Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Πώς είναι σήμερα ο διασημότερος κινηματογραφικός Ιησούς;

36 χρονιά μετά την πρώτη προβολή

Υπήρξε ο διασημότερος κινηματογραφικός Ιησούς, εκείνος που στην συνείδηση εκατομμύριων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη έχει ταυτιστεί όσο κανένας άλλος με τον θεάνθρωπο. Ο Robert Powell, που υποδύθηκε το 1977, τον Χριστό στην εξάωρη τηλεταινία του Τζεφιρέλι "Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ" κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνεται ο πιο αγαπημένος τηλεοπτικός χαρακτήρας.

Η εικόνα του με τα γαλαζοπράσινα μάτια και τα μακριά καστανά του μαλλιά, ανταποκρίνεται πλήρως στο κλασικό αρχέτυπο της Δυτικής Εκκλησίας. Με την έγκριση του Βατικανού, το έργο έγινε η τηλεοπτική βίβλος και προβάλλεται κάθε Πάσχα σε πολλές χώρες.


Ο πρωταγωνιστής που αρχικά προοριζόταν για τον ρόλο του Ιούδα, δήλωνε άθεoς, αλλά μετά την εμπειρία των γυρισμάτων ανασκεύασε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι πιστεύει στον Ιησού Χριστό αλλά με τον δικό του τρόπο.


Η μεγάλη καριέρα που πιθανώς να περίμενε και ο ίδιος μετά τη τεράστια επιτυχία του Ιησού από τη Ναζαρέτ δεν ήρθε ποτέ. Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι κανένας δεν ήθελε να προσλάβει τον Ιησού στις ταινίες του για άλλο ρόλο εκτός από άγιο άνθρωπο. Μπορεί να μη φταίει και τίποτε, είναι πολύ συνηθισμένο στο Hollywood να μην κάνει κάποιος την καριέρα που υπόσχεται μια επιτυχία.


Πάντως έχει ένα πλούσιο βιογραφικό με πολλές εμφανίσεις και ρόλους, μια σημαντική καριέρα στο θέατρο ενώ δεν έμεινε ποτέ από δουλειά.

Σήμερα 69 χρόνων πια, ζει στο Λονδίνο με την γυναίκα του, τη χορεύτρια Μπάρμπαρα Λορντς. Έχει ένα γιο τον Barney 36 ετών και μια κόρη την Kate 34, ενώ από το 2005 ως το 2011 πρωταγωνιστούσε στο ιατρικό δράμα του BBC "Holby city".

Read more: http://www.pistepseto.net/2013/05/blog-post_902.html#ixzz2SA2pEyZi

Θλιβερή πρωτιά στην ανεργία για την Ελλάδα με 27,2%




Τη θλιβερή πρωτιά στην ανεργία εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα στην ΕΕ, με συνολικό ποσοστό 27,2% και 59,1% για τους νέους κάτω των 25 ετών τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Εurostat για την ανεργία στην ΕΕ αφορούν τον Μάρτιο του 2013, ενώ για την Ελλάδα αφορούν τον Ιανουάριο του 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, τον Μάρτιο του 2013, η ανεργία στην Ευρωζώνη σημείωσε οριακή αύξηση, σε σχέση με το Φεβρουάριο, από 12% στο 12,1%, ενώ στην «ΕΕ των 27» η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,9% το Μάρτιο. Οι άνεργοι μέσα σε ένα μήνα αυξήθηκαν κατά 69.000 στην «ΕΕ των 27» και κατά 62.000 στην ευρωζώνη. Συνολικά, καταγράφονται 26,521 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 19,211 εκατομμύρια άνεργοι στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (27,2% τον Ιανουάριο του 2012), στην Ισπανία (26,7%) και στην Πορτογαλία (17,5%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Αυστρία (4,7%), στη Γερμανία (5,4%), στο Λουξεμβούργο (5,7%) και στην Ολλανδία (6,4%).

Επιπλέον, στην Ελλάδα καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο (21,5% τον Ιανουάριο του 2012 σε 27,2% τον Ιανουάριο του 2013). Μετά την Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας καταγράφεται στην Κύπρο (από 10,75 ΣΕ 14,2%), στην Ισπανία (από 24,1% σε 26,7%) και στην Πορτογαλία (από 15,1% σε 17,5%).

