Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Υπεράριθμοι όμως είναι και οι...Βουλευτές μας !!!!!

Το σύνταγμα ορίζει ότι δεν μπορεί να είναι λιγότεροι από 200 ούτε περισσότεροι από 300- για φτωχή και χρεοκοπημένη χώρα όμως έχουμε υπεραρκετούς. Άντε και μια γενναία περικοπή της τάξεως του 70% στον μισθό και τις παροχές των υπολοίπων μάς βλέπω να εξοικονομούμε ένα σωρό χρήματα! 

Μειώνονται και οι καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις

ΡΗΤΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ
Από τον περιορισμό των μισθωμένων ακινήτων ξεκινά το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης την περιστολή δαπανών που, από την 1/1/2014, θα «αγγίξει» και τις επικουρικές συντάξεις σε εφαρμογή της ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» - απαγόρευση επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων, όπως προβλέπει ο μνημονιακός νόμος 4052/12.


Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα εφαρμόζεται, μάλιστα, σε τριμηνιαία βάση, με βάση την οικονομική κατάσταση του Ταμείου», γεγονός που, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης, αναμένεται να επηρεάσει και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις. Και όχι μόνο τις νέες συντάξεις οι οποίες θα χορηγούνται σε συνάρτηση με τις ατομικές εισφορές, τον αριθμό των συνταξιούχων, τη μεταβιβασιμότητα ή μη της σύνταξης. Το ακριβές ύψος των περικοπών (υπάρχουν προβλέψεις για μειώσεις 20%, κατά μέσο όρο) θα καθορίσουν οι αναλογιστικές μελέτες.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση και του νέου διοικητή του ΕΤΕΑ Τ. Πανανικολάου, το ΕΤΕΑ θα αποδεσμεύσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου 19 από τα 21 μισθωμένα ακίνητα και θα διατηρήσει μόνο δύο μισθωμένα ακίνητα (κτίρια στην οδό Μάρνης) με μειωμένα κατά 50% ενοίκια καθώς η σημερινή τιμή ενοικίασης είναι 14 ευρώ/τ.μ. όταν η αντικειμενική τιμή ενοικίασης στην περιοχή δεν ξεπερνά τα 6 ευρώ/τ.μ.

Με την απόφαση αυτή, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εξοικονομούνται 500.000 ευρώ τον χρόνο (ενοίκια, λειτουργικά κόστη κ.α.), απελευθερώνονται 26 ακίνητα από την «ιδιότυπη κατάληψη» από αρχεία, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε τρία ακίνητα που επαρκούν για να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες, σε αντίθεση με την προηγούμενη κατάσταση με βάση την οποία «αναλογούσαν 350 τ.μ. για κάθε εργαζόμενο του ΕΤΕΑ».
Ελλειμα 163,8 εκατ. ευρώ
Ανάλογες κινήσεις εξορθολογισμού και περιστολής δαπανών θα γίνουν στο ΕΤΕΑ μέχρι το τέλος του χρόνου σε κάθε επίπεδο ως «αντίβαρο» στο έλλειμμα άνω των 164 εκατ. ευρώ που εμφανίζει φέτος και με δεδομένες τις μειώσεις των συντάξεων στις οποίες θα προχωρήσει το 2014 σε εφαρμογή του νέου κανονισμού παροχών σε εφαρμογή του ν. 4052/12. Με βάση τον συγκεκριμένο νόμο «πριν από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους θα αναπροσαρμόζονται οι συντάξεις με την προϋπόθεση της μη ύπαρξης ελλείμματος και της μη μεταφοράς πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος θα εφαρμόζεται, μάλιστα, σε τριμηνιαία βάση, με βάση την οικονομική κατάσταση του Ταμείου», γεγονός που, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της κοινωνικής ασφάλισης, αναμένεται να επηρεάσει και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις. Και όχι μόνο τις νέες συντάξεις οι οποίες θα χορηγούνται σε συνάρτηση με τις ατομικές εισφορές, τον αριθμό των συνταξιούχων, τη μεταβιβασιμότητα ή μη της σύνταξης. Το ακριβές ύψος των περικοπών (υπάρχουν προβλέψεις για μειώσεις 20%, κατά μέσο όρο) θα καθορίσουν οι αναλογιστικές μελέτες.

