Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για «εσπευσμένο και αναιτιολόγητο» κλείσιμο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει το κλείσιμο της Βουλής ως «απαράδεκτη πράξη που συμβάλλει στην περαιτέρω απαξίωση της Δημοκρατίας» και κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «φοβάται την ανοιχτή βουλή, εχθρεύεται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και επιλέγει τις “ασφαλείς” συνθέσεις των θερινών τμημάτων για να ολοκληρώσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις με τον πιο ανώδυνο για την κυβέρνηση τρόπο».
Ακόμη, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως εσκεμμένα κλείνει η «για να μεταφερθούν τον Οκτώβριο οι συζητήσεις άρσης ασυλίας», μεταξύ των οποίων, όπως αναφέρει, του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση Μπαλτάκου.
Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ , ο πρωθυπουργός ότι είναι «έκθετος» για την απόφασή του «να κλείσει άρον – άρον» τη Βουλή και για έναν επιπλέον λόγο, «αφού έχει χρέος απέναντι στους πολίτες και τη Δημοκρατία να συζητηθεί το θέμα της Χρυσής Αυγής, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και όπως επιβάλλεται από την αναγκαιότητα καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου».
Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το έκανε για «πολιτικές σκοπιμότητες, ιδιοτελείς, κομματικές και κυβερνητικές».
Υποστήριξε ότι με αυτό τον τρόπο, με «μια ελεγχόμενη σύνθεση υποβαθμισμένης Βουλής», η κυβέρνηση θέλει να περάσει «κρίσιμα νομοσχέδια», όπως του αιγιαλού ή για τη μικρή ΔΕΗ, «για τα οποία υπάρχουν αντιδράσεις» και από βουλευτές της συγκυβέρνησης. Υπογράμμισε, επίσης, πως μένουν σε εκκρεμότητα στην επιτροπή δεοντολογίας θέματα που «έχουν τη σημασία τους», όπως άρσεις ασυλίας.

Σ. Κεδίκογλου: Τον Ιούνιο ξεκινούν πάντα τα θερινά τμήματα
Απορρίπτοντας στις βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημείωσε ότι «η Βουλή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργίας της, όπως γίνεται τα τελευταία 40 χρόνια», κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «προσπαθεί να προκαλέσει θόρυβο χωρίς να υπάρχει θέμα».
«Τον Ιούνιο ξεκινούν πάντα τα θερινά τμήματα και τα νομοσχέδια που περνούν έχουν την ίδια νομική και τυπική ισχύ. Είναι γνωστό ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση και τις πρωτοβουλίες της. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ το αμφισβητεί, υπάρχουν οι σχετικές διαδικασίες για να το διαπιστώσει. Εκτός και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει θερινές διακοπές», καταλήγει ο κ. Κεδίκογλου.
Χ. Μαρκογιαννάκης: Δεν παραγράφεται τίποτα με το κλείσιμο της ολομέλειας
Μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης σημείωσε πως δεν παραγράφεται τίποτα με το κλείσιμο της ολομέλειας και σημείωσε πως η Βουλή συνήθως παρέτεινε τις εργασίες της μέχρι τον Σεπτέμβρη όταν υπήρχαν εκκρεμότητες με το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών. «Τέτοιες εκκρεμότητες εξ όσων γνωρίζω δεν υπάρχουν».
Ακόμη, υποστήριξε πως οι καταγγελίες για παραγραφές είναι αόριστες, καθώς δεν έχει κατατεθεί καμιά πρόταση για σύσταση προανακριτικής ή εξεταστικής επιτροπής για κάποια υπόθεση στη Βουλή.
«Αν υπήρξε πρόθεση από κάποιο κόμμα να μαζέψει 30 υπογραφές και να συσταθεί προανακριτική, ναι πράγματι παραγράφεται, αλλά τέτοια πρόθεση δεν έχει καταγραφεί», τόνισε ο κ. Μαρκογιαννάκης και πρόσθεσε πως ακόμα και όταν οι εργασίες της ολομέλειας ολοκληρώνονταν τέλη Ιουνίου και πάλι υπήρχαν καταγγελίες, καθώς πρόκειται για μια «τακτική» από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε επίσης, πως για το πότε θα κλείσει η Ολομέλεια, δεν είναι αρμόδιος ο πρόεδρος και το προεδρείο της Βουλής καθώς «αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης και η οποία εκτιμά πότε το κυρίως σοβαρό νομοθετικό έργο έχει περάσει».

Παρουσία του Στρατηγού Φράγκου και 900 ατόμων τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Γεωργίου και Δημητρίου στις Σάτρες της Ξάνθης!

