Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

H Eλλάδα ως εφιάλτης για τους Ουκρανούς...

Σε άρθρο Σαουδικής εφημερίδας...
«Να δούν την Ελλάδα, με τους γονείς που εγκαταλείπουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τά θρέψουν», συνιστά στους Ουκρανούς εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να πάρουν μιαν ιδέα για το τι τους περιμένει -υπό την Τιμοσένκο ή τον Ποροσένκο και το Δ.Ν.Τ.

Το άρθρο, της Λίντα Χέρντ, στην εφημερίδα ΄Αραβικά Νέα –τρανή πιστοποίηση ότι το έπος τού ευρω-ελλαδικού σαξές-στόρυ αρμενίζει και στην Αραβική θάλασσα, χωρίς καν τη βοήθεια των κ.κ. Ντάϊσσενμπλουμ και ΄Ολυ Ρεν- αξιολογεί την κατάσταση και τις προοπτικές στην Ουκρανία, η οποία –υπογραμμίζει στον τίτλο- δεν έχει βγεί από τον λαβύρινθο.
Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού
«Οι ευρωπαϊστές διαδηλωτές τοτυ Κιέβου πέτυχαν να εξωπετάξουν ένα πρόεδρο, αλλά πληρώνοντας ένα απροσδόκητο τίμημα. Η χερσόνησος της Κριμαίας τους έφυγε ίσως για πάντα, οι περισσότεροι στρατιωτικοί που βρίσκονταν εκεί επέρασαν στους Ρώσσους και ισως ακολουθουν κι’ άλλα χειρότερα.Αποτελεί μιαν άβολη αλήθεια πως η λαϊκή εξουσία, οσοδήποτε καλοπροαίρετη, είναι τις περισσότερες φορές καταστρεπτική. Ορμάται κυρίως από τα συναισθήματα ανθρώπων που δεν μπορούν να συλλάβουν τη συνολικήν εικόνα.Τα πλήθη του Κιέβου μπορεί να πέτυχαν αυτό πού ήθελαν,αλλά θα θέλουν αυτό που θα εισπράξουν;
Τα ελεγχόμενα δυτικά ΜΜΕ ζωγραφίζουν ένα φωτεινό μέλλον για την Ουκρανία, εφ’ όσον ο «κακοποιός» Πούτιν δεν αποφασίσει να εισβάλει στις ρωσσόφωνες επαρχίες. Αλλά ακόμη κι’ αν δεν κουνήσει από την δική του πλευρά των συνόρων- όπως το υποσχέθηκε, υπό τον όρο ότι οι Ρώσσοι κάτοικοι δεν γίνουν θύματα διωγμού- όλα στον κήπο δεν θα είναι ρόδινα.
Πρώτα, ο πληθυσμός είναι διαιρεμένος. Φιλορωσικές διαδηλώσεις στο Ντονέτς το Σάββατο ζητούσαν αυτονομία και ανήγγελαν την αποχή από τις εκλογές. Αρκετοί από τους διαδηλωτές εφώναζαν πως οι «φασίστες του Κιέβου» δεν τους αντιπροσωπεύουν.Μία γυναίκα είπε πως βλέπει τους Ρώσσους όχι σαν εισβολείς αλλά μάλλον σαν προστάτες. Τα ίδια και στο Χάρκοβο, κοντά στα ρωσικά σύνορα, όπου σημειώνονται συχνές συγκρούσεις μεταξύ ευρωπαϊστών και φιλορώσσων διαδηλωτών.
Η εφημερίδα USA Today παραθέτει δηλώσεις ενός δημοτικού συμβούλου που διεκτραγωδεί τις συνέπειες της ρήξης Κιέβου και Μόσχας. «Τώρα τα περισσότερα εργοστάσια δουλεύουν δυο μέρες την εβδομάδα. Ο Ρώσσοι δεν παραγέλνουν γιατί δεν θέλουν να ενισχύσουν τους εχθρούς τους. Αλλά η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση θέλει να μας κάνει Μπανανία». Μερικοι ρωσσικής εθνότητας τραυματίες ή νεκροί από αδέσποτες σφαίρες των ΜΑΤ του Κιέβου θα μπορούσαν να γίνουν πρόσκληση πρός τα ρωσσικά τάνκς.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα απέρριψε την καταγγελία της Μόσχας ότι ρωσσικής εθνότητος πολίτες είναι στόχος απειλών. Αλλά ένα βίντεο που σάρρωσε το διαδίκτυο δείχνει ουκρανούς μασκοφόρους πολιτοφύλακες να κυνηγούν «ρωσσικά καθάρματα» στο Ντιπροπετρόφσκ, να βάζουν το μαχαίρι στον λαιμό ενός από τά θύματά τους και να γρονθοκοπούν ένα  άλλο στο πρόσωπο.
