Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Παραιτήθηκε ο Διευθυντής Ενημέρωσης του Πενταγώνου

Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ηλίας Βεργίτσης, μη μπορώντας να κάνει αλλιώς μετά τις αποκαλύψεις της zougla.gr, για τις διαδικτυακές και κοινωνικές δραστηριότητές του.

Ο κ. Βεργίτσης, υπό το ψευδώνυμο Saile Sistigrev, είχε αναρτήσει αγγελίες σε διαδικτυακούς τόπους του εξωτερικού, για την υπενοικίαση δωματίων στο διαμέρισμά του επί της οδού Σεβαστείας, στα Ιλίσια. Από τους υποψήφιους ενοικιαστές ζητούσε τα χρήματα να καταβληθούν χέρι με χέρι, χωρίς την μεσολάβηση τραπεζών.

Ως τηλέφωνο και email επικοινωνίας, εμφανίζονταν αυτά που χρησιμοποιεί για υποθέσεις του Yπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ ο ίδιος αναρτούσε σε δημόσια θέα λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του, τις σεξουαλικές προτιμήσεις του και την καταγωγή του.

Επίσης εμφανιζόταν και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, επίσης του εξωτερικού όπου άτομα με πολύ συγκεκριμένες επιλογές στην προσωπική ζωή τους ζητούσαν επικοινωνία, σε διάφορες πόζες.

Αντιδρώντας στις αποκαλύψεις ο κ. Βεργίτσης απέστειλε email όπου με βαρείς και υβριστικούς ...
χαρακτηρισμούς επιτίθεται κατά της zougla.gr.

Δημοσιοποιούμε, αυτούσια, χωρίς διορθώσεις, την επιστολή-λίβελο

Κύριοι,

Ο δικτυακός τόπος zougla.gr σε ανάρτησή του της Κυριακής, 22 Μαΐου 2011, δίνει έμφαση και ως εκ τούτου με «καταγγέλει» για τα εξής παραπτώματα: ομοφυλοφιλία, εβραϊκή καταγωγή, φοροδιαφυγή, ύποπτες σχέσεις με το ισραηλινό στρατιωτικό κατεστημένο.

Θα απαντήσω πολύ σύντομα στα δύο τελευταία γιατί τα δύο πρώτα είναι ανάξια οποιουδήποτε σχολιασμού και πραγματικά δείχνουν σε όλο τους το μεγαλείο το σκότος της ψυχής του «καταγγέλοντος» συγγραφέα του σχετικού άρθρου.

Όντως υπάρχει αγγελία μου στο διαδίκτυο με την οποία εδώ και καιρό ψάχνω συγκάτοικο, προκειμένου να μοιραστώ τα έξοδα του σπιτιού. Από πού συνεπάγεται λοιπόν ότι φοροδιαφεύγω; Να είναι σίγουρος ο «καταγγέλλων» συγγραφέας του άρθρου ότι όταν βρω συγκάτοικο θα ενημερώσω σχετικά τον λογιστή μου προκειμένου να διευθετήσει το θέμα αυτό με την εφορία. Δυστυχώς, όμως, ακόμα δεν έχω βρει, οπότε δεν έχω διαπράξει το «έγκλημα» για το οποίο «καταγγέλομαι».

Σε ό,τι αφορά τις ύποπτες διασυνδέσεις μου με ισραηλινές υπηρεσίες (!!!) και συγκεκριμένα με τον κ. Εφρέμ Σνεχ, μένω άφωνος. Ο «καταγγέλων» βρήκε στο διαδίκτυο μία συνέντευξη που είχα πάρει το 2000 από τον τότε υφυπουργό Αμυνας του Ισραήλ για το in.gr και ορμώμενος από αυτό έχτισε σε μία παράγραφο σενάριο που παραπέμπει ακόμα και σε κατασκοπία!

Δεν με εκπλήσει το επίπεδο της δημοσιογραφίας της zougla.gr γιατί είναι δεδομένο ότι πρόκειται περί βόθρου που μολύνει το διαδίκτυο και την τηλεόραση. Με εκπλήσει ότι χωρίς αιδώ, ο «καταγγέλων» παραβιάζει το νόμο μέσω του αφεντικού του Μάκη Τριανταφυλλόπολου. Για να εξηγούμαι τι εννοώ:

Ο «καταγγέλων» έχει ονοματεπώνυμο και αυτό είναι Πάνος Πικραμένος, ο οποίος από το 2004 έως σήμερα παρασιτεί ως αργόμισθος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο κ. Πικραμένος «απασχολείται» συγκεκριμένα στην εκπομπή του ΥΠΕΘΑ «Με αρετή και τόλμη» ως «επιμελητής εκπομπής» με μισθό 1.000 ευρώ μετά τις τελευταίες περικοπές. Παράλληλα, είναι υπάλληλος του κ. Τριανταφυλλόπου στη zougla.gr.

Το λάθος μου, όσο διάστημα βρίσκομαι στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, είναι ότι δεν είχα ασχοληθεί ποτέ σε βάθος με το αντικείμενο εργασίας του κάθε δημοσιογράφου που απασχολείται στην εκπομπή. Όταν το έκανα πριν 3 μήνες ανακάλυψα ότι ο κ. Πικραμένος δεν έχει παράξει ούτε ένα ρεπορτάζ το 2010, ενώ ανάλογη ήταν και η παραγωγικότητά του τα προηγούμενα χρόνια.

Μετά από ανακατατάξεις στην εκπομπή, ο κ. Πικραμένος ενημερώθηκε ότι από εδώ και στο εξής πρέπει να παράγει όσο και οι άλλοι προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του. Την Παρασκευή 6 Μαΐου, ο κ. Πικραμένος εισέβαλε στο γραφείο μου με απειλητικό ύφος και με εριστικό τόνο απαίτησε να «αποκατασταθεί» στην προηγούμενη θέση του της «επιμέλειας εκπομπής» (στην αργομισθία που τον «απασχολούσε» 2-3 ώρες εβδομαδιαίως) απειλώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση «δεν ξέρει τι μπορεί να κάνει». Του μίλησα πολύ ήρεμα και του εξήγησα ότι το παλαιό καθεστώς δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί είναι ανέντιμο, κυρίως απέναντι στους συναδέλφους του που εργάζονται κανονικά με 700 ευρώ το μήνα. Μου απάντησε ότι η ενασχόλησή του στη zougla.gr δεν του επιτρέπει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην εκπομπή (από τις 2-3 ώρες που απλά παραβρίσκεται) και του ανταπάντησα ότι αυτό θα πρέπει να το διευθετήσει με τον εργοδότη του κ. Τριανταφυλλόπουλο. Η συζήτησή μας έληξε όταν του είπα ότι θα σκεφτώ όσα μου είπε και θα του απαντήσω γραπτώς την Δευτέρα.

Την Δευτέρα 9 Μαΐου έστειλα e-mail στον κ. Πικραμένο με το οποίο του έλεγα ότι η απόφασή μου δεν άλλαξε και ότι του ζητώ να μου απαντήσει μέχρι την Τετάρτη αν επιθυμεί να ενταχθεί κανονικά στην ομάδα και να εργαστεί όπως όλοι οι άλλοι. Κανονικά, βέβαια, θα έπρεπε να του είχα ανακοινώσει την άμεση λήξη της συνεργασίας, παρ' όλα αυτά ακολούθησα μία πιο ήπια στάση, η οποία γενικότερα με χαρακτηρίζει (επισυνάπτω το σχετικό e-mail).

