Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Το non paper και οι non δημοσιογράφοι...‏



Το non paper και οι non δημοσιογράφοι...‏
Το non paper και οι non δημοσιογράφοι...‏


Αρχικά, "αποφασίζομεν και διατάσσομεν". Και αφού θανατώνουμε την ΕΡΤ με... πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μαζευόμαστε να γράψουμε ένα κείμενο που θα δίνει... απαντήσεις. Και έτσι νομίζουμε ότι "καθαρίσαμε".

Όχι, βέβαια, με τη λογική του να βγούμε μπροστά στο λαό και να εξηγήσουμε τι κάνουμε (γιατί το να "εξηγηθούμε" δε μας αφορά εδώ και καιρό) αλλά με τη λόγικη των διαρροών και των non papers. Γράφουμε, λοιπόν, ως κυβέρνηση ένα κειμενάκι με ερωτήσεις και απαντήσεις. Εμείς ρωτάμε, εμείς απαντάμε. Το FAQ της αλλαζονείας και του δωσιλογισμού. Και φροντίζουμε αυτό το κείμενο να πάει στους "καλούς μας φίλους και συνεργάτες". Στα καθεστωτικά ΜΜΕ δηλαδή. Γιατί γνωρίζουμε ότι έχουμε στο πλευρό μας αυτό το πυρηνικό αντιδημοκρατικό υπερόπλο: τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης του παραζαλισμένου από τη φτωχοποίηση κοσμάκη.
Το στέλνουμε, πράγματι και ξαφνικά οι πολίτες βλέπουν παντού το... ίδιο ρεπορτάζ. Τέτοια ταύτιση απόψεων; Τέτοιος συντονισμός δημοσιογραφικός; Ε, βλέπετε, κάποιοι - δυστυχώς ΠΟΛΛΟΙ κάποιοι - έσπευσαν να παρουσιάσουν το non paper ως δικό τους ρεπορτάζ! Θα είναι φαίνεται η ώρα που τα κυβερνητικά παπαγαλάκια θα πάρουν ελέγχους πρόοδου και έσπευσαν - ξεδιάντροπα, όπως έχουν συνηθίσει - να το παίξουν οι πιο καλοί οι μαθητές του κυβερνητικού επικοινωνιακού επιτελείου.
Μόνο που καμιά φορά γίνεται και καμία στραβή. Δημοσιεύει κάποιος το non paper... αυτούσιο και δίνει στον πολίτη την εξής δυνατότητα: να το διαβάσει και να ψάξει ή να θυμηθεί που αλλού διάβασε το ίδιο κείμενο ως ρεπορτάζ. Και να βγάλει τα συμπεράσματα του μόνος του. Και να πάρει τις αποφάσεις του...
Το ίδιο το κείμενο του non paper πάντως είναι μνημειώδες. Αξίζει να το διαβάσει κανείς. Ας μας συγχωρέσουν μόνο οι συγγραφείς του γιατί δε μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να κάνουμε τα... σχολιάκια μας.
Θυμίζουμε ότι οι ίδιοι ρωτάνε, οι ίδιοι απαντάνε και σας διευκρινίζουμε ότι το κείμενο είναι αυτούσιο το non paper (οι ... επεμβάσεις είναι με κεφαλαία γράμματα και σε κόκκινο φόντο).