΄Επειτα, δεν είναι όλοι οι κάτοικοι του Κιέβου που χειροκροτούν την προσωρινή κυβέρνηση. Μια αστυνομική επιδρομή εναντίον ακροδεξιών στο Ρόβνο που κατέληξε στον θάνατο του αρχηγού τους, Αλεξάντ Μιουζύσκο, εξαγρίωσε τον «Δεξιό Τομέα» που κατηγορεί τον υπουργό Εσωτερικών πως οργάνωσε την προμελετημένη δολοφονία του. Χιλιάδες οπαδοί, που ζητούσαν την παραίτησή του υπουργού,απέκλεισαν την είσοδο της βουλής για να αποτρέψουν τους βουλευτές από την βεβιασμένη αυτόματη επιψήφιση των μέτρων λιτότητας του ΔΝΤ.
Τρίτον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέτρα που αλλάζουν για δεκαετίες τη ζωή του μέσου πολίτη τέθηκαν βιαστικά σε εφαρμογή από μη εκλεγμένους πρόεδρο, πρωθυπουργό και κυβέρνηση, που δεν έχουν εντολή να μιλούν εξ ονόματος οποιουδήποτε. Προεδρικές εκλογές έχουν αναγγελθεί για τις 25 Μαίου αλλά μέχρι τώρα οι υποφήφιοι μοιάζουν απογοητευτικοί. Τώρα που ο λαϊκιστής τέως μποξέρ Βιτάλυ Κλίτσκο αποσύρθηκε από υποψήφιος, μένουν στην Ουκρανία δύο: Το σημερινό φαβορί, ο δισεκατομμυριούχος Πέτρο Ποροσένκο, γνωστός και ως «Βασιληάς της Σοκολάτας» και η περιβόητη χρυσόμαλλη εικόνα της Πορτοκαλί Επανάστασης, Γιούλια Τυμοσένκτο, τέως πρωθυπουργός καταδικασμένη για καταχρήσεις εξουσίας.
Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ποροσένκο να κερδίζει, εάν καπρίτσιο της τύχης  φέρει την Γιούλια πρώτη, η ανατολική Ουκρανία σίγουρα θα τυλιχτεί στις φλόγες. Μπορεί να μοιάζει αγγελική, αλλά κάτω από την χαρακτηριστική κοτσίδα της κρύβεται ένας εγκέφαλος χωρίς αναστολές. Ειναι γραμμένη σε μαγνητοταινία να θέλει «το ξεπάστρεμμα των Ρώσσων» (από την Ουκρανία), να θέλει μια σφαίρα στο κεφάλι του Πούτιν, να κινητοποιήσει τις σχέσεις της για «να μη μείνει στη Ρωσσία ούτε στάχτη από την καμμένη γή». Ακούγεται να δηλώνει πως θέλει πυρηνικό βομβαρδισμό των οκτώ εκατομμυρίων ρωσσο-ουκρανών. Αυτό είναι τό άτομο στο οποίο ο Λευκός Οίκος πίεζε τον τέως πρόεδρο (Γιανούκοβιτς) να δώσει άφεση αμαρτιών (αποφυλάκιση). Δεν έχω μαντικές ικανότητες, αλλά αν αυτή γίνει ο επόμενος πρόεδρος, τότε θα ξεσπάσει αιματηρός εμφύλιος πόλεμος.
Τέλος, η οικονομία πτωχευμένης χώρας έχει ανάγκη ανόρθωσης. Η μεταβατική κυβέρνηση λέει ότι η Ουκρανία  χρειάζεται 35 δις δολλάρια μόνο για να πληρώσει τά χρέη της σε δύο χρόνια. Το νόμισμά της έχει χάσει το ένα πέμπτο της αξίας του σε λίγο περισσότερο του μηνός και τα συναλλαγματικά της αποθέματα εξατμίζονται. Ενδημική διαφθορά από την κορυφή μέχρι τη βάση έχει αδειάσει τα ταμεία της. Εδώ,πιεζόμενη από Ουάσιγκτων και Βρυξέλλες, δέχεται την άφιξη του ΔΝΤ. Που προσφέρει δάνεια έως 18 δις, με ουρά από οδυνηρούς όρους. Τούς μέσους Ουκρανούς περιμένουν σκληρό σφίξιμο της ζώνης, ανεργία και αύξηση των τιμών ενέργειας κατά 50% με την κατάργηση των επιδοτήσεων, ακόμη και με το υπεσχημένο πακέτο Ευρω-αμερικανικής βοήθειας 10 δις δολλαρίων.
Θα πρέπει να κοιτάξουν στην Ελλάδα, όπου γονείς εγκαταλείπουν τα παιδιά τους γιατί δεν μπορούν να τα ταΐσουν, για να πάρουν μιαν ιδέα για το τι τους περιμένει. Δεν θα είναι ωραίο.»
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/h-e.html#.Uz72OqLnfTo