Από την Τετάρτη 11 Μαΐου έως και την Παρασκευή 20 Μαΐου, ο κ. Πικραμένος μου έστειλε τέσσερα διαδοχικά e-mail (επισυνάπτονται επίσης) με τα οποία μου ζητούσε παράταση χρόνου προκειμένου να επιστρέψει ο εργοδότης του, ο κ. Τριανταφυλόπουλος, από τη Θεσσαλονίκη και να συζητήσει μαζί του τα περί αλλαγής του ωραρίου του στη zougla.gr, κάτι που θα του επέτρεπε να εργαστεί πλήρως στην εκπομπή. Στην πραγματικότητα, ο κ. Πικραμένος ήθελε να κερδίσει χρόνο προκειμένου να συγκεντρώσει τα εναντίον μου «αποκαλυπτικά» στοιχεία και να υλοποιήσει την απειλή του προς εμένα.

Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Πικραμένος, μέσω διαφόρων κύκλων που διαθέτουν «διασυνδέσεις» (ξέρει πολύ καλα ο ίδιος τι εννοώ), μου «έστειλε το μήνυμα» ότι έχει στοιχεία εναντίον μου που θα τα βγάλει στον αέρα η zougla.gr. Με την αντίδρασή μου, έστειλα κι εγώ με τη σειρά μου το μήνυμα σε «αγγελιοφόρους» του ότι δεν εκβιάζομαι και δεν υποχωρώ σε θέματα αρχής. Το μήνυμα το έλαβε ο κ. Πικραμένος και αφού κατάλαβε ότι η απόφασή μου δεν θα άλλαζε, έκανε την απειλή του πραγματικότητα σήμερα, μέσω του διαδικτυακού τόπου του κ. Τριανταφυλλόπουλου. Λειτούργησε ανοιχτά ως εκβιαστής που διασύρει αδιακρίτως οποιονδήποτε.

Ο εκβιασμός ήταν απλός: Ή με αφήνεις να συνεχίσω να παρασιτώ εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου ή σου βγάζω τα άπλυτα στη φόρα. Ε, λοιπόν, προτιμώ να βλέπω τα «άπλυτά μου» (που είναι αυστηρά προσωπικά μου θέματα), παρά να ντρέπομαι να κοιταχτώ στον καθρέφτη ξέροντας ότι υπέκυψα σε εκβιασμούς από τα σκοτεινά κυκλώματα με τα οποία συνδέεται ο κ. Πικραμένος και ο εργοδότης του, που του χορηγεί βήμα και μέσον.

Για το θέμα της υποκλοπής τηλεφωνικής συνομιλίας και δημοσιοποίησης του περιεχομένου της, αλλά και για την υπόθεση του εκβιασμού -δηλαδή για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα- έχω ήδη ενημερώσει τον δικηγόρο μου, ο οποίος και θα πράξει τα δέοντα. Παραλλήλως, για λόγους ευαισθησίας, υπέβαλα την παραίτησή μου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος και ως έμπειρος πολιτικός αλλά και ως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, είναι σε θέση καλύτερα από κάθε άλλον να αξιολογήσει τα δεδομένα που παραθέτω.

Ευχαριστώ.


Το χρονικό μίας ύποπτης υπόθεσης

Όλα άρχισαν όταν στη zougla.gr έφτασαν πληροφορίες για περίεργες οικονομικές δραστηριότητες του στενού συνεργάτη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου μέσω γνωστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης πάντα του εξωτερικού, κυρίως ισπανικής, ισραηλινής και αμερικανικής προέλευσης.

Στην ιστοσελίδα athensflat.blogspot.com και στην ισπανική σελίδα www.gabinohome.com όπου υπό το ψευδώνυμο Seile Sistigrev έχουν αναρτηθεί αγγελίες για ενοικίαση δωματίων, σε οικία επί της οδού Σεβαστείας στα Ιλίσια, εμφανίζεται το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας 6959 99.... και το email, elve65@..... Και τα δύο τα χρησιμοποιεί ο διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ηλίας Βεργίτσης, στις επικοινωνίες του για υπηρεσιακά ζητήματα.

Σε διάλογο με υποψήφιο ενοικιαστή ο διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δηλώνει ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου και η ηλεκτρονική διεύθυνση που εμφανίζεται στις αγγελίες, είναι η είναι η ίδια που χρησιμοποιεί για την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από το υπουργείο εθνικής Άμυνας. Δηλώνει επίσης ότι το blog athensflat.blogspot.com, όπου δημοσιεύονται οι αγγελίες με όσα αυτές περιέχουν, ανήκει στον ίδιο και πως το πραγματικό όνομά του είναι Ηλίας.

Παρουσιάζοντας τον εαυτό του στους υποψήφιους ενοικιαστές πάντα με το ψευδώνυμο Saile Sistigrev, δίνει λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του, την καταγωγή του, την επαγγελματική ζωή του και τις συνήθειές του.

Επίσης στην ισραηλινή έκδοση της ιστοσελίδας Hi 5 η φωτογραφία του κ. Βεργίτση, εμφανίζεται κάτω από άνδρες σε διάφορες πόζες, μεταξύ των οποίων και σκανδαλιστικές.

Σημειώνεται πως, σαράντα οκτώ ώρες πριν δημοσιευτούν οι αποκαλύψεις, το περιεχόμενο των αγγελιών για την ενοικίαση του σπιτιού άλλαξε και οι φωτογραφίες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να «πέφτουν».

Από zougla.gr

Ο «σκανταλιάρης» Διευθυντής Ενημέρωσης του Πενταγώνου
Μία πολύ ύποπτη ιστορία κρύβεται πίσω από τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες του διευθυντή Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και στενού συνεργάτη του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, κ. Ηλία Βεργίτση.

Ηλεκτρονικά διαδικτυωμένος με μεγάλο αριθμό διεθνών ιστοσελίδων κοινωνικής συνεύρεσης δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στην υπενοικίαση δωματίων του σπιτιού του σε τρίτους, με ένα σεβαστό ποσό της τάξεως των 40 ευρώ ημερησίως, (αν πρόκειται για ζευγάρι 70 ευρώ) τα οποία πληρώνονται χέρι με χέρι, χωρίς να εμπλέκονται τραπεζικοί λογαριασμοί ή άλλου είδους αποδεικτικά στοιχεία.

Η πληροφορία για αυτή την περίεργη οικονομική δραστηριότητα του συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου έφτασε στη zougla.gr από χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι σερφάροντας στο Internet έτυχε να «πέσουν» πάνω σε ανακοινώσεις-προσκλήσεις-συζητήσεις, μέσω γνωστών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης πάντα του εξωτερικού, κυρίως ισπανικής, ισραηλινής και αμερικανικής προέλευσης.

Μόλις λάβαμε την πληροφορία επιχειρήσαμε να την ελέγξουμε, δεδομένου ότι βρεθήκαμε μπροστά σε μία ξεκάθαρη υπόθεση παραοικονομίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα ανώτερο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης.

