Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Αυξήσεις; Ούτε γι' αστείο, λένε 2 στις 3 επιχειρήσεις

Διπλάσιες είναι φέτος οι επιχειρήσεις που επιβάλλουν μείωση αποδοχών στους εργαζομένους τους, δείχνουν τα στοιχεία

Αυξήσεις; Ούτε γι' αστείο, λένε 2 στις 3 επιχειρήσεις

Η KPMG δημοσίευσε τα στοιχεία της πρώτης περιοδικής της έρευνας για το 2012, σχετικά με τις μισθολογικές αυξήσεις που δίνουν οι επιχειρήσεις στους υπαλλήλους τους.

Σύμφωνα με αυτήν, η μέση αύξηση αποδοχών φέτος κυμαίνεται στο ισχνό 0,7%, τάση η οποία αναμένεται να παραμείνει ίδια και το 2013.

Δύο στις τρεις επιχειρήσεις, ή το 66%, δεν έδωσαν καμία αύξηση. Τα μεγαλύτερα ποσοστά μηδενικών αυξήσεων καταγράφονται σε λιανεμπόριο (88%), Αυτοκίνητο (83%) και της Τεχνολογία (70%).

Τα πράγματα εκτιμάται ότι θα βελτιωθούν ελαφρά του χρόνου, καθώς μειώνονται περίπου στο μισό οι επιχειρήσεις που δήλωσαν ότι θα διατηρήσουν «παγωμένες» τις αποδοχές των υπαλλήλων (35%).

Στη χειρότερη μοίρα βρίσκονται φέτος οι εργαζόμενοι στο 22% των εταιρειών που δήλωσε ότι έχει προχωρήσει σε μειώσεις βασικών αποδοχών, ενώ η τάση έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το 2011.

Φινλανδία: Απειλεί με έξοδο από το ευρώ

Το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την ευρωζώνη θα εξέταζε η Φινλανδία αντί να πληρώνει τα χρέη άλλων χωρών της νομισματικής ένωσης, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν.

''Η Φινλανδία έχει δεσμευτεί να είναι μέλος της ευρωζώνης και πιστεύουμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία'', είπε η κ. Ουρπιλάινεν σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Kauppalehti. Διεμήνυσε ωστόσο ότι η χώρα της ''δεν θα κρέμεται από το ευρώ με οποιοδήποτε κόστος'' και πως ''είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια''.

Η Φινλανδή ΥΠΟΙΚ επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως η χώρα της, ένα από τα ελάχιστα κράτη-μέλη που διατηρούν την κορυφαία πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ, δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τους κινδύνους των κρατών-μελών.

Επέμεινε επίσης ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα λειτουργήσει αν βασίζεται στην αμοιβαιοποίηση του χρέους.

Το Ελσίνκι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι την επόμενη εβδομάδα αρχίζει διμερείς συνομιλίες με την ισπανική κυβέρνηση για τις εγγυήσεις που αξιώνει ως αντάλλαγμα για την συμμετοχή της χώρας στο ευρωπαϊκό σχέδιο για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών.

Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση και αφορολόγητο στις 8.000

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα να συνεχίζονται και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας να υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε και πολλά, ωστόσο φαίνεται ότι ήδη βρίσκεται στα σκαριά η αύξηση του αφορολόγητου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αφορολόγητο είναι πιθανό να ανέβει στα 8.000 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μείωση και στον ΦΠΑ στην εστίαση.

Τις παραπάνω πληροφορίες ουσιαστικά επιβεβαίωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Ο κ. Τσούκαλης μιλώντας στον "ΒΗΜΑ 99,5", δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "η αύξηση του αφορολόγητου στις 8.000 είναι στο κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας και θα επαναληφθεί από τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα αναφερθεί και στη μείωση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης".

Το αν η τρόικα θα δεχθεί τα δύο αυτά μέτρα ανακούφισης, μένει να αποδειχθεί.

Ούτε ευρώ στην Ελλάδα, χωρίς εφαρμογή του μνημονίου

Στο γνωστό μοτίβο των εκβιαστικών διλημμάτων επιστρέφουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, καθώς όλα δείχνουν ότι θέλουν να βάλουν στον "πάγο" τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δηλώσεις ανώτατου Ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος αποκάλυψε ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου θα γίνει μόνο αν το Eurogroup κρίνει ότι η χώρα μας έχει επιστρέψει σε τροχιά υλοποίησης του μνημονίου.