Τι αλλάζει το 2014 στη φορολογία ακινήτων

Τι αλλάζει το 2014 στη φορολογία ακινήτων - Διαβάστε όλες τις ανατροπές
Νέο φορολογικό σκηνικό δημιουργείται στην αγορά των ακινήτων με την επιβολή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων με συντελεστή 15%, αλλά και τη μείωση του φόρου μεταβίβασης στο 3%.
Όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων που είχαν «παγώσει» από την αρχή του έτους ξεμπλοκάρουν με την εφαρμογή των νέων βελτιωμένων διατάξεων για την επιβολή του φόρου υπεραξίας ακινήτων. Οι νέες διατάξεις λύνουν τους γρίφους υπολογισμού του φόρου, με τη βασικότερη αλλαγή να αφορά στην εξαίρεση από τον φόρο όσων μεταβιβάζουν ακίνητα τα οποία αποκτήθηκαν πριν από το 1995.
Στις μεταβιβάσεις ακινήτων εφαρμόζονται τρεις φόροι, ανάλογα με τον αν η κατοικία που αγοράζεται είναι νεόδμητη ή μεταχειρισμένη, πρώτη ή δευτερεύουσα, ενώ με φόρο θα επιβαρύνονται και όσοι πωλούν ακίνητα.
Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:
1. Φόρος μεταβίβασης ακινήτων. Ο φόρος επιβάλλεται με συντελεστή 3% στις μεταβιβάσεις:
- Πρώτης κατοικίας. Ο φόρος εφαρμόζεται στο ποσό της αξίας που υπερβαίνει τα αφορολόγητα όρια τα οποία ανέρχονται σε 200.000 ευρώ για τον άγαμο, σε 250.000 ευρώ για τον έγγαμο. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά και κατά 30.000 ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα του.
- Οικοπέδων, αγροτεμαχίων. Για αγορά οικοπέδου το αφορολόγητο όριο ανέρχεται σε 50.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 100.000 ευρώ για τον έγγαμο. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα παιδιά αυτού και κατά 15.000 ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα του.
- Δευτερεύουσας κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης με άδεια κατασκευής έως 31 Δεκεμβρίου 2005.
- Παλαιών κτισμάτων με άδεια κατασκευής έως 31 Δεκεμβρίου 2005.
2. ΦΠΑ 23%: Με ΦΠΑ επιβαρύνεται η αγορά νεόδμητων ακινήτων (πλην της πρώτης κατοικίας) με άδεια κατασκευής από την 1η Ιανουαρίου 2006 και μετά. Επίσης με ΦΠΑ 23% επιβαρύνεται ο οικοπεδούχος στην περίπτωση της αντιπαροχής.
3. Φόρος υπεραξίας: Ο φόρος αυτός βαρύνει τους πωλητές των ακινήτων και επιβάλλεται με συντελεστή 15%. Από τον φόρο εξαιρούνται οι φορολογούμενοι που μεταβιβάζουν ακίνητα τα οποία απέκτησαν πριν από το 1995, ενώ το αφορολόγητο όριο των 25.000 ευρώ ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι το ακίνητο έχει διακρατηθεί για τουλάχιστον 5 χρόνια. Ειδικότερα με τη νέα ρύθμιση:
Θα απαλλάσσονται από τον φόρο υπεραξίας 15% όσοι φορολογούμενοι μεταβιβάζουν ακίνητα που είχαν αποκτήσει πριν από το 1995.
Για τον υπολογισμό του φόρου η τιμή κτήσης, ανάλογα με τον τρόπο απόκτησης του ακίνητου, θα προσδιορίζεται ως εξής:
α) Αγορά: Ως τιμή κτήσης θα λαμβάνεται υπόψη το τίμημα ή η αξία του ανταλλάγματος, όπως προκύπτει από το οικείο συμβόλαιο.
β) Κληρονομιά, δωρεά, γονική παροχή: Ως τιμή κτήσης θα λαμβάνεται υπόψη η αξία βάσει της οποίας υπολογίστηκε ο φόρος κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής.
γ) Σε κάθε άλλη περίπτωση, η τιμή κτήσης θα υπολογίζεται ως εξής: Από την τιμή μεταβίβασης επί τον Δείκτη Τιμών Κατοικιών (ΔΤΚατ) του έτους κτήσης, διά του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου της μεταβίβασης έτους. Ως (ΔΤΚατ) νοείται ο μέσος Δείκτης Τιμών Κατοικιών Αστικών Περιοχών της περιόδου Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου κάθε έτους, όπως ανακοινώνεται από την Τράπεζα της Ελλάδος.
  • Ανάλογα με τα έτη διακράτησης του ακινήτου που μεταβιβάζεται, καθιερώνονται συντελεστές απομείωσης της αξίας, οι οποίοι κλιμακώνονται με βάση τα χρόνια ιδιοκτησίας του ακινήτου. Για ακίνητα που έχουν μείνει στην κατοχή του ιδιοκτήτη για περισσότερα από 26 χρόνια ο συντελεστής απομείωσης φτάνει στο 60%. Στην περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου που έχει αποκτηθεί από τον πωλητή στο χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 1995 έως 31 Δεκεμβρίου 2002, ο συντελεστής απομείωσης προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 20%, καθώς πολλαπλασιάζεται με 0,8.

