Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

"Δουλειά το Σαββατόβραδο" ...Με τον Αντώνη Τραβόλτα !

Πάνε να μας τρελάνουν οι επικοινωνιολόγοι του Σαμαρά! Το πήγαν βόλτα το πρωί με κάζουαλ ντυσιματάκι στο Μαξίμου να περάσουν το μήνυμα ή οτι ο πρωθυπουργός δουλεύει! Η οτι τα μέτρα που έρχονται ...απαιτούν και δουλειά το Σάββατο και δείτε ο πρωθυπουργός δουλεύει πρώτος και τα Σάββατα !

Μάλιστα τυχαίως ήταν εκεί και οι κάμερες όπου έσπευσε να κάνει την βαρυσήμαντη πολιτική δήλωση "οτι δεν υπάρχουν Σάββατα" Γενικώς μας δουλεύουν.

Ηδη στο Χόλιγουντ το ξανασκέφτονται να ξανά γυρίσουν την πασίγνωστη ταινία "Πυρετός το Σαββατόβραδο" με τον Αντώνη Τραβόλτα! Αλλά ως "Δουλειά τα Σαββατόβραδα " ! Η δε...
ημεδαπή αοιδός Αντζελα να μελοποιήσει εκ νέου το "φωτιά στα Σαββατόβραδα ...αυτοί που μείναν μοναχοί να μην ξανά αγαπήσουν" ως " δουλειά τα Σαββατόβραδα ...αυτοί που μείναν άνεργοι να μην ξανά δουλέψουν" !

Κάποιος να ξεκουράσει τον Αντωνάκη ρε παιδιά !!!

Από Παπατζήδες, μοντάζ Γρέκι

Mισθολογικό σοκ για εργαζόμενους

Σοκ στις αμοιβές τους αναμένεται να υποστούν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που επιχορηγούνται από τον προϋπολογισμό. Στα «ρετιρέ» του Δημοσίου μεταφέρει η κυ­βέρνηση μεγάλο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής καθώς, όπως διαπιστώνει το οι­κονομικό επιτελείο, μεγάλες κατηγορίες όπως οι βουλευτές, οι δικαστικοί και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, παρά τις περικοπές που υπέστησαν στην τελευταία διετία, εξακολουθούν να λαμ­βάνουν αμοιβές τις οποίες...
δεν αντέχει ο προ­ϋπολογισμός.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει έτοιμο και θα παρουσιάσει σήμερα στους τροϊκανούς το συνολικό σχέδιο περικοπών στα ειδικά μισθολό­για. Ακόμη, θα εισηγηθεί στους πολιτικούς αρχηγούς που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Ο στόχος είναι οι μισθοί δικαστικών, διπλω­ματών, γιατρών του ΕΣΥ, πανεπιστημιακών και ενστόλων (αστυνομικών πυροσβεστών, λιμενι­κών, στρατιωτικών) να επιστρέψουν στο 2004, όταν για τους υπαλλήλους των υπουργείων οι αμοιβές βρίσκονταν ακόμη πιο χαμηλά. Με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου έχουν γυρίσει ήδη 10 χρόνια πίσω, στα επίπεδα του 2002, και θα υποχωρήσουν περαιτέρω, αφού ήδη έχει αποφασιστεί να καταργηθούν τα επι­δόματα των 1.000 ευρώ τον χρόνο, που αντικα­τέστησαν τον 13ο και τον 14ο μισθό.

Η Ελλάδα πλήρωσε «ακούρευτο» ομόλογο (ύψους 193.000.000 ευρώ) του ΟΣΕ στους ξένους

Χθες η χρεοκοπημένη αλλά «έντιμη» Ελλάδα πλήρωσε στο ακέραιο ένα ακόμα «ακούρευτο» ομόλογο (το τρίτο κατά σειρά), ύψους 193.000.000. Ηταν του ΟΣΕ και ήταν από κείνα που αρνήθηκαν να μπούνε στο PSI.

Η Ελλάδα αποδεικνύεται ιδιαίτερα γαλαντόμα με τους ξένους ομολογιούχους που επέλεξαν να μείνουν εκτός PSI, αλλά δεν φαίνεται να δείχνει το ίδιο ή και λιγότερο ενδιαφέρον για τους 10.000 μικρούς επενδυτές που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα και έχασαν σε μία νύχτα...
τα μισά τους χρήματα. Πρόσφατα, πάντως, η Ελλάδα είχε πληρώσει και 3,2 δισ. για ένα ομόλογο που έληγε και ήταν στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το οποίο ήταν επίσης εκτός PSI.

Αυτή τη φορά κανένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ε. δεν «υποσχέθηκε» να βοηθήσει την Ελλάδα να αποπληρώσει ή να μην αποπληρώσει το συγκεκριμένο ομόλογο. Η φάμπρικα αυτή με την πληρωμή στο ακέραιο ομολόγων εκτός PSI ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, με τη λήξη τίτλου αξίας 436.000.000. Τότε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε υποσχεθεί βοήθεια στην Ελλάδα, υπονοώντας ότι θα μας στήριζε η Ενωση, ώστε να μην το πληρώσουμε. Τελικά, όταν ήρθε η ώρα, δεν μας στήριξε κανείς και έκτοτε η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τα αντίστοιχα ομόλογα.