Στην ιστοσελίδα athensflat.blogspot.com και στην ισπανική σελίδα www.gabinohome.com όπου υπό το ψευδώνυμο Seile Sistigrev έχουν αναρτηθεί αγγελίες για ενοικίαση δωματίων, σε οικία επί της οδού Σεβαστείας στα Ιλίσια, εμφανίζεται το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας 6959 99.... και το email, elve65@..... Και τα δύο τα χρησιμοποιεί ο διευθυντής Ενημέρωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Ηλίας Βεργίτσης, στις επικοινωνίες του για υπηρεσιακά ζητήματα.
Ο καταγγέλλων, κάτοικος εξωτερικού επικοινώνησε με τον κάτοχο του τηλεφώνου ενημερώνοντάς τον, ότι ένας φίλος του από την Ελλάδα επιθυμεί να υπενοικιάσει δωμάτιο στο σπίτι του για δική του προσωπική χρήση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικοινωνία μέσω των συγκεκριμένων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης αφορά άτομα με πολύ συγκεκριμένες επιλογές στην προσωπική και κοινωνική τους ζωή.

Παρακολουθείστε τον παρακάτω διάλογο, όπου ο Saile Sistigrev δηλώνει ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου που εμφανίζεται στις αγγελίες είναι ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιεί ο διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ, πως η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι η ίδια που χρησιμοποιεί για την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων από το υπουργείο εθνικής Άμυνας, το blog athensflat.blogspot.com, όπου δημοσιεύονται οι αγγελίες, ανήκει στον ίδιο και πως το πραγματικό όνομά του είναι Ηλίας.

- Παρακαλώ ο κ. Sistigrev;
- Ναι
- Είμαι ο Iταλός για το διαμέρισμα...
- Α ναι! αλλά πότε θέλεις να το νοικιάσεις;
- Μου χρειάζεται για τον Ιούλιο. Λοιπόν έχω δει εδώ στο internet ότι έχεις ένα blog το athensflat.blogspot.com
- Nαι
- Ναι είδα ότι έχεις και ένα διαμέρισμα που μπορούμε να νοικιάσουμε
- Ναι αλλά το διαμέρισμα είναι κατειλημμένο τώρα από τις 25 Ιουλίου μέχρι 10 Αυγούστου και είναι ελεύθερο μόνο για τρεις εβδομάδες τον Ιούλιο.
- Για πόσο καιρό μπορούμε να το νοικιάσουμε;
- Το περισσότερο τρεις εβδομάδες
- Ωραία για δύο εβδομάδες είναι καλά;
- Από 4 Ιουλίου μέχρι 17 Ιουλίου είναι καλά
- Αυτό το νούμερο που τηλεφωνώ είναι που νοικιάζεις;
- Ναι.
- Νοικιάζεις δωμάτιο ή το σπίτι;
- Εγώ νοικιάζω το ¼ του σπιτιού
- Εσύ μένεις στο σπίτι;
- Ναι αφού το λέει και το blog
- Ναι το βλέπω, αλλά είναι άνετα, έχει μπάνιο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;
- Ναι, είναι 40 τμ ο χώρος.
- Πόσο θα μου κοστίσει αυτό για ένα δωμάτιο;
- Θα σου κοστίσει 200 ευρώ
- Πως θα σε πληρώσω, έχεις κάποια τράπεζα;
- Όχι! προτιμώ κατευθείαν σε μένα όταν δει ο κύριος το δωμάτιο
- Πες στον κύριο να μου στείλει ένα email με όλα αυτά που θέλει να ρωτήσει κι εγώ θα απαντήσω στα Αγγλικά και στα Ισπανικά
- Εντάξει θα σου στείλει email στο elve65@.....
- Ναι ακριβώς
- Εντάξει..αλλά αυτό το όνομα το Saile από πού βγαίνει;
- Ναι το όνομα μου είναι Ηλίας..αυτό είναι το ψευδώνυμό μου
- To τηλέφωνο που έχεις είναι 695-999….
- Ναι

Αν διαβάσουμε το ψευδώνυμο Saile Sistigrev που ο Διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΠΕΘΑ το χρησιμοποιεί για ζητήματα του Υπουργείου στις επικοινωνίες του με email, στην προσωπική σελίδα του στο Facebook και σε άλλες δραστηριότητές του, ανάποδα, από το τέλος προς την αρχή (Saile Sistigrev- Elias Vergitsis), εμφανίζεται το όνομα του κ. Ηλία Βεργίτση.

Οι «σκανδαλιάρικες» ιστοσελίδες

Ο καταγγέλλων αιφνιδιάστηκε όταν ανακάλυψε ότι στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπου ο εξ' απορρήτων συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου εμφανίζεται με το ψευδώνυμο Saile Sistigrev, ομοφυλόφιλοι αναζητούν επικοινωνία.

Πρόκειται για την ισραηλινή έκδοση της ιστοσελίδας Hi 5 όπου η φωτογραφία του κ. Βεργίτση, εμφανίζεται κάτω από άνδρες σε διάφορες πόζες, μεταξύ των οποίων και σκανδαλιστικές. Η παρουσία του εν λόγω διευθυντή ενημέρωσης σε τέτοιου είδους ιστότοπους εγείρει προφανή ερωτήματα για τη σοβαρότητά του.

Κάνοντας κλικ ο αναγνώστης πληροφορείται ότι βρίσκεται «in a loving relationship» , δηλαδή έχει σχέση με κάποιον, με τον οποίο είναι ερωτευμένoς.

Εκθέτοντας προσωπικά ζητήματα του σε δημόσια θέα ο κ. Βεργίτσης, στiς αγγελίες που έχει αναρτήσει για την υπενοικίαση δωματίων του σπιτιού του, συστήνεται στους υποψήφιους ενοικιαστές του, ως ένας gay απολύτως φιλικός με όσους δεν έχουν τις ίδιες σεξουαλικές προτιμήσεις, που του αρέσει να κάνει παρέα με ανθρώπους που δεν έχουν αισθανθεί ποτέ άγχος, ειδικά νεαρούς.

Μιλώντας για τον εαυτό του, λέει ότι είναι εβραϊκής καταγωγής Έλληνας πολίτης, γεννημένος στις ΗΠΑ, και έχει ζήσει λιγότερο από 11 χρόνια στην Ελλάδα. Δηλώνει επίσης ότι τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στις ΗΠΑ, την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Ισραήλ και μιλάει με άνεση 4 γλώσσες, ενώ καταλαβαίνει πολλές άλλες.

Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά του, αναφέρει ότι είναι δημοσιογράφος και ασχολείται με πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά ζητήματα, για τον λόγο αυτό, όπως λέει, ταξιδεύει πολύ, τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα.

Κλείνοντας, σε ένα κείμενο που χαρακτηρίζεται από μία εμμονή σε θέματα, καταγωγής, χρώματος, εθνικότητας και σεξουαλικών προτιμήσεων, επαναλαμβάνει ότι είναι ομοφυλόφιλος και πληροφορεί το κοινό, ότι είναι ένα ευτυχισμένο ζευγάρι με τον εραστή του, με τον οποίο συγκατοικούν, δυστυχώς όμως, δεν μπορούν να βλέπονται συνεχώς γιατί εκείνος εργάζεται πολύ.