Εξάλλου, σε επίπεδα ρεκόρ παραμένει στην ΕΕ η ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εurostat, το Μάρτιο του 2013 η ανεργία των νέων παρέμεινε σταθερή (σε σχέση με το Φεβρουάριο) στο 23,5% στην ΕΕ και στο 24% στην ευρωζώνη.
Συνολικά, καταγράφονται 5,690 εκατομμύρια άνεργοι νέοι στην ΕΕ και 3,599 εκατομμύρια στην ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας για τους νέους στην ΕΕ, καταγράφονται στην Ελλάδα (59,1% τον Ιανουάριο του 2013), στην Ισπανία (55,9%), στην Ιταλία (38,4%)και στην Πορτογαλία(38,3%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία και στην Αυστρία (7,6%) και στην Ολλανδία (10,5%).

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα αυξήθηκε από 25,7% το Δεκέμβριο του 2012 σε 27,2% τον Ιανουάριο του 2013. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 23,9% και στις γυναίκες στο 31,4%, τον Ιανουάριο του 2012.

Σατυρίζοντας την εικαιρότητα....








Οι συντάξεις του ΤΕΒΕ απειλούνται με ψαλίδι 35%




    «Η αποκατάσταση της ανταποδοτικότητας εισφορών και παροχών για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες - ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ παραμένει στο τραπέζι». Με αυτή τη δήλωση στην "Η" κορυφαία κυβερνητικά στελέχη κρατούν "ανοικτό" το θέμα της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων του πρώην ΤΕΒΕ και προεξοφλούν την επαναφορά - ακόμη και με παρέμβαση της τρόϊκας ! - της επίμαχης τροπολογίας Βρούτση που καταργούσε, για τους νέους συνταξιούχους, τις "προνομιακές", σε σύγκριση με το καθεστώς του ΟΑΕΕ, συντάξεις.
    - "Η εξίσωση προβλέπεται στο καταστατικό, αλλά, είχε παγώσει νομοθετικά" δηλώνει στην "Η" η διοικητής του ΟΑΕΕ Γ. Κωτίδου υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι ασφαλισμένοι που προέρχονται από το ΤΕΒΕ επιλέγουν να υπολογιστεί η σύνταξή τους με τις (ευνοϊκότερες) καταστατικές διατάξεις του ΤΕΒΕ και όχι με του ΟΑΕΕ.
    Η διοίκηση του ΟΑΕΕ, με δεδομένο το διευρυνόμενο λόγω της ύφεσης έλλειμμα του Οργανισμού (στο 1 δις ευρώ φέτος σύμφωνα με εκτίμηση της ΓΣΕΒΕΕ) και την ακύρωση της επιβολής εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων που θα έφερνε έσοδα 600 εκατ ευρώ στη διετία, βλέπει θετικά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος.
ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ 35% ΕΩΣ 57%

    Οι αποκλίσεις, σύμφωνα με παραδείγματα του δικηγόρου και εκδότη του περιοδικού "Νομοθεσία ΙΚΑ" Δ. Μπούρλου στην "Η", είναι από 35% έως 57%, για την κατώτατη σύνταξη:
- Η κατώτατη σύνταξη, με ασφάλιση 15 ετών, με τις διατάξεις ΤΕΒΕ είναι 768,04 ευρώ (548,04 ευρώ + το μπόνους των 220 ευρώ που ισχύει για όλους του προερχόμενους από το πρώην ΤΕΒΕ) ενώ με τις διατάξεις του ΟΑΕΕ 488,65%, διαφορά 279,39 ευρώ και σε ποσοστό +57,15%
- Η σύνταξη ασφαλισμένου με 36 έτη, με τις διατάξεις του ΤΕΒΕ είναι 1.609,84 ευρώ ενώ του ΟΑΕΕ 1. 184,02 ευρώ (επιπλέον 425,82 ευρώ και σε ποσοστό +35,96%).
- Η σύνταξη της 37ετίας με καθεστώς ΤΕΒΕ μπορεί να φτάσει τα 2.146,72 ευρώ ενώ με τις διατάξεις του ΟΑΕΕ είναι 1.399,32 ευρώ (+747,4 ευρώ και σε ποσοστό +53,41%).

Ο Σαββίδης και ο Δώνης.....



