Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Spiegel: Νέο σενάριο χρεοκοπίας της Ελλάδας

ΔΥΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠΟΙΚ
Μία ημέρα μετά το δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι το Βερολίνο ετοιμάζει ένα "σχέδιο Β" για στήριξη των γερμανικών τραπεζών σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας, το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναφέρει σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα ότι ο Γερμανος υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Spiegel: Νέο σενάριο χρεοκοπίας της Ελλάδας

Οπως αναφέρει το Spiegel, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο "επεξεργάζονται ήδη δύο σενάρια, αυτό που η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, αλλά και εκείνο, που επιστρέφει στη δραχμή".

Σύμφωνα πάντοτε με το περιοδικό, εξετάζονται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διάφορα άλλα σενάρια, στα οποία ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατηρεί ρόλο πρωταγωνιστικό, με παροχή δανείων προς την Ισπανία και την Ιταλία, ενόψει της απροθυμίας δανεισμού αμφοτέρων στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, υπόθεση που το Spiegel συνδυάζει με την αναγκαιότητα πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια.

Σχέδιο Big Bang από τον ΟΟΣΑ για το ελληνικό Δημόσιο

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Η ΕΚΘΕΣΗ-ΠΙΛΟΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Mε βάση την ποιοτική αξιολόγηση της δημόσιας διοίκησης από τον ΟΟΣΑ θα συνταχθεί μέχρι τον Οκτώβριο η "Λευκή Βίβλος" για το "Επιτελικό Κράτος"

Σχέδιο Big Bang από τον ΟΟΣΑ για το ελληνικό Δημόσιο

Η έκθεση βασίζεται στα αποτελέσματα μιας λεπτομερούς χαρτογράφησης που πραγματοποίησαν στελέχη του Δημοσίου που είχαν οριστεί σε 16 επιτροπές, τις οποίες είχε συστήσει το πρώην υπουργείο Εσωτερικών και είχε θέσει επικεφαλής γενικούς γραμματείς υπουργείων.

Η έρευνα έγινε με την υποστήριξη της Γραμματείας του ΟΟΣΑ, την περίοδο μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2011. Επιπλέον αξιοποιήθηκαν στοιχεία από μια σειρά ερευνών που διεξήγαγε η Γραμματεία του ΟΟΣΑ στην Ελλάδα μεταξύ 2008 και 2011. Τα συμπεράσματα βασίστηκαν στις μεταρρυθμίσεις που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013" και του "προγράμματος εξυγίανσης", όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο.

Ο γενικός στόχος αυτών των μεταρρυθμίσεων είναι η δημιουργία ενός στρατηγικού κράτους που είναι σε θέση να καθορίσει, να κατευθύνει και να παρακολου­θεί την εφαρμογή των πολιτικών στόχων. Το πεδίο εφαρμογής της έρευνας του ελληνικού Δημοσίου περιορίστηκε στις κεντρικές υπηρεσίες. "Η κεντρική διοίκηση συνεχίζει να βρίσκεται στην καρδιά του μεταρρυθμιστικού προγράμματος" επισημαίνει η έκθεση.

Ενας δεύτερος "Καλλικράτης" έρχεται αυτή τη φορά στον στενό δημόσιο τομέα, που θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στις διοικητικές δομές με τη δημιουργία του Επιτελικού Κράτους, καθώς και στο ανθρώπινο δυναμικό με χιλιάδες μετακινήσεις υπαλλήλων από τα υπουργεία προς την τοπική αυτοδιοίκηση.

Η ποιοτική αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών από τον ΟΟΣΑ ολοκληρώνει ουσιαστικά τη φάση της χαρτογράφησης του στενού δημόσιου τομέα και των αδυναμιών των κρατικών υπηρεσιών. Παράλληλα δίνει το "πράσινο φως" για τις μεγάλες αλλαγές στο κράτος που προετοιμάζει η κυβέρνηση τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Η σύνταξη της Λευκής Βίβλου για το Επιτελικό Κράτος, που έχει αναθέσει ήδη το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα παρουσιαστεί στα τέλη του Οκτώβρη και αναμένεται να περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές που θα ξεκινήσουν από το 2012, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι:

Η δημιουργία ενός μικρού, ευέλικτου και αποτελεσματικού κρατικού μηχανισμού. Θα δημιουργηθούν νέα οργανογράμματα στα υπουργεία, όπου συζητείται να περικοπούν το 30% των οργανωτικών δομών. Στα υπουργεία θα παραμείνουν μόνον οι επιτελικές αρμοδιότητες και ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβερνητικής πολιτικής σε κάθε τομέα.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναβαθμισμένο ρόλο θα διαδραματίσει η Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

Αρμοδιότητες
Οι εκτελεστικές και διοικητικές αρμοδιότητες του κράτους -δηλαδή όσες αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών- θα μεταφερθούν σε υπηρεσίες που βρίσκονται εγγύτερα στον πολίτη, όπως είναι οι αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση. Το γεγονός αυτό θα επιφέρει τη μετακίνηση χιλιάδων εργαζομένων από το "κεντρικό κράτος" στις αποκεντρωμένες υπηρεσίες του ή στους δήμους και στις περιφέρειες, με την παράλληλη μεταφορά των αρμοδιοτήτων. Οι υπάλληλοι που θα μετακινηθούν στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις και στην τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι κυρίως υπάλληλοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που η δουλειά τους θα είναι να εξυπηρετούν τους πολίτες.

Στα υπουργεία θα παραμείνει προσωπικό κυρίως με υψηλή ειδίκευση (πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης) για την υποστήριξη των υπηρεσιών.

Κρατικός υπάλληλος και μετατάξεις προσωπικού: με τη θεσμοθέτηση της έννοιας του "κρατικού υπαλλήλου", που θα εισαχθεί με το νέο Μισθολόγιο - Βαθμολόγιο του Δημοσίου, θα σπάσει ο δεσμός των υπαλλήλων με τα υπουργεία στα οποία εργάζονται και θα θεωρούνται υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Με αυτόν τον τρόπο, και σε συνδυασμό με την εξίσωση των αμοιβών υπαλλήλων ίδιας προϋπηρεσίας και ίδιων προσόντων, θα αυξηθεί η κινητικότητα μεταξύ των υπουργείων.

Παράλληλα αναμένεται να θεσμοθετηθούν οι διυπουργικοί κλάδοι υπαλλήλων (π.χ. με ειδικότητα στην πληροφορική), όπου θα διαμορφωθούν ομάδες υπαλλήλων "άμεσης δράσης" που θα μετακινούνται στις υπηρεσίες, προκειμένου να φέρουν σε πέρας ένα συγκεκριμένο έργο και να μεταφέρουν τεχνογνωσία. Οπως αναφέρει και η έκθεση του ΟΟΣΑ, η κυβέρνηση θα επιδιώξει την αύξηση της κινητικότητας των υπαλλήλων με στόχο την αξιοποίηση των "αξιότερων" σε υπηρεσίες αιχμής, έπειτα από ουσιαστική αξιολόγηση που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.

Συντονιστής

Η Γραμματεία της κυβέρνησης θα ενισχυθεί για να αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή των πολιτικών που εφαρμόζουν τα υπουργεία, καθώς και την εφαρμογή του προϋπολογισμού. Σε κάθε υπουργείο θα δημιουργηθεί μια αντίστοιχη διεύθυνση "συντονισμού" ως στρατηγική μονάδα η οποία θα συμβάλλει στην προώθηση ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των υπουργείων και θα επιβλέπει τον προϋπολογισμό του φορέα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)