"Δεν θα υπάρξουν νέα χρήματα για την Ελλάδα μέχρι το Εurogroup να αποφασίσει ότι το πρόγραμμα ξαναμπήκε σε τροχιά" είπε χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ώρες πριν την εκφώνηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά, οποίος από κοινού με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη, έχουν δεσμευθεί να δώσουν μάχη για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης τα ταμειακά διαθέσιμα, του κράτους θα επαρκούσαν μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Δύο στις τρεις επιχειρήσεις με μηδενικές αυξήσεις μισθών το 2012

Ολοκληρώθηκε η πρώτη περιοδική έρευνα της εταιρείας KPMG για το 2012 αναφορικά με τις μισθολογικές αυξήσεις στην ελληνική αγορά.

Στην έρευνα παρουσιάζονται αναλυτικά στοιχεία για τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν το 2012 και τις προβλέψεις για αυξήσεις του 2013, τόσο στο σύνολο της ελληνικής αγοράς όσο και ανά κλάδο δραστηριότητας.

Επίσης, αποτυπώνονται οι τάσεις στην ελληνική αγορά σχετικά με τις μειώσεις βασικών αποδοχών των εργαζομένων. Τα δεδομένα, τα οποία συλλέχθηκαν τον Ιούνιο του 2012, αφορούν σε δείγμα 116 εταιρειών από διάφορους κλάδους.

Τα βασικότερα ευρήματα της έρευνας είναι τα ακόλουθα:

-To 66% των εταιρειών του δείγματος δεν έδωσε αυξήσεις σε καμία κατηγορία εργαζομένων για το 2012. Για το 2013 η πρόβλεψη για μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους ανέρχεται στο 35% του δείγματος.

-Οι κλάδοι στους οποίους παρουσιάζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά μηδενικών αυξήσεων είναι του Λιανεμπορίου (88%), του Αυτοκινήτου (83%) και της Υψηλής Τεχνολογίας (70%).

-Η μέση αύξηση το 2012 για το σύνολο του δείγματος (συμπεριλαμβανομένων και των μηδενικών αυξήσεων), διαμορφώθηκε στο 0,7% ενώ στο ίδιο ποσοστό κυμαίνεται και η πρόβλεψη για το 2013.

-Το 22% του δείγματος δήλωσε ότι έχει προχωρήσει το 2012 σε μειώσεις βασικών αποδοχών σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας η Βερώνη Παπατζήμου, γενική διευθύντρια της KPMG επισήμανε:

"Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μία αυξητική τάση στο ποσοστό των εταιρειών που δίνουν μηδενικές αυξήσεις σε όλους τους εργαζόμενους και στο ποσοστό των εταιρειών που προχωρούν σε μειώσεις αποδοχών οι οποίες έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρσι. Επίσης αυξάνεται το ποσοστό των εταιρειών που επιλέγουν οι μειώσεις να μην είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά να είναι μόνιμες. Στο ίδιο διάστημα υπάρχει πτωτική πορεία και του ποσοστού της αύξησης που δίνεται στους εργαζόμενους από τις διαρκώς μειούμενες εταιρείες που δίνουν αυξήσεις".

Στο σκοτάδι 90.000 νοικοκυριά

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία για τα νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα μέσα στο 2012, καθώς ο αριθμός τους έχει αυξηθεί δραματικά.

Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του έτους τα νοικοκυριά που "ζουν στο σκοτάδι" πενταπλασιάστηκαν.

Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν 6.978 διακοπές ρεύματος, ενώ τον περασμένο Μάιο εκτοξεύθηκαν στις 30.000!

Η κατάσταση είχε ξεφύγει όμως και τις δύο περασμένες χρονιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το οοκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2011, οι εκδοθείσες εντολές διακοπής ρεύματος αριθμούσαν τις 909.782, έναντι 734.219 το 2010.

Τα χρέη των νοικοκυριών προς τη ΔΕΗ αυξάνονται διαρκώς, λόγω της εξαθλίωσης που έχει προκαλέσει το μνημόνιο.

Πλήγμα αποτέλεσε και το χαράτσι, καθώς ακόμα και όσοι μπορούσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, μετά την επιβολή του, δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους.