Ο Tommy Lee για την Ελλάδα.

Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου και πολλοί ήταν εκείνοι που είδαν με διαφορετικό μάτι τη χώρα μας!
Ο Tommy Lee γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μεγάλωσε στο Los Angeles.
Έγινε γνωστός όχι μόνο για τη μουσική του αλλά και για τη σχέση του με την σεξοβόμβα Pamela Anderson.
Πρόσφατα κοινοποίησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ένα κείμενο για την Ελλάδα το οποίο αγκαλιάστηκε από τους θαυμαστές του από την πρώτη στιγμή.

//////////////////////////////////////////////////://:////////////////////////////////////////////


«Επειδή είμαστε μια μικρή, φτωχή χώρα γεμάτη από ανθρώπους με μεγάλες καρδιές
Επειδή ποτέ δεν επισκεπτόμαστε κάποιον με άδεια χέρια
Επειδή δεν υπάρχει τρόπος να εξηγήσεις σε έναν ξένο τη σημασία της λέξης «καψούρα»
Επειδή υπάρχει ακόμη κάτι πολύτιμο στις ελληνικές οικογένειες
Επειδή πάντα τα καταφέρνουμε, έστω και την τελευταία στιγμή
Επειδή ήμασταν σκλαβωμένοι για 400 χρόνια, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία για την παρούσα κατάσταση
Επειδή είμαστε διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη
Επειδή έχουμε τη λέξη «φιλότιμο» που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο
Επειδή όταν οι ξένοι δεν μπορούν να βρουν λέξη για κάτι, χρησιμοποιούν μια δική μας
 