Ο… σκανδαλιάρης Saile Sistigrev, το 2006 εμφανίζεται να σχολιάζει κείμενα άλλων χρηστών στο blog aderfi.blogspot.com, με τίτλο «la garconnier» (μτφ. η γκαρσονιέρα), και υπότιτλο «αδερφή & ανάγνωση» δημοσιεύματα άλλων χρηστών όπως η «Μαρκησία του Ο του πόνου και πασών Θεσσαλιών», η «Κουρούνα» κ.ά. και διαχειριστή το «mauvais garcon» (μτφ. κακό αγόρι). Από το «la garconnier» υπάρχουν λινκ προς άλλα φιλικά blog με τίτλους όπως «Ο Χοιροβοσκός», «Θεϊκό τραγί» κ.ά. Με το ίδιο ψευδώνυμο, όμως, εμφανίζεται να σχολιάζει και στο επίσημο blog του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Η σεξουαλική ζωή κάθε πολίτη είναι προσωπική υπόθεσή του, όταν όμως την εκθέτει δημόσια με τρόπο που δεν αρμόζει σε υψηλόβαθμο δημόσιο λειτουργό, τότε τίθεται θέμα τόσο για τον ίδιο, όσο και για εκείνους που τον επέλεξαν», τονίζει με νόημα κυβερνητικό στέλεχος, υπ΄ όψιν του οποίου τέθηκαν οι καταγγελίες για τις διαδικτυακές και οικονομικές δραστηριότητες του κ. Βεργίτση.

Ο κ. Βεργίτσης, που θεωρείται από τους ισχυρούς άνδρες του ελληνικού Πενταγώνου και έχει την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη του υπουργού, είναι συνεργάτης του από την εποχή που εκείνος ήταν υπουργός Πολιτισμού. Παρέμεινε όμως στο γραφείο Τύπου του υπουργείου και επί κυβερνήσεων ΝΔ, μετά από παράκληση του κ. Βενιζέλου προς τον κ. Βουλγαράκη και αργότερα τον ακολούθησε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι θεωρείται άνθρωπος με ικανότητες και διεθνείς διασυνδέσεις, έχει δε υψηλότατες επαφές με το στρατιωτικό κατεστημένο του Ισραήλ και ειδικότερα με τον πρώην υπουργό Άμυνας στρατηγό Εφρέμ Σνεχ. Ο κ. Σνεχ, από τα «γεράκια» του ισραηλινού Πενταγώνου και σήμερα αρχηγός κόμματος, διαδραματίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στο Ισραήλ αφού υπήρξε επί μακρόν επικεφαλής της αρμόδιας κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής της Knesset, για ζητήματα Ασφαλείας και Μυστικών Υπηρεσιών.

Σαράντα οκτώ ώρες πριν τη δημοσίευση του θέματος, το περιεχόμενο των αγγελιών για την ενοικίαση του σπιτιού άλλαξε και οι φωτογραφίες στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν να «πέφτουν».
Από zougla gr

Οι συντάξεις που κόβονται μέσα στο καλοκαίρι

Επισπεύδονται οι αλλαγές στις επικουρικές και στα καταβαλλόμενα επιδόματα. Από τα οικονομικά του κάθε φορέα θα εξαρτηθεί το μέγεθος των παρεμβάσεων. Δύο σενάρια για την τύχη του εφάπαξ

Νέο «πακέτο» αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα προωθεί η κυβέρνηση, με τις παρεμβάσεις να αφορούν συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα και εισφορές.

Μάλιστα μια σειρά μέτρων -π.χ. οι ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις και στα καταβαλλόμενα επιδόματα- επισπεύδεται, με δεδομένες και τις ασφυκτικές πιέσεις ...
της τρόικας για αλλαγές εδώ και τώρα.

Οι νέες ρυθμίσεις θα υλοποιούνται σε δόσεις, με τα πρώτα μέτρα να λαμβάνονται μέσα στο καλοκαίρι (π.χ. βαρέα, επιδόματα).

Το εύρος των παρεμβάσεων θα είναι σε άμεση συνάρτηση με τα οικονομικά του κάθε φορέα, με αποτέλεσμα στους φορείς επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας να υπάρχουν διαφορετικές «ταχύτητες».

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις θα κινηθούν σε έξι άξονες:

Κύρια ασφάλιση. Στο «επίκεντρο» θα βρεθούν όσοι παίρνουν υψηλές συντάξεις και προέρχονται κυρίως από τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Στόχος είναι η αυστηρή επιβολή του πλαφόν στα Ειδικά Ταμεία (2.774 ευρώ), στο οποίο θα συμπεριληφθούν και τα καταβαλλόμενα οικογενειακά επιδόματα (τα οποία τώρα είναι εκτός).

Επικουρική ασφάλιση. Σε... δόσεις και ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του κάθε φορέα θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές στα επικουρικά ταμεία. Στους ασφαλιστικούς φορείς που ολοκληρώνουν άμεσα τις μελέτες (π.χ. ΙΚΑ), τα μέτρα επισπεύδονται και θα τρέξουν από τον Σεπτέμβριο.

Εφάπαξ. Αντιμέτωποι με τη μείωση του καταβαλλόμενου βοηθήματος κατά 10% ή την αύξηση των εισφορών θα βρεθούν όσοι καλύπτονται από ελλειμματικούς φορείς.

Εισφορές. Η αύξηση θα αφορά επικουρικά ταμεία αλλά και φορείς πρόνοιας που έχουν οικονομικά προβλήματα. Επιπλέον αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και στον ΟΓΑ, με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα.

Επιδόματα. Επισπεύδονται οι αλλαγές στον τρόπο χορήγησης των επιδομάτων, μετά και τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας. Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η καταγραφή των δικαιούχων και μέσα στο καλοκαίρι θα τεθούν σε ισχύ αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή τους (π.χ. των πολυτεκνικών επιδομάτων του ΟΓΑ).

Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Στο ειδικό αυτό καθεστώς αναμένεται να παραμείνουν 490.000 άτομα, ενώ σε όσα επαγγέλματα «αποχαρακτηριστούν» έρχεται αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση μισθών και συντάξεων.

ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΟΓΑ
Συμψηφίζονται όλα τα οικογενειακά επιδόματα
Στοχευμένες παρεμβάσεις στα Tαμεία κύριας ασφάλισης -κυρίως στους φορείς των ΔΕΚΟ, των τραπεζών και στον ΟΓΑ- ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα επισπεύδονται οι αλλαγές στα καταβαλλόμενα επιδόματα, όπου θα καθιερωθούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. Συγκεκριμένα οι κυριότερες αλλαγές είναι οι εξής:

Κύριες συντάξεις. Στόχος είναι να τηρείται το πλαφόν σε όλα τα Ταμεία. Στο στόχαστρο θα βρεθούν κυρίως ασφαλισμένοι στα ειδικά ταμεία (ΔΕΚΟ- τράπεζες) που παίρνουν κύρια σύνταξη πάνω από 2.774 ευρώ τον μήνα. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στο ποσό αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και τα οικογενειακά επιδόματα -που φτάνουν μέχρι και τα 500 ευρώ- και τα οποία τώρα δεν συνυπολογίζονται.

