Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα στο ebay

Τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ ακίνητα στο ebay
Από 35.000.000 έως 50.000.000 ευρώ το χρόνο φιλοδοξεί να εισπράττει το ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση κρατικών ακινήτων με ηλεκτρονικές δημοπρασίες μέσω της ιστοσελίδας www.e-publicrealestate.gr , όπως δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο εντεταλμένος σύμβουλος Ανδρέας Ταπραντζής. Στο ρεπορτάζ του διεθνούς πρακτορείου αναφέρεται ότι υπάρχουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου περίπου «70.000 ακίνητα, από πολυτελείς βίλες στην παραλία μέχρι εγκαταλειμμένα συνεργεία αυτοκινήτων».
Για περίπου 1.000 κατοικίες, γραφεία και κτίρια, τα οποία ανήκουν στο κράτος, οι διαδικτυακή πλειστηριασμοί  θεωρούνται ο καλύτερος τρόπος για να πωληθούν. Ήδη στο ΤΑΙΠΕΔ μελετούν τις δυνατότητες πώλησης μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών 20 νέων ακινήτων σε 13 πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ιστορική Στοά Μοδιανό στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κατασχέσεις καταθέσεων με ένα... e-mail

Κατασχέσεις καταθέσεων με ένα... e-mailΔιαδικασίες – εξπρές για την κατάσχεση ποσών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου και την απόδοσή τους στα κρατικά ταμεία θα εφαρμόζεται σύντομα από το υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες. 

Με βάση τις διαδικασίες αυτές, τα κατασχετήρια θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες, οι οποίες οφείλουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», να απαντούν άμεσα για το εάν υπάρχουν σ’ αυτές λογαριασμοί καταθέσεων οφειλετών του Δημοσίου, καθώς και για το ύψος των κεφαλαίων που υπάρχουν στους λογαριασμούς αυτούς.

Από τη στιγμή που οι τράπεζες θα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη χρημάτων στους λογαριασμούς των οφειλετών θα πρέπει να προχωρούν άμεσα σε αναλήψεις των ποσών που έχουν ζητηθεί να κατασχεθούν από το Δημόσιο. Τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται στα κρατικά ταμεία το αργότερο εντός 10 ημερών.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μπορούν πλέον να αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ειδοποιήσεις για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ενοικίων, επιδοτήσεων και λοιπών εισοδημάτων που δικαιούνται οφειλέτες του Δημοσίου. 

Πιο αναλυτικά:
Με τις διατάξεις του άρθρου 66 του ν. 4170/2013, προβλέπεται ότι από τον Οκτώβριο θα υπάρχει άμεση και ασφαλής ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών και των τραπεζών, καθώς θα τεθούν σε λειτουργία μοναδικοί «διαμετακομιστικοί κόμβοι» ηλεκτρονικής διασύνδεσης, οι οποίοι θα συνδέονται μεταξύ τους κατά τρόπο ασφαλή.

Μέσω των «διαμετακομιστικών κόμβων» θα κοινοποιούνται από το υπουργείο Οικονομικών προς τις τράπεζες, με ηλεκτρονικό τρόπο, τα κατασχετήρια για τις καταθέσεις των οφειλετών του Δημοσίου.

Η κοινοποίηση κάθε κατασχετηρίου θα θεωρείται ότι συνετελέσθη κατά την ημερομηνία και την ώρα αποστολής της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής του από την τράπεζα, μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε από αυτήν.

Η επίδοση της δήλωσης της τράπεζας για το εάν υπάρχουν ή όχι υπόλοιπα στον τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη του Δημοσίου θα θεωρείται ότι συνετελέσθη κατά την ημερομηνία και την ώρα αποστολής από το Ελληνικό Δημόσιο της ηλεκτρονικής βεβαίωσης παραλαβής της μέσω του διαμετακομιστικού κόμβου που δηλώθηκε.

Τόσο τα κατασχετήρια όσο και οι δηλώσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα φέρουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή ή θα είναι κρυπτογραφημένα και θα φέρουν ηλεκτρονική υπογραφή του εξυπηρετητή τους. Η διέλευση των δεδομένων μέσω των «διαμετακομιστικών κόμβων» εξαιρείται από την εφαρμογή των διατάξεων περί τραπεζικού απορρήτου, όπως εκάστοτε ισχύουν.

Με τις νέες αυτές διαδικασίες, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Οκτώβριο, τα κατασχεθέντα ποσά θα πρέπει να αποδίδονται είτε στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας είτε στην υπηρεσία που επέβαλε την κατάσχεση, υποχρεωτικά εντός 10 ημερών από την υποβολή της δήλωσης του πιστωτικού ιδρύματος.

