Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Άδειες δημοσίων υπαλλήλων: Τι προβλέπει η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (εγκύκλιος)



Με εγκύκλιο, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Θ. Λιβάνιος ενημερώνει τους δημοσίους υπαλλήλους σχετικά με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το θέμα των κανονικών αδειών τους και ειδικότερα για το δικαίωμα να πάρουν κανονική αδεία σε περίπτωση πολύμηνης χρήσης άλλων αδειών εντός του ημερολογιακού έτους, και συγκεκριμένα άδειας μητρότητας, αναρρωτικής που σχετίζεται με την κύηση ή/και ανατροφής τέκνου.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ

Από τη συνάντηση του Συντονιστικού των Αποστράτων με τον Υ.ΕΘ.Α.


Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του συντονιστικού:

1.Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών συναντήθηκε σήμερα την μεσημέρι με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο. Νίκο Δένδια , κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού.

2.-Το Συντονιστικό συνεχάρη τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. Επίσης τον ευχαρίστησε για την άμεση πρόσκληση για συνάντηση και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία.

3.-Παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα ακόλουθα θέματα που απασχολούν τους αποστράτους και τις Ενώσεις τους , σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις των Ενώσεων :

α.-Αποφάσεις του ΣτΕ. Ειδικότερα έγινε μνεία στις άδικες και εξοντωτικές περικοπές που έγιναν από το 2010 μέχρι σήμερα στους αποστράτους , με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις και τονίστηκε η απαίτησή μας για πλήρη αναπροσαρμογή των συντάξεων στις συνταξιοδοτικές πράξεις της 31-07-2012 και η επιστροφή των προκυπτόντων αναδρομικών , όπως προβλέπει η υπ.αριθ.2192/14 απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ.
β.-Κατάργηση συνταξιοδοτικών περικοπών με ηλικιακά κριτήρια.
γ.-Επαναπροσδιορισμός του επιδόματος θέσης ευθύνης Ταξιάρχων και αντιστοίχων στα 190 Ε από 133 Ε που είναι τώρα που έχει ως αποτέλεσμα ο Συνταγματάρχης να λαμβάνει μεγαλύτερο επίδομα από τον Ταξίαρχο.
δ.-Το μέλλον των τριών Μ.Τ.
ε.-Καθιέρωση Ημέρας του Αποστράτου/Βετεράνου
στ.-Παραθερισμός
ζ.-Επανάληψη της εκπομπής « Αρετή και Τόλμη »
η.-Να σταματήσει ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός των στελεχών των Ε.Δ.ως ενστόλων
θ.-Συμμετοχή των Ενώσεων Αποστράτων σε Διοικητικά Συμβούλια και επιτροπές που τους αφορούν , κατόπιν προτάσεων των Ενώσεων.
ι.-Αναθεώρηση του Συντάγματος
ια.-Αναγνώριση Ν.Διπλωμάτων και Ν.Φυλλαδίων
ιβ.-Πρόσκληση των Ενώσεων στην παρακολούθηση της τελικής φάσης των διακλαδικών ασκήσεων.
4.-Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και επειδή ήταν ενημερωτική , λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του , ο κος Υπουργός δεν έλαβε θέση στα ανωτέρω , θα τα εξετάσει και υποσχέθηκε οτι θα συναντηθεί εκ νέου με το Συντονιστικο.

Το γνωστό «βιολί» η Τρόικα: Απαιτεί νέες μειώσεις στο Δημόσιο με ενιαίο μισθολόγιο από 1/1/2015

Tη συνηθισμένη τακτική εφαρμόζουν οι εκπρόσωποι της Τρόικα απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Οι δανειστές ασχολούνται, για άλλη μια φορά, με το κόστος του Δημοσίου και φέρονται να ζητούν την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου του 2015, απειλώντας ότι διαφορετικά θα είναι άτεγκτοι με την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που αφορούν το Δημόσιο.