Εισφορές. Στον ΟΓΑ εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν «αυτόματες» αυξήσεις των χαμηλών εισφορών ανά τριετία. Το μέτρο θα οδηγήσει σταδιακά τους αγρότες από την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία (όπου καταβάλλονται 536,16 ευρώ τον χρόνο) στην πέμπτη κατηγορία (όπου καταβάλλονται 1.158 ευρώ ετησίως).

Επιδόματα. Αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν σε μία σειρά επιδομάτων που χορηγούν τα Ταμεία. Η αρχή έχει ήδη γίνει από το ΕΚΑΣ, όπου αλλάζουν τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη για την καταβολή του επιδόματος.

Συγκεκριμένα για την καταβολή του επιδόματος θα λαμβάνεται πλέον υπόψη το σύνολο των εισοδημάτων (εκτός των κοινωνικών επιδομάτων), ενώ μέχρι τώρα υπολογίζονταν συγκεκριμένα μόνο εισοδήματα (π.χ. συντάξεις). Στο «στόχαστρο» βρίσκονται 20.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν το επίδομα, παρά το ότι έχουν εισοδήματα άνω των 15.000 ευρώ.

Τώρα οι αλλαγές θα... επεκταθούν στα άλλα επιδόματα που χορηγούν οι ασφαλιστικοί φορείς (π.χ. τα πολυτεκνικά επιδόματα του ΟΓΑ). Η καταγραφή όλων των δικαιούχων θα ολοκληρωθεί άμεσα από τα συναρμόδια υπουργεία και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η καταβολή των επιδομάτων με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Επικουρικές
Μείωση συντάξεων και παρακράτηση με κλίμακα
Μείωση συντάξεων ή αύξηση των εισφορών περιμένει τους ασφαλισμένους σε όσα επικουρικά ταμεία και φορείς πρόνοιας έχουν οικονομικά προβλήματα. Οι τελικές αποφάσεις θα είναι σε άμεση συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση του κάθε Ταμείου, δηλαδή δεν θα υπάρχει ενιαίο πλαίσιο περικοπών.

Για τον σκοπό αυτό όλοι οι φορείς επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας καλούνται να εκπονήσουν άμεσα αναλογιστικές μελέτες, ώστε να υπάρχει μία σαφής εικόνα της οικονομικής τους κατάστασης. Οι προωθούμενες ρυθμίσεις έχουν ως εξής:

Επικουρικές συντάξεις. Τρία είναι τα μέτρα, που θα εξεταστούν σε όσα επικουρικά ταμεία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η αρχή θα γίνει με τη μείωση των συντάξεων, που αναμένεται να φτάσει το 20% στα ελλειμματικά Ταμεία (μέτρο που θα αφορά και τους νυν συνταξιούχους).

Το μέτρο αυτό θα συνδυαστεί με την επιβολή νέα εισφοράς (τύπου ΛΑΦΚΑ) σε περίπου 300.000 άτομα, που παίρνουν επικουρική σύνταξη άνω των 300 ευρώ. Η εισφορά αυτή θα ξεκινά από το 3% και θα φτάνει κλιμακωτά το 10% (για τις υψηλές συντάξεις).

Παράλληλα νέες πληροφορίες θέλουν να εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο αύξησης των εισφορών στα ελλειμματικά επικουρικά ταμεία.

Στόχος είναι να αυξηθούν με τον τρόπο αυτό τα έσοδα των φορέων, που ήδη είναι στο κόκκινο.

Εφάπαξ. Σε μείωση του καταβαλλόμενου εφάπαξ κατά 10% ή εναλλακτικά σε αύξηση των εισφορών πρέπει να προχωρήσουν οι φορείς, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Σε περίπτωση που περάσει το μέτρο, οι ασφαλισμένοι θα δουν το εφάπαξ τους να μειώνεται κατά μέσο όρο από 4.000 έως 8.500 ευρώ.

Η αρχή αναμένεται να γίνει από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου προωθείται η επιβολή νέας εισφοράς 3% στους μισθούς. Το θέμα αυτό αναμένεται να τεθεί στον διάλογο για την εφαρμογή νέου μισθολογίου για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Στο «κόκκινο»
Σημειώνεται πως ο φορέας του Δημοσίου είναι ήδη στο «κόκκινο», καθώς δεν έχει ρευστό για να καταβάλει το εφάπαξ σε 40.000 άτομα που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση.

Αυτή τη στιγμή ο χρόνος έκδοσης του βοηθήματος αγγίζει τα δύο χρόνια και αν δεν βρεθεί λύση, όσοι υποβάλουν τώρα αίτηση, θα πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται ύστερα από μία τετραετία.

Τώρα τα οικονομικά προβλήματα έχουν αρχίσει πλέον να επεκτείνονται και στους φορείς που χορηγούν το εφάπαξ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (π.χ. ΔΕΗ). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο χρόνος έκδοσης του βοηθήματος να κυμαίνεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα από μία εβδομάδα έως και έναν χρόνο.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Σε ισχύ από 1ης Ιουλίου η νέα λίστα με τα βαρέα
Δραστικές θα είναι οι αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με τη νέα λίστα να τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν στο ειδικό αυτό καθεστώς δεν θα ξεπερνούν τους 490.000, ενώ σχετική πρόβλεψη υπάρχει και στο μνημόνιο (όπου προβλέπεται πως όσοι υπάγονται στα βαρέα δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 10% του εργατικού δυναμικού).

Σε όσα επαγγέλματα εξαιρεθούν έρχεται αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση κατά μία πενταετία. Ουσιαστικά κλείνουν οι πόρτες εξόδου για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος ή εναλλακτικά το 60ό έτος και 40 έτη ασφάλισης.

Επιπλέον όσοι εργάζονται σε επαγγέλματα που θα «αποχαρακτηριστούν» θα δουν τον μισθό τους να μειώνεται από 50 έως 200 ευρώ, καθώς θα χάσουν το ειδικό επίδομα. Σε δεύτερη φάση αυτό θα επηρεάσει και τις συντάξεις, οι οποίες θα μειωθούν έως και 11%.

Για το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων έχει συγκροτηθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία πρέπει να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την Τετάρτη, οπότε και θα συζητήσει τα αιτήματα για την ένταξη νέων επαγγελμάτων στη λίστα με τα βαρέα.

Ἦταν καλοὶ ἄνθρωποι… Νοικοκυραῖοι…

Σν σήμερα, πρ 97 τν περίπου, ξεκίνησε…

Πολς πόνος… Πολύ αμα… Πολ μεγάλο τ τίμημα….

Σν σήμερα, 353.000 Τραντέλληνες χάθηκαν π χέρι μογγόλου… τσι... Γι ν σβήσουν τν μνήμη τοῦ πλανήτου ο πάτριδες… Γι ν ποδείξουν τν καταγωγή τους… Γι ν παρακαλον σήμερα, πληρώνοντας μ κατομμύρια π κατομμυρίων, τν μ ναγνώρισι τν γενοκτονιν πο διέπραξαν…

κόμη νακαλύπτουν μαδικος τάφους… Πς πετοσαν κάποτε τ οδάκινα; τσι πετοσαν κι ατο τος νθρώπους.. Σν σάπια οδάκινα… χρηστα… πλήρωτα… Λς κα εχαν δικαιώματα π τς ζως… Τ κτήνη…

Σν σήμερα σχεδὸν ξεκίνησε…

παππος μου, παιδάκι 4-5 τν, φυγε διωγμένος μ τν οκογένειά του π τν Τραπεζούντα γι ωσία. Ατο σώθηκαν… Τυχαίως…

γιαγι μου μως πεβίωσε βρέφος π μεγάλες σφαγές κα πορεες θανάτου… Κι ατ π 11 δέλφια, σα πο σώθηκε… Θήλαζε.. Γι τοτο…

Δύο νθρωποι πο δν γνώρισα. παππος μου σκοτώθηκε στν μφύλιο κα γιαγιά, πληρώνοντας τς τόσες κακουχίες, πέθανε λίγες βδομδες μετ τν παππο…. π καϋμ λένε… σως….