Η αρχή με το να πληρώνει η χώρα στο ακέραιο τα ομόλογα που δεν είχαν ενταχθεί στο PSI έγινε στα μέσα του περασμένου Μαΐου, όταν με εισήγηση του Λουκά Παπαδήμου (ήταν ήδη πρώην πρωθυπουργός) πληρώθηκε ένα δάνειο με τα χαρακτηριστικά που προαναφέραμε, ύψους 436.000.000 ευρώ.

Τότε οι πολιτικοί αρχηγοί «πείστηκαν» από την εισήγηση του Λουκά Παπαδήμου να πληρωθεί το δάνειο των 436.000.000 ευρώ, καθώς ο πρώην τραπεζίτης έβαλε στο τραπέζι το επιχείρημα της ανώμαλης κατάστασης που υπήρχε στην Ελλάδα και δεν έπρεπε να επιβαρυνθεί περισσότερο από την ενεργοποίηση των CDS.

Πριν από την απόφαση εκείνη, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η χώρα θα «στηριχθεί κατάλληλα», ώστε να αποφύγει την πληρωμή του συγκεκριμένου τίτλου. Την κρίσιμη όμως ώρα οι διαβεβαιώσεις Γιούνκερ φάνηκαν ότι δεν είχαν καμία αξία και η Ελλάδα πλήρωσε τα 436.000.000 στην Dart Container Corporation, ένα αρπακτικό επενδυτικό fund, του Αμερικανού επιχειρηματία Kenneth Dart.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο προαναφερόμενος, όπως είχαν γράψει παλαιότερα οι «New York Times», κατέχει την «πατέντα» της αγοράς ομολόγων χωρών που χρεοκοπούν, ώστε στη συνέχεια να βγάζει τεράστια κέρδη. Ο βίος και η πολιτεία του επιχειρηματία/επενδυτή είναι ο ορισμός των «αρπακτικών» επενδυτικών εταιριών (vulture funds) που επωφελούνται από την καταστροφή που φέρνει σε μια χώρα η χρεοκοπία. Η Ελλάδα δεν είναι το πρώτο θύμα. Μαζί με το επίσης κερδοσκοπικό κεφάλαιο Elliott Associates, ο Dart κυνηγάει ακόμα στα δικαστήρια την Αργεντινή, η οποία χρεοκόπησε το 2002, και απαιτεί περί τα δύο δισ. δολάρια μέσω των αμερικανικών δικαστηρίων. Οπως και η Elliott Associates φέρεται ως ενορχηστρωτής αντίστοιχων κερδοσκοπικών παιχνιδιών με τα ομόλογα χωρών όπως η Ρωσία, η Τουρκία, η Βραζιλία και το Εκουαδόρ.

Σύνταξη στα 67 για να περάσουν τα μέτρα (!!!!????)

Στην τελική ευθεία το «επώδυνο» πακέτο με φόντο την επιμήκυνση
Με την πρωθυπουργική εξαγγελία πως η χώρα θα ζητήσει την επιμήκυνση των μέτρων μέχρι το 2016 άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για να εγκριθούν και να έρθουν στη Βουλή τα νέα μέτρα λιτότητας.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο που ξεκινά να τρέχει από σήμερα πρέπει να "κλειδώσει" το πακέτο των 11,6 δισ. από την Τρόικα και τους πολιτικούς αρχηγούς και να εγκριθεί από τη Βουλή, για να ετοιμαστεί η Έκθεση των ελεγκτών και να παρουσιαστεί επίσημα...
στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 18-19 Οκτωβρίου.

Από σήμερα και μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα θα γίνουν οι τελικές συσκέψεις στα συναρμόδια υπουργεία για τις περικοπές στο δημόσιο που θα υποστεί το μεγάλο βάρος των περικοπών. «Αγκάθια» θεωρούνται οι νέες και πιο μεγάλες περικοπές σε Υγεία, ΟΤΑ, Άμυνα αλλά κυρίως στη μισθολογική δαπάνη του δημοσίου.

Για να αποφευχθούν οι «οριζόντιες» απολύσεις στο δημόσιο, έχει προταθεί στην Τρόικα να κάνει δεκτό ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης για 40.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Αλλά και ο ιδιωτικός τομέας θα υποστεί νέο πλήγμα. Παρότι οι περικοπές μισθών και δαπανών αφορούν πρωτίστως στο δημόσιο, επιχειρείται νέα ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας για να απορροφήσει η ελεύθερη αγορά περισσότερους ανέργους συμβασιούχους των υπουργείων και να ανασχεθούν η ύφεση και η ανεργία.

Στα μέσα της εβδομάδος, πιθανότατα την Τετάρτη, τα μέτρα θα πρέπει να πάρουν το "πράσινο φως" και από τους κυβερνητικούς εταίρους. Στο τραπέζι μπαίνουν και η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67, οι οριζόντιες περικοπές και οι αλλαγές στα εργασιακά. Θεωρείται δε ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας είναι και το μέτρο-κλειδί που θα κρίνει εάν θα κλείσει το πακέτο.