Επειδή προτιμάμε να μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας στις δύσκολες ώρες με φίλους και την οικογένειά μας και όχι με ψυχίατρους
Επειδή ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης ήταν Έλληνες
Επειδή ανακαλύψαμε το θέατρο
Επειδή γεννήσαμε τη Δημοκρατία
Επειδή ανακαλύψαμε τη λογική
Επειδή από εμάς ξεκίνησε η επιστήμη
Επειδή είμαστε περήφανοι για τον πολιτισμό μας, όχι τους πολέμους μας
Επειδή όταν φτιάχναμε τον Παρθενώνα, οι άλλοι κοιμόνταν στα δέντρα
Επειδή καταλαβαίνουμε τη διαφορά μεταξύ του έρωτα (eros) και της αγάπης (love) και τα βιώνουμε και τα δύο με πάθος
Επειδή ο Έρωτας ήταν Έλληνας θεός
Επειδή δώσαμε τον όρκο «Ελευθερία ή Θάνατος»
Επειδή είχαμε υφασμάτινα λουριά όταν οι άλλοι ακόμη έλκονταν από τα τομάρια των λύκων
Επειδή «Οι Έλληνες δεν μάχονται σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες μάχονται σαν Έλληνες» (Ουίνστον Τσόρτσιλ 1941)
Επειδή δώσαμε το αρχαίο μας αλφάβητο στους Ρωμαίους και το μεσαιωνικό στους Σλάβους
Επειδή δεν ντρεπόμαστε όταν κλαίμε
Επειδή χορεύουμε όταν είμαστε θλιμμένοι
Επειδή δουλεύουμε για να ζήσουμε και δεν ζούμε για να δουλεύουμε
Επειδή το 97% των αστεριών έχουν ελληνικά ονόματα
Επειδή αν κάποιος φωνάξει «αδελφέ» ή «ξάδελφε» κάποιος θα γυρίσει σε οποιαδήποτε γωνία
Επειδή οι εκκλησίες μας δεν είναι σκοτεινές, αλλά πλημμυρίζουν από ένα ξεχωριστό φως
Επειδή οι γονείς δεν ξεχνούν την ύπαρξή μας όταν γινόμαστε 18 χρονών
Επειδή όταν θέλουμε να μαυρίσουμε απλά πεταγόμαστε στην κοντινότερη παραλία
Επειδή δεν «μασάμε», ούτε δυσκολευόμαστε με κάθε μορφή χιούμορ
Επειδή οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην Ελλάδα
Επειδή όταν ενωνόμασταν κάτω από τη φλόγα των Ολυμπιακών, στέλναμε μήνυμα ενότητας και ειρήνης
Επειδή ο ουρανός μας είναι γαλανόλευκος
Επειδή το 40% των λημμάτων του λεξικού της Οξφόρδης είναι λέξεις ελληνικές
Επειδή ξέρουμε τι σημαίνει κέφι και πώς να ζήσουμε με αυτό.»
Για όλα αυτά είμαστε Έλληνες!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UNBELIEVABLE:
Read the message for Greece that moved the Hollywood

The news made the round the world and many were those who watched with a different eye the country of Greece!
Tommy Lee was born in Athens, Greece but grew up in Los Angeles.
He became known not only for his music but also for his relationship with the sexy Pamela Anderson.
Recently reported on his personal face book page a text for Greece which embraced by his fans from the first moment.

The reason we are Greeks :
"Because we are a small, poor country full of people with big hearts
Because we never visit someone empty-handed
Because there is no way to explain to an outsider the significance of the word" kapsoura "
Because there is still something valuable in Greek families
Because even at the last minute we can always manage,
Because we were slaves to Turks for 400 years, but we don't use it as an excuse in this situation
Because we are scattered all over the planet
Because we have the word ' filotimo, ' that doesn't exist anywhere else in the world
Because when foreigners can't find word for something, they are  using our own
Because we prefer to share our problems at difficult times with our friends and family and not with psychiatrists
Because Socrates, Plato and Aristotle were Greeks
Because we discovered the theatre
Because they have awakened democracy here
Because we discovered the logic
Because of us started the science
Because we're proud of our culture, and not our wars
Because when we were drawing up the Parthenon the others used to sleep through the trees
Because we understand the difference between love (eros) and love (love) and we experience both with passion
Because Eros was a Greek God
Because we gave the vow "Freedom or Death"
Because we had fabric straps when others still use animal skins of wolves
Because "Greeks don't fight like heroes, but that heroes fight like Greeks" (Winston Churchill 1941)
Because we gave our ancient alphabet the Romans and the medieval to Slavs
Because we not ashamed when we cry
Because we dance when we are sad
Because we work to live and not live to work
Because 97% of the stars have Greek names
Because if somebody shouts ' brother ' or ' cousin ' someone will turn in any angle
Because our churches are not dark but inundated by a separate light
Because our parents do not forget our existence when we become 18 years old
Because when we want to have a 'sun tan' we can run to the nearest beach
Just because we do not "chew", we do not have difficulty with any form of humor
Because the Olympic Games were born in Greece
Because when we unified beneath the Olympic flame, we send a message of unity and peace
Because our sky is galanoleykos (blue and white)
Because 40% of Oxford dictionary entries are Greek words
Because we know what it means to have Kefi  (fun) and how to live with it. "   

