Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν το Νευροκόπι και η Κατερίνη

Το κίνημα παράκαμψης των μεσαζόντων στην αγορά των αγροτικών προιόντων μεγαλώνει μέρα με την ημέρα και τείνει να πάρει την μορφή χιονοστιβάδας.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των πατατοπαραγωγών του Νευροκοπίου που κατάφεραν σε συνεργασία με του πολίτες της Κατερίνης να ανοίξουν τον πρώτο εμπορικό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή, έρχονται τώρα οι καλλιεργητές ρυζιού να πάρουν την σκυτάλη.

Αυτή τη φορά οι ορυζοπαραγωγοί της Χαλάστρας είναι αυτοί που επιχειρούν να παρακάμψουν τους μεσάζοντες και μέσω του συνεταιρισμού τους αναζητούν επαφές με ομάδες πολιτών που επιθυμούν να αγοράσουν το προϊόν χωρίς «καπέλο».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του συνεταιρισμού των ορυζοπαραγωγών της Χαλάστρας, Θανάση Παπαδόπουλο, οι καλλιεργητές της περιοχής προχωρούν στη συγκεκριμένη κίνηση, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να προμηθεύεται καλό και φθηνό ρύζι, απευθείας από τους παραγωγούς με τιμές που ξεκινούν από τα 50 λεπτά και φτάνουν τα 90 λεπτά το κιλό.

Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξαν το Νευροκόπι και η Κατερίνη…

Οργή στην ΕΕ για το «φακέλωμα» της Google

Σοβαρές επιφυλάξεις εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ενωση απέναντι στους νέους κανόνες εμνπιστευτικότητας που ανακοίνωσε η Google, παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις για ματαίωση του σχεδίου της.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το Google θα μπορεί να ανασυντάσσει τις πληροφορίες που προέρχονται από πολλές υπηρεσίες, που άλλοτε ήταν χωριστές, και έτσι να διαθέτει μια συνολική εικόνα των χρηστών του.

Η Επίτροπος της ΕΕ για την Δικαιοσύνη, Βίβιαν Ρέντινγκ, δήλωσε στους Financial Times, ότι η απόφαση της Google να συνεχίσει με το σχέδιο αυτό ήταν ατυχής, όταν ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ότι συνάδει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στήριξε την έκκληση Γάλλων νομοθετών να ακυρωθεί η εφαρμογή του.

Η διαμάχη μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της αμερικανικής διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης έχει γίνει σκληρότερη με τις επιχειρηματικές πρακτικές της δεύτερης.

Η Κομισιόν αναμένεται να αποφανθεί αργότερα εντός του μηνός για το αν η Google έχει παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία προκειμένου να λειτουργήσει την υπηρεσία αναζήτησής της.

Γάλλοι δικαστικοί αποφάσισαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις ότι η Google καταχράστηκε την ανεκτικότητά τους στην χαρτογράφηση της αγοράς και την υπηρεσία διαφήμισης AdWords.

Οι νέοι κανόνες θα καταστήσουν δυνατό για την Google να γνωρίζει στοιχεία για τον χρήστη της σε μία από τις υπηρεσίες της, όπως η αναζήτηση ή το Gmail, και να τα χρησιμοποιεί για να γνωρίζει τί βλέπει ο χρήστης σε άλλες υπηρεσίες.

Τα περιεχόμενα στα email των χρηστών Gmail μπορούν, για παράδειγμα, να επηρεάσουν στο ποιά διαφήμιση θα εμφανίζεται στον συγκεκριμένο χρήστη στην Youtube.

Η γαλλική υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων, CNIL, προειδοποίησε αυτήν την εβδομάδα ότι οι ευρωπαίοι νομοθέτες έχουν «ισχυρές αμφιβολίες για την νομιμότητα και την δικαιοσύνη» της χρήσης των προσωπικών δεδομένων.