"Τι θα γίνει με τους εργαζόμενουςΟΧΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.
Θα απολυθούν όλοι και θα αποζημιωθούν κανονικά. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ... ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ.
Τι θα γίνει με τις συμβάσεις και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ΕΡΤ.
Όλες οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα της ΕΡΤ μεταβιβάζονται στο ΥπΟικ. Που νομικώς και για όσο διάστημα χρειαστεί θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη λειτουργία της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, αγώνες ή μεγάλα γεγονότα που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης η ΕΡΤ, θα εκχωρούνται με διαφανή τρόπο, και με τίμημα υπέρ του δημοσίου, σε ιδιωτικούς σταθμούς. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΜΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ. ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
Πως θα καλύπτονται οι δραστηριότητες των κομμάτωνΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ.
Το κόστος κάλυψης αναλαμβάνει το Υπ.Οικ., όπου θα παρέχει στα κόμματα τη δυνατότητα επιλογής ιδιωτικού συνεργείου. Η προώθηση της δραστηριότητας θα γίνεται προσωρινά μέσω της Γεν. Γραμματείας Τύπου που διαθέτει αυτόνομη οπτική ίνα ή με όποιον άλλον τρόπο επιλέξουν τα κόμματα. ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ: ΚΛΕΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ (ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΗΔΕΣ...) ΑΛΛΑ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ... ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ; ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΙΟΣ; Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ;
Πότε θα ξανανοίξει η νέα δημόσια Τηλεόραση.
Το συντομότερο δυνατό. Η νέα τηλεόραση θα είναι απολύτως έτοιμη για τις υποχρεώσεις της ενόψει της ελληνικής Προεδρίας. ΚΑΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ EUROVISION;
Η ΕΡΤ δεν κλείνει υπό καμία πίεση για απολύσεις.
Όχι! Η απόφαση έχει ληφθεί εδώ και καιρό. Είναι απόφαση υψηλού συμβολισμού, και εκσυγχρονισμού του δημοσίου. Όμως, περιμέναμε να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ ως προς την μετάδοση των θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, για να μην διακινδυνευτεί η ομαλή διεξαγωγή τους. ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ. ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
Οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενήμεροι, για την απόφαση της κυβέρνησης. ΠΑΝΤΑ "ΠΑΡΩΝ"
Γιατί ο εκσυγχρονισμός και οι απολύσεις δεν έγιναν εν λειτουργία.
Όσες φορές και αν επιχειρήθηκε οποιαδήποτε παρέμβαση ή εκσυγχρονισμός, η συνδικαλιστική αντίσταση των εργαζομένων δεν επέτρεψε οποιαδήποτε αλλαγή.
Επίσης, οι συνδικαλιστές, ποτέ δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε απόλυση, έστω και υπεράριθμων εργαζομένων, ή εκσυγχρονισμό των λειτουργιών. Κανείς Έλληνας σήμερα δεν γνωρίζει ότι η ΕΡΤ διαθέτει 3 μουσικά σύνολα που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι, που όμως δίνουν 2-3 συναυλίες ετησίως. Ούτε γνωρίζει ότι διαθέτει 19 περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, που όμως εκπέμπουν το ίδιο πρόγραμμα τις 20 από τις 24 ώρες της ημέρας. Ούτε γνωρίζει ότι συνεχίζει να εκδίδει περιοδικό χωρίς αναγνώστες! Ούτε γνωρίζει ότι επί της ουσίας δεν διαθέτει εμπορικό τμήμα, με αποτέλεσμα να μην αντλεί διαφήμιση από την Αγορά, ακόμα και σε μεγάλα γεγονότα που συγκεντρώνουν υψηλότατη τηλεθέαση.