For all these reasons we are Greeks!

O πίνακας αποδοχών στη Lidl

O πίνακας αποδοχών στη Lidl
O πίνακας που δημοσιεύεται αφορά στους μισθούς των πωλητών για το 2014. Θα δείτε τις αποδοχές, για την 8ωρη, την 6ωρη και την 4ωρη εργασία. Τα ποσά αναφέρονται ξεχωριστά για τους άγαμους και τους έγγαμους ενώ πρόκειται για μεικτές τακτικές αποδοχές


Άγαμος
Έτη προϋπηρεσίας 8-ωρη εργασία 6-ωρη εργασία 4-ωρη εργασία
0 1.119,01 836,59 559,87
1 1.119,01 836,59 559,87
2 1.119,01 836,59 559,87
3 1.119,01 836,59 559,87
4 1.119,01 836,59 559,87
5 1.119,01 836,59 559,87
6 1.147,86 858,17 574,3
8 1.191,48 890,76 596,12
9 1.191,48 890,76 596,12
10 1.215,51 908,73 608,17
12 1.259.40 941,54 630,11
14 1.305,76 976,19 653,3
16 1.342,09 1003,35 671,46
18 1.378,42 1030,53 689,65
20 1.423,55 1064,26 712,23
21 1.468,62 1097,96 734,77
22 1.504 96 1125,04 752,96
Έγγαμος
0 1.225,58 916,26 613,18
1 1.225.58 916,26 613,18
2 1.225.58 916,26 613,18
3 1.225,58 916,26 613,18
4 1.225.58 916,26 613,18
5 1.225,58 916,26 613,18
6 1.257,20 939,89 629,01
8 1.304,96 975,61 652,89
9 1.304,96 975,61 652,89
10 1.331,33 995,33 666,06
12 1.379,29 1031,18 690,1
14 1.430,12 1069,16 715,48
16 1.469,80 1098,92 735,42
18 1.509,71 1128,68 755,34
20 1.559,13 1165,62 780,06
21 1.608,49 1202,53 804,75
22 1.648,30 1232,27 836,66

Πότε δικαιούνται σύνταξη τα παιδιά ασφαλισμένων

Σύνταξη υπό προϋποθέσεις δικαιούνται τα παιδιά των ασφαλισμένων, ενώ διαφορετικές «ταχύτητες» ισχύουν για τις άγαμες θυγατέρες στο Δημόσιο.
Στα ασφαλιστικά ταμεία προβλέπεται πως σε περίπτωση θανάτου του συνταξιούχου τα παιδιά μπορούν να πάρουν τμήμα ή και ολόκληρη τη σύνταξη εφόσον πληρούν συγκεκριμένα ηλικιακά κριτήρια.
Το καταβαλλόμενο ποσό -εφόσον ζει ο έτερος γονέας- σε γενικές γραμμές ανέρχεται στο 25% με 30% της σύνταξης. Σε περίπτωση πάντως που δεν υπάρχει επιζών γονέας ή σύζυγος, τότε το τέκνο λαμβάνει το σύνολο της σύνταξης.

Αναγκαία προϋπόθεση για τη «μεταφορά» της σύνταξης στα τέκνα είναι να μην έχουν παντρευτεί και να είναι κάτω των 18 ετών (μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας). Σε περίπτωση που τα παιδιά σπουδάζουν η σύνταξη χορηγείται μέχρι το 24ο έτος (εκτός αν τελειώσουν νωρίτερα τις σπουδές).
Δείτε το δημοσίευμα του Έθνους
Πηγή: Έθνος

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)