Από κόσκινο για κατάργηση οι 199 φόροι υπέρ τρίτων

Από κόσκινο για κατάργηση οι 199 φόροι υπέρ τρίτων
Από το κόσκινο του υπουργείου Οικονομικών περνούν 199 «κρυφοί» φόροι που χαρακτηρίζονται από έλλειψη διαφάνειας, αρνητική ανακατανομή εισοδήματος και αναποτελεσματική κατανομή πόρων. Με εντολή του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και κατόπιν συστάσεων της τρόικας, οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησαν την καταγραφή των φόρων υπέρ τρίτων (ΦΥΤ), ζητώντας από κάθε υπουργείο αναλυτικά στοιχεία για κάθε έναν από αυτούς.
Η προσοχή επικεντρώνεται στην αποτελεσματικότητά τους και στο αν δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Από την πρώτη επεξεργασία και τα στοιχεία που απεστάλησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκύπτει ότι υπάρχουν 199 ΦΥΤ. Αρκετοί από αυτούς θα καταργηθούν, ενώ, όσοι διατηρηθούν, θα ενταχθούν στον προϋπολογισμό του κράτους. Η κυβέρνηση λοιπόν θα αποφασίζει για τη διάθεση των κονδυλίων στους φορείς, τους Οργανισμούς κ.λπ., ανάλογα με τις ανάγκες τους και αφού προηγουμένως υποβληθεί σχέδιο για τη χρησιμοποίηση των σχετικών πόρων. Αρκετοί από τους ΦΥΤ δεν έχουν καν λόγο ύπαρξης σήμερα, καθώς δεν εξυπηρετούν ούτε τον σκοπό για τον οποίο θεσμοθετήθηκαν. Απλά καλύπτουν ανάγκες φορέων, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν γίνονται γνωστές.
(πατήστε επάνω στη φωτογραφία για μεγαλύτερη ανάλυση)
Σύμφωνα με στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών «η διάρθρωση των φόρων αυτών και ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλονται είναι εξαιρετικά πολύπλοκος, με αποτέλεσμα να αυξάνεται το κόστος διαχείρισης ολόκληρου του φορολογικού συστήματος. Το βασικό κριτήριο με το οποίο έχουν επιβληθεί οι περισσότεροι ΦΥΤ είναι η εξασφάλιση θεσμοθετημένων οικονομικών ενισχύσεων υπέρ διαφόρων ταμείων, Οργανισμών και ιδρυμάτων με έμμεσο τρόπο και συχνά χωρίς τον έλεγχο της Βουλής. Επίσης, δεν γίνεται έλεγχος του τρόπου χρήσης των σχετικών κονδυλίων.
Οι περισσότεροι ΦΥΤ θεσμοθετήθηκαν για την ενίσχυση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και επικουρικών ταμείων και των Οργανισμών. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον πίνακα που έχει στη διάθεσή της η «Κ», από τους 199 ΦΥΤ οι 93 σχετίζονται με τα ταμεία. Σαράντα είναι οι ΦΥΤ που επιβαρύνουν την τουριστική αγορά, ενώ 25 ΦΥΤ καταβάλλονται υπέρ διαφόρων νομικών ενώσεων.
Η πλειάδα των αδιαφανών φόρων δημιουργεί επιπλέον επιβαρύνσεις τόσο στις επιχειρήσεις του εκάστοτε κλάδου όσο και στον τελικό καταναλωτή. Για παράδειγμα, εάν τα ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και γενικότερα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, δεν ήταν υποχρεωμένα να πληρώνουν στο Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ο. τους 40 ΦΥΤ (ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου κ.λπ. επιβάλλεται και ανάλογος φόρος), οι τιμές ενδεχομένως θα ήταν χαμηλότερες για τους καταναλωτές. Επίσης, στις τιμές των φαρμάκων περιλαμβάνεται και 0,4% υπέρ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Hellenic Pharmaceutical Association).
Δεν είναι όμως μόνο οι ανωτέρω φόροι που προκαλούν αίσθηση στο κοινωνικό σύνολο. Σύμφωνα με τη μελέτη - καταγραφή των μη ανταποδοτικών χρεώσεων υπέρ τρίτων, στα περίεργα συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων:
1. Η απόδοση των αζήτητων κερδών από τις ιπποδρομίες στο ταμείο πρόνοιας των αστυνομικών υπαλλήλων.
2. Η διάθεση του 32% του 5% επί της τιμής των εισιτηρίων των αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, πόλο, βόλεϊ και χάντμπολ, καθώς και το 32% του 10% των αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο επικουρικό ταμείο των αστυνομικών. Επίσης, το υπόλοιπο 68% στις ανωτέρω δύο περιπτώσεις αποδίδεται στο επικουρικό ταμείο της χωροφυλακής.
3. Απόδοση 2 ευρώ από κάθε άδεια γάμου και διαζυγίου υπέρ της Αποστολικής Διακονίας της Ελληνικής Εκκλησίας. Μάλιστα, ο φόρος αυτός επεβλήθη το 1946.
4. Ειδική εισφορά τελωνειακών εργασιών (ΔΕΤΕ) που βεβαιώνεται κατά την εισαγωγή, εξαγωγή και μεταφόρτωση αγαθών και καυσίμων και καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Δηλαδή, οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος της χώρας ενισχύουν το αποθεματικό του ασφαλιστικού ταμείου των τελωνειακών.
5. Η απόδοση 0,01 ευρώ για κάθε 170 χιλιόγραμμα μπίρας που παράγεται στο επικουρικό ταμείο χημικών.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)