Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Παράταση στη ρύθμιση οφειλών επιχειρήσεων σε φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προωθείται Νομοθετική Διάταξη για την παράταση της ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Με βάση την επεξεργασία των στοιχείων από τις προηγούμενες νομοθετικές διατάξεις τμηματικής εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους παρατηρείται αύξηση των εισπράξεων από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές.

Συγκεκριμένα, το α' εξάμηνο του 2012 ενισχύθηκαν κατά 10,82% και 24% οι εισπράξεις προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε σχέση με αυτές της αντίστοιχης περιόδου για τα έτη 2011 και 2010.

Η νέα ρύθμιση έχει ως κύριο στόχο τη μεγαλύτερη αύξηση των εισροών των ασφαλιστικών οργανισμών οι οποίοι επωμίζονται την ευθύνη της ομαλής και απρόσκοπτης καταβολής των συντάξεων και την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους μέσω της μεταφοράς των πόρων προς τον ΕΟΠΥΥ.

Για τους οφειλέτες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης προηγούμενων ρυθμίσεων, αναστέλλεται η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014, εφόσον υποβληθεί σχετική αίτηση ένταξης στη νέα ρύθμιση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 και εφόσον καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Σήμα κινδύνου για τις κοινωνικές υπηρεσίες

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα κλείσουν οριστικά όλες οι κοινωνικές δομές των δήμων, μεταξύ των οποίων οι παιδικοί σταθμοί, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα Κέντρα Αλληλεγγύης, κρούουν οι δήμαρχοι της χώρας εξαιτίας της νέας μείωσης κατά 30% στους πόρους των ΟΤΑ.

Τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα κλείσουν οριστικά όλες οι κοινωνικές δομές των δήμων, μεταξύ των οποίων οι παιδικοί σταθμοί, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα κοινωνικά παντοπωλεία και τα Κέντρα Αλληλεγγύης, κρούουν οι δήμαρχοι της χώρας εξαιτίας της νέας μείωσης κατά 30% στους πόρους των ΟΤΑ.

Σήμερα συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με μοναδικό θέμα συζήτησης τις νέες περικοπές και λήψη της απόφασης για σύγκληση εκτάκτου συνεδρίου.

«Οι επιπλέον περικοπές επιβεβαιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο την κατάρρευση της λειτουργίας των δήμων και κατ' επέκταση του κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης και την αδυναμία πληρωμής μισθών και υποχρεώσεων προς τρίτους», τονίζει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως ήδη η Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεδομένου ότι την τελευταία τριετία οι πόροι των δήμων έχουν μειωθεί κατά 60%.

Νέος αριθμός για τον ΕΟΠΥΥ


Mε το νέο τηλεφωνικό αριθμό του ΟΤΕ, τον 14784, θα μπορούν να τηλεφωνούν από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Αυγούστου οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Στον νέο τηλεφωνικό αριθμό του ΟΤΕ, τον 14784, θα μπορούν να τηλεφωνούν από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Αυγούστου οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, το 184 αντικαθίσταται και πλέον οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καλώντας στο 14784 θα μπορούν:

  • να κλείσουν ή να τροποποιήσουν το ραντεβού τους με τον ιατρό της επιλογής τους στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ,
  • να προγραμματίσουν εξέταση στα διαγνωστικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ,
  • να μάθουν τα ονόματα των ιατρών ανά ειδικότητα, καθώς και τις ώρες και ημέρες που δέχονται τους ασφαλισμένους,
  • να μάθουν ποιοι είναι οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ που δέχονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία,
  • να ενημερωθούν για τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (τηλέφωνα, ώρες λειτουργίας, διευθύνσεις κ.λπ.),
  • να μάθουν γενικές πληροφορίες σχετικές με την παροχή των υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ζωντανά, 24 ώρες το 24ωρο.

Οι εκπτώσεις δεν ζωντάνεψαν την αγορά

Μέχρι και 50% είναι μειωμένη η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, παρά τις χαμηλές, λόγω εκπτώσεων τιμές που επικρατούν, γεγονός που αυξάνει τους φόβους για νέο κύμα λουκέτων σε εμπορικά καταστήματα.