Ζήσαμε… Κάποιοι π μς ζήσαμε….

νας γέρος, παιδικς φίλος το παππο μου, 102 των, πρ μερικν τν μο λεγε γι τος δεκαεπτ πολέμους πο ζησε… Δεκαεπτά… Λς κα ο πόλεμοι ταν πανηγύρια… Δεκαεπτά!!!

Γενις ξεκληρισμένες… Τσακισμένες… λλ πέρασαν μέσα π τ μαχαίρι κα τ τσάλι… Κι ζησαν… ζησαν… Κα ζομε κι μες…

Ο νθρωποι ζον… Κα κάπου κάπου θυμονται… Ο Πόντιοι θυμονται λίγο περισσότερο…

νας θεος μου χει φήσει ως κα χάρτη στ παιδι του γι τ πο θ βρον τ κάθε τί… Τ κάθε τί… μάνα του, φτιαξε τος χρτες κα τος μοίρασε… πτ κτώ τν ταν ταν φυγε… δελφ το παππο μου… Πέθανε τυφλή μ τν καϋμ πς δν εδε Πατρίδα…

ιζώσαμε δλλ λίγο… Ο μισές μας ίζες μειναν πίσω… Δν ξέρω ἐὰν εναι καλ κακ ατό… Συχν ναρωτιέμαι… Μο τ λεγε γρι θεία, δελφ το παππο. γιαγι Πολυξένη.

Μίλαγε γι τς κραυγς κα τ μάτια της τρεχαν ποτάμι… λα τ κορίτσια το χωριο ξέφυγαν, λεγε… χι μως τ γόρια… Κα σ λα τ λλα χωρι, π που περνοσαν τς νύκτες γι ν ξεφύγουν, τ ορλιακτ δν παυαν… σταμάτητα…

μουν παιδάκι, κι κείνη τυφλή… Μς βαζε μπρός της κι λεγε… Κα τ μάτια τ δεια τρεχαν… Βρύσες…. «… Χάσαμε κα τν θεο νέστη… Κα τν ξάδελφο τν Κόλλια… Κα τν Χαρίτωνα το παπ… Πνε τ παλληκάρια μας… Στν δρόμο σάπισαν τ κόκκαλά τους… Χάσαμε κα τ Λενάκι, τς θεις τς Κερεκς… Κα τν Μαριούλα… Κα παιδιά… Οουουου… Πολλ παιδιά δικά μας… μες φύγαμε… λλ ο λλοι τί ν πέγιναν; Πνε… Χάθηκαν… Πόλεμος ταν.. Κακ πργμα πόλεμος… Μ μες πάντα πόλεμο εχαμε… π μωρά..

Μς ξερίζωσαν…. Μς πέταξαν π τ σπίτια μας… Κα λα μας τ παλληκάρια, π μωρά, μ τ πλα στ χέρια… Κι τσι σωθήκαμε… Μ τ πλα… λλ ο λλοι χάθηκαν… Σχεδν λοι… Πνε… ι, ι, ι μανούλα μου… λοι… Χάθηκαν λοι… Τόσοι νθρωποι… Καλο νθρωποι λοι… Κα χάθηκαν…» Κι τρεχαν τ μάτια τ σκοτεινά… Τ δεια π χαρς μάτια… Συνέχεια… μέρα κα νύκτα… να «χάσαμε» ζωή τς γιαγις Πολυξένης… να «χάσαμε»…

Κι γ παιδάκι μικρό τν κουγα… Λίγα καταλάβαινα… Τ πι πολλ ταν μοιρολόι… Δν τ ξερα… λλη γενεά… λλα χρόνια… Κα ο εκόνες μακρινές, γνωστες, δίχως χρώματα.. Κάτι σπρόμαυρες φωτογραφίες κάπου κάπου γι ν μάθουμε ποις ταν νας λλος χαμένος.. Πο ν τ θυμόμαστε μως; σπρόμαυρα ταν… Ξεθωριασμένα…

Μεγαλώσαμε.. Πέθανε κα γιαγιά… Ξεχαστήκαμε… Κα μετ πιασα τν στορία.. ρωτας μεγάλος στορία.. πέραντος… Κα τότε κατάλαβα σα γιαγι μς λεγε… Ο εκόνες πραν χρμα… Ο ζωγραφις δν δειχναν πλέον γνωστα πρόσωπα… Κα ζωή τους πο σβησε κάπου, δν ταν κάτι πο δν μ φοροσε… ταν στορία τν δικν μου νθρώπων. Ατν πο γιαγι Πολυξένη, δελφ το παππο μου, μ τόση πιμον λεγε κα ξανάλεγε… ταν ο δικοί μου νθρωποι πλέον! Ατο πο τος λεγαν θεο νέστη, ξάδελφο Κόλλια, θεία Κερεκή, Λενάκι… Δικοί μου νθρωποι… Πο σηκώθηκαν π τ τραπέζι γι ν πιον να ποτήρι νερό κα χάθηκαν.. Πο μπκε φονις στ σπίτι τους κα τος κοψε…

Καλο νθρωποι… συχοι… Νοικοκυραοι.. Κα κάποιος γνωστος, λθε κάποιαν στιγμ, κάποτε, κατσε στν αλή τους πεινασμένος κα ζήτησε ψωμί. Κα ο καλο νθρωποι το δοσαν… Κα ψωμί, κα στρμα κα δουλειά… Κα πέρασαν χρόνους πολλος τσι… Μ ταν ξένος νοιωσε δυνατός, πρε μαχαίρι κι κοψε τν νοικοκύρη. Το ρπαξε τ σπίτι, τν κόρη, τν γυναίκα, τ κρεββάτι, τν κπο, τ πηγάδι… Τ πάντα.. Κι γινε ατς νοικοκύρης.. Ψεύτικος νοικοκύρης… Κίβδηλος… Γι τοτο κα τριγυρν ς παίτης σ κάθε αλ κα παρακαλ γι ναγνώρισι… Γι μνημοσύνη… Γι κύρωσι τς ναγνωρίσεως τς γενοκτονίας.. κίβδηλος…

Ατς πο τώρα πάει ν ξανακάν τ δια… Σ λλες γειτονιές μας… Γειτονις πο λέγονται Θράκη, πειρος, Μακεδονία, Κρήτη, Δωδεκάνησα.. Παντο… Ξέρει τν τρόπο.. Τ χει ξανακάνει τόσες κα τόσες φορς τ γκλημα… Κα κάποιες νίκανες κυβερνήσεις σήμερα, πως κα τότε, δυνατον ν σταθον ρθιες κα ν τν ντιμετωπισουν….