Σώζεται το αφορολόγητο μισθωτών και συνταξιούχων - Καταργείται για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Προωθείται η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα και η αντικατάστασή τους από την έκπτωση για δαπάνες με αποδείξεις από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών
Η «κυβερνητική πλάστιγγα» έγειρε στην πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τη διατήρησή του μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Την ίδια ώρα προωθείται η ολοσχερής κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα (γιατροί, νοσήλια, τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκια, ασφάλιστρα, φροντιστήρια κ.ά.) και η αντικατάστασή τους από την έκπτωση από το εισόδημα συγκεκριμένων δαπανών με αποδείξεις που αφορούν στη παροχή υπηρεσιών από...
γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και άλλους επαγγελματίες, ταβέρνες, εστιατόρια κ.ά.).

Επίσης στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης σχεδιάζεται η επιβολή ενιαίου φόρου σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μορφής με συντελεστή 15% από 20% που είναι σήμερα.

Στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην φορολόγηση από το 2013 των ελευθέρων επαγγελματιών από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους καθώς καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ χωρίς αποδείξεις. Αυτό σημαίνει ότι η κατά κεφαλήν επιβάρυνση για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι 500 ευρώ αν παραμείνει ο συντελεστής 10% που ισχύει σήμερα για το πρώτο κλιμάκιο εισοδήματος πάνω από τα 5.000 ευρώ.

Αν ο συντελεστής διαμορφωθεί στο 18% όπως προτείνει το ΔΝΤ τότε η πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση από την κατάργηση του αφορολόγητου θα αυξηθεί στα 900 ευρώ για κάθε ελεύθερο επαγγελματία.

Ανατροπές όμως έρχονται και στις αφορολόγητες δαπάνες καθώς προωθείται η πλήρης κατάργηση της έκπτωσης 10% από τον φόρο που ισχύει σήμερα για έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, τόκους δανείων, φροντιστήρια, ασφάλιστρα και άλλες δαπάνες.

Για να περιοριστεί η φορολογική επιβάρυνση που θα προκύψει για όλους τους φορολογουμένους, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι θα εκπίπτουν κατά ποσοστό 100% από το εισόδημα των φορολογούμενων δαπάνες από συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που βρίσκονται στην κόκκινη ζώνη της φοροδιαφυγής.

Αφαίρεση
Ειδικότερα η εφορία θα αναγνωρίζει και θα αφαιρεί κατά 100% από το φορολογητέο εισόδημα των φορολογούμενων τις αποδείξεις από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κομμωτήρια, αισθητικούς, γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους και άλλες κατηγορίες ελευθέρων επαγγελματιών.

Επίσης στο μέτρο αυτό θα ενταχθούν οι λογαριασμοί που θα πληρώνουν σε μπαρ, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης και άλλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, ενώ κανένα όφελος δεν θα έχουν οι φορολογούμενοι όταν συγκεντρώνουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ και καταστήματα ένδυσης.

Πάντως η πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών αυτόματα οδηγεί σε αύξηση του φόρου εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους. Για παράδειγμα, κάποιος που φέτος υπέβαλε με τη φορολογική του δήλωση συνολικές δαπάνες για γιατρούς, νοσήλια και τόκους στεγαστικού δανείου για αγορά πρώτης κατοικίας ύψους 8.000 ευρώ λόγω της έκπτωσης του 10% από τον φόρο είχε όφελος 800 ευρώ. Με την κατάργησή τους από το 2013 ο φόρος εισοδήματος που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι αυξημένος κατά 800 ευρώ.

Ανατροπές στη φορολογία
Ενιαίος φόρος στη συνολική ακίνητη περιουσία

Την επιβολή ενιαίου φόρου στη συνολική ακίνητη περιουσία, συμπεριλαμβανομένων και των «κλειστών» και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, καθώς και των αγροτεμαχίων προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στη φορολογία, με στόχο τη μεταφορά του βάρους από την αγορά στην κατοχή του ακινήτου.

Ο νέος ενιαίος φόρος, που θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος και τον ΦΑΠ, θα έχει κλιμακωτούς συντελεστές, που θα ξεκινούν από 0,1% και θα φτάνουν μέχρι 2%, ανάλογα με την αντικειμενική αξία των ακινήτων και ένα χαμηλό ατομικό αφορολόγητο όριο γύρω στα 100.000 ευρώ για την πρώτη κατοικία.

Στον νέο φόρο θα υπάγονται ακίνητα που σήμερα απαλλάσσονται, όπως τα αγροτεμάχια και εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού κτήματα ακόμη και εκτάσεις με φωτοβολταϊκά συστήματα. Ο φόρος θα επιβάλλεται στο σύνολο των ακινήτων, χωρίς να εξετάζεται αν ιδιοχρησιμοποιούνται, είναι ηλεκτροδοτούμενα ή αποφέρουν εισόδημα στον κάτοχό τους.