Μέχρι και 50% είναι μειωμένη η κίνηση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, παρά τις χαμηλές, λόγω εκπτώσεων τιμές που επικρατούν, γεγονός που αυξάνει τους φόβους για νέο κύμα λουκέτων σε εμπορικά καταστήματα.

Οι εκπτώσεις είναι αρκετά ελκυστικές και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν το 80% της αρχικής τιμής, ωστόσο, οι καταναλωτές περιορίζονται σε διερευνητικές βόλτες και λίγοι είναι αυτοί που μπαίνουν κυρίως σε καταστήματα ρούχων και παπουτσιών.

«Αν η αίσθηση που υπάρχει μέχρι σήμερα για την πορεία των εκπτώσεων, συνεχιστεί και στο υπόλοιπο διάστημα έως τη λήξη τους στο τέλος Αυγούστου, η κατάσταση θα δυσκολέψει αφάνταστα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, προβλέποντας πως πολλές επιχειρήσεις τελικά δεν θα αντέξουν και θα υποχρεωθούν να «κατεβάσουν ρολά». Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πανελλαδικό επίπεδο υπολογίζεται ότι για το σύνολο του 2012 θα «σβήσουν» από τον εμπορικό χάρτη ολόκληρης της χώρας περισσότερες από 50.000 επιχειρήσεις.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι έχει καταστραφεί η ελπίδα.

Κανείς δεν πιστεύει ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα μπορεί να περιμένει ότι η οικονομία της χώρας θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης, ώστε να ρεφάρει από τις ζημίες των 3-4 προηγούμενων ετών», ανέφερε ο κ. Φιλιππίδης, εκτιμώντας ότι όσοι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν διαχειρίσιμες ζημιές ή εκτιμούν ότι έστω και την τελευταία στιγμή μπορούν να περισώσουν κάτι από την περιουσία τους, μάλλον θα αποφασίσουν να κλείσουν.

Focus: ''Τι πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη''

Τρομοκρατικά σενάρια του Focus για τις συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Πώς θα επιδράσει η αλλαγή του νομίσματος στον τουρισμό

Με τίτλο ''Τι πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη'', το Focus επανέρχεται με προκλητικό άρθρο που θέλει τη χώρα μας εκτός ευρώ.

Η συντάκτρια του άρθρου, Corinna Schneider, διαπιστώνει ότι η χρεωκοπία της Ελλάδας και η συνδεόμενη με αυτήν έξοδος της χώρας από την Ευρωζώνη γίνονται ολοένα και πιθανότερες.

''Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα θα πρέπει να αναμένουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες και θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους ορισμένες συμβουλές'', σημειώνει.

''Η Ελλάδα 'δεν λέει να ησυχάσει''. Την ώρα που στην Αθήνα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι διαβουλεύσεις για το νέο πακέτο μέτρων, στην Ευρώπη γίνεται πλέον ανοιχτά λόγος για ενδεχόμενο τέλος της οικονομικής στήριξης της χώρας.

Το σενάριο αυτό ηχεί τρομακτικό σε πολλούς τουρίστες προπάντων εάν η εισαγωγή νέου νομίσματος συμβεί κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη χώρα. Θα υπάρξουν ταραχές, απεργίες, χάος, ελλείψεις σε αγαθά;", αναφέρει το άρθρο.

Τρομάζει η αλλαγή του νομίσματος

Η Καθηγήτρια Sonja Munz, ειδική σε θέματα οικονομίας τουρισμού, με δηλώσεις της στο Focus, είναι καθησυχαστική: "Εάν υπάρξει μετατροπή νομίσματος, θα πραγματοποιηθεί εντός Σαββατοκύριακου, όταν θα είναι κλειστές οι τράπεζες".

''Η μόνη επίπτωση για τους τουρίστες θα είναι ότι δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν αναλήψεις μετρητών με απλές κάρτες αναλήψεων. Οι πιστωτικές κάρτες δεν θα πληγούν από το μέτρο αυτό. Για το λόγο αυτό συνιστάται στους τουρίστες να έχουν μαζί τους αρκετά μεγάλα ποσά τοις μετρητοίς'', σημειώνει η καθηγήτρια.