Τελέστηκαν την Κυριακή 1η Ιουνη.’14, με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, τα Θυρανοίξια στο Ιερό Παρεκκλήσι  του Αγίου Γεωργίου και Αγ. Δημητρίου στις Σάτρες Ξάνθης, Πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμονος, επικουρούμενος στην τελετή  από τον Πατέρα Γεώργιο και 2 Ιεροδιακόνους.

Το εκκλησίασμα, ήταν το ΔΣ και Μέλη της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας των Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου από την Αθήνα, με επικεφαλής τον αειθαλή Πρόεδρο τους κ. Παναγιώτη Βαβουγυιό, όπως και  Προέδρους και Μέλη από 14    ομώνυμους Συλλόγους που προσήλθαν με 16 λεωφορεία και ΙΧΕ οχήματα, από όλη σχεδόν την ηπειρωτική Ελλάδα και έτσι παραβρέθηκαν συνολικά  τουλάχιστον 900 άτομα.

Το παρεκκλήσιο το υιοθέτησε ο Σύλλογος Συνταξιούχων  Πολιτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, που εφεξής θα έχει τη διαρκή φροντίδα επιμέλειας της συντήρησης και λειτουργίας του, που έτσι διασώζεται  οριστικά πλέον το Ιερό αυτό Προσκύνημα και θα λειτουργεί τακτικά στην Παραμεθόριο Περιοχή, έχοντας ‘’ακοίμητους φρουρούς’’ και παραστάτες του, αντικριστά την Βυζαντινή και Ελληνική Σημαία που  κυματίζουν περήφανα  ενώ  ήχησε    και πάλι η καμπάνα, άναψαν  τα καντήλια των Αγίων, ακούστηκαν  οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια  της Ορθοδοξίας.

Μετά τα Θυρανοίξια Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους για την παρουσία τους, όπως και το Στρατηγό Διοικητή του Δ’ΣΣ, τον Επίτιμο Α/ΓΕΣ, τον Πρόεδρο του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην ανακαίνιση του ιερού Παρεκκλησίου. Στη συνέχεια ο Υπτγος (Χ),κ. Κυπάρισσος Κυπαρισσόπουλος (τότε Υπομοίραρχος στον Εχίνο), περιέγραψε με συγκίνηση τις λεπτομέρειες για την απόφαση του  (τότε)  Σχη, Διοικητή Διοίκησης Χωροφυλακής Ξάνθης και μετέπειτα Στρατηγού-Αρχηγού Χωροφυλακής  αείμνηστου Χρήστου Καραβίτη, όπως και  για την πρώτη λειτουργία του παρεκκλησίου, στη γιορτή του Αγ. Δημητρίου (26 Οκτ.1965).

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α . Φραγκούλης Φράγκος, που ανταποκρίθηκε στην σχετική πρόσκληση Πόλης,  ο  εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή Δ’Σ. Στρατού και αντιπροσωπείες Μονάδων του Δ’ΣΣ οι  Πρόεδροι και Μέλη των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού και Αστυνομικών  Ν. Ξάνθης ,όπως και ο Πρόεδρος και Μέλη  του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης.

Της τελετής των Θυρανοιξίων προηγήθηκε στο Μνημείο Ηρώων στον ΕΧΙΝΟ « Επιμνημόσυνη Δέηση », για τους 23 Έλληνες (20 Χριστιανούς και 3 Μουσουλμάνους ‘’ Πεσόντες Υπέρ πατρίδος ‘’,  στη Μάχη των Οχυρών 6-10 Απρ.1941 . Επακολούθησε κατάθεση Τιμητικών Στεφάνων, από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου, κ. Παναγιώτη Βαβουγυιό και τους Προέδρους των Συλλόγων Νομών :Φωκίδος  και  Ελλήνων Λογοτεχνών, Φθιώτιδος, Αχαΐας,  Ναυπλίου, Έβρου, Δράμας, Σερρών, Πιερρίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Θεσπρωτίας, Τρικάλων, Ευρυτανίας και Ξάνθης.

Τηρήθηκε 1 λεπτού σιγή και όλοι μαζί έψαλλαν τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ, με πνεύμα συγκίνησης , περηφάνιας και τιμής.

Όλοι μαζί  επέστρεψαν στην Ξάνθη και γευμάτισαν σε  ειδικό κέντρο  δεξιώσεων, με όλους τους προσκεκλημένους όπως  και οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Ξάνθης & Περιθεωρίου, και Μαρωνείας και  Κομοτηνής. Με την έναρξη έγινε και καλωσόρισμα με  2-3 χορούς, ευγενική προσφορά από τους Συλλόγους Ποντίων Ν. Ξάνθης ( παιδικό τμήμα), όπως  και του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης, μέλη του οποίου με τις παραδοσιακές τους στολές ενωρίτερα είχαν και τον ρόλο των παραστατών στο Μνημείο Ηρώων του Εχίνου  και στα Θυρανοίξια που επακολούθησαν.