Ανοίγει ο δρόμος για την αξιολόγηση υπαλλήλων υπουργείων, ένστολων και εκπαιδευτικών

Πράσινο φως για την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων βάσει των οποίων θα επικυρώνονται τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων θα δοθεί με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί εντός των ημερών – πιθανά και την Τρίτη – από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Με το νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος...
για την αξιολόγηση του προσωπικού που απασχολείται στα υπουργεία συμπεριλαμβανομένων των ένστολων και των εκπαιδευτικών.
Για τον σκοπό αυτό έχει ετοιμαστεί ερωτηματολόγιο όπου κάθε ένας από τους 206.000 υπαλλήλους των φορέων αυτών θα κληθούν να αναφέρουν τα προσόντα τους (τίτλους σπουδών, γνώση ξένων γλωσσών, γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή κ.ά.), καθώς και τα ακριβή καθήκοντα που ασκούν στην υπηρεσία.

Η διαδικασία αυτή θα κινηθεί παράλληλα με τον προσδιορισμό των περιγραμμάτων θέσεων, που απαιτούνται για τη λειτουργία κάθε οργανικής μονάδας (τμήματος, διεύθυνσης ή γενικής διεύθυνσης) και των αντίστοιχων κλάδων υπαλλήλων οι οποίοι μπορούν να υπηρετούν σε αυτές.

Μετά την ολοκλήρωση των περιγραμμάτων και τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων θα γίνει από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διασταύρωση ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος υπάλληλος που μπορεί να απασχοληθεί σε κάθε θέση.

Το σχέδιο βασίζεται στη λογική της διαθεσιμότητας και κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, εκ των οποίων οι 12.500 μέχρι τον Ιούλιο και θα οδηγήσει βάσει των δεσμεύσεων έναντι της τρόικας στην ποιοτική αναδιάρθρωση του Δημοσίου και είναι ανεξάρτητο από τις 15.000 απολύσεις άλλων κατηγοριών υπαλλήλων.

Παράλληλα, μέσα από τη διαδικασία καταγραφής των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων στα υπουργεία θα εντατικοποιηθούν και οι έλεγχοι από τους αρμόδιους Επιθεωρητές Ελεγκτές του Δημοσίου για τον εντοπισμό τυχόν περιπτώσεων που έχουν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά.

Εάν προκύψουν υπάλληλοι που δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση, στην οποία διορίστηκαν (για παράδειγμα έχουν τίτλους σπουδών που δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντα, δήλωσαν ψευδείς βεβαιώσεις γνώσης ξένων γλωσσών ή κατοχής αδειών οδήγησης κ.ά.), θα κριθούν επίορκοι και θα πάρουν το δρόμο εξόδου από το Δημόσιο.

Νεο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ από αύριο στην αγορά

Νέα χαρτονομίσματα των πέντε ευρώ κάνουν από αύριο την εμφάνισή τους σε όλη την Ευρωζώνη. Το καινούργιο πεντάευρω απεικονίζει μια προσωπογραφία της Ευρώπης από την ελληνική μυθολογία και το χρώμα του σμαραγδιού.

Τα νέα χαρτονομίσματα, είναι πολύ δύσκολο να παραχαραχθούν...

και το λανσάρισμα του νέου νομίσματος έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νεου χαρτονομίσματος των 5 λιρών στην Βρετανία.

Το χαρακτηριστικά του νέου χαρτονομίσματος  των 5 ευρώ είναι

- Υδατογράφημα της Ευρώπης
- Ολόγραμμα με το πορτραίτο της Ευρώπης
- Ειδικές γραμμές και δεξιά και αριστερά
- Το χρώμα του σμαραγδιού, αριθμός 5 το οποίο γίνεται βαθύ μπλε όταν το χαρτονόμισμα διπλώνεται

Παγκόσμια Ημέρα των Blogger

Η Διεθνής Ημέρα των Weblogger εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Μαΐου και φέρνει μαζί τους Χρονικογράφους του Ίντερνετ (Weblogger), σε ανάμνηση της πρώτης εμφάνισής τους στο Διαδίκτυο, στις 2 Μαΐου 1993.
Το Weblogging είναι η νέα αντίληψη της διαδικτυακής δημοσιογραφίας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)