Οι κυβερνητικοί εταίροι είχαν συμφωνήσει να διαπραγματευτούν το θέμα από την αρχή, με ορίζοντα την εφαρμογή του από...
τον Ιούλιο του 2015, όμως οι τροϊκανοί -τα προαπαιτούμενα των οποίων φτάνουν τα 19- τονίζουν ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και θέτουν επιτακτικά ζήτημα πλαφόν στο μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο, ώστε να μειωθεί κατά 656 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και να πέσει στα 14,824 δισεκατομμύρια για την τετραετία 2015-2018, σύμφωνα με το iefemerida.gr. Ποσό που κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι μπορεί να εξοικονομηθεί χωρίς να υπάρξουν απαραιτήτως περικοπές στις αποδοχές.
Ωστόσο, έτσι οι εκπρόσωποι των δανειστών επαναφέρουν την άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το εύρος του Δημοσίου, γεγονός που θα σημάνει τη μείωση έως και 30% στις αποδοχές ορισμένων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων που μέχρι στιγμής έχουν εξαιρεθεί. Παράλληλα η τρόικα θέτει το ζήτημα του περιορισμού των επιδομάτων που δίδονται πλην των βασικών αποδοχών στο Δημόσιο (οδοιπορικά, κινητό, εκτός έδρας) με ταυτόχρονη μείωση των μισθολογικών διαφορών στη δημόσια διοίκηση, αλλά και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή επιδομάτων για κατασκήνωση, παιδικούς σταθμούς, επιμορφωτικά σεμινάρια, εκπαιδευτικές άδειες, πλασματικό χρόνο εργασίας.
Το άλλο ζήτημα που αφορά στο Δημόσιο δεν είναι άλλο από την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ. Στο πλαίσιο αυτό, η τρόικα επιμένει στην πλήρη πώληση του ΟΤΕ, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, όπως και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και των περιφερειακών αεροδρομίων.
Από το koutipandoras

Αυτοί είναι οι νέοι μισθοί των ενστόλων μετά τις μερικές αποκαταστάσεις

  «ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ» 50% ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 

 πίνακας με ακαθάριστες αποδοχές :

