Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι ΔΕΝ πάνε στα 67 για σύνταξη

Λίγοι γλιτώνουν τα δυο παραπάνω χρόνια, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα δουν τα χρόνια για τη σύνταξη να αυξάνονται ως και πέντε ή επτά ανά περίπτωση. Αρκετοί όμως οριακά αποφεύγουν την αύξηση των ορίων.Ποιοι είναι αυτοί; Όσοι ως το τέλος του χρόνου συμπληρώσουν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ. Οι προϋποθέσεις αφορούν τόσο τα έτη ασφάλισης όσο και τα ηλικιακά όρια.
Βέβαια όλα αυτά με βάση τα υπάρχοντα σενάρια, νόμος ακόμη δεν υπάρχει και έτσι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και δυσάρεστες εκπλήξεις.
Μέσα στο 2012 αποκτούν δικαίωμα συνταξιοδότησης:
Άνδρες με 11.000 ημέρες ασφάλισης σε ηλικία 59 ετών μπορούν να λάβουν πλήρη σύνταξη.
Εαν επιθυμούν να βγουν σε πρόωρη συνταξιοδότηση τότε απαιτούνται 4.500 ημέρες ασφάλισης και να έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους.
Μπορούν να βγουν μετά τη συμπλήρωση του 60ου έτους και όσοι έχουν 10.000 ημέρες ασφάλισης ή όσοι έχουν αυτές τις ημέρες ασφάλισης, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος, όμως θα λάβουν τη σύνταξη μόνο εφόσον το συμπληρώσουν.
Γυναίκες που συμπληρώνουν μέσα στο 2012 10.800 ένσημα μπορούν να βγουν σε σύνταξη με τη συμπλήρωση του 58ου έτους και 6 μηνών για πλήρη σύνταξη, ενώ μειωμένη δίνεται στα 56 ετών και 6 μηνών.
Γυναίκες με 4.500 ένσημα, παράλληλα με τη συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας, μπορούν να λάβουν σύνταξη.
Βασική προϋπόθεση, που σημειωτέων ισχύει για όλους όσους επιθυμούν να πάρουν μειωμένη σύνταξη (άνδρες και γυναίκες) είναι η συμπλήρωση 100 ημερών ασφάλισης ανά έτος τα τελευταία 5 έτη.
Με πλήρη σύνταξη, γυναίκες μπορούν να συνταξιοδοτηθούν σήμερα, με 4.500 ένσημα και τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους.
Μητέρες ανήλικων παιδιών:
Από φέτος μπορούν να βγουν σε πλήρη σύνταξη στα 55 όσες κατοχύρωσαν δικαίωμα το 2010 (για μειωμένη στα 50) και το 2011 (για μειωμένη στα 52), ενώ όσες κατοχυρώσουν το δικαίωμα φέτος βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη στα 60 (για μειωμένη στα 55).
Από του χρόνου, οι γυναίκες με ανήλικο τέκνο θα λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη στα 60 και πλήρη στα 65 έτη της ηλικίας τους.
Βαρέα και Ανθυγιεινά
Άνδρες με 10.500 ένσημα, εκ των οποίων 7.500 στο καθεστώς των βαρέων μέσα στο 2012 , μπορούν να λάβουν σύνταξη στα 56 έτη και 6 μήνες.
Με 4.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 3.600 στο καθεστώς των βαρέων (1.000 βαρέα ένσημα μέσα στα 13 τελευταία χρόνια) , μπορούν εφέτος να συνταξιοδοτηθούν, εφόσον συμπληρώσουν το 60ο έτος.
Γυναίκες με 10.500 ημέρες ένσημα εκ των οποίων 7.500 βαρέα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέσα σε ηλικία 56 ετών και 6 μηνών με πλήρη σύνταξη, ενώ μειωμένη είναι στα 54 έτη και 6 μήνες.
Γυναίκες με 4.500 ημέρες εργασίας εκ των οποίων οι 3.600 στα βαρέα, για να βγουν εφέτος στη σύνταξη και να προλάβουν τις εξελίξεις, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 57ο έτος της ηλικίας τους.