Παραδείγματα:
Εδώ και μήνες, οι δημοσιογράφοι απεργούν, ζητώντας την πρόσληψη και άλλων 150 συμβασιούχων δημοσιογράφων, ενώ ήδη στην ΕΡΤ εργάζονταν περί τους 700 δημοσιογράφους!
Ποτέ οι συνδικαλιστές δεν δέχονταν να χάσουν τα προνόμιά τους. Για παράδειγμα, ποτέ δεν δέχτηκαν:
-Να υλοποιηθούν σχέδια εκσυγχρονισμού, που προέβλεπαν π.χ. τη λειτουργία ενός λογιστηρίου αντί για 6!!!
-Να αρνούνται εδώ και 8 χρόνια την καταγραφή των παγίων (της περιουσίας) δηλαδή της εταιρίας και κανείς να μην γνωρίζει τι πραγματικά ανήκει στον ελληνικό λαό, και τι έχει ήδη, λεηλατηθεί.
-Να μειωθεί για παράδειγμα το κόστος των ταξιδιών, που χωρίς έλεγχο και προγραμματισμό υπερβαίνει τα 2.500.000 εκ. ετησίως
-Να ελεγχθούν οι αδιανόητες σπατάλες και τα προνόμια εργαζομένων. Για παράδειγμα, το κόστος για κινητά τηλέφωνα μόνον στην ΕΡΤ3, υπερβαίνει τις 330.000 Ε ετησίως, όταν 422 εργαζόμενοι χρησιμοποιούν 490 συνδέσεις!
-Να αλλάξει τίποτα στη δομή και την διάρθρωση. Για παράδειγμα λειτουργούν 19 περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, με διαφορετικό προσωπικό (συνολικά 310 εργαζόμενοι), ενώ οι περισσότεροι εκπέμπουν 20 ώρες το 24ωρο, το ίδιο κοινό πρόγραμμα.
-Να λειτουργεί, όπως σε κάθε εταιρία, τμήμα συμβάσεων, με αποτέλεσμα να μην διατηρούνται καν οι συμβάσεις της εταιρίας.
-Να καταγράφεται η παρουσία των εργαζομένων με ηλεκτρονικό τρόπο. Αποτέλεσμα να υπάρχουν άφαντοι δημοσιογράφοι που πληρώνονται (λαμβάνοντας και υπερωρίες) χωρίς να έχουν εμφανιστεί τα τελευταία 10 χρόνια. Όλοι δε, οι δημοσιογράφοι (και οι 700) ακόμα και οι ανταποκριτές του εξωτερικού, έχουν μετατραπεί σε «εσωτερικούς συντάκτες», 6ωρης απασχόλησης, αυξάνοντας όμως υπερβολικά το κόστος των υπερωριών.
ΥΠΕΡΟΧΑ. ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝΕ.
Γιατί κλείνει η ΕΡΤ και όχι κάποιος άλλος άχρηστος Οργανισμός
Αυτή η απόφαση που λαμβάνεται σήμερα έχει μεγάλο ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα. ΑΥΤΟ Α Κ Ρ Ι Β Ω Σ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΚΥΡΙΟΙ. ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ.
-Ό,τι ξεπερασμένο, φθαρμένο και αναχρονιστικό, παραμερίζεται.
Στη θέση του θα μπει το σύγχρονο, το λειτουργικό, το ανταγωνιστικό. ΤΟ ΩΡΑΙΟ, ΤΟ ΜΟΡΤΙΚΟ, ΤΟ ΑΛΑΝΙΑΡΙΚΟ
-Ό,τι είχε ταυτιστεί στη συνείδηση του Ελληνικού λαού με κομματικά φέουδα και αγκυλώσεις δεκαετιών, ανήκει πια στο παρελθόν. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΕΤΕ;
Στη θέση του θα μπει ό,τι εξυπηρετεί τη διαφάνεια της Δημοκρατίας, την αισθητική της Ελλάδας, το δημόσιο συμφέρον. Ένα ακόμα «ταμπού» σπάει. ΚΑΙ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΑΜΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.
*Δεν μπορούμε, την ώρα που οι Έλληνες κάνουν τέτοιες θυσίες, να διατηρούνται γύρω τους άθικτα, σύμβολα της ασύδοτης σπατάλης, της σκανδαλώδους αδιαφάνειας, του αναχρονιστικού κομματισμού.
*Στην ΕΡΤ απασχολούνται 3000 εργαζόμενοι, την ώρα που απαιτούνται λιγότεροι από το 1/3.
*Στην ΕΡΤ, ούτε ένας από τους εργαζόμενους δεν έχει προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με επιλογές της εκάστοτε διοίκησης, που επιλέγετο από την εκάστοτε κυβέρνηση. ΠΑΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ. ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΩΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;
*Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση όλα αυτά τα χρόνια στην ΕΡΤ είναι πολλές. Ήδη βρίσκονται στη Δικαιοσύνη, και ζητήθηκε διαχειριστικός έλεγχος από το 2000 μέχρι σήμερα.
*Το κόστος λειτουργίας της ανέρχεται σε 230 εκ. με μέσο όρο τηλεθέασης 4%, ενώ αντίστοιχα το κόστος άλλων ιδιωτικών καναλιών με 10% τηλεθέαση δεν ξεπερνά τα 30 εκ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΑ 100 ΕΚ.
*Στην ΕΡΤ εργάζονται περίπου 700 δημοσιογράφοι, και ενώ θα περίμενε κανείς το δελτίο ειδήσεών της να είναι το κορυφαίο, έχει λιγότερο από 4% τηλεθέαση. Αντίστοιχα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, απασχολούν (για παράδειγμα 150 δημοσιογράφους) απολαμβάνοντας 10πλάσια τηλεθέαση. ΚΑΙ Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΕΧΕΙ 40% ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ. ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ, Ε;
Σε τι θα διαφέρει η καινούργια δημόσια τηλεόραση σε σχέση με την ΕΡΤ που κλείνει.
*Θα απασχολείται όσο προσωπικό χρειάζεται και πάντως πολύ λιγότερο από το σημερινό, όπου θα αξιολογείται διαρκώς για την αποδοτικότητά του. ΑΠΟ ΕΣΑΣ;
*Το πλαίσιο λειτουργίας του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε κυβερνητική ή κομματική παρέμβαση στη στελέχωση και στη λειτουργία του. ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟ;
*Ο νέος οργανισμός που θα δημιουργηθεί δεν θα λογοδοτεί στα κόμματα, αλλά σε ανεξάρτητη υπερκομματική αρχή καταξιωμένων ανθρώπων με μεγάλη εμπειρία σε Μέσα Ενημέρωσης
*Πρότυπο του νέου οργανισμού θα είναι το μοντέλο μεγάλων ξένων δικτύων, όπως του βρετανικού BBC, της Ιταλικής RAI και της Γερμανικής ΖDF - ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ...
*Όλα αυτά διασφαλίζονται με την κατάθεση στη Βουλή Σχεδίου Νόμου για την ίδρυση και λειτουργία του νέου σύγχρονου Οργανισμού που θα γίνει άμεσα. Α, ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ; ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ; ΘΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ;
Για όσους απολυθούν και δεν επιλεγούν για τη νέα δημόσια τηλεόραση.
Για τις θέσεις των σημερινών υπεραρίθμων, θα προκηρυχθεί άμεσα διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ, για προσλήψεις απαραίτητου προσωπικού σε εντατικές, νοσοκομεία, εφορίες, ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει πραγματικές ανάγκες.
Το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ που πληρώνουν για την ΕΡΤ οι Έλληνες δεν θα συνεχίσει να υφίσταται όσο αυτή είναι κλειστή. ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΥΡΙΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ;
Όχι! Είναι προφανές ότι από αύριο οι Έλληνες σταματούν να πληρώνουν το τέλος με το οποίο επιβαρύνονταν επί δεκαετίες. Και μετά τη δημιουργία του νέου Οργανισμού θα επιβαρύνονται με πολύ μικρότερο τέλος. Σε κάθε περίπτωση το ετήσιο όφελος για τον Έλληνα πολίτη, μετά τη λειτουργία του νέας σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, θα είναι 100 εκατομμύρια
Θεία Λειτουργία
Υπάρχει μέριμνα για τους χιλιάδες ανήμπορους και ηλικιωμένους και όσους πιστούς θέλουν, να παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία από το κανάλι της Βουλής το οποίο εκπέμπει πανελλαδικά. ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ. ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΣ.
- See more at: http://www.toxwni.gr/