Όργιο διαφθοράς: Αμοιβές 4 εκατ. ευρώ για ανύπαρκτη εργασία

Να έχουν εισπράξει αχρεωστήτως ποσό άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ -1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ τότε- φέρονται, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, "εκπαιδευτές" του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ).
Οι συγκεκριμένοι ωστόσο ωστόσο δεν παραπέμπονται από το Συμβούλιο Εφετών σε δίκη λόγω παραγραφής.
Σημειώνεται ότι για τη διερεύνηση του σκανδάλου στον ΟΕΕΚ έχουν παρέμβει τουλάχιστον τρεις υπουργοί Εθνικής Οικονομίας αλλά μάταια, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος.
Αρχικά είχαν ασκηθεί διώξεις από την Εισαγγελία (εισαγγελείς Ν. Ζαγοριανός, Ι. Ντογιάκος και 4η ειδική ανακρίτρια) εναντίον 38 ατόμων για σειρά κακουργηματικών πράξεων μιας υπόθεσης η οποία εκκρεμούσε δικαστικά από το 2006.
Οι αποζημιώσεις των «εκπαιδευτών», που σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν τα τυπικά προσόντα και σε άλλες δεν ήταν καν παρόντες την ώρα των μαθημάτων αλλά πληρώνονταν, αφορούσαν την περίοδο 1997 - 2002.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, επήλθε παραγραφή επειδή οι «επιμέρους πληρωμές» κάθε εκπαιδευτή του ΟΕΕΚ κρίθηκαν χωριστά χωρίς να θεωρείται ότι υπήρχε «σύστημα παράνομων πληρωμών».
Στην εισαγγελική κρίση, επίσης, δεν είχε περιληφθεί η νομική αξιολόγηση -που περιλαμβανόταν στην πορισματική έκθεση επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών- δαπανών 2,2 εκατ. ευρώ που αφορούσαν αναθέσεις σεμιναρίων σε ιδιωτικές εταιρείες.
Και αυτό διότι η ομάδα ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν κατάφερε να βρει 21 από τα 26 επίμαχα χρηματικά εντάλματα, αλλά ούτε και τα συνημμένα δικαιολογητικά τους, τα οποία συγκεντρώνονται σε διαφορετικό χώρο.
Σύμφωνα με τους οικονομικούς επιθεωρητές, οι δαπάνες για τα σεμινάρια αυτά χαρακτηρίζονται από ακραίες υπερτιμολογήσεις (έως 860%!) σε αμοιβές εκπαιδευτών, ακόμα και με ποσά που προσέγγιζαν τις 200.000 δραχμές ανά ώρα σε μία εποχή που οι αμοιβές π.χ. καθηγητών πανεπιστημίου έφθαναν τις 12.000 την ώρα.
Ένας από τους οικονομικούς επιθεωρητές, ο κ. Γ. Μπούτος, απευθύνθηκε, μόνο το 2009, τέσσερις φορές στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις αμοιβές μίας εκ των υπολόγων, της Δ.Τ., συζύγου του πρώην επιτρόπου στο Ελεγκτικό Συνέδριο Γ.Χ., επειδή στις εκθέσεις της ομάδας ελέγχου δεν περιλαμβάνονταν αποδεικτικά στοιχεία που αφορούσαν τη συγκεκριμένη υπάλληλο.
Από τις εκθέσεις αυτές «απουσίαζε» και ένας άλλος υπόλογος, ο Π.Τ. Μάλιστα, πρώην επίτροπος του Ε.Σ., συντάκτης δύο αρχικών εκθέσεων για τον οργανισμό ΟΕΕΚ, συμπέραινε ότι τα σκανδαλώδη ποσά καλώς είχαν καταβληθεί.
Οι κατηγορούμενοι επικαλέσθηκαν διά των συνηγόρων τους ότι δεν απαιτούνται ειδικά προσόντα για όσους διδάσκουν εργαστηριακά μαθήματα ούτε υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καθορίζει το ύψος των αμοιβών τους. Στα παραπεμπτικά βουλεύματα, αλλά και την πορισματική αναφορά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σημειώνεται ότι η ελεγχόμενη Π.Β., σύζυγος πρώην αντιπροέδρου του ΟΕΕΚ, είχε συμβάσεις με τις οποίες ανελάμβανε κατ’ ανάθεση τη διδασκαλία στα μαθήματα: Οδοντοτεχνική πορσελάνης, Θεραπευτική διαιτολογία, Χρήση κομπιούτερ για τεχνικούς εγκαταστάσεων ψύξης, Λειτουργικά συστήματα για πολυμέσα, Μηχανογραφημένη λογιστική για φοροτεχνικούς, Χρήση κομπιούτερ σε τεχνικούς αυτοματισμών, Νοσηλευτική χειρουργική αλλά και Πρώτες Βοήθειες σε νοσηλευτική τραυματιολογία...
Η... υπερ-εκπαιδεύτρια αυτή είχε ως προσόν το απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ υπήρχε αίτηση καθηγήτριας οδοντοτεχνικής στο ΤΕΙ Αθήνας για να διδάξει, αλλά απορρίφθηκε.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλήγει, στην πιο πρόσφατη συμπληρωματική του έκθεση, στο συμπέρασμα ότι «η θεώρηση των χρηματικών ενταλμάτων στηρίχθηκε κυρίως σε στοιχεία ψευδή ή ανύπαρκτα. Κατά συνέπεια ήταν επιβεβλημένη η ορθή αξιολόγηση από τους θεωρήσαντες τα εν λόγω χρηματικά εντάλματα.
Αντ’ αυτού δεν αποδεικνύεται ότι οι θεωρήσαντες προέβησαν σε οποιαδήποτε από αυτές τις ενέργειες. Ως εκ τούτου οι θεωρήσεις αυτών έγιναν μη νόμιμα και συντρέχει λόγος αναθεώρησής τους...».
Καθίσταται σαφές ότι οι ελεγκτές του Ε.Σ. αποδίδουν στην τελευταία τους έκθεση ευθύνες σε πρώην συναδέλφους τους οι οποίοι είχαν εγκρίνει τις σχετικές δαπάνες.
Πηγή: Καθημερινή