Πτώση 4,4% στην παραγωγή χημικών το 2011

Υποχώρηση κατά 4,4% σημείωσε η συνολική παραγωγή χημικών προϊόντων το 2011, έναντι αύξηση 1,4% την αντίστοιχη περίοδο του 2010/2009, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Hellastat.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη μελέτη, το 2011 επήλθε περαιτέρω υποχώρηση της ζήτησης για χημικές πρώτες ύλες, καθώς ο κλάδος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εγχώρια βιομηχανική δραστηριότητα η οποία το 2011 παρουσίασε κάμψη της τάξης του 8,2%.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η σημαντική υποχώρηση της οικοδομικής δραστηριότητας έχει επίσης συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης των χημικών προϊόντων (πρώτες ύλες για οικοδομικά χρώματα, στεγανωτικά κ.ά.).

Σημειώνεται ότι οι πολεοδομίες της χώρας το 2011 εξέδωσαν 35.746 οικοδομικές άδειες, (-28,5% έναντι του 2010), ενώ παρατηρήθηκε μείωση 42% στην επιφάνεια και 38,2% στον όγκο.

Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι το 2011, η συνολική παραγωγή χημικών προϊόντων -βάσει του σχετικού δείκτη παραγωγής της ΕΛΣΤΑΤ- υποχώρησε κατά 4,4% συγκριτικά με το 2010, σε αντίθεση με την αντίστοιχη περίοδο 2010/09 όπου είχε καταγραφεί αύξηση +1,4%.

Ωστόσο, από τη μελέτη προκύπτει ότι, παρά την πτώση της παραγωγής, τα έσοδα των εταιρειών του κλάδου κατέγραψαν το 2011 ανοδική πορεία λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών και των προϊόντων του κλάδου σε διεθνές επίπεδο.

Σημειώνεται, όμως, ότι οι εταιρείες του κλάδου αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας λόγω της οικονομικής ύφεσης και της περιοριστικής πιστοδοτικής πολιτικής των τραπεζών. Σε συνδυασμό με τον αυξημένο κίνδυνο της εθνικής οικονομίας, οι ξένοι οίκοι χημικών ασκούν υψηλή πίεση ως προς τον τρόπο πληρωμής (εξόφληση της παραγγελίας πριν την αποστολή), ενώ παράλληλα επιβαρύνονται με σημαντικά κόστη μεταφοράς και αποθήκευσης λόγω έλλειψης αποθηκευτικών χώρων.

Χρηματοοικονομική ανάλυση του κλάδου

Στη μελέτη της Hellastat αναλύονται οι οικονομικές καταστάσεις 123 επιχειρήσεων. Τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν συνοψίζονται στα εξής:

Ο αθροιστικός Κύκλος Εργασιών του δείγματος το 2011 διαμορφώθηκε σε €1,05 δισ. (+8,5% από το 2010) με το 58% των εταιρειών να εμφανίζει αυξημένες πωλήσεις συγκριτικά με τη προηγούμενη χρήση.

Ωστόσο, τα ΚΠΦ εμφάνισαν σημαντική πτώση κατά 17,5%, μειούμενα στο ύψος των €27,88 εκατ., ενώ τα ΚΠΤΦΑ αυξήθηκαν ελαφρά κατά 1%, σε €69,18 εκατ.

Συνεπώς, οι αντίστοιχοι δείκτες των λειτουργικών και προ φόρων κερδών υποχώρησαν σε 6,3% και 2,8% αντίστοιχα με το περιθώριο μικτών κερδών να υποχωρεί οριακά σε 22,3%.

Ο δείκτης των Ξένων προς τα Ίδια Κεφάλαια διαμορφώθηκε σε 1,8 προς 1 έχοντας βελτιωθεί οριακά από το 2010.

Η μέση αποδοτικότητα των Ιδίων Κεφαλαίων (RoE) διαμορφώθηκε σε 9,4%, από 11,1% το 2010.

Η γενική ρευστότητα αυξήθηκε οριακά σε 1,41, ενώ η άμεση παρέμεινε στο 1,09.

