Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

"Τα κάνατε θάλασσα , άδικη η κατανομή πλεονάσματος", λένε οι "θεσμικοί απόστρατοι" στο Μαξίμου

Image
Ακόμη και οι “θεσμικές ενώσεις” αποστράτων οι οποίες διατηρούσαν ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου φωνάζουν για την υπόθεση του πλεονάσματος. “Κάνατε λάθος”, λένε απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο που επελέγη να μοιραστεί το πλεόνασμα η ραχοκοκκαλιά των ΕΔ εξαιρείται! Οι "θεσμικοί" που ακόμη αναμένουν ραντεβού στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό είναι κι αυτοί εξοργισμένοι από τον ερασιτεχνισμό της διαχείρισης του θέματος "πλεόνασμα".

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών αναφέρει:

“…μετά τις δηλώσεις της Κυβέρνησης περί διανομής μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στα εν ενεργεία Στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. , που σημειωτέον δεν αφορά τους αποστράτους , με τον τρόπο που έχει γνωστοποιηθεί και έχοντας το δικαίωμα να εκφράζει και τις απόψεις των εν ενεργεία και να προασπίζει τα συμφέροντά τους , δηλώνει τα ακόλουθα :
α.-Η επιστροφή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στα εν λόγω Στελέχη υποδηλώνει την παραδοχή του μεγέθους της αδικίας που έχουν υποστεί έως σήμερα ( δικαίωση που αναμένεται να επέλθει και μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης ) , αλλά δυστυχώς με τον τρόπο που δίνεται , αφενός δημιουργεί πρόβλημα κοινωνικού αυτοματισμού , αφετέρου υποβαθμίζει ακόμα και την όποια προσπάθεια αποκατάστασης του περί δικαίου αισθήματος.
β.-Άς μην λησμονούμε οτι η επίτευξη του πλεονάσματος οφείλεται και στην υπερβολική περικοπή των μισθών και κυρίως των συντάξεων των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.

γ.-Εφόσον πρέπει να γίνει κατανομή , αυτή επιβάλλεται να γίνει κατά τέτοιο τρόπο , ώστε , να αναγνωρίζει τις προσπάθειες και τις θυσίες των εν ενεργεία στην εκτέλεση του καθημερινού καθήκοντος , σε συνδυασμό με την κατάφωρη αδικία που έχει γίνει εις βάρος τους , αναφορικά με το μερίδιο συμμετοχής στα μέτρα λιτότητας και όχι ως επιβεβαίωση της φτωχοποίησής τους.

δ.-Με τον τρόπο διανομής που έχει αναγγελθεί , δεν γίνεται αναπλήρωση αναλογικά με την περικοπή που έχει υποστεί έκαστος , αλλά με ένα πλαφόν 1.500 ΕΥΡΩ μικτά , που ορθώς περιλαμβάνει τους χαμηλόβαθμους και με λίγα έτη υπηρεσίας Στρατιωτικούς , αλλά στην ουσία εξαιρεί την ραχοκοκκαλιά του Στρατεύματος που είναι οι Υπαξιωματικοί με μεγάλη προυπηρεσία, όπως και την πλειονότητα των Αξιωματικών , που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες περικοπές.

ε.-Η παροχή αυτή δεν θα πρέπει να είναι εφάπαξ , αλλά διαρκής και στα πλαίσια αυτά θεωρούμε οτι θα πρέπει να ενταχθεί στις μηνιαίες αποδοχές των εν ενεργεία.


-Καλούμε την Κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα δίκαιο σύστημα ενίσχυσης και αποκατάστασης των αδικιών εις βάρος των Στελεχών των Ε.Δ.”

http://www.onalert.gr/stories/ta-kanate-thalassa-me-to-pleonasma

Εσείς οι «επίσημοι», πίσω από τα κάγκελα, ποιους τιμάτε;

Εσείς, που κρύβεστε πίσω από τα κάγκελα, πάνω στις εξέδρες των «επισήμων», εσείς, που σας φυλάνε χιλιάδες αστυνομικοί από τον «εχθρό λαό», ποιους «τιμάτε»;
Εσείς, οι μοναδικοί θεατές των απαγορευμένων για το λαό παρελάσεων, ποιους «τιμάτε»;
Τους Ήρωες Αγωνιστές του ‘21;
Τους Ανώνυμους Πολεμιστές που έπεσαν υπέρ Βωμών και Εστιών;
Την Πατρίδα, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία;
Μήπως την Εθνική μας… Ανεξαρτησία;
Τι «τιμάτε» τέλος πάντων; 
Γιατί χρειάζεται, εσείς, οι… «σωτήρες», να κρύβεστε από το λαό; 
Τι φοβάστε;
Τι θα λέγατε, όλοι εσείς, που πάνω από τις εξέδρες «τιμάτε», οι από τα κάγκελα και τους αστυνομικούς κλοιούς προστατευμένοι, όλοι εσείς οι «καγκελάτοι», σ’ αυτούς που έδωσαν τα Νιάτα και τη Ζωή τους γι αυτήν την Πατρίδα; 
Εσείς, που σήμερα έχετε την Πατρίδα μας τεμαχίσει και ξεπουλάτε τα κομμάτια της όσο-όσο, τότε, σ’ εκείνον τον αγώνα, με ποια μεριά θα ήσασταν;

Διαχρονική η φράση του Ήρωα της Επανάστασης του ‘21, Θόδωρου Κολοκοτρώνη.
«Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους»!