Ποια ακίνητα θα βγουν στο σφυρί από το 2014 - Τα 4 κριτήρια της επιλογής

Με στόχο να τιμωρήσει όσους μπορούν αλλά δεν πληρώνουν το στεγαστικό τους δάνειο, σχεδιάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης το πλάνο της για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών από το 2014.
Οι άξονες του νομοσχεδίου που θα έλθει το φθινόπωρο στη Βουλή θα είναι οι εξής: Από τη μία πλευρά θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία όσων εντοπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης και από την άλλη θα επισπεύδονται οι διαδικασίες κατάσχεσης για τους «μπαταχτσήδες».
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η άρση του καθεστώτος προστασίας της α΄ κατοικίας θα γίνει...
βήμα - βήμα. Tο καθεστώς προστασίας ισχύει τα τελευταία έξι χρόνια, δηλαδή από το 2008.
Υπάρχει λοιπόν η σκέψη από τον Ιανουάριο του 2014 να επιτραπούν οι πλειστηριασμοί που αφορούν δάνεια τα οποία έχουν «κοκκινίσει» το 2009 - επί της ουσίας πριν από την κρίση - και κάθε χρόνο να απελευθερώνεται ένας χρόνος.
Απελευθέρωση ανά έτος
Ετσι το 2015 θα απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί για τα «κόκκινα» δάνεια του 2010, το 2016 τα δάνεια του 2011 και ούτω καθ' εξής.Επίσης θα τεθούν κριτήρια όπως είναι το ύψος του δανείου, π.χ. θα μπορούν να παραμένουν σε καθεστώς προστασίας δάνεια μικρότερα των 150.000 ευρώ, προκειμένου, να προστατευθεί η λαϊκή κατοικία ή κατοικίες μικρότερες των 120 τ.μ. ή 140 τ.μ. Δεν είναι μάλιστα απίθανος και ένας συνδυασμός των δύο προαναφερόμενων κριτηρίων.
Οι προϋποθέσεις
Ενδεικτικό των προθέσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου σε σχέση με τα κριτήρια προστασίας των δανειοληπτών όταν τεθεί σε εφαρμογή το νέο καθεστώς.
Ειδικότερα, θα απαγορεύονται οι κατασχέσεις ακινήτων από τις τράπεζες, σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείων από νοικοκυριά:
1) Πόσα χρόνια έχει σταματήσει να αποπληρώνεται το δάνειο και το ακίνητο βρίσκεται υπό το καθεστώς προστασίας.
Από τη στιγμή που ένα δάνειο παύει να εξυπηρετείται, μέχρι να βγει στο σφυρί, μεσολαβεί μία χρονική περίοδος 2,5-3 ετών. Και αυτό, γιατί η σύμβαση του στεγαστικού καταγγέλλεται μετά τις 90 ημέρες καθυστέρησης, ενώ στις 180 ημέρες, η καθυστέρηση κρίνεται οριστική και πλέον ενεργοποιούνται οι νομικές διαδικασίες.