Ο ρυθμός είσπραξής των Απαιτήσεων είναι ιδιαίτερα αργός (5 μήνες), ενώ οι χημικές βιομηχανίες διακρατούν τα Αποθέματα για περίοδο μεγαλύτερη των 2 μηνών. Η λήψη πίστωσης των 112 ημερών αντισταθμίζει μερικώς τις ανάγκες των εταιρειών για χρηματοδότηση.

Συνεπώς, ο εμπορικός κύκλος βρίσκεται σε αρκετά υψηλό επίπεδο (106 ημέρες).

Ξεκινάει η καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες

Την επόμενη εβδομάδα αρχίζει η καταβολή του 50% των ενισχύσεων σε 680.000 δικαιούχους αγρότες, ύψους 1,1 δισ. ευρώ.Αυτό ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης σημειώνοντας ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διεργασίες, μέχρι τη Κυριακή θα γίνουν και οι τελευταίοι διασταυρωτικοί έλεγχοι και από τη Δευτέρα θα αρχίσει η καταβολή των ενισχύσεων στους περίπού 680.000 γεωργούς που είναι οι δικαιούχοι.
Το ποσό αυτό θα επαναληφθεί στην επόμενη καταβολή που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου.

Συμφωνία στα βασικά με την τρόικα-Ξεκλειδώνει η δόση-Τα εναλλακτικά σενάρια για τα εργασιακά

Ένα θετικό πολιτικό μήνυμα περιμένει ο Αντώνης Σαμαράς απ' τη Σύνοδο Κορυφής, για να πάρουμε τα 31 δις ευρώ, ενώ μένει η ''φόρμουλα'' για συμφωνία με την τρόικα στα εργασιακά και η επικοινωνιακή της διαχείριση από την κυβέρνηση.
Όλες οι ενδείξεις και όλες οι δηλώσεις συντείνουν στο ότι επήλθε ουσιαστική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόϊκα.
Τρανότερη απόδειξη δεν υπάρχει από την κοινή ανακοίνωση των εκπροσώπων των δανειστών μας, σύμφωνα με την οποία επήλθε συμφωνία στα περισσότερα από τα απαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Οι λέξεις της ανακοίνωσης από την τρόικα είναι προσεκτικά επιλεγμένες μία προς μία καθώς υπάρχει πολιτική πίεση από τους ισχυρούς της Ευρώπης για συμφωνία.
Στον αέρα είναι ακόμα η συμφωνία με την τρόικα για τα εργασιακά και η επικοινωνιακή διαχείριση της από την ελληνική κυβέρνηση και ιδίως από τα κόμματα που την στηρίζουν.
Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ που παρά την επικοινωνία (προχθες) Σαμαρά-Κουβέλη αρνείται να δώσει τη συγκατάθεσή της σε υποχωρήσεις.
Την ίδια ώρα μπορεί επίσημα η Κομισιόν να λέει πως είναι σε πολύ καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις (διαβάστε εδώ) , αλλά αφήνει και από μέρους της ανοιχτό το ζήτημα των εργασιακών λέγοντας ότι τα τεχνικά κλιμάκια που παραμένουν, θα εργαστούν ώστε να επέλθει και σε αυτό το σημείο συμφωνία.
"Οι απαιτήσεις της τρόικα στα εργασιακά οδηγούν στην ισοπέδωση της εργασίας και δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις αναδιαρθρώσεις. Οι όποιες προβλέψεις του μνημονίου δεν μπορούν να τραβιούνται στα άκρα και αντιθέτως πρέπει να αλλάξουν. Η νομοθετική ρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας.” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ σε ότι αφορά σε μειώσεις αποζημιώσεων, αύξηση ωραρίου και μείωση κατώτατου μισθού, όπως απαιτούν οι δανειστές.
Ο Γιάννης Στουρνάρας απ' την πλευρά του εμφανίζεται αισιόδοξος. “Έχουμε συμφωνήσει πλήρως σχεδόν σε όλα τα ζητήματα… αυτό που απομένει είναι ένας συμβιβασμός στα εργασιακά και στο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων”, είπε στους Financial Times ο υπουργός Οικονομικών, ωστόσο ο χρόνος εκταμίευσης της δόσης που συνδέεται άμεσα με το πακέτο μέτρων, όσο μένει ανοιχτή η διαπραγμάτευση, μένει και αυτός ανοιχτός.
Ήδη με βάσει δυο γερμανικά μέσα ενημέρωσης (διαβάστε εδώ) φαίνεται ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο πίεσης προς τη χώρα, η εκταμίευση να γίνει αλλά τα χρήματα να είναι δεσμευμένα και να εξυπηρετείται μόνο το χρέος έως ότου κλείσει όλο το πακέτο μέτρων.

