
Μια ηλικιωμένη, που στηρίζεται σε δυο μαγκούρες και σέρνοντας με κόπο τα πόδια της, έρχεται στην πόρτα.
«Είμαι από τη ΔΕΗ και ήρθα να σου κόψω το ρεύμα γιατί δεν το πλήρωσες».
«Παιδάκι μου, το ξέρω πως χρωστάω. Όμως δεν μου έχουν δώσει ακόμα το προνοιακό επίδομα από το μήνα Απρίλι».
«Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου και θα το κόψω».
Η μικρούλα, είναι δεν είναι 5 χρονών, αισθάνεται την απειλή και αγκαλιάζει σφιχτά τα πόδια της γιαγιάς, ίσως για να την προστατέψει, ίσως για να προστατευθεί και η ίδια...
Ο υπάλληλος «κάνει τη δουλειά του», κόβει το ρεύμα και φεύγει.
Η ηλικιωμένη γυναίκα, κρύβοντας τα δάκρυά της για να μην τα δει η εγγονούλα, σέρνει αργά τα βήματά της και μπαίνει στο φτωχοκάλυβο. Ανάβει το... καμινέτο και βάζει επάνω ένα κατσαρολάκι με λίγα μακαρόνια. Το φαγητό της ημέρας. Τα δάκρυα συνεχίζουν να τρέχουν στο πρόσωπό της. Έξω έχει ακόμα ήλιο, έχει ακόμα φως. Για το βράδυ, κάτι θα βρεθεί για να φωτιστούν η μικρούλα και η γιαγιά. Ένα κεράκι, μια λάμπα πετρελαίου...
Και το προνοιακό επίδομα, 580 ευρώ το δίμηνο, 290 ευρώ το μήνα, ακόμα αργεί...
Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, ένας πρώην πανίσχυρος υπουργός, έδεινε(;) εξηγήσεις σε Προανακριτική Επιτροπή, για το πώς βρέθηκαν στο λογαριασμό του καταθέσεις σε χιλιάδες Γερμανικά μάρκα, για το πώς αγόρασε δύο διαμερίσματα 85.000 ευρώ και 30.000 ευρώ αντίστοιχα, χωρίς καν να έχει κάνει ανάληψη(!) από τραπεζικό λογαριασμό, και για το πώς αυξήθηκε απότομα και αδικαιολόγητα η περιουσιακή του κατάσταση ύψους 55.616.733 δραχμών...
Στο Ανεμοχώρι της Ηλείας όμως, ο υπάλληλος «έκανε τη δουλειά του» για χρέος προς τη ΔΕΗ 400 ευρώ...
Και τα δάκρυα της βασανισμένης γερόντισσας ακόμα τρέχουν...


ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΣΥΝΘΗΜΑ........‏

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)