Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Τι να προσέξετε στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην Εφορία-Απαλλαγές 3τεκνων απο ΕΝΦΙΑ

Όλοι οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα μέσα Νοεμβρίου, όταν σχεδιάζεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη ρύθμιση, θα μπορούν με απλές διαδικασίες να βάλουν τις οφειλές τους σε πολλές δόσεις.
Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στην επιλογή των δόσεων, καθώς αυτές δεν θα είναι άτοκες.
Όλη η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Η ρύθμιση δίνει πολλές εναλλακτικές. Από εφάπαξ εξόφληση της οφειλής με πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων έως 72 δόσεις με μείωση προσαυξήσεων κατά 30% ή 100 δόσεις με μείωση προσαυξήσεων 20%.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα του Σαββατοκύριακου, ενδιαμέσως υπάρχουν επιλογές 24 μηνιαίων δόσεων με διαγραφή προσαυξήσεων 80%, 36 δόσεων με διαγραφή 70%, 48 δόσεων με 60% μείωση προσαυξήσεων ή 60 δόσεων με σβήσιμο των μισών προσαυξήσεων (50%).
Τι συμφέρει: Ιδού ένα παράδειγμα. Φορολογούμενος χρωστά 10.000 ευρώ, από τα οποία τα 7.000 αποτελούν την αρχική οφειλή και τα υπόλοιπα 3.000 προσαυξήσεις.
Αν επιλέξει τις 100 δόσεις, σβήνει το 20% των προσαυξήσεων, επομένως τα 10.000 ευρώ περιορίζονται σε 9.400 και η μηνιαία δόση θεωρητικά είναι 94 ευρώ.
Σε αυτά όμως θα πρέπει να προστεθεί και η ετήσια προσαύξηση 4,56%. Κάπως έτσι η μηναία δόση αυξάνεται στα 113,17 ευρώ και ύστερα από οκτώ χρόνια και τρεις μήνες για τα 9.400 ευρώ θα έχει πληρώσει 11.317.
Το θα συμβεί αν ο ίδιος φορολογούμενος, αντί για 100 δόσεις, επιλέξει 48. Στα 3.000 ευρώ των προσαυξήσεων η μείωση είναι 60% (1.800 ευρώ), επομένως τα 10.000 της συνολικής οφειλής περιορίζονται σε 8.200.
Για τέσσερα χρόνια, ο συγκεκριμένος φορολογούμενος θα πρέπει να πληρώνει 187,21 ευρώ τον μήνα. Στο τέλος για τα 8.200 ευρώ θα έχει πληρώσει 8.986.
Συμπερασματικά, αν κάποιος φορολογούμενος για συνολική οφειλή 10.000 ευρώ (τα 3.000 είναι προσαυξήσεις) επιλέξει τις 100 δόσεις, θα πληρώσει στο τέλος 11.317, ενώ αν επιλέξει τις 48 θα εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του με 8.986 ευρώ.
Οι λιγότερες δόσεις συμφέρουν περισσότερο, αρκεί να υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης της μηνιαίας -υψηλότερης- δόσης.
Εκτός από τις δόσεις, τις προσαυξήσεις και το επιτόκιο, όσοι επιλέξουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους θα πρέπει να έχουν επίσης υπόψη ότι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να διατηρήσουν τη ρύθμιση είναι να τελούν φορολογικά ενήμεροι στη διάρκειά της.
Επίσης, ακόμα και εντός ρύθμισης, οι συμψηφισμοί με επιστροφές φόρων θα συνεχιστούν. Οι συμψηφισμοί θα γίνονται αυτόματα αλλά στο τμήμα που αφορά το 1/7 του ποσού της ρυθμισμένης οφειλής που απομένει για εξόφληση.
Αν δεν καταβληθεί μία δόση στην ώρα της, ο φορολογούμενος χάνει τη ρύθμιση και είναι αυτόματα εκτεθειμένος σε κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων. Το πιο σημαντικό είναι να μη χαθεί κάποια από τις πρώτες έξι δόσεις. Μετά το εξάμηνο, ο φορολογούμενος δεν χάνει τη ρύθμιση αν δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μέχρι δύο δόσεις ανά έτος ή δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μία δόση ανά έτος για διάστημα έως δύο μήνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις τρέχει έξτρα μηνιαία προσαύξηση 2%.
Πάντως, αν κάποιος φορολογούμενος χάσει τη ρύθμιση για λόγους ανωτέρας βίας, μπορεί να εξηγήσει τους λόγους αυτούς στον προϊστάμενο της Εφορίας του και να ξαναμπεί -μόνο για μία φορά- στη ρύθμιση σε διάστημα δύο μηνών.
ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΟΥΣ

Αναφορικά με τις απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ, διευκρινίζεται ότι:
α) Προβλέπεται η πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για φορολογούμενους που οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν αναπηρία σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 80%, με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον/την
σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ. Η ίδια πλήρης απαλλαγή ισχύει με τις ίδιες προϋποθέσεις και για τους φορολογούμενους που έχουν τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα.
β) Επιπλέον, χορηγείται έκπτωση 50% από τον ΕΝΦΙΑ σε φορολογούμενους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον/την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος και συνολική επιφάνεια κτισμάτων μέχρι 150 τ.μ.
εφόσον η συνολική αξία ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και 200.000 ευρώ για τον έγγαμο τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Οι απαλλαγές αυτές θεσμοθετήθηκαν με γνώμονα τις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και στοχεύουν στην ανακούφιση των ανέργων, των χαμηλόμισθων, των χαμηλοσυνταξιούχων, της πλειονότητας των πολυτέκνων και αναπήρων και γενικότερα όλων των πολιτών οι οποίοι διαπιστωμένα έχουν οικονομική αδυναμία πληρωμής φόρου.

Γιατί οι άνθρωποι έχουν καστανοπράσινα μάτια και τι σημαίνει;

26-03-14 mesaΧαρακτηριστικά των ανθρώπων με καστανοπράσινα μάτια...
Είναι φυσικό πολλοί να μπερδεύονται με αυτό το είδος χρώματος ματιών, αφού συχνά δίνει την εντύπωση ότι αλλάζει από ανοιχτό καστανό σε χρυσοπράσινο και αντιστρόφως. Υπάρχει διχρωμία (ή και πολυχρωμία) της ίριδας, όπου το κυρίαρχο χρώμα μπορεί να είναι ή το ανοιχτό καστανό ή το πράσινο. Μάλιστα τα μάτια αυτού του χρώματος οφείλονται σε συνδυασμό σκέδασης φωτός και σταθερού χρώματος, αποδιδόμενου από μέτρια επίστρωση χρωστικών ουσιών στον βυθό της ίριδας.
 
