Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Τα ΄σπασε ο Σπανούλης !!!!



Απο το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου

1940-1941


1943

Ο Γεωργιος Β' επισκεπτεται τον Βρετανο πρεσβη στη Βυρηττο.

Στην λαικη...

Απ΄τ΄Αργος......

H σουίτα του ΟΣΦΠ στο...ΟΑΚΑ

ΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Γράμμα παντρεμένης σε περιοδικό υπολογιστών.

Αγαπητό PC- Solutions,
Πέρσι, έκανα αναβάθμιση από το Αρραβωνιαστικός 5.0 στο Σύζυγος 1.0 και παρατήρησα πως το καινούριο πρόγραμμα άρχισε να κάνει αναπάντεχες αλλαγές στα λογιστικά φύλλα, περιορισμένη πρόσβαση στις εφαρμογές λουλουδιών και χρυσαφικών που παλιότερα, στην έκδοση Αρραβωνιαστικός 5.0, δούλευαν απρόσκοπτα.
Επίσης, το Σύζυγος 1.0 απεγκατέστησε πολλά άλλα πολύτιμα προγράμματα όπως το Ρομαντικός Περίπατος 9.9 και εγκατέστησε ανεπιθύμητα Popups, όπως τα Champions League 5.0 και Κυριακή στα Γήπεδα 8.0.
Το Διάλογος 1.3 δεν τρέχει πια ενώ το Καθαριότητα 2.6 προκαλεί κολλήματα και κατάρρευση του συστήματος.
Προσπάθησα να τρέξω το Μουρμούρα 5.3 GOLD edition…. αλλά εις μάτην.
Μια απελπισμένη γυναίκα.

Απάντηση περιοδικού:
Αγαπητή «Απελπισμένη γυναίκα»,
Έχε υπ’ όψιν πως το Αρραβωνιαστικός 5.0 είναι ψυχαγωγικό πακέτο ενώ το Σύζυγος 1.0 είναι λειτουργικό σύστημα, με απαιτήσεις από τον χρήστη. Προσπάθησε να δώσεις την εντολή C:\Nomiza_pws_me_agapouses.exe και εγκατέστησε το Δάκρυα 6.2 σε original έκδοση. Λογικά, το Σύζυγος 1.0 θα εκκινήσει αυτόματα τις εφαρμογές Ενοχή 3.0 και Λουλούδια 7.0 σε random λειτουργία.

ΠΡΟΣΟΧΗ
* Υπερβολική χρήση του παραπάνω προγράμματος μπορεί να προκαλέσει την κλήση των screen saver Κατσούφικη Μουγκαμάρα 2.5 και Μπύρα 6.1 (Το Μπύρα 6.1 ίσως προκαλέσει την αναπαραγωγή WAV αρχείων τύπου «Δυνατό ροχαλητό», που καταργούνται μόνο με επανεκκίνηση).

* Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει εγκατάσταση του Πεθερά 1.0 και μην σκεφτείτε καν να τρέξετε τα βοηθητικά αρχεία Εραστής 2005 BETA και Γκόμενος 3.8 unregistered (δεν είναι συμβατά με το Σύζυγος 1.0 και μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση του συστήματος και πλήρη καταστροφή του λειτουργικού).

Συνοψίζοντας, το Σύζυγος 1.0 είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, αν και με περιορισμένη μνήμη που χρειάζεται κάποιο διάστημα για να εμπεδώσει μερικές καινούριες εφαρμογές.