Τα παιδιά της τελειότητας


της Κλαίρης Τζωρτζάκη
Τα παιδιά της τελειότηταςΔεν προλαβαίνουν να κλείσουν τα τέσσερα κι αρχίζουν μαθήματα αγγλικών. Κάνουν μπαλέτο ή πολεμικές τέχνες δυο-τρεις φορές την εβδομάδα. Ενδιάμεσα τένις, μαθήματα υπολογιστών, κολυμβητήριο. Στο νηπιαγωγείο είναι ήδη παιδιά θαύματα. Μαθαίνουν γραφή κι ανάγνωση στους πρώτους δύο μήνες. Γιατί οι δάσκαλοι είναι πολλοί. Κι όχι μόνο πρωινοί. Το μεσημέρι αναλαμβάνουν μαμάδες και μπαμπάδες και τα απογεύματα γιαγιάδες και παππούδες. ”Έλα να δω τι έμαθες σήμερα”.
Με τα πρώτα Α στους ελέγχους του δημοτικού γίνεται γιορτή. Φιλιά. Μπράβο. Αγκαλιές. Τηλέφωνα σε όλους τους συγγενείς, εσωτερικού κι εξωτερικού. ”Σκίζει”. Κι όσο σκίζει τόσο ξεσκίζεται. Να και η δεύτερη ξένη γλώσσα. Να και κανα ιδιαίτερο στην αριθμητική. ”Γιατί τεμπελιάζεις; Τέλειωσες το διάβασμα; Τι θα πει βαριέσαι να πας για πιάνο;
Το δράμα ξεκινά όταν μέσα στον έλεγχο τρυπώσει κανά Β. Και ήδη από τα σκαλιά του σχολείου, ακούγεται η ερώτηση – εφιάλτης για κάθε μαθητή: ”Τ’ άλλα παιδάκια τι πήραν; Η Αδαμαντία γιατί είχε σε όλα Α; Είναι πιο έξυπνη από σένα;” Φυσικά, αυτός ο έλεγχος τριμήνου εξαφανίζεται. Η τηλεόραση κλειδώνει. Το πάρκο απαγορεύεται. Όπως και τα τηλεφωνήματα στην απέναντι κολλητή μικρούλα. Σε ακραίες (ή όχι τόσο;) περιπτώσεις εμφανίζονται και οι άσπρες, κίτρινες και κόκκινες πεταλουδίτσες  της Αλίκης μετά το χαστούκι του Παπαμιχαήλ.
Τα παιδιά της τελειότητας δεν πηγαίνουν στις σχολικές εκδρομές. Κάθονται να διαβάσουν. Αν τυχόν γράψουν σε κάποιο διαγώνισμα του γυμνασίου κάτω από… 20 βάζουν τα κλάματα. Ντρέπονται να κοιτάξουν τους καθηγητές στα μάτια και κοκκινίζουν όταν τους μιλάνε άλλα παιδιά. Δεν κάνουν μεγάλες παρέες. Και πολλά στα διαλείμματα είναι συνήθως μόνα τους. Σκυφτά. Τα καταλαβαίνεις ακόμα κι απ’ τον τρόπο που ντύνονται. Ή χτενίζονται. Τα παιδιά της τελειότητας δεν βγαίνουν τα Σάββατα. Ούτε μία βόλτα.
Κι είναι ήδη 14, 15, 16 χρόνων. Αυτά τα παιδιά σε λίγα χρόνια θα μπουν σε πανεπιστήμια. Κι όπως είναι το σύστημα κατά πάσα πιθανότητα θα φύγουν από το σπίτι. Θ’ αλλάξουν πόλη. Θ’ αλλάξουν ζωή. Τι όπλα θα κρατάνε στα χέρια τους; Βιβλία; Πουέντ; Ή μήπως το πυθαγόρειο θεώρημα;
Και κάποια απ’ αυτά, πριν από το τέλος θα κουραστούν. Θα κλατάρουν. Μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν μάθει πώς να διαχειρίζονται το άγχος των εξετάσεων. Ή το ενδεχόμενο μιας αποτυχίας. Ή απλώς θα βαρεθούν, βρε αδελφέ. Παιδιά είναι.
Μαμά. Απέναντί σου βρίσκονται άνθρωποι. Μικροί. Αλλά άνθρωποι….
Ναι. Να μάθεις το παιδί σου να αγωνίζεται. Να το απομακρύνεις από την τεμπελιά. Να το εφοδιάζεις με τα απαραίτητα. Τα απαραίτητα όμως. Μόνο. Για όλα τ’ άλλα θα ‘χει όλη τη ζωή μπροστά του, να επιλέξει τι θα μάθει και τι όχι. Βγάλτο απ’το δωμάτιό του. Πιάσε το χέρι του. Δείξτου τον κόσμο. Μάθε το να παίζει. Με άλλα παιδιά. Πολλά παιδιά. Αγόρια. Κορίτσια. Μάθε το να είναι ξένοιαστο. Το θυμάσαι αυτό; Δείξ’του εμπιστοσύνη. Το πιο σημαντικά πράγματα θα τα μάθει έξω από το σχολείο. Οι προσωπικότητες θέλουν πεζοδρόμια για να θωρακιστούν.
Και κάτι ακόμα.
Μάθε το να χάνει. Πώς; Άστο να χάνει. Να τρώει τα μούτρα του. Η ήττα είναι απαραίτητο σκαλοπάτι της νίκης. Μην ζητάς, από το παιδί σου την τελειότητα. Να εύχεσαι μόνο (κι εκεί να του κάνεις πολλά -πολλά ιδιαίτερα) να μπορεί να ξεπεράσει στη ζωή του, το γεγονός ότι ποτέ δεν θα είναι τέλειο.