Εναι καλο νθρωποι ο νθρωποι πο ζον σ ατς τς γειτονιές μας… Καλο νθρωποι… Νοικοκυραοι… Δίδουν κα ψωμ κα νερ στν κάθε διαβάτη. Κα στρμα ἐὰν χ νάγκη.. Καλο νθρωποι… Φιλόξενοι… Κα εναι χιλιάδες ο διαβτες πο περνον π τν πόρτα τους.. Κα δίδουν συνέχεια.. λλ δν χουν μάθει π τν στορία.. Δν θυμονται… Δν χουν ἴσως δικούς τους νθρώπους μέσα στος μαδικος τάφους… Κάτι λίγοι «γραφικο» πο φωνάζουν, χαρακτηρίζονται μ τίτλους πως «φασίστας, θνικιστής, κροδεξιός». μως ο «γραφικο» ξέρουν… χουν δικούς τους νεκρος πέναντι… Κα ξέρουν… κενοι ο τφοι δν γέμισαν μ έρα κα νερό.. Μ νθρώπινα κορμι γέμισαν…..

Δν θέλω ν σκέπτομαι λλο… Κουράστηκα… Δν χει κάποιο νόημα ν κλαίω τος νεκρούς μας κόμη… Δν τος κλαίω λλως τε… Τος θυμήθηκα σήμερα, πως κάνω συχνά... λλ δν τος κλαίω. Μόνον τος τιμ! Διότι κάποιος πρέπει ν τ κάν κι ατό…

μως ατ θέλω ν σταματήσ… Δν χει κάποιο νόημα ν περιμένουμε μία κόμη πανάληψι π μογγολικος περιπάτους στς γειτονις πο πέμειναν λεύθερες… Κανένα… Κάποτε πρέπει ατ τ λλο τέρας πο λέγεται λληνικ κυβέρνησις ν ξυπνήσ κα ν προστατεύσ τος πολίτες του...

Διότι ατν τν φορ εναι πολλο ατο πο γνωρίζουν.. Δν πρέπει ν τος φήσουμε… Δν μς χρειάζονται κι λλοι μαδικο τφοι… Κα εναι στ χέρι μας… χι στ δικό τους… Πρέπει ν τ καταλάβουμε.. Στ δικό μας χέρι λληνες…

Κι ς μν τ γνωρίζετε κάποιοι ἀπὸ ἐσᾶς κόμη…

Φιλονόη κ το Πόντου.

Προς εθελουσία έξοδο στο Δημόσιο

Στόχος η απομάκρυνση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων ως το 2014

Ένα τελευταίο αλλά διπλό διάβημα, ταυτόχρονα στο εσωτερικό αλλά και στο διεθνή παράγοντα, σχεδιάζει ο πρωθυπουργός.

Σε ένα άκρως δυσμενές περιβάλλον για την κυβέρνησή του καταρτίζει ένα μάλλον προβλεπόμενα σκληρό -και συμφωνημένο με την τρόικα- μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και ένας απρόβλεπτων διαστάσεων ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», το σχέδιο μετά τη συμφωνία της τρόικας, εκτός από ευρείας έκτασης ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας, θα προβλέπει νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου δημοσίων υπαλλήλων. Κυρίως πτυχιούχων και υψηλόβαθμων, οι οποίοι έχουν και τις υψηλότερες απολαβές, πάνω από 1.800 ευρώ το μήνα.

Η εθελουσία θα προβλέπει την οικειοθελή αποχώρηση από το δημόσιο τομέα με την ευθύνη του κράτους να καλύπτει εργατικές και εργοδοτικές εισφορές συν τις καλύψεις για τα επικουρικά και το Ταμείο Πρόνοιας, ακολούθως ο απομακρυνθείς υπάλληλος θα μπορεί να πάρει τη σύνταξή του -είτε ολόκληρη με 25ετία ή στο 58ο έτος της ηλικίας του, είτε μειωμένη στο 56ο έτος-, με τη συμπλήρωση δηλαδή κατά περίπτωση των προβλεπόμενων ορίων ηλικίας.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η απομάκρυνση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις μέχρι το 2014.

Το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θεωρείται χαμηλού κόστους, καθώς περιλαμβάνει μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές και απευθύνεται κυρίως σε δημόσιους υπαλλήλους που ασκούν παράλληλη δραστηριότητα (μηχανικοί, οικονομολόγοι, κτηνίατροι, γεωπόνοι, γιατροί κ.λπ. οι οποίοι μπορούν να ασκήσουν ένα ελεύθερο επάγγελμα αντλώντας υψηλό εισόδημα, ενώ το Δημόσιο προσφέρει τη σιγουριά της ασφαλιστικής κάλυψης, υγειονομική περίθαλψη και μελλοντική σύνταξη).

Αμέσως μετά την επικύρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, στις αρχές Ιουλίου δηλαδή, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει έναν ευρείας έκτασης ανασχηματισμό με τη συγκρότηση ενός κλειστού πυρήνα υπουργών για τον καλύτερο κυβερνητικό συντονισμό. Κάτι που συνεπάγεται τη μείωση του αριθμού των μελών του υπουργικού συμβουλίου ακόμη και στο ήμισυ με το φιλόδοξο στόχο για ένα λειτουργικό κυβερνητικό σχήμα.

OΤαν τα παιδια ...ζωγραφιζουν με γραπτό λόγο!!!!

Πώς αποφασίζεις ποια θα παντρευτείς;

Πρέπει να είναι κάποια που της αρέσει ότι και σ' εσένα. Αν σου αρέσει το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να αρέσει και σε εκείνη και να σου φέρνει πατατάκια και αναψυκτικά όταν βλέπεις έναν αγώνα.

Γιάννης, 10 ετών.

Σε ποια ηλικία πρέπει να παντρεύεται κανείς;

Στα 23, γιατί μέχρι τότε θα έχουν περάσει πολλά χρόνια και θα ξέρεις καλά το αγόρι που θα παντρευτείς.

Σοφία, 9 ετών.

Πώς καταλαβαίνεις ότι ένας άντρας και μια γυναίκα είναι παντρεμένοι;

Το καταλαβαίνεις όταν στην παιδική χαρά μαλώνουν και οι δύο το ίδιο παιδί. Άρα είναι δικό τους, άρα είναι παντρεμένοι.

Λευτέρης 7 ετών.

Τι κοινά έχουν ο μπαμπάς και η μαμά σου;

Και οι δύο δεν θέλουν να μου κάνουν αδερφάκι γιατί μ' εμένα, μου λένε, είναι σαν έχουν 3 παιδιά.

Νικόλας, 6 ετών.

Τι κάνουν οι άνθρωποι όταν βγαίνουν ραντεβού;

Λένε διάφορα ψέματα ο ένας στον άλλο και αν τα πιστέψουν, βγαίνουν ξανά ραντεβού την επόμενη μέρα.

Θανάσης, 10 ετών

Πότε επιτρέπεται να φιλήσεις κάποιον;

Όταν είναι πολύ πλούσιος.

Νεφέλη, 7 ετών

Όταν γίνει 18 χρόνων, γιατί αλλιώς θα πας φυλακή.

Μιχάλης, 7 ετών.

Δεν ξέρω, αλλά αν φιλήσεις κάποια πρέπει να την παντρευτείς και να κάνετε παιδιά μετά.