Σκεφτείτε σοβαρά την απόκτηση συνοδευτικών προγραμμάτων που θα βελτιώσουν την απόδοση του σημαντικά. Συστήνουμε το Ζεστό Φαΐ 3.0 με auto update με την επιλογή «εκτέλεση κατά την εκκίνηση»
Με εκτίμηση - Ο admin ZODI

Πώς πάει η δουλειά;‏

Πώς απαντούν οι επαγγελματίες, σε περίοδο κρίσης, στην ερώτηση: "πώς πάει η δουλειά;"
Φούρναρης : ούτε ψίχουλα
Μανάβης: κολοκύθια ρίγανη
Αγρότης: ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι



Ανθοπώλης: μαρασμός
Υφασματέμπορος: πανί με πανί
Ψαράς: ούτε λέπι
Φαρμακοποιός: με το σταγονόμετρο

Ηλεκτρολόγος: δεν βλέπω φως
Υδραυλικός: μούφα η δουλειά
Μηχανικός αυτοκινήτων: πεσμένο ρελαντί
Έμπορος χαλιών: Χάλια

Κομμωτής: τρίχες
Ψιλικατζής: ψιλοπράγματα
Νεκροθάφτης: ψόφια πράγματα
Τυπογράφος: ούτε φύλλο

Ο απέναντι νεκροθάφτης: μεγάλη νέκρα
Βοθρατζής: σκατά
Ναυτικός: πιάσαμε πάτο
Στρατιωτικός: βήμα σημειωτόν

Τσατσά: @@τσες
Πόρνη: αραχνιάσαμε
Χρηματιστής: δεκάρα τσακιστή
Πρωθυπουργός: Παραλάβαμε χάος


Βόμβα για την υγεία οι νέοι λαμπτήρες



Βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία των καταναλωτών, αν η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και τα οφέλη από τη χρήση αυτών των λαμπτήρων, οι οποίοι κατέχουν ήδη το 33% της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι αδιαμφισβήτητα, οι καταναλωτές δεν είναι ενημερωμένοι από τις εταιρείες κατασκευής και διακίνησης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και κατά τη διάρκεια της χρήσης της και σε αυτό της καταστροφής τους.

Ενδεικτικό του πόσο καταστροφικές δύναται να καταστούν οι τελευταίας τεχνολογίας αυτές λάμπες, είναι ότι αρκούν 20 εξ αυτών για να μολυνθεί μία λίμνη 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Ο διευθυντής του Δημόκριτου, φυσικός Νίκος Κατσαρός, μιλώντας στη zougla.gr, επιρρίπτει ευθύνες στις εταιρείες, επειδή δεν ενημερώνουν τους καταναλωτές και λέει ότι, αν ο λαμπτήρας σπάσει, μπορεί αν προκληθεί σοβαρή φλεγμονή στα μάτια και στο δέρμα λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι, όταν ο υδράργυρος εξατμίζεται, μπορεί να συσσωρευτεί στον οργανισμό ανθρώπων και ζώων ή τελικά να περάσει στην τροφική αλυσίδα, επιφέροντας μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας.


Ωστόσο, οι ηλεκτρολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Ο ηλεκτρολόγος Θανάσης Ολυμπίτης, μιλώντας στην εφημερίδα VETO, διευκρινίζει ότι οι πιθανότητες μία τέτοια λάμπα να σπάσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της από μία απότομη αυξομείωση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ελάχιστες και η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί στη διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσής τους.

Ο διδάκτορας Φασματοσκοπίας και Φυσικοχημείας Σπύρος Κιτσινέλης τονίζει ότι ο κίνδυνος από την υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη λειτουργία της λάμπας είναι ασήμαντος και βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα απ' όσο όταν κάνουμε σολάριουμ.

Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικατέστησαν τους ενεργοβόρους λαμπτήρες πυρακτώσεως, οι οποίοι δεν παράγονται πλέον. Όσοι βρίσκονται στα καταστήματα προέρχονται από στοκ των εργοστασίων κατασκευής.

Σε περίπτωση ατυχήματος καλούμε την Πυροσβεστική

Αν μία λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας σπάσει κατά την τοποθέτηση ή την αφαίρεσή της, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα, για να συλλέξουμε τα απορρίμματα, γιατί αυτή θα μολυνθεί, όπως και κάθε άλλο εργαλείο ή συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε.
Όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο, άνθρωποι και ζώα, πρέπει να μετακινηθούν άμεσα από το σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια της λάμπας, πρέπει να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν τα συστήματα εξαερισμού.
Τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να αλλαχθούν και να καταστραφούν. Συλλέγουμε τα απορρίμματα φορώντας γάντια, τα τοποθετούμε σε μία σακούλα, την οποία βάζουμε εν συνεχεία σε άλλη σακούλα και καλούμε την Πυροσβεστική για να την παραλάβει.