Για παράδειγμα, για κάποιον που έχει στην κατοχή του σπίτι αξίας 300.000 ευρώ και οικόπεδο εκτός σχεδίου 100.000 ευρώ η Εφορία θα υπολογίζει τον φόρο επί της συνολικής αξίας των ακινήτων του, δηλαδή επί των 300.000 ευρώ.

Από τον φόρο θα εξαιρεθούν μόνο η αγροτική γη που ανήκει σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Λουκέτα σε Στρατό, Υγεία και Παιδεία

ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΝ
Την άμεση κατάθεση σχεδίου καταργήσεων στρατοπέδων, πανεπιστημίων και νοσοκομείων ζητά το Μαξίμου από τους αρμόδιους υπουργούς. Αντιδρούν οι βουλευτές των περιοχών που θίγονται

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη μιλήσει με τους
Π. Παναγιωτόπουλο, Κ. Αρβανιτόπουλο και Α. Λυκουρέντζο,
ώστε οι πρώτες κινήσεις να γίνουν ακόμη και εντός του έτους

Μετά την ψήφιση του πακέτου των 11,7 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει -εφόσον δεν υπάρξει νέα καθυστέρηση- εντός του Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα ακόμη δύσκολο και πολύπλοκο έργο: Πρόκειται για τις συγχωνεύσεις ? καταργήσεις οργανισμών σε τρία κρίσιμα πεδία. Στον Στρατό, την Παιδεία και την Υγεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο πρωθυπουργός έχει ήδη μιλήσει με τους κ. Παναγιωτόπουλο, Αρβανιτόπουλο και Λυκουρέντζο, προκειμένου να προετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο συγχωνεύσεων που αφορά...
στρατόπεδα, Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αλλά και νοσοκομεία, έτσι ώστε οι πρώτες κινήσεις να γίνουν ακόμη και εντός του έτους.

Οι τρεις υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες και στη συνέχεια θα τις θέσουν υπόψη και των τριών ηγετών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις

Ο Π. Παναγιωτόπουλος θα προχωρήσει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην κατάργηση στρατοπέδων νεοσύλλεκτων, αλλά και στη συγχώνευση στρατοπέδων, ενώ παράλληλα στο ίδιο πλαίσιο περιορισμού δαπανών εντάσσεται και η απόφαση που θα λάβει -σε συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας- για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές.

Βασικό κριτήριο για την κατάργηση στρατοπέδων αποτελεί σαφώς η γεωγραφική κατανομή τους, καθώς η ρητή εντολή του κ. Σαμαρά είναι το μέτρο αυτό να μην επηρεάσει θέματα που αφορούν την ασφάλεια της χώρας.

Ο Κων. Αρβανιτόπουλος έχει ως στόχο να περιορίσει τουλάχιστον κατά 10 τα περιφερειακά πανεπιστήμια της χώρας, ενώ παράλληλα θα υπάρξει σημαντικός αριθμός συγχωνεύσεων και στα ΤΕΙ.

Οπως είχε αποκαλύψει το «Εθνος της Κυριακής», σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά», όπως ονομάζεται, στο «μικροσκόπιο» της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί στο υπουργείο Παιδείας βρίσκονται αυτή την ώρα τα πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.

Στο πεδίο της Υγείας, εκτός από τις συγχωνεύεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων, σχεδιάζει και την ιδιωτικοποίηση μονάδων νοσοκομείων, μέσω του προγράμματος των ΣΔΙΤ (σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα).

Σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κατ' αρχάς 30 μονάδες της περιφέρειας αλλά και της Αττικής, οι οποίες εμφανίζουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά πληρότητας.

Τα γεωγραφικά κριτήρια θα παίξουν επίσης σημαντικό ρόλο στη λήψη των οριστικών αποφάσεων. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του Νοσοκομείου Ναυπλίου, το οποίο απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο του Αργους.

Οι αποφάσεις αυτές δεν θα είναι εύκολο να ληφθούν με δεδομένο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και στο εσωτερικό των κοινοβουλευτικών ομάδων τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Βουλευτές ειδικά από τις περιφέρειες όπου επίκειται η κατάργηση φορέων είναι βέβαιον ότι θα διαφωνήσουν και ήδη ασκούνται οι σχετικές πιέσεις στους τρεις υπουργούς.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάντως έχει δώσει το «πράσινο φως» να γίνει άμεσα ο σχεδιασμός και να υλοποιηθεί, χωρίς να υπολογιστεί το εσωκομματικό - πολιτικό κόστος.

Εντονο το παρασκήνιο για το ποια θα παραμείνουν ανοιχτά
Καταργούνται δεκαπέντε Κέντρα Νεοσυλλέκτων
«Λουκέτο» σε δεκαπέντε Κέντρα Νεοσυλλέκτων μέχρι τέλος του χρόνου με οικονομία περί τα είκοσι εκατομμύρια ευρώ! Το αποφάσισαν στο Πεντάγωνο μετά τον «πάγο» που τους έβαλε η τρόικα. Το υποσχέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στους δανειστές για να πάρει την επόμενη δόση.