Πάνος, 6 ετών

Είναι καλύτερα να είσαι ελεύθερος ή παντρεμένος;

Για τα κορίτσια είναι καλύτερα να μην είναι παντρεμένα, για τα αγόρια όμως είναι απαραίτητο γιατί χρειάζονται κάποιον να τους βοηθάει να πλένονται και να ντύνονται.

Λίνα, 9 ετών

Πώς μπορεί ένας γάμος να πετύχει;

Αν λες στη γυναίκα σου συνέχεια πόσο όμορφη είναι κι ας μοιάζει με τον Οβελίξ.

Θωμάς, 9 ετών

Λόγια μεγάλων αντρών


Στη βουλή χθες είχε πάει ένα δημοτικό σχολείο από την Ξάνθη για ξενάγηση. Στην είσοδο τούς ζήτησαν να αφήσουν όλα τα προσωπικά τους είδη. Ενας μαθητής ρωτάει την δασκάλα "να αφήσω και το πορτοφόλι μου κυρία"; Η δασκάλα απαντάει "εδώ φοβάσαι; Στη βουλή βρίσκεσαι". Και απαντάει ο μαθητής "μα εδώ είναι που κλέβουν"!
Τάδε έφη ο Χρήστος.. μαθητής της 6ης δημοτικού.

http://peripatris.blogspot.com/

Ποιούς περιμένουν οι κρεμάλες;

Ένα πολύ «φρέσκο» παράδειγμα για το ψεύδος, την υποκρισία και την απάτη των πολιτικών και δημοσιογραφικών Ιάγων. Ιδιαίτερα για τη διατεταγμένη υπηρεσία της δημοσιογραφικής αλητείας…

Από το Χάρυ Κλυν



Ηταν Φεβρουάριος του 2009, δύο μόλις χρόνια πριν. Η Ελλάδα ήταν λαβωμένη από τα γεγονότα του "Δεκέμβρη του 2008" και ο Καραμανλής που είχε καταλάβει ότι οι Αμερικάνοι τον είχαν τελειωμένο, αφού οι πρόθυμοι συνεργάτες τους στην Ελλάδα, έκαναν διαγωνισμό μολότωφ, ενώ η παγκόσμια κρίση, χτυπούσε την πόρτα της Ελλάδας, προέβη σε διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό, με το οποίο..
παράλληλα τόνιζε την αναγκαιότητα της συναίνεσης.


Σχεδόν εκλιπαρούσε για συναίνεση το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ απάντησε όπως ξέρετε: με ειρωνείες ότι "η συναίνεση είναι ένα κρύο ανέκδοτο και ίσως το τελευταίο ανέκδοτο του Καραμανλή" και άλλες τέτοιες Πασοκικές εξυπνάδες.

Και ο τύπος; Οι "μεγάλες" εφημερίδες που υποτίθεται ότι λειτουργούν δημοσιογραφικά, για το δημόσιο συμφέρον;

Βοήθησαν στην κατεύθυνση της συναίνεσης, ώστε να μην φτάσουμε σε αδιέξοδα;

Ας δούμε το εξώφυλλο του ΒΗΜΑτος, τότε και τώρα:



Τότε, το ΒΗΜΑ, που συμφωνούσε ότι υπάρχει κρίση, αντί να νουθετήσει την αντιπολίτευση να σοβαρευτεί και να "συναινέσει", εκμεταλλεύτηκε -λειτουργώντας ως κομματόσκυλο, που δεν δίνει δεκάρα για το εθνικό συμφέρον- τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η τότε κυβέρνηση και έγραφε πρωτοσέλιδα "ΝΔ κατά Καραμανλή - οι εσωκομματικές αντιδικίες αποδυναμώνουν τον Πρωθυπουργό". Ακριβώς δηλαδή αυτό που συμβαίνει και σήμερα με τον Παπανδρέου.

Αν η εφημερίδα λοιπόν ήταν ανεξάρτητη και είχε αρχές, σήμερα θα είχε το ίδιο ακριβώς πρωτοσέλιδο, με μοναδική αλλαγή στο όνομα: όπου "Καραμανλής", θα το άλλαζε με "Παπανδρέου".

Τα υπόλοιπα ....copy-paste.

Όμως στο σημερινό (Κυριακή 22-5-2011) πρωτοσέλιδο, οι δημοσιογράφοι (Wink ανακάλυψαν τις "ευθύνες του λειτουργήματος Smile))".

Κι έτσι ο τίτλος έγινε: "Αντώνη η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη".

Και γιατί δεν είχατε τίτλο το 2009 "Γιώργο η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη;"

Υπενθυμίζουμε ότι τότε η Ελλάδα χρωστούσε 282 δις.

Σήμερα χρωστάει 354 δις. 72 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω από τότε. Και συνεχίζει ανοδικά.


Γιατί λοιπόν δεν βοηθήσατε τότε προς την κατεύθυνση της συναίνεσης, που θα μας γλίτωνε από όλο αυτό το μαρτύριο που περνά σήμερα η χώρα; Γιατί τότε δεν λέγατε στους Έλληνες, αυτά που λέτε σήμερα, ότι δηλαδή "η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, να συναινέσουμε όλοι στις οδυνηρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν";


Ως πολίτης, ανεξάρτητος, ακομμάτιστος, ελεύθερος, αγαπητοί μου δημοσιογράφοι, θέλω να σας μεταφέρω, ότι -σε ότι μου αναλογεί-, τις σφαλιάρες τις έχω φυλάξει για κάτι δημοσιογράφους σαν εσάς κι όχι για τους πολιτικούς.

Οι πολιτικοί κάνουν τη δουλειά τους, οφείλουν να κάνουν "πρωταθλητισμό". Εσείς οφείλετε να γράφετε για το κοινό καλό, όπως υπαγορεύει η συνείδησή σας.

Εσείς υπήρξατε Φιλιππινέζες της πρεσβείας που ήθελε να ρίξει τον Καραμανλή και βυθίσατε με τον ανηλεή βομβαρδισμό της κοινής γνώμης με ανοησίες τη χώρα στον πάτο που είναι σήμερα, όχι επειδή νοιώθατε ότι αυτά που γράφετε βοηθούν τη χώρα, αλλά επειδή είχατε τέτοια "γραμμή" από τους εκδότες σας, που πήραν τη "γραμμή" από την θυμωμένη πρεσβεία. Τόση ανεξαρτησία δηλαδή!.

Εσείς είστε τα λαμόγια, εσείς πρέπει να φάτε τις φάπες, όχι το ΠΑΣΟΚ, όχι ο Παπανδρέου. Αυτός έκανε τη δουλειά του. Εσείς όχι.

Εσείς φταίτε για την κρίση. Εσείς έχετε το 100% της ευθύνης.

Αν γράφατε, έτσι "υπεύθυνα" όπως γράφατε σήμερα, δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια.

Αλλά, τότε ουρλιάζατε ότι το 4,5% των αυξήσεων ήταν "ένα κουλούρι την ημέρα".

Τώρα μας βομβαρδίζετε (οι ίδιοι άνθρωποι) ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με μειώσεις -45% !

Οι κρεμάλες στο Σύνταγμα πρέπει να στηθούν για σας. Και τολμάτε και βγαίνετε στις τηλεοράσεις!
http://resaltomag.blogspot.com/

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)