Το άρθρο αναφέρει στη συνέχεια ότι ''το γεγονός ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα συνεπαγόταν και υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, θα είχε ως συνέπεια να αυξηθούν οι τιμές στη χώρα. Αυτό θα ίσχυε προπάντων για εισαγόμενα προϊόντα. Οι τουρίστες δεν θα "εισπράξουν" τίποτα ιδιαίτερο''.

''Περιορισμός φαγητού και ποτού στα ξενοδοχεία''

"Ενδέχεται να περιοριστεί η προσφορά φαγητού και ποτού στα ξενοδοχεία και να περιοριστεί σε τοπικά προϊόντα", εξηγεί η Munz, στο Focus online.

Όσο τραγική και να είναι συρρικνούμενη αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, ο ελληνικός τουρισμός θα ωφεληθεί μακροπρόθεσμα από αυτό. "Με μία μετατροπή νομίσματος η Ελλάδα θα ήταν σαφώς πιο οικονομική επιλογή σε σχέση με άλλα κράτη της Ευρωζώνης", προσθέτει η οικονομολόγος.

Προσθέτει επίσης ότι ''οι μεγάλοι tour operators αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη ψυχραιμία ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή''.

"Όποιος ταξιδεύει με tour operator από Γερμανία, δεν είναι και πολλά αυτά που θα μπορούσαν να του συμβούν", λέει η Nina Kreke από το τα ''Ταξίδια Neckermann''. Στο ίδιο μήκος κύματος και η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator στη Γερμανία, η οποία συμβουλεύει απλώς τους επισκέπτες της Ελλάδας να ''έχουν μαζί τους περισσότερα μετρητά''.

Οι πιστωτές δεν έχουν λόγο να βλάψουν τον τουρισμό

''Το εάν η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, παραμένει μέχρι και σήμερα καθαρή εικασία", επισημαίνει το άρθρο. Παράλληλα, η Καθηγήτρια Munz πιστεύει ότι εάν αυτό το σενάριο επαληθευτεί, αυτό θα συμβεί το νωρίτερο τον Σεπτέμβριο.

"Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Οι πιστωτές της χώρας δεν έχουν λόγο να βλάψουν την Ελλάδα κατά τέτοιο τρόπο. Μέχρι να παρουσιαστεί εξάλλου η έκθεση της Τρόικας τον Σεπτέμβριο, θα έχουν επιστρέψει από την Ελλάδα οι περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες'', σημειώνει η συντάκτρια.

Εξαιρετική η συνάντηση ΥΠΟΙΚ – Τρόικας. Παρέμβαση Σαμαρά για τις συντάξεις ΟΓΑ

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση της τρόικας και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως τόνισε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν εξερχόμενος.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τόμσεν είπε ότι η συνάντηση ήταν εξαιρετική. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ματίας Μορς γνωστοποίησε ότι η τρόικα θα παραμείνει μερικές μέρες ακόμα στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρίσκονται τα μετρα των 11,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός Αυγούστου.

Παρέμβαση Σαμαρά για τις συντάξεις του ΟΓΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν θα περικοπούν τα τριάντα ευρω από την κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε πολύ βαρύ φορτίο την εξειδίκευση των μέτρων 11,5 δισ ευρώ.

Πρόσθεσε πως πρόθεση και ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης είναι το βάρος αυτό να κατανεμηθεί όσο πιο δίκαια γίνεται.

Εν τω μεταξύ νέα συνάντηση θα έχουν πιθανότατα την Παρασκευή και την ερχόμενη Τρίτη οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και μείωση εφάπαξ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχηγοί φαίνεται να συμφωνούν κατ' αρχήν για την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ με αναδρομικό χαρακτήρα, την σύνδεση των κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τη μείωση των εφάπαξ, τις περικοπές, κυρίως στο λειτουργικό κομμάτι, σε υγεία και παιδεία, το λουκέτο σε δεκάδες δημόσιους φορείς, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια για την αποφυγή των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια.

Εκεί που υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ είναι στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, στην επιβολή πλαφόν 2.400€ στις συντάξεις, στη μείωση συντάξεων πάνω από 1400€, στην κατάργηση των εναπομείναντων δώρων Πάσχα και επιδόματος αδείας σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους και στη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ.