Σύμφωνα με το σχέδιο δραστικής μείωσης των στρατοπέδων που υποχρεώθηκε να υλοποιήσει η στρατιωτική ηγεσία κατά την τελευταία συνάντηση που είχε με την τρόικα στο Πεντάγωνο, από 1/1/13 θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο δέκα από τα είκοσι πέντε κέντρα νεοσυλλέκτων που λειτουργούν σήμερα.

Τα δέκα νέα κέντρα εκπαίδευσης θα είναι διακλαδικά και θα βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα, ώστε να είναι ομαλή η προσαρμογή των νέων στη στρατιωτική ζωή... Αυτόματα θα κλείσουν τα κέντρα προπαίδευσης της Αεροπορίας στην Τρίπολη και του Ναυτικού στον Πόρο και τον Σκαραμαγκά.

Ωστόσο, παρασκηνιακά γίνονται διεργασίες σε κομματικό και τοπικό επίπεδο για την επιλογή των κέντρων εκπαίδευσης που θα παραμείνουν ανοιχτά και αυτών που θα κλείσουν. Πρόκριμα για να παραμείνει ένα κέντρο ανοιχτό θα είναι η υποδομή που διαθέτει και το κόστος συντήρησής του.

Σύμφωνα με το κριτήριο αυτό, φαίνεται ότι περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν ανοιχτά έχουν τέσσερα Κέντρα στην Πελοπόννησο, δύο στην Αττική, ένα στην Ηπειρο, ένα στη Στερεά Ελλάδα, ένα από τα τέσσερα στη Δυτική Μακεδονία και άλλο ένα στη Δυτική Ελλάδα ή στην Κρήτη.

Εως τον Δεκέμβριο του 2012 θα πρέπει να κλείσουν επίσης άλλα δέκα στρατόπεδα που παλαιότερα λειτουργούσαν ως Κέντρα Εκπαίδευσης και παραμένουν ανοιχτά παρότι έχουν παύσει να υποδέχονται νεοσυλλέκτους!!

Το υπουργείο Αμυνας, τέλος, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει και να έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης για κλείσιμο των 280 μεγάλων στρατοπέδων που βρίσκεται διάσπαρτα στην ενδοχώρα, απομεινάρια της μετεμφυλιακής περιόδου, που δεν έχουν καμία επιχειρησιακή αξία και η λειτουργία τους είναι οικονομικά ασύμφορη.

«Κάντε το όπως το είχατε σχεδιάσει το 2003», ήταν η προτροπή της τρόικας προβάλλοντας το «Σχέδιο Αναδιοργάνωσης» που είχε εγκρίνει το ΚΥΣΕΑ επί κυβερνήσεως Σημίτη. Τραγική ειρωνεία! Το σχέδιο αυτό ήταν φτιαγμένο διά χειρός του νυν υφυπουργού Αμυνας Π. Καράμπελα, που τότε κατείχε τη θέση του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ!

Το σχέδιο ενταφιάστηκε το 2004 από την κυβέρνηση Καραμανλή και τώρα με καθυστέρηση δέκα ετών καλείται η κυβέρνηση Σαμαρά να το επαναφέρει και με πολιτικό εκτελεστή τον Π. Καράμπελα...

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει πειστεί ότι είναι ορθή η επιμονή της τρόικας και μονόδρομος η άμεση δημιουργία ενός μικρότερου πιο ευέλικτου και φθηνότερου στρατεύματος. Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς φέρεται να μη συμμερίζεται τις θεωρίες που αναπτύσσουν οι συντεχνίες των στρατιωτικών ότι θα είναι ελάχιστο το οικονομικό όφελος από το κλείσιμο των 280 «ρουσφετοαποθηκών» που βρίσκονται στην ενδοχώρα.

«Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν στρατόπεδα με δέκα φαντάρους» ήταν το ξέσπασμα του πρωθυπουργού, έπειτα από σχετικό ραντεβού που είχε με τους τροϊκανούς...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κλείνουν 100 και πλέον σχολές ΑΕΙ - ΤΕΙ

Τμήματα τα οποία βρίσκονται στα... αζήτητα
θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή περικοπών
Αποφασισμένη να προχωρήσουν με ταχύτατους ρυθμούς οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης εμφανίζεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, εντός του μήνα αναμένεται να έχουν οριστεί τα ακαδημαϊκά κριτήρια για τα τις συγχωνεύσεις, μέσα στον Οκτώβρη θα υπάρξει διάλογος μεταξύ των αρμοδίων φορέων, ενώ τον Δεκέμβρη θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η πρόταση για τον αριθμό των ιδρυμάτων και σχολών στα οποία θα μπει «λουκέτο» θα δοθεί στο υπουργείο από την Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το σχέδιο «Αθηνά» για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ στην πλήρη εφαρμογή του αναμένεται να «σβήσει» από τον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης περισσότερα από 100 τμήματα αλλά και σημαντικό αριθμό ιδρυμάτων που μπορεί να ξεπεράσει τα 5. Προτεραιότητα για το υπουργείο Παιδείας είναι σε πρώτη φάση να καταργηθούν τμήματα τα οποία βρίσκονται στα... αζήτητα από τους υποψηφίους και έχουν ασαφές γνωστικό αντικείμενο. Επίσης, «λουκέτο» θα μπει και σε ορισμένες σχολές στις οποίες υπάρχουν αλληλοκαλύψεις γνωστικών αντικειμένων.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
661 λιγότερες κλινικές και τμήματα
Συγχωνεύσεις οι οποίες θα μειώσουν τα υπάρχοντα τμήματα και κλινικές κατά 661 προωθεί το υπουργείο Υγείας. Το κλείσιμο νοσοκομείων δεν εξετάζεται προς το παρόν, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξει επαρκής εξοικονόμηση με την εφαρμογή του «σχεδίου Λοβέρδου», το οποίο περιοριζόταν στην κοινή λειτουργία τμημάτων μέσα στο σύστημα.

Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν τα λειτουργικά κόστη και θα υπάρξουν δυνατότητες καλύτερης στελέχωσης τμημάτων, τα οποία δοκιμάζονται σήμερα από ελλείψεις προσωπικού. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, το πρώτο στάδιο της κυβερνητικής παρέμβασης αφορά την έγκριση των νέων οργανισμών του ΕΣΥ, η οποία εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι», ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις για την ενδυνάμωση του νοσοκομείου, με τη μεταφορά και λειτουργία νέων κλινικών και την ενίσχυσή του σε ανθρώπινο δυναμικό με ιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο, με τις συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων δεν θα υπάρξει το παραμικρό εμπόδιο στην ομαλή πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες του ΕΣΥ στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

Ο νέος φόρος για τα ακίνητα

Πόσα θα πληρώνουμε με την καινούργια κλίμακα - Αφορολόγητη ατομική περιουσία ως 100.000 ευρώ - Θα υπολογίζονται όμως και τα αγροτεμάχια
Εναν ενιαίο φόρο ακινήτων θα πληρώνουν ετησίως από το 2013 όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, μονοκατοικιών, γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών και για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων και ιδιωτικών δασικών εκτάσεων.

Ο νέος φόρος θα αντικαταστήσει το χαράτσι που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και...
τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που ακόμη δεν έχει εισπραχθεί, θα απλοποιήσει τη φοροεισπρακτική διαδικασία και θα εντάξει όλες τις κατηγορίες ακινήτων που βρίσκονται εντός και εκτός σχεδίου πόλεως.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο, που τελεί υπό την έγκριση της τρόικας, θα περιληφθεί σε φορολογικό νομοσχέδιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση και, όπως αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι να εισπράττει το κράτος «λιγότερα από περισσότερους».

«Το Βήμα της Κυριακής» παρουσιασε εχθες κατ' αποκλειστικότητα την κλίμακα του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, η οποία θα βρεθεί το επόμενο διάστημα στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών, των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση και της τρόικας.

Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αντικαταστήσει τους δύο βασικούς φόρους που επιβαρύνουν σήμερα την περιουσία των Ελλήνων, ενώ δεν υπάρχει σκέψη ούτε για κατάργηση των τελών και των φόρων που εισπράττουν οι δήμοι, αλλά ούτε και να υπάρξει ριζική αλλαγή στον φόρο μεταβίβασης ακινήτων. Ακόμη, «κλειδωμένη» φαίνεται να είναι η απόφαση να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων αλλά να επεκταθεί ο αντικειμενικός προσδιορισμός σε όλη την επικράτεια και σε κάθε είδους ακίνητο, όπως είναι για παράδειγμα τα αγροτεμάχια. Αλλωστε και ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης είχε δηλώσει προσφάτως ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει την αύξηση των υφιστάμενων τιμών ζώνης αλλά την επέκταση του συστήματος εκεί που δεν υπάρχει αντικειμενικός προσδιορισμός.

Ωστόσο τον τελικό λόγο φαίνεται ότι για ακόμη μία φορά θα τον έχει η τρόικα, καθώς στο δεύτερο μνημόνιο περιλαμβάνεται σαφής πρόβλεψη για αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης στα επίπεδα της αγοράς, ενώ θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι από τις αλλαγές στη φορολογία δεν θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους.

Με βάση τη φορολογική κλίμακα που δημοσιεύεται παραπλεύρως, κάποιος που έχει μία και μόνη κατοικία στις περισσότερες περιπτώσεις και περιοχές της επικράτειας θα είναι αφορολόγητος, καθώς το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση για συνολική ατομική αξία ακινήτων ως 100.000 ευρώ. Η νέα κλίμακα θυμίζει κατά πολύ αυτή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, η σημαντική διαφορά όμως είναι ότι πλέον ό,τι ακίνητο αναγράφεται στο έντυπο Ε9 θα λαμβάνεται υπόψη για τον καθορισμό της συνολικής αξίας περιουσίας του φορολογουμένου και επ' αυτής θα εφαρμόζονται οι κατά περίπτωση συντελεστές.