Οπωσδήποτε ανακύκλωση

Η ανακύκλωση των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας είναι από τον νόμο υποχρεωτική και απαγορεύεται η εναπόθεσή τους σε κάδους απορριμμάτων. Η ανακύκλωση μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και σε σημεία που έχουν καθοριστεί από τους δήμους που είναι συμβεβλημένοι με την εταιρεία «Ανακύκλωση Α.Ε». Σημειώνεται ότι τα σημεία ανακύκλωσης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και είναι 1.300 σε όλη τη χώρα, ενώ προβλέπεται ότι μέχρι τέλος του έτους θα φθάσουν τα 2.000.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=189775&cid=4

ΑΠΟΧΗ Ή ΑΦΥΠΝΗΣΗ?‏

Η αποχή δεν είναι λύση αλλά….συνενοχή!

Παρακολουθούμε εδώ και καιρότα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε και κάποιους «ανεξάρτητους» δημοσιογράφους να αναφέρονται όλο και περισσότερο στην «αυθεντική» και «σωστή» αντίδραση μερίδας του κόσμου στις επικείμενες εκλογές, έτσι όπως καταγράφεται από τις δημοσκοπήσεις…τηναποχή. Αντιλαμβάνονται την δυσαρέσκεια των Ελλήνων για όλα τα τεκταινόμενα στην πατρίδα μας και με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να αδρανοποιήσουν αυτόν τον κόσμο…!

Αυτό το ποσοστό του εκλογικού σώματος το οποίο φαίνεται λοιπόν να εγκαταλείπει το «μαντρί»καθώς έχει πλέον δυσαρεστηθεί….είναι επικίνδυνογια τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τα οποίαυπηρετούν οι κυβερνήσεις μας και φυσικά η μεγάλη μερίδα των…Μ.Μ.Ε. Έτσι λοιπόν ο πιο απλός και εύκολος τρόπος για να βγάλουν από την μέση το ποσοστό αυτό των ανθρώπων που διαφαίνεται πως δεν θα ψηφίσει κανένα «κυβερνητικό» κόμμα, είναι να το οδηγήσουν στην πεποίθηση ότι η σωστή στάση και αντίδραση πλέον είναι η...αποχή...το λευκό...και το άκυρο...!

Ο μεγάλος φόβος της Νέας Τάξης Πραγμάτων και κατ’ επέκταση τωνδούλων της κυβερνόντων και φυσικά των Μ.Μ.Ε, είναι μήπως η δυσαρέσκεια και ο θυμός αυτός εκφρασθεί στην κάλπη….και όχι έξω από αυτήν. Με λίγα λόγιατρέμουν και μόνο στην σκέψη ότι τα ποσοστά των πιστών υπηρετών, των κυβερνητικών κομμάτων δηλαδή, θα μειωθούν….με παράλληλη αύξηση άλλων κομμάτων ή ακόμα περισσότερο, με αυξημένα ποσοστά ανεξάρτητων συνδυασμών, για την περίπτωση των επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Με την αποχή που σας προτείνουν λοιπόν οι «έντιμοι» αυτοί κύριοι, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αυξηθούν τα ποσοστά των 2 μεγάλων κομμάτων, καθώς αφενός οι δυσαρεστημένοι έτσι και αλλιώς σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό δεν θα ψήφιζαν τα «κυβερνητικά» κόμματα αλλά μικρότερα ή ανεξάρτητους συνδυασμούς…και αφετέρου θα αφήσετε όλα τα υπόλοιπα κομματόσκυλα και τους λοιπούς «πυρήνες» των κομμάτων να ψηφίσουν μόνοι τους χωρίς αντίπαλο…οπότε το εκλογικό σώμα θα είναι μεν μικρότερο αλλά επειδή οι ψήφοι των μεγάλων κομμάτων θα είναι ίδιοι, θα ανεβούν τα ποσοστά των 2 μεγάλων κομμάτων…!