Φαίνεται ότι κάποιος θα βολευτεί να πει απλά ότι έχει είτε πράσινα, είτε καστανά μάτια. Δεν είναι καθόλου έτσι. Αυτό το χρώμα των ματιών μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί, επειδή υπάρχει συχνά σημαντική μεταβολή. Οι άνθρωποι με αυτό το χρώμα των ματιών συνήθως έχουν μια πολύχρωμη ίριδα, με ένα χρώμα που βρίσκεται κοντά στην κόρη και ένα διαφορετικό χρώμα που υπάρχει γύρω από τις άκρες. Μια μελέτη δείχνει ότι το 74 % των καστανοπράσινων ματιών έχουν απλά ένα καφέ δαχτυλίδι γύρω από την κόρη και γι' αυτό είναι υποκειμενικό, καθώς η αισθητική εντύπωση του χρώματος μπορεί να αλλάξει όσο συχνά αλλάζουν οι συνθήκες φωτισμού.
Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πως σχηματίζονται τα καστανοπράσινα μάτια. Μερικοί ερευνητές, υποθέτουν ότι είναι απλά ένας συνδυασμός καφέ και πράσινων ματιών. Άλλοι, υποψιάζονται ότι μπορεί να υπάρχουν γονίδια - τροποποίητες που προκαλούν το μάτι για να παράγει περισσότερη ή λιγότερη μελανίνη. Σε μια έρευνα μάλιστα έχει βρεθεί ότι τα καστανοπράσινα μάτια είναι λιγότερο συχνά απ' ό, τι τα καστανά μάτια, αλλά πιο συχνά απ' ό, τι τα πράσινα μάτια. Συναντώνται συνήθως σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές χώρες, ενώ είναι σπάνια στην Αφρική και την Ασία, όπου το καφέ είναι συχνά το μόνο χρώμα ματιών που κυριαρχεί.
Λέγεται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι με καστανοπράσινα μάτια έχουν πιθανώς κάποια Καυκάσια καταγωγή και από τις δύο πλευρές της οικογένειας. Επειδή αυτό το χρώμα των ματιών είναι ασυνήθιστο, είναι πιθανό να προκαλείται από υπολειπόμενα γονίδια που σημαίνει ότι και οι δύο γονείς θα πρέπει να περάσουν το γονίδιο για αυτό το χρώμα ματιών στα παιδιά τους.
Πολλοί άνθρωποι λένε ότι τα καστανοπράσινα μάτια μπορούν να αλλάξουν με τη διάθεση και το περιβάλλον. Αυτός ο μύθος για το χρώμα των ματιών είναι αλήθεια. Τα καστανοπράσινα μάτια, δρουν σαν καθρέφτης που αντικατοπτρίζει τα κοντινά χρώματα και είναι εύκολο να αλλάξουν την εμφάνιση των ματιών τους, ανάλογα με τα ρούχα ή το μακιγιάζ που φορούν. Το χρώμα των ματιών τους, μπορεί επίσης να αλλάξει ανάλογα με το φως. Για παράδειγμα, τα καστανοπράσινα μάτια μπορεί να φαίνονται διαφορετικά στο εσωτερικό και διαφορετικά στο εξωτερικό φως.
26-03-14 mesa2
Η ιδιοσυγκρασία των ατόμων με καστανοπράσινα μάτια
Όπως συχνά λέγεται ότι αλλάζει το χρώμα των καστανοπράσινων ματιών, έτσι και οι άνθρωποι που τα έχουν συνήθως είναι απρόβλεπτοι, αλλά παράλληλα και πολύ αγαπητοί. Αυτό είναι ένα κοινό στερεότυπο που συνδέεται με αυτό το χρώμα των ματιών. Σε όσους υπερισχύει το πράσινο χρώμα υποσημειώνεται ότι είναι πιο άτακτοι και σκανδαλιάρηδες, ενώ σε αυτούς που υπερισχύει το κάστανο φημολογείται ότι είναι πολύ πιο προσιτοί και φιλόξενοι.
26-03-24 mesaaa
Φαίνονται να ανήκουν στο είδος των ανθρώπων που είναι αξιαγάπητοι και αποτελούν πραγματική απόλαυση το να είσαι κοντά τους. Δεν τους νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι ή τι λένε. Αυτοί είναι πάνω απ' όλα ο τύπος του εραστή και όχι του μαχητή. Φυσικά αν τους προκαλέσεις, θα ανταποδώσουν το χτύπημα στα ίσα. Τείνουν να είναι αυθόρμητοι και έτοιμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Επίσης, θεωρούνται κτήτορες κινδύνου και είναι ανοιχτοί στις προκλήσεις, ενώ ποτέ δεν θα υποχωρήσουν από έναν αγώνα, αν δεν αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι.
Όσο τα πράγματα πάνε όπως τα θέλουν, παρουσιάζουν μια πιο γλυκιά, γεμάτη κατανόηση και ευγενική φύση. Πρόκειται για όμορφους, κομψούς και τρομερά σέξι ανθρώπους. Τους αρέσει να ικανοποιούν και να ευχαριστούν τους άλλους, μάλιστα πολλές φόρες υπερβαίνοντας τα πρότυπα της δική σας ευχαρίστησης. Είναι πολύ χαλαροί, ενώ όσον αφόρα στις σχέσεις τους, έχουν την τάση να συνάπτουν σύντομης διάρκειας, αν και είναι πολύ ικανοί στο να κάνουν έρωτα εύκολα, χάρη στη ρομαντική προσωπικότητά τους. Αγαπούν να πειραματίζονται και είναι πολύ ενεργητικοί και θαρραλέοι.
Δεν μένει πάρα να ρίξετε μια μάτια γύρω σας και να εξάγετε τα δικά σας αποτελέσματα! Γνωρίστε τους!