Οι δύο Μητροπολίτες απηύθυναν  ευχαριστίες, ενώ ο Ποιμενάρχης Ξάνθης και Περιθεωρίου, προσέφερε  στα ΔΣ των Συμβουλίων, ως δώρο καλαίσθητη  έκδοση βιβλίου με την «Ιστορία της Ιεράς Μονής Καλαμούς  της Ξάνθης».

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, ιδιαίτερα από πλευράς προσέλευσης , δεδομένο που μας τόνωσε την πίστη και το ηθικό , δίνοντάς μας   το κουράγιο για να συνεχίσουμε  την προσπάθεια για την Ενίσχυση του Θρησκευτικού και του αλληλένδετου Εθνικού Φρονήματος των κατοίκων της Θράκης και της Πατρίδος γενικότερα. Οι επισκέπτες της Θράκης αναχώρησαν για τις περιοχές τους , γεμάτοι ενθουσιασμό και ευχαρίστησαν όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όσους και όσες προσήλθαν και ειδικότερα στην Πρόεδρο κ. Άννα Μπαλτζοπούλου, όπως και σε καθένα ξεχωριστά σε όλο το ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης , που υπερέβαλαν εαυτούς για προετοιμασία και την άριστη οργάνωση της όλης εκδήλωσης.

Ελπίζουμε μελλοντικά ότι και άλλοι Σύλλογοι ή Ενώσεις θα ακολουθήσουν σε παρόμοιες εκδηλώσεις, σε συνδυασμό με την επίσκεψή τους και εκκλησιασμό στα Ιερά αυτά Προσκηνύματα στην παραμεθόριο περιοχή της Πατρίδας.

(Το κείμενο είναι του Υποστράτηγο ε.α. κ Γεωργίου Γεωργιάδη- Προέδρου του ΤΣ ΕΑΑΣ Ξάνθης)

Καλά νέα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος
Ιάσιμος σε ποσοστό 90% είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου όταν διαγνωστεί  έγκαιρα!
Αυτό  τονίζουν οι επιστήμονες με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας επιζώντων καρκίνου , η οποία έχει καθιερωθεί την πρώτη Κυριακή του Ιουνίου.
«Η επιστημονική αυτή διαπίστωση πρέπει να σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς ο καρκίνος του παχέος εντέρου  ιδίως μεταξύ των ανδρών», αναφέρει ο Διευθυντής χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής.
Για την έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας, που σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όλους, μετά το 50ό έτος της ηλικίας να υποβάλλονται σε κολονοσκόπηση. Μάλιστα αυτό πρέπει να γίνεται, ανάλογα με τα ευρήματα και το οικογενειακό ιστορικό, ανά πενταετία ή και συχνότερα.
Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία παγκόσμιων επιστημονικών μελετών σε αρχόμενο στάδιο, τα ποσοστά ίασης φθάνουν το 90%, ενώ συνολικά πάνω από το 60% των ασθενών επιβιώνουν περισσότερο από 5 χρόνια. Η πρόγνωση φυσικά εξαρτάται από το στάδιο της νόσου κατά τη διάγνωση. Σημαντικός παράγοντας για την πρόγνωση είναι  επίσης η ποιότητα της χειρουργικής πράξης.
Το 90% των περιπτώσεων του καρκίνου του παχέος εντέρου παρουσιάζονται σε ηλικίες άνω των 50χρόνων και συχνότερα σε άνδρες. Στις ανεπτυγμένες χώρες, ο κίνδυνος ενός ενήλικα να αναπτύξει καρκίνο του παχέος εντέρου είναι 6% ή 1 στους 18!
« Έχει διαπιστωθεί ότι με τη διάδοση του κολονοσκοπικού ελέγχου και την εκτέλεση ενδοσκοπικής πολυπεκτομής αλλάζει η φυσική ιστορία της νόσου και μειώνονται τα κρούσματα καρκίνου. Επιπλέον, ακόμη και αν υπάρχει ήδη καρκίνος, με το συχνό έλεγχο επιτυγχάνεται η πρώιμη διάγνωση, που οδηγεί σε ίαση», προσθέτει  ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος.

Δυστυχώς όμως, όπως μας εξηγεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής, οι άνθρωποι  παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων  και τα συμπτώματα, καθυστερούν να πάνε στο γιατρό.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μόλις το 35% των καρκίνων  να διαγιγνώσκονται πρώιμα, το 38% με τοπικά προχωρημένη νόσο και το 22% με μεταστάσεις!