Τα οφειλόμενα των καταναλωτών χαμηλής τάσης από ανεξόφλητους λογαριασμούς εκτοξεύτηκαν στα 668,1 εκ. ευρώ τον Μάιο, από 388,9 εκατ. ευρώ που ήταν τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, εκδόθηκαν 12.600.000 λογαριασμοί, συνολικού ύψους 2.547.000.000 ευρώ, που αντιστοιχούν σε 6.300.000 καταναλωτές. Από αυτές περίπου ένα εκατομμύριο καταναλωτές δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι, αξίας 372 εκατ. ευρώ.

ΔΝΤ: Προβλέπει μείωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πρόκειται να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη το 2012, δήλωσε σήμερα στο Τόκιο η γενική διευθύντρια του διεθνούς χρηματοοικονομικού θεσμού αυτού.

Η προοπτική σε ό,τι αφορά την παγκόσμια ανάπτυξη "έχει γίνει πιο ανησυχητική τους τελευταίους μήνες", εκτίμησε η Κριστίν Λαγκάρντ.

"Πολλοί δείκτες της οικονομικής δραστηριότητας --οι επενδύσεις, η απασχόληση, η βιομηχανική παραγωγή-- έχουν επιδεινωθεί, όχι μόνο στην Ευρώπη ή στις Ηνωμένες Πολιτείες", επισήμανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, "αλλά επίσης και σε αναπτυσσόμενες αγορές-κλειδιά: στη Βραζιλία, στην Κίνα, στην Ινδία".

Η νέα εκτίμηση του θεσμού για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας πρόκειται να δοθεί στην δημοσιότητα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, πρόσθεσε.

Τον Απρίλιο το ΔΝΤ είχε αναθεωρήσει προς τα πάνω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας στο 3,5%, το 2012 από 3,3% τον Ιανουάριο. Για το 2013, το Ταμείο προέβλεπε ανάπτυξη 4,1%.

Σύμφωνα με την Λαγκάρντ, οι ανεπτυγμένες οικονομίες πρέπει να χειριστούν το ζήτημα του χρέους, αλλά προειδοποίησε ότι οι προσπάθειες μείωσής του με περιστολή δαπανών δεν θα πρέπει να είναι τόσο βαθιές που να υποσκάπτουν την οικονομική ανάκαμψη. Επισήμανε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για τις ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, σημείωσε, "πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν" ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο να "λήξουν οι φοροαπαλλαγές και να επιβληθούν αυτόματες περικοπές στις κρατικές δαπάνες" στις αρχές της επόμενης χρονιάς, κάτι "το οποίο θα συρρίκνωνε απότομα τον προϋπολογισμό κατά περίπου 4%".

"Αυτό θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο την ανάκαμψη των ΗΠΑ, αλλά και την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη", τόνισε η Λαγκάρντ.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα είπε στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ότι η κυβέρνησή του ανησυχεί για την "μονόπλευρη ανατίμηση του γεν", που έχει επηρεάσει αρνητικά την προσπάθεια της χώρας να ανακάμψει από το σεισμό, το τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή του Μαρτίου του 2011.

Η Λαγκάρντ επισκέπτεται το Τόκιο στο πλαίσιο των προετοιμασιών των ετησίων συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας εκεί τον Οκτώβριο.

Ορισμένες περιοχές θα "πληγούν περισσότερο από άλλες" στην αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ, είπε ακόμα η γενική διευθύντρια του, αν και συνολικά οι μειώσεις δεν αναμένεται να είναι πολύ μεγάλες.

Πάντως η Λαγκάρντ χαιρέτισε τις "εξαιρετικές προσπάθειες" τις οποίες καταβάλλουν τους τελευταίους μήνες πολλά κράτη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του χρέους, του χρηματοπιστωτικού τομέα κ.ά., ενώ υποστήριξε ότι "την περασμένη εβδομάδα οι ευρωπαίοι ηγέτες συνήψαν μια συμφωνία με την οποία σημειώνονται σημαντικές πρόοδοι προς τη σωστή κατεύθυνση".

Η Λαγκάρντ θα εκφωνήσει αύριο μια ομιλία σε ένα πανεπιστήμιο στο Τόκιο, πριν αναχωρήσει για επισκέψεις στην Τζακάρτα (8η-10η Ιουλίου) και στην Μπανγκόκ (11η και 12η Ιουλίου).

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)