Σημαντική φορολογική ελάφρυνση θα προκύπτει για όσους έχουν ατομική ακίνητη περιουσία ως 200.000, ενώ από 'κεί και πάνω όσο μεγαλύτερη είναι η αντικειμενική αξία των ακινήτων τόσο μεγαλύτερη θα είναι η φορολογία.

Στο υπουργείο Οικονομικών στόχο έχουν από τη φορολογία των ακινήτων κάθε χρόνο να εισπράττουν περίπου 2,5 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό θεωρείται αρκετά υψηλό και γι' αυτό για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού, επί των οποίων έχουν δικαίωμα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας φυσικά πρόσωπα, καθώς και τα δάση και οι δασικές εκτάσεις που ανήκουν σε ιδιώτες. Από τη νέα ενιαία φορολογία θα εξαιρεθούν τα αγροτεμάχια που ανήκουν σε κατ' επάγγελμα αγρότες και τα οποία καλλιεργούνται.

Ακόμη θα συνεχίσουν να φορολογούνται τα ακίνητα των νομικών προσώπων, αλλά υπάρχει εισήγηση η φορολογία από 6‰ που ισχύει σήμερα να μειωθεί σε 3‰. Τέλος, με 3‰ αντί για 1‰ εξετάζεται να φορολογούνται τα κτίσματα των ακινήτων τα οποία ιδιοχρησιμοποιούνται για την παραγωγή ή την άσκηση εμπορικής δραστηριότητας από επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως αντικειμένου εργασιών.

1ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Θα υπολογίζεται το σύνολο της περιουσίας
Ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα επιβαρύνει κάθε φυσικό πρόσωπο ξεχωριστά και θα υπολογίζεται επί του συνόλου της οικογενειακής περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι με αφορολόγητο 100.000 ευρώ έγγαμοι που έχουν ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ και ποσοστό συνιδιοκτησίας 50% δεν θα επιβαρυνθούν με φόρο.

Η αξία της περιουσίας θα προκύπτει από το άθροισμα του συνόλου των ακινήτων για κάθε φυσικό πρόσωπο και στη συνέχεια θα φορολογείται με βάση τη νέα κλίμακα. Για παράδειγμα, έστω ότι κάποιος έχει ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 400.000 ευρώ. Θα φορολογηθεί ως εξής: για τα πρώτα 100.000 ευρώ μηδέν φόρος, για τα επόμενα 100.000 ευρώ 100 ευρώ φόρος και για τα υπόλοιπα 200.000 ευρώ 400 ευρώ φόρος. Σύνολο: 500 ευρώ.

2ο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Μικρή επιβάρυνση για όσους έχουν μόνο ένα ακίνητο
Με την εφαρμογή αφορολογήτου ορίου 100.000 ευρώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που έχουν μόνο μία κατοικία δεν θα επιβαρυνθούν με τον νέο φόρο, σε αντίθεση με αυτό που ισχύει με το χαράτσι της ΔΕΗ. Για παράδειγμα, έστω ότι κάποιος έχει διαμέρισμα δεκαετίας 110 τ.μ. στο Περιστέρι αντικειμενικής αξίας 82.500 ευρώ. Για το χαράτσι της ΔΕΗ θα πληρώσει 440 ευρώ, ενώ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων δεν θα πληρώσει καθόλου φόρο.

Μικρότερο φόρο θα πληρώσει κάποιος που έχει νεόδμητο διαμέρισμα στο Μαρούσι 120 τ.μ. αντικειμενικής αξίας 216.000 ευρώ. Το χαράτσι θα του έρθει εφέτος 900 ευρώ και ο ενιαίος φόρος ακινήτων από το 2013 θα ανέλθει σε μόλις 132 ευρώ.

Στρατιωτικοί- κυβέρνηση σε καθολική ρήξη! Τι ετοιμάζουν οι στρατιωτικοί

Στρατιωτικοί- κυβέρνηση σε καθολική ρήξη! Τι ετοιμάζουν οι στρατιωτικοί
Η ρήξη των στελεχών των ΕΔ, εν ενεργεία και αποστράτων με την κυβέρνηση είναι πλέον καθολική.

Δεν έχει να κάνει με το ποιος πήγε ή δεν πήγε στη συγκέντρωση της Αθήνας,με το πόσο συμφωνεί με οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης ή όχι. Το σύνολο των στρατιωτικών στέκεται πλέον με ιδιαίτερη καχυποψία έναντι της κυβέρνησης και αυτό είναι τραγικό.
Προκύπτει από πολλές ενδείξεις το συμπέρασμα:
  • Διαβάζοντας τα σχόλια και τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν από την ανακοίνωση των μέτρων του ΓΕΕΘΑ για τις ΕΔ. Ένα σημαντικό δείγμα είναι και τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο Onalert, στο σχετικό ρεπορτάζ. Σε άλλες εποχές τα μέτρα -πολλά από τα οποία είναι θετικά- θα είχαν γίνει αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού. Τώρα απορρίπτονται όλα ή ακόμη χειρότερα δεν συζητιούνται καν, αφού το φλέγον ζήτημα της οικονομικής δυσπαραγίας των στρατιωτικών καλύπτει τα πάντα.
  • Στη ρήξη με την κυβέρνηση πρωτοστατούν οι απόστρατοι και ειδικά η ΑΝΕΑΕΔ που έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο.
  • Σε ανακοίνωσή των φορέων που οργάνωσαν και τη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης καυτηριάζεται η εμμονή της ηγεσίας του ΥΕΘΑ να αρνείται να συζητήσει, αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα. Η ανακοίνωσή τους είναι ιδιαίτερα σκληρή και ενδεικτική του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί και το οποίο όπως όλα δείχνουν ,οδηγεί σε νέες μορφές αντίδρασης.