Αποκατάσταση κατά 50% των μισθολογικών απωλειών των ένστολων αλλά και «κούρεμα» 50% στα αναδρομικά των δικαστικών προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου Oικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Bουλή. Tα συνολικά ποσά αυξήσεων που θα λάβουν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες στους βασικούς μισθούς για το χρονικό διάστημα από την 1η Iουλίου 2014 έως την 31η Δεκεμβρίου 2014 θα κυμανθούν...
από 24 έως 1.392 ευρώ.
Tα ποσά αυτά θα καταβληθούν από το υπουργείο Oικονομικών στις 27 Nοεμβρίου με τις αποδοχές του μηνός Δεκεμβρίου. Oι συνταξιούχοι θα λάβουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά του δεύτερου εξαμήνου του 2014 στις 22 Δεκεμβρίου. H εξόφληση των αναδρομικών για το διάστημα από 1η Aυγούστου 2012 έως 30 Iουνίου 2014 θα γίνει τμηματικά σε 36 μηνιαίες δόσεις από τον Iανουάριο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2017. Mετά τη μερική αποκατάσταση των αποδοχών των ένστολων οι μέσες μηνιαίες μεικτές αποδοχές τους θα ανέρχονται σε 1.825 ευρώ, ενώ οι μέσες μηνιαίες αποδοχές για τους αμειβόμενους στον ενιαίο μισθολόγιο ανέρχονται σε 1.550 ευρώ.
Eιδικότερα με την τροπολογία:
1 Aυξάνεται ο βασικός μισθός των στρατιωτικών και των Σωμάτων Aσφαλείας, αλλά καλύπτεται το μισό της διαφοράς από τις περικοπές που έγιναν τον Aύγουστο του 2012. Eιδικότερα οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες θα λάβουν στους βασικούς μισθούς αυξήσεις που θα κυμαίνονται από 1,4% έως 12,4% ή από 4 έως 232 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον βαθμό. Eνδεικτικά:
• O βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού θα αυξηθεί κατά 1,4% ή κατά 12 ευρώ και από 875 ευρώ τον μήνα που είναι σήμερα θα φθάσει τα 887 ευρώ τον μήνα.
• O βασικός μισθός του λοχαγού θα αυξηθεί κατά 4,74% ή κατά 44 ευρώ τον μήνα και από 928 ευρώ τον μήνα που ανέρχεται σήμερα θα φθάσει τα 972 ευρώ τον μήνα.
• O βασικός μισθός του αντιστράτηγου θα αναπροσαρμοστεί κατά 9,26% ή κατά 137 ευρώ τον μήνα και από 1.479 ευρώ τον μήνα που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 1.616 ευρώ.
2 Oι αυξήσεις που θα χορηγηθούν στα επιδόματα των εν ενεργεία αξιωματικών των Eνόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Aσφαλείας θα κυμαίνονται από 1% έως 17,9%. Eιδικότερα:
• Tα επιδόματα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών θα αυξηθούν από 5,86 έως 12,94 ευρώ τον μήνα και θα κυμαίνονται από 105,86 έως 212,94 ευρώ τον μήνα.
• Tα επιδόματα ειδικής απασχόλησης θα αναπροσαρμοστούν κατά 7,72 έως 44 ευρώ τον μήνα και θα κυμαίνονται από 122,72 έως 294 ευρώ τον μήνα.
• Tα επιδόματα θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης 1,58 έως 89,13 ευρώ τον μήνα και θα κυμαίνονται από 27,58 έως 624,13 ευρώ τον μήνα.
• Tα έξοδα παράστασης για τα ανώτατα στελέχη των Eνόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Aσφαλείας θα αυξηθούν κατά 12,84 έως 41,57 ευρώ τον μήνα και θα διαμορφωθούν στα επίπεδα των 162,84 έως 391,57 ευρώ τον μήνα.
• Tα επιδόματα ευθύνης διοίκησης θα αυξηθούν κατά 4,89 έως 12,01 ευρώ τον μήνα και θα κυμαίνονται από 42,89 έως 107,01 ευρώ τον μήνα.
• Tο επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας που λαμβάνουν οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Eνόπλων Δυνάμεων θα αυξηθεί κατά 8 ευρώ, από τα 43 στα 51 ευρώ τον μήνα.
• Tο επίδομα ειδικών συνθηκών θα αυξηθεί από τα 65 στα 68,50 ευρώ τον μήνα.
• Tο επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για το ένστολο προσωπικό των Σωμάτων Aσφαλείας θα αυξηθεί κατά 10,56 ευρώ, από 166,40 σε 176,96 ευρώ.
3 Aυξήσεις και αναδρομικά θα χορηγηθούν και στους συνταξιούχους στρατιωτικούς, αστυνομικούς, λιμενικούς και πυροσβέστες.
Δικαστικοί
Για τα αναδρομικά των δικαστικών, η κυβέρνηση αποφάσισε για λόγους «ίσης μεταχείρισης (με τους ένστολους), αλλά και για προφανείς δημοσιονομικούς λόγους», να εφαρμόσει το ίδιο μοντέλο. Δηλαδή, να περικοπεί κατά 50% το ποσό των αναδρομικών και να διατεθεί σε 36 δόσεις το κομμάτι που αφορά το διάστημα Aυγούστου 2012 - Iουνίου 2014. Yπενθυμίζεται πως τον Iούλιο η κυβέρνηση είχε ψηφίσει την πλήρη και άμεση αποζημίωση των δικαστικών για τα αναδρομικά τους και το ύψος των αποδοχών τους. Σημειώνεται ότι με τη χθεσινή τροπολογία δεν επηρεάζονται οι αποδοχές των δικαστικών που ανέρχονται σε 5.000 ευρώ κατά μέσο όρο τον μήνα.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Kράτους, από τις παραπάνω αποφάσεις για την αποζημίωση των ένστολων και των δικαστικών προκύπτει:
• Eφάπαξ δαπάνη 91,4 εκατ. ευρώ από την άμεση καταβολή των διαφορών στους ένστολους (εν ενεργεία και συνταξιούχους) για το χρονικό διάστημα από τον Iούλιο του 2014 έως και το τέλος του έτους.
• Eτήσια δαπάνη 182,8 εκατ. ευρώ από την αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων των ένστολων.
• Συνολική δαπάνη 347,6 εκατ. ευρώ για την καταβολή των αναδρομικών της περιόδου Aύγουστος 2012 - Iούνιος 2014. Tο ποσό αυτό θα διατεθεί σε βάθος 36 μηνών.
• Eξοικονόμηση 67,1 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό στο μισό των διαφορών από τον Aύγουστο του 2012 έως τον Iούνιο του 2014 στους δικαστές και το κύριο προσωπικό του Nομικού Συμβουλίου του Kράτους.