Λιάνα Κανέλλη: o Τσίπρας. γελούσε με το χαστούκι του Κασιδιάρη

Οξύτατη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη με αφορμή το ντοκιμαντέρ "Στο Νήμα".
Στο τέλος της εκπομπής "Ανατροπή" του Mega , ξέσπασε κατά του κ. Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι γελούσε με το χαστούκι του Κασιδιάρη και εν γνώσει του, αυτό προβάλλεται στο ντοκιμαντέρ.
"Ο κ. Τσίπρας, έφτιαξε ένα ντοκιμαντέρ για τον εαυτό του που λέγεται Στο Νήμα. Τον δείχνει στο ντοκιμαντέρ εν γνώσει του, να βλέπει το χαστούκι. Χρησιμοποίησε το χαστούκι, που είναι μια κατάπτυστη πράξη για την οποία δεν έχει κάτσει στο σκαμνί (σσ ο Κασιδιάρης) και είναι και αυτεπάγγελτο αδίκημα και κατεβαίνει και στις εκλογές.
Και ο κ. Τσίπρας, χρησιμοποίησε το χαστούκι για να διαφημίσει το ντοκιμαντέρ. Το γύρισαν δύο άνθρωποι με συμφωνία μαζί του να μη του θίξουν την οικογένεια και τα παιδιά του. στη συμφωνία αυτή δεν περιλαμβάνεται το δικό μου το παιδί, ούτε η δική μου η οικογένεια.

Λιάνα Κανέλλη για ντοκιμαντέρ Τσίπρα από allthewebnews

Τον δείχνει στο ντοκιμαντέρ να γελάει τάχα μου δήθεν από αμηχανία. Σε ολόκληρο ντοκιμαντέρ 75 λεπτά, πήρε το χαστούκι και γελάει. Και λέει ότι και εγώ επιτέθηκα πρώτη. Έτσι γράψανε. Ψάχνω ένα αντίγραφο και δεν το έχω βρει.Εντάξει ας αφήσουν τον Κασιδιάρη να κάνει τον γελωτοποιό του Τσίπρα. Και παίρνει και τη βουλευτίνα του τηλέφωνο και της λέει μανάρι μου δεν σε υπερασπίστηκε ο Παυλόπουλος".
"Πόσο βέβαιη είστε ότι ο κ. Τσίπρας τα έκανε όλα αυτά; Εγώ δεν το έχω δει το ντοκιμαντέρ" αντέδρασε ο Γ. Κατρούγκαλος, που βρισκόταν στον πάνελ.
"Όταν ξέρω ότι με τραβάει η κάμερα και μου 'ρθει να γελάσει με κάτι αηδιαστικό, το καταπίνω. Το ότι το άφησε είναι θέση. Δεν με ρώτησε κανένας αν θέλω να βλέπω ξανά και ξανά τη μούρη μου ως διαφημιστικό του μεγάλου πολιτικού ανδρός, κατά την άποψή μου Τσογλάν boy Αλέξη Τσίπρα".
Τα όσα είπε η κα Κανέλλη, προκάλεσαν και πάλι την αντίδραση του κ. Κατρούγκαλου, ο οποίος είπε ότι το ντοκιμαντέρ το έχει δει μάλλον μόνο η Λιάνα Κανέλλη και ότι τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν ταιριάζουν με την Αριστερά.
Η κα Κανέλλη πάντως επέμεινε στα όσα είπε.
"Αυτή είναι συμπεριφορά τσογλανιού, όταν για το εγώ του γελά απέναντι σε φασιστική πρακτική, είναι τσογλάνι. Φέρω την πολιτική ευθύνη, να χαρακτηρίσω τσογλάνικη τη συμπεριφορά Τσίπρα στο ντοκιμαντέρ, όταν εγώ σηκώθηκα να υπερασπίσω τη συνάδελφο Δούρου. Η Αριστερά δεν είναι το τυφλό εγώ του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό δεν είναι ήθος της Αριστεράς, είναι δεξιούρα του κερατά". κατέληξε η κα Κανέλλη.
Το τρέιλερ του ντοκιματέρ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)