Αποχή συνέλληνες σημαίνει ότι θα αφήσετε μια μειοψηφία βολεμένων κομματόσκυλων να αποφασίσει για την τύχη σας και το μέλλον των παιδιών σας. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να αποφασίσει για εσάς χωρίς εσάς. Φτάνει πια! Πάρτε την τύχη του έθνους μας στα χέρια σας!

Αν κανένα κόμμα δε ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας ψηφίστε ανεξάρτητους συνδυασμούς.Τι καλύτερο από αυτό; Ψηφίστε όμως!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ…ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!
http://www.ellinikanea.gr

Χρησιμα Έντυπα

Γενικά Έντυπα

ΤΙΤΛΟΣ
ΑΙΤΗΣΗ
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΛΗ
word-128x128
pdf-128x128
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ του Ν.1599/86
word-128x128
pdf-128x128
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ
word-128x128
pdf-128x128

Πιστοποίηση

ΤΙΤΛΟΣ
ΑΙΤΗΣΗ
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΒΑΘΜΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
word-128x128
pdf-128x128
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ
word-128x128
pdf-128x128
ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
word-128x128
pdf-128x128
ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Ε.Υ.Ο.Α.Μ. ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
word-128x128
pdf-128x128
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Ε.Υ.Ο.Α.Μ.
word-128x128
pdf-128x128

Κατάρτιση

ΤΙΤΛΟΣ
ΑΙΤΗΣΗ
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Excel-256x256
pdf-128x128
ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΙΕΚ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
word-128x128
pdf-128x128
ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΙΕΚ ΕΚΤΟΣ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ
word-128x128
pdf-128x128
ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΣΕ ΙΕΚ word-128x128
pdf-128x128

Ισοτιμίες

ΤΙΤΛΟΣ
ΑΙΤΗΣΗ
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ του Ν.1599/86
word-128x128
pdf-128x128
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
word-128x128
pdf-128x128
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΓΓΛΙΚΟ
word-128x128
pdf-128x128

Πρακτική Άσκηση

ΤΙΤΛΟΣ
ΑΙΤΗΣΗ
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (ΛΟΓΟΤΥΠΟ Ο.Ε.Ε.Κ.)
word-128x128
pdf-128x128
ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ (ΛΟΓΟΤΥΠΟ Ε.Σ.Π.Α.) word-128x128
pdf-128x128
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗ word-128x128
pdf-128x128
ΓΙΑ Ι.Ε.Κ. (ΛΟΓΟΤΥΠΟ Ο.Ε.Ε.Κ.) Βεβαίωσεις:εργοδότη, προϋπηρεσίας, συντονιστή(Υπ3), Διευθυντή για ΙΚΑ (Υπ5). Κατάσταση δικαιούχων επιδότησης (Υπ1), Τελικός πίνακας μοριοδότησης (Υπ2), Ονομαστική κατάσταση ασφαλισμένων ΙΚΑ (Υπ 4Α,Υπ 4Β)

zip-icon

zip-icon

ΓΙΑ Ι.Ε.Κ. (ΛΟΓΟΤΥΠΟ Ε.Σ.Π.Α) Βεβαίωσεις:εργοδότη, προϋπηρεσίας, συντονιστή(Υπ3), Διευθυντή για ΙΚΑ (Υπ5). Κατάσταση δικαιούχων επιδότησης (Υπ1), Τελικός πίνακας μοριοδότησης (Υπ2), Ονομαστική κατάσταση ασφαλισμένων ΙΚΑ (Υπ 4Α,Υπ 4Β) zip-icon

zip-icon

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΓΙΑ Ι.Ε.Κ.(ΛΟΓΟΤΥΠΟ Ο.Ε.Ε.Κ.)
zip-icon
zip-icon

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)