Και είναι δεδομένο ότι ετοιμάζονται νέες μρφές κινητοποιήσεων ,που δεν θα έχουν σχέση με πορείες διαμαρτυρίας ή συγκεντρώσεις,αλλά θα είναι περισσότερο "εναλλακτικές", αλλά πιο μαζικές αφού θα απευθύνονται πλέον στους πολίτες κι όχι μόνο στους στρατιωτικούς.

Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση έχει "μπλέξει άσχημα" έχοντας απέναντί της ένα χώρο στον οποίο υποτίθεται -η ΝΔ τουλάχιστον- είχε ρόλο "ηγεμονικό".

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι επισημαίνουν:

“...έγινε απολύτως σαφής η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την υλοποίηση της ξενόφερτης απαίτησης για περαιτέρω περικοπές στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά μας. Η επίκληση, απ’ την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, του μικρού ποσοστού περικοπής του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, είναι απατηλή, καθ’ ότι οι αμοιβές των άλλων κλάδων εργαζομένων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, είναι πολλαπλάσιες. Άλλωστε δεν είναι δυνατό να μας ικανοποιεί η λογική του μικρότερου κακού.
  • Καταγγέλλουμε τη διαχρονική πρακτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να αγνοεί την παρουσία μας, σημειώνοντας τη θετική ανταπόκριση του αντίστοιχου της Οικονομίας, στο σχετικό αίτημα μας.
  • Δεν αποδεχόμαστε καμία απολύτως περικοπή στις αμοιβές των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούμενοι να συνηγορήσουμε, μέσω της κλοπής του ιδρώτα μας, στη λύση του δημοσιοοικονομικού προβλήματος, σε βάρος μας. Πιστεύουμε ότι για τη δημιουργία του δεν ευθυνόμαστε εμείς και απαιτούμε να πληρώσουν αυτοί που δεκαετίες ολόκληρες ξεζούμισαν τον Ελληνικό λαό.
  • Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στη συνδιαμόρφωση προτάσεων «ισοδύναμων μέτρων», εργαλείων της μνημονιακής λογικής μείωσης των εισοδημάτων μας. Μια τέτοια συνδιαλαγή πιθανόν στη συνέχεια να μας οδηγούσε στην αποδοχή από μέρους μας ενός λίγο μικρότερου ποσοστού μείωσης.
  • Ζητάμε, όμως, την άμεση συνεργασία των διευθύνσεων των Γενικών Επιτελείων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην παροχή στοιχείων, που θα μας δώσει τη δυνατότητα μακριά από κάθε μνημονιακή πρακτική για διαμόρφωση και κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων μείωσης του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων και τη ροή των εξοικονομούμενων πόρων στη βελτίωση της αμυντικής θωράκισης της Χώρας, του επιπέδου διαβίωσης και των συνθηκών εργασίας των στρατιωτικών.
  • Θέτουμε συνάδελφοι στην κρίση σας, τη στάση των υψηλόβαθμων παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, που αβίαστα προέβησαν, όχι στη διάψευση της πληροφορίας που μας έδωσαν, για την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου που εφάρμοσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τα αιτηθέντα ισοδύναμα μέτρα, αλλά στη διάψευση ότι μας την έδωσαν. Επιρρίπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο, ανερυθρίαστα την μομφή του ψεύτη στα μέλη της Επιτροπής, κάτι που συνέβη αμέσως μετά την αντίδραση για την αποκάλυψη, του ΥΠΕΘΑ. Οι χιλιάδες των συναδέλφων εν ενεργεία και εν αποστρατεία γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο ψεύτης, ποιος είναι αυτός που διέγραψε με μια μονοκονδυλιά, την κερδισμένη με τον ιδρώτα μας δυνατότητα να ζήσουμε ανθρώπινα, υπηρετώντας τα συμφέροντα της Πατρίδας μας και του λαού της.
  • Τέλος δηλώνουμε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, αρνούμενοι να υιοθετήσουμε το ρόλο του προς σφαγή αμνού. Βροντοφωνάζουμε ότι στην κλοπή του ιδρώτα μας, στην έμμεση και άμεση αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων και στη μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, θα μας βρείτε απέναντί σας. Θα μας βρείτε στο πλάι του Ελληνικού λαού, απ’ όπου και προερχόμαστε”.
  • πηγη:http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=18069

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)