Alpha Bank: Θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης

Tα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης είναι θετικά και αναμένεται να συμβάλουν πράγματι στην ουσιαστική περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα που ήδη βελτιώθηκε σημαντικά τον Ιούλιο του 2012 και στην απολύτως αναγκαία ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας".

Αυτό εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, οι οποίοι, στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank, αναφέρονται στα εξής:

- Στην αποφασιστικότητα που διαφαίνεται στον τομέα της εποικοδομητικής περιστολής των κρατικών δαπανών, με την ταχεία προώθηση της συγχώνευσης και κατάργησης φορέων της δημόσιας διοίκησης (ειδικότερα δε στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της δημόσιας τάξης και προστασίας του πολίτη και σε άλλους τομείς) για την αποτελεσματικότερη και κοινωνικά αποδοτικότερη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

- Στην εκκίνηση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης και ουσιαστικής αναδιάρθρωσης και ολοκλήρωσης του τραπεζικού συστήματος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη αποφασίστηκε και προωθείται με ταχείς ρυθμούς η συγχώνευση της ATEbank με την Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τρεις μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Emporiki Bank.

Επιπλέον, η κυβέρνηση φαίνεται τώρα έτοιμη να προωθήσει τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

- Στην άμεση δραστηριοποίηση της κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, όπου, στην τρέχουσα περίοδο, μετά την συγχώνευση της ATEbank με την Τράπεζα Πειραιώς, προχωρεί η αποκρατικοποίηση- αξιοποίηση του ακινήτου (1,85 εκατ. τ.μ,) στην περιοχή Αφάντου Ρόδου, με την επιτυχή ολοκλήρωση της 1ης φάσης της διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από επτά επενδυτές από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Προωθείται επίσης άμεσα η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, των Κρατικών Λαχείων και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και φαίνεται να εντατικοποιείται η διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτες της εκμετάλλευσης της λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων και των λιμένων της χώρας.

Στο ίδιο οικονομικό δελτίο γίνεται και αναφορά στις καταθέσεις.

Υποστηρίζεται ότι:

H συνέχιση της πορείας βελτίωσης του οικονομικού κλίματος στη χώρα αποτελεί σήμερα τον πιο σημαντικό παράγοντα για την επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, μετά τη σημαντική απόσυρση που σημειώθηκε έως τα μέσα Ιουνίου 2012 και για την επίτευξη της έγκαιρης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank.

Ειδικότερα, ακόμα και με μικρή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα, οι καταθέσεις στις τράπεζες αυξάνονται, όπως συνέβη μεταξύ άλλων τον Ιούλιο- Αύγουστο του 2011, όταν το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε λόγω των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου 2011 για το δεύτερο πακέτου χρηματοδοτικής ενίσχυσης της Ελλάδας.

Η σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο του 2012 που παρουσιάζεται στη συνέχεια προοιωνίζεται επίσης σταδιακή επιστροφή των ιδιωτικών καταθέσεων από τον Ιούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, η εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα ισχυροποιηθεί αποφασιστικά και η επιστροφή των καταθέσεων θα επιταχυνθεί, εφόσον ολοκληρωθεί η επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε συνδυασμό μάλιστα με την υλοποίηση ουσιαστικών κινήσεων, συγκέντρωσης και εκλογίκευσης της δομής του τραπεζικού συστήματος της χώρας, ιδιαίτερα όσον αφορά το μέρος του συστήματος που λειτουργούσε έως τώρα υπό πλήρη κρατικό έλεγχο, εκτιμούν οι αναλυτές της Τράπεζας.

ΤΤ: Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας 11:00 με 15:00

Τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 αποφάσισε ο σύλλογος εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του ΤΤ. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Τράπεζα Ελλάδος και πορεία προς τη Βουλή.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ζητάει άμεση συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών και με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας προκειμένου να ενημερωθεί υπεύθυνα για τις θέσεις τους στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Οι εργαζόμενοι θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της πρώτης Τράπεζας στην Ελλάδα και της τρίτης στην Ευρώπη σε κεφαλαιακή επάρκεια. Το σκάνδαλο αυτό δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να το επιτρέψει» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Οι υπάλληλοι του ΤΤ θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας τη Δευτέρα 6 Αυγούστου (12:00 – 15:00) και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8 Αυγούστου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)