Το διάστημα μετά τους 6 μήνες μέχρι να υπάρξει απόφαση κατάσχεσης και εν συνεχεία δικαστική απόφαση για έναν πλειστηριασμό μπορεί να ξεπεράσει και τα 3 χρόνια, ανάλογα με τις αναβολές που θα λάβει η εκδίκαση της υπόθεσης.
«Η αναστολή των πλειστηριασμών ισχύει από τα τέλη του 2008. Αυτό σημαίνει ότι ένα δάνειο που πήρε εντολή πλειστηριασμού τότε και εντέλει το ακίνητο προστατεύθηκε σταμάτησε να εξυπηρετείται από το 2004 ή το 2005. Αν δεν έχει ρυθμιστεί όλα αυτά τα χρόνια, μετά από οκτώ ή εννέα χρόνια πώς θα αποπληρωθεί;», αναρωτιόταν κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος συστημικής τράπεζας.
Στο υπουργείο Ανάπτυξης σκέπτονται να ορίσουν το όριο της πρόστασίας μέγιστο στα 5 χρόνια. Αν δηλαδή ένα ακίνητο πήρε αναστολή πλειστηριασμού το 2008-2009 να βγει το 2014, εκείνο που προστατεύτηκε το 2010 να βγει από το καθεστώς το 2015 κ.ο.κ.
Αυτό σημαίνει ότι προηγούνται τα δάνεια που «κοκκίνησαν» προ της διετίας 2008-2009, αλλά δεν πρόλαβαν τότε να βγουν στο σφυρί. Επίσης, μελετάται να μπουν πρώτα στη λίστα και όσα ακίνητα προσημειωθεί για δάνεια που έπαψαν να εξυπηρετούνται το 2008-2009.
2) Η αντικειμενική αξία του ακινήτου
Σήμερα, στο καθεστώς προστασίας από πλειστηριασμούς υπάγονται ακίνητα με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ. Το όριο αυτό θα προταθεί να μειωθεί στις 180.000 ή 150.000 ευρώ, ώστε να καλύπτει πραγματικά τα χαμηλότερα και μεσαία οικονομικά στρώματα.
Επιπλέον, δεν μπορεί να φέρει την ίδια «προστασία» ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 100.000 ή 150.000 ευρώ με μία...βίλα αξίας 500.000 ευρώ, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί παράγοντες.
3) Το ύψος του ανεξόφλητου δανείου
Στο ΥΠΑΝ υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση ένας δανειολήπτης που πλήρωσε 3 ή 6 ή 12 δόσεις του στεγαστικού του και μετά σταμάτησε και δεν έχει ρυθμίσει με κάποιον τρόπο το δάνειό του με εκείνον που έχει αποπληρώσει το κεφάλαιο ή μεγάλο μέρος των τόκων.
Σε αυτή την παράμετρο, θα μπορούσε να προσμετρηθεί στα υπέρ του δανειολήπτη εάν για την αγορά του ακινητού διέθεσε και δικά του χρήματα πλην του δανείου.
4) Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι
Είναι οι κατηγορίες δανειοληπτών που το οικονομικό επιτελείο θέλει πρωτίστως να διασφαλίσει, όπως έγινε και με το νόμο για τη ρύθμιση των ενήμερων ενυπόθηκων δανείων.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)