Τα εναλλακτικά σενάρια για τα εργασιακά

Αναλυτικές προτάσεις, με εναλλακτικά σενάρια για κάθε ένα από τα εκκρεμή ζητήματα, που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θα συντάξουν τις επόμενες μέρες με εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.Στη συνέχεια οι προτάσεις αυτές θα συζητηθούν με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που βρίσκονται στην Αθήνα.
Αποκλίσεις απόψεων υπήρξαν κυρίως στο ζήτημα των μισθολογικών ωριμάνσεων, των βασικών επιδομάτων και για το ύψος των αποζημιώσεων που καταβάλλονται λόγω απολύσεως.
Η τρόικα, υποστήριξε, ότι η συμφωνία του 2ου Μνημονίου, που κυρώθηκε με το νόμο 4046/2012, προβλέπει την αντικατάσταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ελάχιστο ύψος μισθού και επομένως, όλων των επιμέρους ρυθμίσεων που περιλαμβάνει η ΕΓΣΣΕ. (τριετίες επιδόματα κ.λ.π).
Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας δεν δέχθηκε την κατάργηση των τριετιών και των βασικών επιδομάτων.
Για το ζήτημα αυτό το υπουργείο Εργασίας εξετάζει εναλλακτικά σενάρια όπως η μείωση του ποσοστού των προσαυξήσεων ανά τριετία, (που με την προηγούμενη Εθνική Συλλογική Σύμβαση ήταν 9%) ή την αντικατάσταση της ποσοστιαίας αύξηση με συγκεκριμένο ποσό που θα ορίζεται μαζί με τον ελάχιστο μισθό.
Στο θέμα των αποζημιώσεων, η ελληνική πλευρά προτείνει οι αλλαγές να μην αφορούν τους εν ενεργεία εργαζομένους αλλά μόνο όσους θα προσληφθούν μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου. Για τους νέους εργαζόμενους, εξετάζονται διάφορες εκδοχές κλιμάκωσης του ύψους των αποζημιώσεων, ανάλογα με το χρόνο προϋπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη, με ποσά μεγαλύτερα από τις προτάσεις που υπέβαλλε η τρόικα αλλά οπωσδήποτε μικρότερα, από αυτά που προβλέπονται έως σήμερα.



Σύνοδος Κορυφής: Στοχεύοντας σε μια θετική δήλωση για την Ελλάδα

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Ο πρωθυπουργός προσέρχεται με στόχο να λάβει μια θετική δήλωση από τους ευρωπαίους ηγέτες, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά και από τις θετικές εκτιμήσεις του «σκληρού» της τρόικας Πολ Τόμσεν, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Είναι πολύ πιθανόν, η τρόικα, που αναχώρησε χθες από την Αθήνα, να μην επιστρέψει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, και οι τελευταίες λεπτομέρειες στο πακέτο των μέτρων να κλείσουν μέσω ανταλλαγής emails με το υπουργείο Οικονομικών.
O πρωθυπουργός στην χθεσινή του ομιλία στους ηγέτες του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σπάσει αρκετά ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια. «Θεωρώ καθήκον προς τη χώρα μου να ανατρέψω τα πράγματα και να επιτύχω μια Ελληνική επιστροφή. Θεωρώ καθήκον μου προς την Ευρώπη να καταστήσω την Ελληνική ιστορία επιτυχίας, μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζοφερές συνέπειες από ενδεχόμενη έξοδο Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας

Μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 17,2 τρισ. ευρώ έως το 2020, καθώς και μία νέα παγκόσμια ύφεση θα είχε σαν αποτέλεσμα μία έξοδος της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας από το ευρώ, σύμφωνα νέα μελέτη, όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel.
Η μελέτη, η οποία έγινε από τον όμιλο οικονομικών ερευνών Prognos για λογαριασμό του γερμανικού ιδρύματος Bertelsmann, εκτιμά ότι μία έξοδος μόνο της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε σχετικά περιορισμένη επίπτωση στην παγκόσμια οικονομία, αλλά οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές στην περίπτωση που η ελληνική έξοδος προκαλέσει ένα ντόμινο αποχωρήσεων και άλλων χωρών της Νότιας Ευρώπης από το κοινό νόμισμα.
Οι ερευνητές κατέληξαν σε ιδιαίτερα ζοφερές εκτιμήσεις, καθώς δεν υπολόγισαν μόνο τις ζημιές των πιστωτών από τα δάνεια που έχουν δώσει στις πληγείσες από την κρίση χώρες. Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης τις πιθανές συνέπειες από μία κατάρρευση του ευρώ στην οικονομική ανάπτυξη στις 42 πιο σημαντικές βιομηχανικές και αναδυόμενες οικονομίες, στις οποίες αντιστοιχεί περισσότερο από το 90% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Χρησιμοποιώντας ένα οικονομετρικό μοντέλο, η Prognos υπολόγισε αρχικά τις επιπτώσεις από μία έξοδο της Ελλάδα και στη συνέχεια υπολόγισε βήμα- βήμα τις συνέπειες και από την έξοδο της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.
«Στη γενική εκτίμησή τους, οι συγγραφείς της μελέτης καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι μία μεμονωμένη έξοδος και χρεοκοπία της Ελλάδας πιθανόν να μπορεί να αντιμετωπισθεί από την ΕΕ από καθαρά οικονομική άποψη», αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος Bertelsmann, προσθέτοντας: «Συγχρόνως, είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί εάν και σε και ποια έκταση ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπορούσε να προκαλέσει ένα κύμα εξόδου χωρών του Νότου από το ευρώ. Αν συμβεί αυτό, οι συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία μπορεί να είναι καταστροφικές».
Μία έξοδος μόνο της Ελλάδας θα οδηγούσε, σύμφωνα με την έρευνα, σε μία απώλεια του ΑΕΠ της χώρας κατά 164 δισ. ευρώ έως το 2020 ή 14.300 ευρώ κατά κεφαλή, λόγω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της ανεργίας και μίας μεγάλης μείωσης στην εγχώρια ζήτηση. Το κόστος για τη Γερμανία θα ήταν 64 δισ. δολάρια από την απώλεια πιστώσεων και 73 δισ. ευρώ από την απώλεια οικονομικής ανάπτυξης από το 2013 έως το 2020, αλλά τα ποσά αυτά αντιστοιχούν μόνο στο 2,9% του γερμανικού ΑΕΠ.
Οι επιπτώσεις από την έξοδο από το ευρώ και των άλλων χωρών του Νότου θα ήταν πιο δραματικές.
Αν έφευγε και η Πορτογαλία, η Γερμανία θα είχε απώλειες 225 δισ. ευρώ έως το 2020 και θα έπρεπε να διαγράψει πιστώσεις ύψους 99 δισ. ευρώ. Οι απώλειες σε παγκόσμιο επίπεδο θα ανέρχονταν σε 2,4 τρισ. ευρώ, των ΗΠΑ σε 365 δισ. ευρώ και της Κίνας σε 275 δισ. ευρώ. Αν εκτός από την Ελλάδα και την Πορτογαλία, έφευγε από το ευρώ και η Ισπανία, η Γερμανία θα έχανε 850 δισ. ευρώ του ΑΕΠ της έως το 2020 και θα έπρεπε να διαγράψει πιστώσεις 266 δισ. ευρώ. Οι ΗΠΑ θα έχαναν 1,2 τρισ. ευρώ και συνολικά οι 42 χώρες που αναλύονται στο οικονομετρικό μοντέλο της Prognos θα έχαναν 7,9 τρισ. ευρώ.
Στην περίπτωση που αποχωρούσε και η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, «η κατάσταση θα ξέφευγε εντελώς από τον έλεγχο», αναφέρει η μελέτη. Τότε, η Γερμανία θα είχε απώλειες 1,7 τρισ. ευρώ και θα διέγραφε δάνεια ύψους 455 δισ. ευρώ, ενώ οι άνεργοι στη χώρα θα αυξανόταν περισσότερο από 1 εκατομμύριο έως το 2015. Θα υπήρχε μία «δραματική διεθνής ύφεση και παγκόσμια οικονομική κρίση», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Bertelsmann.
Τις μεγαλύτερες απώλειες θα υφίσταντο η Γαλλία, ακολουθούμενη από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Γερμανία. «Στην τρέχουσα κατάσταση, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η κρίση στην Ευρώπη δεν θα μετατραπεί σε μία ανεξέλεγκτη πυρκαγιά», προειδοποίησε ο Πρόεδρος του ιδρύματος Bertelsmann Άαρτ ντε Γκόις.
Η Prognos έκανε στην έρευνά της την υπόθεση ότι οι χώρες της Νότιας Ευρωζώνης που θα έφευγαν από το ευρώ θα προχωρούσαν σε υποτίμηση κατά 50% των νέων νομισμάτων τους και σε «κούρεμα» κατά 60% του χρέους τους έναντι τόσο των ιδιωτών όσο και των δημόσιων πιστωτών, ενώ θα εξυπηρετούσαν το υπόλοιπο 40% του χρέους τους με νόμισμα αναφοράς το ευρώ.