ΥΠΟΠΤΑ  ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ
Συνήθως η ξαφνική αλλαγή των συνηθειών του εντέρου πρέπει να μας βάλει σε υποψίες και να μας οδηγήσει στο γιατρό. Συγκεκριμένα:
- Ανεξήγητη διάρροια ή δυσκοιλιότητα ή το αίσθημα ότι το έντερο δεν αδειάζει πλήρως
- Αίμα στα κόπρανα, ανοιχτόχρωμο ή σκούρο.
- Κόπρανα στενότερα απ ότι συνήθως 
- Γενικά κοιλιακά συμπτώματα, όπως πόνος, πολλά αέρια, τυμπανισμός, "κράμπες" του εντέρου.
- Απώλεια βάρους αγνώστου αιτιολογίας, με ή χωρίς ανορεξία
- Αδυναμία και εύκολη κόπωση
- Αναιμία - Σιδηροπενία (δηλ. χαμηλός αιματοκρίτης ή χαμηλός σίδηρος σε τυχαία εξέταση αίματος)
- Έμετοι
- Ίκτερος (κιτρίνισμα στα μάτια και στο δέρμα)

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Τα αίτια του καρκίνου του παχέος εντέρου δεν είναι ακόμα πλήρως γνωστά. Παρόλα αυτά, μεγάλες διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου αυξάνουν τις πιθανότητες ενός ατόμου να εμφανίσει καρκίνο. Συγκεκριμένα:
- Ηλικία ( 9 στους 10 πάσχοντες είναι άνω των 50χρόνων)
- Διατροφή ( κόκκινο κρέας ,ευθύνη στο ζωικό λίπος)
- Αλκοόλ  ( επιβαρύνει την προδιάθεση)
- Πολύποδες (Κάποιοι τύποι πολυπόδων ενέχουν κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου)
- Κληρονομική νόσος (οικογενής αδενωματώδης πολυποδίαση)
- Βεβαρυμμένο προσωπικό ιστορικό ( γυναίκες με ιστορικό καρκίνου των ωοθηκών, μήτρας ή μαστού)
- Ελκώδης κολίτιδα,
- Βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό
- Κάπνισμα
- Παχυσαρκία
«Αν τροποποιούσαμε τον τρόπο ζωής μας και δίναμε σημασία στους παράγοντες κινδύνου, περισσότεροι από τους μισούς καρκίνους του παχέος εντέρου θα μπορούσαν να προληφθούν», καταλήγει ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος!

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ –ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Χειρουργική θεραπεία (κλασική η λαπαροσκοπική) είναι η πιο συχνή αντιμετώπιση για καρκίνο παχέος εντέρου. Ο χειρουργός αφαιρεί τον όγκο και τμήμα του κοντινού υγιούς εντέρου καθώς και του περιοχικούς λεμφαδένες. Η λαπαροσκοπική προσφέρει περισσότερα πλεονεκτήματα στον ασθενή.
Συνήθως υπάρχει η δυνατότητα να ξαναενώσει τα τμήματα του εντέρου, αλλιώς πρέπει να δημιουργηθεί παρά φύσει έδρα (περίπου 15% των καρκίνων). Η λαπαροσκοπική χειρουργική ευτυχώς έχει μειώσει ακόμα χαμηλότερα το ποσοστό δημιουργίας παρά φύσει έδρας (κολοστομία).
Σημαντική αύξηση της επιβίωσης των αρρώστων που διαγιγνώσκονται με καρκίνο παχέος εντέρου έχει φέρει η έγκαιρη διάγνωση της νόσου, η βελτίωση στις χειρουργικές τεχνικές, η χορήγηση αποτελεσματικότερης συμπληρωματικής χημειοθεραπείας και οι συνδυασμοί χημειοθεραπείας και μονοκλωνικών αντισωμάτων στη μεταστατική νόσο.

Αύξηση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου τον Απρίλιο

Στα 4,765 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Απρίλιο, από 4,719 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης.
Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 531 εκατ. ευρώ, έναντι 459 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο.
Πιο αναλυτικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης ανήλθαν τον Απρίλιο σε 3,035 δισ. ευρώ έναντι 2,925 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 428 εκατ. ευρώ έναντι 459 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, των υπουργείων σε 264 εκατ. ευρώ έναντι 242 εκατ. ευρώ, των νοσοκομείων σε 831 εκατ. ευρώ έναντι 885 εκατ. ευρώ και των λοιπών νομικών προσώπων σε 206 εκατ. ευρώ έναντι 208 εκατ. ευρώ.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)