Το μεσημέρι της Κυριακής (26/10 ) τα αποτελέσματα των τραπεζικών «τεστ αντοχής»

Το μεσημέρι της Κυριακής (26/10 ) τα αποτελέσματα των τραπεζικών «τεστ αντοχής»Το μεσημέρι της Κυριακής (26/10) αναμένεται να ανακοινωθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα επίσημα αποτελέσματα της άσκησης προσημείωσης ακραίων καταστάσεων, των αποκαλούμενων «stress tests» για τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες: Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank.
Οι αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές έχουν ενημερώσει επίσημα από το βράδυ της Πέμπτης τις διοικήσεις των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, ώστε την Κυριακή το απόγευμα να προβούν και οι ίδιες σε ανακοινώσεις γνωστοποιώντας τα αποτελέσματα στους μετόχους τους, αλλά και στο ευρύτερο επενδυτικό κοινό.
Σε περίπτωση που για κάποια τράπεζα έχει προκύψει ανάγκη ενίσχυσης της κεφαλαιακής της επάρκειας, στη σχετική ανακοίνωσή της θα περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο θα προχωρήσει στη σχετική διαδικασία, ενώ σε ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της ΕΚΤ θα προχωρήσει και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν ή όχι, θα αποτελέσει και την αφετηρία για δυνατότητα εναλλακτικής αξιοποίησης μέρους ή όλου του κεφαλαιακού αποθέματος των 11,3 δισ. ευρώ που διατηρεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Η πανευρωπαϊκή αξιολόγηση των τραπεζών και τεστ αντοχής γίνονται πάντως για τρίτη φορά, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αξιολογώντας την ποιότητα των στοιχείων ενεργητικού 130 ευρωπαϊκών τραπεζών, αλλά και την αντοχή 123 τραπεζών σε περίπτωση επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών (stress test).

Ενας στους δύο χρωστά έως 15.000 ευρώ σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

ΙΚΑ ΟΑΕΕ
Οφειλές έως 15.000 ευρώ έχει ένας στους δύο οφειλέτες τόσο στον ΟΑΕΕ (185.000 σε σύνολο 375.000 ενεργών ασφαλισμένων, ποσοστό 49,3%) όσο και στο ΙΚΑ (200.000 ενεργοί εργοδότες σε σύνολο 430.000 οφειλετών, ποσοστό 46%).
Η συγκεκριμένη κατηγορία των οφειλετών ευνοείται ιδιαίτερα από τη νέα ρύθμιση, καθώς καλούνται να εξοφλήσουν μικρότερα ποσά (λόγω της έκπτωσης 20%) σε 100 δόσεις, δηλαδή έως το 2024.
«Κούρεμα»
Η ρύθμιση σε 100 δόσεις με έκπτωση 20% στις προσαυξήσεις, διαμορφώνει μηναία δόση ως εξής:
• Οφειλή 15.000 ευρώ η οποία περιλαμβάνει πρόστιμα και προσαυξήσεις 6.000 ευρώ, μετά την έκπτωση 20% στα πρόσθετα (-1.200 ευρώ), μειώνεται στα 13.800 και για την αποπληρωμή σε 100 δόσεις ο οφειλέτης θα πρέπει να καταβάλλει 138 ευρώ το μήνα.
• Οφειλή 10.000 ευρώ που ενσωματώνει πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις 6.000 ευρώ, με την έκπτωση που παρέχεται (6.000 ευρώ Χ 20%= 1.200 ευρώ) διαμορφώνεται στα 8.800 ευρώ και μπορεί να εξοφληθεί με μηναία δόση 88 ευρώ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)