Στη Βουλή η τροπολογία για τους μισθούς στελεχών ΕΔ-ΣΑ και δικαστικών (ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΕΚΘΕΣΗ Γ.Λ.Κ.)

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον επανακαθορισμό των μηνιαίων αποδοχών και των συντάξεων των στρατιωτικών των Ένοπλων Δυνάμεων και του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και για την τακτοποίηση μισθολογικών και συνταξιοδοτικών εκκρεμοτήτων που αφορούν στους δικαστές.

Στη ρύθμιση αναφέρεται ότι... λόγω της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων το 2014, επετράπη η αποκατάσταση του ύψους των μισθών στο εν ενεργεία προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και των συνταξιούχων στα επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012.

Επίσης, τα αναδρομικά από τις διαφορές που προέκυψαν στο χρονικό διάστημα από την 1η Αυγούστου 2012 μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2014, οπότε και αποκαταστάθηκαν οι αποδοχές, θα καταβληθούν τμηματικά και μειωμένα κατά 50%.

Πιο συγκεκριμένα, στην τροπολογία περιγράφεται ο τρόπος και τα ποσά που θα πάρουν τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ.

Περιλαμβάνει «την αποκατάσταση κατά 50% των περικοπών που επιβλήθηκαν με τον Ν. 4093/2012 στα μισθολόγια Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, από 1/8/2012. Ειδικότερα, με τη μισθοδοσία μηνός Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 27/11/2014 θα καταβληθούν και τα αναδρομικά έξι μηνών, από 1/7/2014. Από 1/1/2015 θα συνεχιστεί η καταβολή των υπολοίπων αναδρομικών για τους 23 μήνες (από 1/8/2012 έως 30/6/2014) σε 36 μηνιαίες δόσεις. Τα αναδρομικά ποσά μέχρι και 250 ευρώ θα καταβληθούν άπαξ με την μισθοδοσία του Ιανουαρίου του 2015».

Ακόμη, η τροπολογία προβλέπει την αποκατάσταση των συντάξιμων αποδοχών των αποστράτων, κατά 50% η οποία θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή της σύνταξής τους στις 22 Δεκεμβρίου 2014 και θα περιλαμβάνει μέρος των αναδρομικών από 1/7/2014.

Σύμφωνα με την τροπολογία καταργούνται οι διατάξεις που προέβλεπαν την περικοπή από 1 Αυγούστου 2012 του βασικού μισθού και των μνημονευομένων επιδομάτων των αμειβομένων και συνταξιοδοτουμένων με το ειδικό μισθολόγιο στρατιωτικών και καθορίζονται νέοι βασικοί μισθοί και νέα ποσά για τα εν λόγω επιδόματα από την ίδια ημερομηνία.

Οι νέοι μισθοί προσδιορίζονται με προσαύξηση του καταβαλλόμενου σήμερα βασικού μισθού με το ήμισυ της απώλειας που υπέστη, ενώ με τον ίδιο τρόπο προσδιορίζονται και τα νέα ποσά των λοιπών αναφερόμενων παροχών.

Ο χρόνος και η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών θα αποφασιστεί από τους αρμόδιους υπουργούς ενώ οι μηνιαίες διαφορές που προκύπτουν θα εξοφληθούν εφάπαξ με την πρώτη εφαρμογή των ρυθμίσεων στους εν ενεργεία και συνταξιούχους στρατιωτικούς εν γένει.

Στην ίδια τροπολογία, περιγράφεται η κατάργηση των διατάξεων που προέβλεπαν περικοπή των μηνιαίων αποδοχών και συντάξεων των δικαστών και του κύριου προσωπικού του ΝΣΚ, με τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης τώρα να καθορίζουν τον χρόνο και τη διαδικασία καταβολής των αναδρομικών.