Υ.Γ.: Θέλει κότσια αυτό. Κι εγώ δεν τα έχω πάντα.
http://www.eimaimama.gr/2012/06/ta-paidia-tis-teleiothtas.html

Μεγάλο συλλαλητήριο στην ΕΡΤ από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


- Κλειστή η άνοδος της Μεσογείων από το ύψος της πλατείας Αγίας Παρασκευής
- Για τρίτη ημέρα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ παραμένουν στις εγκαταστάσεις στην Αγία Παρασκευή
- Εργάζονται κανονικά παρά την απόφαση για κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Το προαύλιο της ΕΡΤ και η άνοδος της Μεσογείων έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν με κόσμο ο οποίος φθάνει με κάθε μέσον στην Αγία Παρασκευή. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ, έχουν καλέσει τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στην ΕΡΤ.


Anonymous: «Ελληνική κυβέρνηση να μας περιμένεις» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μήνυμα έστειλαν οι Anonymous στην κυβέρνηση, με το οποίο προειδοποιούν για συντονισμένες επιθέσεις σε κυβερνητικά sites με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ και την απόλυση περίπου 2.600 εργαζομένων. «Να μας περιμένετε στις 15 Ιουνίου» αναφέρει το σχετικό βίντεο. Το μήνυμα της πιο γνωστής ομάδας hackers Anonymous στον κόσμο αναφέρει ότι έμαθαν πως η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να απολύει ανθρώπους που έχουν να συντηρήσουν οικογένειες. «Αυτό είναι απαράδεκτο» τονίζουν. «Πρέπει να ξέρετε ότι τώρα είστε στο στόχαστρό μας» προσθέτουν και καταλήγουν οι Anonymous : «Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε. Ελληνική κυβέρνηση να μας περιμένεις». Δείτε το σχετικό βίντεο:

Κλείνουν τα ΕΑΣ: Καταλαβαίνει κανείς ότι από αύριο ούτε σφαίρες δικές μας δεν θα έχουμε;

Μετά την ΕΡΤ σειρά παίρνουν οι αμυντικές βιομηχανίες με την τρόικα (η κυβέρνηση απλά εκτελεί τις εντολές της τρόικα) να κλείνει τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ να...
πετσοκόβει την ΕΑΒ και να ολοκληρώνεται το έγκλημα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κατέστρεψαν την αμυντική βιομηχανία της χώρας (μαζί με την χώρα).
Ίσως στην παρούσα φάση όλοι να έχουν στραμμένα τα βλέμματα στην ΕΡΤ, όπου 2000 εργαζόμενοι μένουν άνεργοι, αλλά το ότι αύριο η χώρα δεν θα μπορεί να κατασκευάσει ούτε σφαίρες για τα όπλα των στρατιωτών της και θα πρέπει να κάνει ... εισαγωγές για να αμυνθεί, αυτό δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό.
Aκόμα και στον Β'Π.Π. η χώρα κατασκεύαζε τις δικές της σφαίρες και κατάφερε να καταγάγει του θριάμβους στα αλβανικά βουνά και να καθυστερήσει το ναζιστικό τέρας στα οχυρά του Ρούπελ και στην μάχη της Κρήτης
Η παράδοση της χώρας (γιατί αυτός είναι ο στόχος τους: όταν δεν μπορείς να πολεμήσεις παραδίδεσαι και λες "Δεν είχα τα μέσα να πολεμήσω") και η δορυφοροποίησή της από την Τουρκία είναι πλέον θέμα καθαρά θέμα (ελάχιστου) χρόνου...
defencenet.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)