Φθηνότερα φάρμακα με το νέο δελτίο τιμών

Μειωμένες τιμές -κατά μέσο όρο 12%- στο σύνολο των φαρμάκων προβλέπει το νέο δελτίο τιμών που παρέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας.
Οι μειώσεις στις τιμές αναμένεται να φθάνουν έως και το 80%. Με τον τρόπο αυτό, το κόστος συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη αναμένεται να μειωθεί, ενώ η κυβέρνηση προσδοκά εξοικονόμηση περίπου 400 εκατ. ευρώ το χρόνο. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ενός αναισθητικού φαρμάκου το οποίο
από 15 ευρώ πέφτει στα 3 ευρώ, δηλαδή η τιμή του μειώνεται 80%. Ενα
αντιπηκτικό μειώνεται κατά 78,54%, καθώς η τιμή του από τα 14 ευρώ πάει
στα 3 ευρώ. 
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) παρέδωσε τις σχετικές τιμές στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία και κάνει αλλαγές της τελευταίας στιγμής.
Να σημειωθεί ότι σε λίγους αναμένεται να εκδοθεί άλλο δελτίο τιμών το οποίο θα περιλαμβάνει νέα καινοτόμα φάρμακα που κυκλοφορούν στην υπόλοιπη Ευρώπη όχι όμως και στην Ελλάδα.

Κλειστή η Ομόνοια και η Σταδίου από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Το χορό των σημερινών κινητοποιήσεων άνοιξε το ΠΑΜΕ το οποίο πραγματοποιεί παραδοσιακά ξεχωριστό συλλαλητήριο στην Ομόνοια. "Αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία" δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα.
Ηδη η Ομόνοια έχει κλείσει καθώς έχει γεμίσει διαδηλωτές ενώ κλειστή είναι και όλη η Σταδίου.


Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε "αυτό που έχει σημασία είναι να οικοδομηθεί μια γερή λαϊκή συμμαχία για να τραβήξει ο λαός το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, της αποδέσμευσης απο την Ε.Ε και της διαγραφής του χρέους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος".

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. είνα ισχυρά. Από νωρίς το πρωί έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ κατά μήκος της Σταδίου από όπου θα περάσουν οι πορείες και περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)