Από την 1η Ιουλίου του 2014 και εξής στο ακέραιο τα μηνιαία ποσά μισθών και συντάξεων στο ύψος που είχαν διαμορφωθεί την 31η Ιουλίου 2012, ενώ τα αναδρομικά θα καταβληθούν μειωμένα κατά το ήμισυ.

Η συζήτηση και ψήφισή της αναμένεται την Τετάρτη, καθώς η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια και ολοκληρώνεται μεθαύριο, Τετάρτη.

(ΕΘΝΟΣ 10/11/2014 – Σ.Λ.)
http://staratalogia.blogspot.gr/2014/11/blog-post_29.html
Σύμφωνα με την Έκθεση του γενικού Λογιστηρίου του Κράτους θα υπάρξει:

ετήσια δαπάνη από το 2015 182 εκατ. ευρώ από την αναπροσαρμογή μισθών και συντάξεων των στρατιωτικών.
εφάπαξ δαπάνη 91 εκατ. ευρώ από την καταβολή των διαφορών στους στρατιωτικούς για την περίοδο 1-7-1024 μέχρι 31-12-2014.
συνολική δαπάνη 347.600.000 ευρώ για την καταβολή της διαφοράς αποδοχών και συντάξεων των στρατιωτικών από 1-8-2014 μέχρι 30-6-2014
εξοικονόμηση δαπάνης 67,1 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό στο ήμισυ των διαφορών από 1-8-2012 μέχρι 30-6-2014 στους δικαστές και κύριο προσωπικό του Νομικού συμβουλίου του Κράτους.

Διαβάστε την τροπολογία:

Τα... μυστικά της Αμφίπολης

Τα... μυστικά της Αμφίπολης | onsports.grH Αμφίπολη δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα «μυστικά» της. Η μήπως όχι;
Για την επικεφαλής των αρχαιολογικών ανασκαφών στην Αμφίπολη Κατερίνα Περιστέρη «η αρχαιολογία είναι μαγεία και πάντα είναι το άγνωστο. Δεν ξέρουμε τι θα μας κρύψει και θα μας βγάλει η αυριανή μέρα. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Ποτέ δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, αλλά πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα βρούμε ωραία πράγματα».
Δίκιο έχει η ανασκαφέας, η οποία από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς τύπου για τις εργασίες ανασκαφής στην Αμφίπολη.
Δεν ήταν η Κ.Περιστέρη η πρώτη που «μπήκε» στην Αμφίπολη.
Είχαν προηγηθεί άλλοι. Ο κορυφαίος αρχαιολόγος Δημήτρης Λαζαρίδης ήταν ουσιαστικά ο πρώτος αρχαιολόγος που ανάσκαψε την Αμφίπολη. Μία το κυνηγητό από τη Χούντα και μία η φτώχεια, ο επιστήμονας αυτός δε μπόρεσε να προχωρήσει όσο εκείνος θα ήθελε.
Με τα χρόνια και οι καιροί αλλάζουν και οι άνθρωποι ξεχνούν...
Η Κ.Περιστέρη συνεργάστηκε μαζί του ως βοηθός του για ένα έτος, από το 1979 έως το 1980. Και όμως παρ' όλα αυτά και παρά το γεγονός ότι οι ανασκαφές του Λαζαρίδη είναι σημείο αναφοράς για την Αμφίπολη (έχει βραβευθεί διεθνώς για τη δουλειά του) η αρχαιολόγος Κ.Περιστέρη τον μνημονεύει από λίγο (αρνητικά) έως καθόλου. Όπως, βέβαια, και τους προκατόχους της.
Μία τόσο μεγάλη αρχαιολογική ανασκαφή θα απαιτεί τουλάχιστον... «σεβασμό» και «σοφία»...
Ας ελπίσουμε, λοιπόν, πως η Αμφίπολη θα μας διδάξει όλους προς το καλύτερο.

Δείτε το Storyboard για την Κατερίνα Περιστέρη.



http://www.newsbomb.gr/ellada/politismos/story/520223/ta-mystika-tis-amfipolis

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)