Από την πλευρά της η Google σημειώνει ότι είναι συμβατή με τους νόμους και ότι οι αλλαγές αυτές θα συνεπάγονται μία καλύτερη πλοήγηση για τους χρήστες, πχ, χρησιμοποιώντας πληροφορίες για να παρέχουν καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης.

«Η προσέγγισή μας στην προστασία δεδομένων δεν αλλάζει», επισημαίνει η αρμόδια διευθύντρια της Google, Αλμα Γουάιτεν, σε άρθρο της που δημοσιεύεται σε ευρωπαϊκές ιστοσελίδες.

«Δεν συγκεντρώνουμε οποιαδήποτε νέα πληροφορία. Δεν μεταβάλλουμε οποιοδήποτε προσωπικό δεδομένο. Και δεν θέλουμε να πουλήσουμε τα προσωπικά δεδομένα κανενός σε διαφημιστές. Απλώς επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που ήδη μας εμπιστεύεστε για να κάνουμε την εμπειρία σας καλύτερη», προσθέτει.

Γάλλος μηνύει την Google για φωτογραφία που τον δείχνει να... ουρεί!

Αγωγή κατά της Google, κατέθεσε χθες ένας Γάλλος με αφορμή την δημοσίευση μίας φωτογραφίας του στο διαδίκτυο από την εφαρμογή Street View στην οποία εμφανίζεται να ουρεί στον κήπο του σπιτιού του, γεγονός που κατά την κρίση του τον γελοιοποίησε στους συντοπίτες του σε χωριό της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Ο άνδρας αυτός, γύρω στα 50, κατοικεί σε ένα χωριό περίπου 3.000 κατοίκων στην περιοχή Μεν ε Λουάρ και απαιτεί την απομάκρυνση της φωτογραφίας, από την οποία οι συντοπίτες του τον έχουν αναγνωρίσει παρότι έχουν σκοπίμως αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ζητεί επίσης αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ.

«Ολοι έχουν το δικαίωμα της ιδιωτικότητας», δήλωσε στο Ρόιτερς ο δικηγόρος του Ζαν Νοέλ Μπουιγιάρ. "Στην υπόθεση αυτή είναι περισσότερο διασκεδαστικό παρά σοβαρό. Αλλά αν είχε πιαστεί να φιλάει μια άλλη γυναίκα αντί της συζύγου του, θα είχε το ίδιο θέμα".

Η εφαρμογή Street View της Google, η οποία καλύπτει περίπου 30 χώρες και είναι διαθέσιμη στη Γαλλία από το 2008, επιτρέπει στους χρήστες των χαρτών της Google (Google Maps) να βλέπουν φωτογραφίες των δρόμων που ελήφθησαν από τα αυτοκίνητα της εταιρίας τα οποία φέρουν κάμερες πάνω στην οροφή τους.

Ο ενάγων θεωρούσε ότι η εξώπορτα του σπιτιού του τον έκρυβε από την θέα την ώρα που ουρούσε στον κήπο τον Νοέμβριο του 2010. Αλλά ο φακός της Google τον «συνέλαβε» την ώρα που το αυτοκίνητο της εταιρίας περνούσε από το σπίτι του. Ο δικηγόρος του, βέβαια, δεν εξήγησε για ποιόν λόγο ο ενάγων ουρούσε στο ύπαιθρο.

"Είμαι Έλληνας και θέλω να επιστρέψω στην πατρίδα μου"

Σε μία συγκινητική πρωτοβουλία προέβη ο μουσικοσυνθέτης και φωτογράφος Ares Καλογερόπουλος, ο οποίος διαμένει και δραστηριοποιείται στο Όλντενμπουργκ της βόρειας Γερμανίας.

Αν και η χώρα μας διανύει τη βαθύτερη κρίση μετά τη Μεταπολίτευση, η εν λόγω πρωτοβουλία δεν εστιάζεται σε οικονομική ενίσχυση, ούτε σε εναλλακτικές δράσεις και μέτρα προστασίας υπέρ των νεόπτωχων και αστέγων που αυξάνονται δραματικά τους τελευταίους μήνες στη Ελλάδα.

Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης επιστράτευσε τη φαντασία και το ταλέντο του στη δημιουργία ενός βίντεο διάρκειας 1.21 λεπτών και επικεντρώθηκε σε ένα στόχο: Στην επιστροφή των κλεμμένων ελληνικών αγαλμάτων που φιλοξενούνται σε μουσεία του εξωτερικού... στην πατρίδα τους.

Η διαδικτυακή προσπάθεια έχει τίτλο: "Μπορείς να κλέψεις ένα άγαλμα, αλλά όχι την καταγωγή μου" και ήδη έχει γνωρίσει τεράστια απήχηση σε κοινωνικά μέσα, με χιλιάδες σχόλια υπέρ της πολιτιστικής αυτής δράσης και υπέρ της διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο βίντεο παρουσιάζεται ο Περικλής με λεζάντα "Είμαι Έλληνας και θέλω να επιστρέψω στην πατρίδα μου", η Καρυάτιδα που αναφωνεί "Οι αδερφές μου είναι στην Ελλάδα", ενώ εκείνη φιλοξενείται σε βρετανικό μουσείο, ενώ υπάρχουν και άλλες μονταρισμένες εικόνες στις οποίες εκφράζεται η "επιθυμία" των ελληνικών έργων τέχνης να γυρίσουν είτε στον "ήλιο τους", είτε να "σταματήσουν να είναι όμηροι".


Liberation: Ο Έλληνας στο τέλος πάντα σηκώνεται

Ένα άρθρο "ύμνο" για τον ελληνικό λαό δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Liberation, η οποία παρουσιάζει τους Έλληνες ως το ανάχωμα της Ευρώπης ενάντια στον οικονομικό ολοκληρωτισμό.

Συντάκτης του άρθρου ο Βέλγος Raoul Vaneigem ο οποίος τονίζει ότι "ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται στον πόλεμο κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού", ο οποίος "καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, και απειλεί την καθημερινή επιβίωση εκατομμυρίων πολιτών".

Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο της Γαλλικής εφημερίδας:

"Όχι, αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, αν και δραματικό, δεν είναι μια καταστροφή. Είναι επίσης μια ευκαιρία. Γιατί η δύναμη του χρήματος έχει, για πρώτη φορά, υπερβεί με ένταση το ρυθμό της μέχρι τότε σταδιακής, σχολαστικής και προσεκτικά οργανωμένης καταστροφής του δημόσιου συμφέροντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Και σε μια χώρα τόσο διάσημη για τη φιλοσοφία της ζωής, στον αντίποδα του αγγλοσαξονικού μοντέλου, και διάσημη για την ακούραστη αντίσταση που έχει φέρει στις πολλαπλές μορφές καταπίεσης που προσπάθησαν να τη χαλιναγωγήσουν.

Ο Έλληνας δεν χορεύει και δε θα χορέψει ποτέ στο ένα πόδι, ούτε θα σκύψει δουλικά, ανεξάρτητα από τα καθεστώτα που θέλουν να του επιβάλλουν. Χορεύει με τα χέρια του, σαν να θέλει να πετάξει προς τα αστέρια. Γράφει στους τοίχους αυτό που θα του άρεσε να διαβάσει κάπου αλλού. Καίει μια τράπεζα όταν δεν του αφήνουν πλέον την πολυτέλεια να ψήσει στην παραδοσιακή του ψησταριά. Ο Έλληνας είναι τόσο ζωντανός, όσο η ιδεολογία της απειλής θανάσιμη. Και ο Έλληνας αν και χτυπημένος μέχρι θανάτου, στο τέλος πάντα σηκώνεται.

Ναι, η Ευρώπη της οικονομίας ήθελε να δημιουργήσει ένα παράδειγμα. Αλλά μες τον εκνευρισμό της να χτυπήσει τη χώρα που φαινόταν η πιο αδύναμη στη ευρωζώνη, μέσα στην υπερβολική της βία, η μάσκα της έπεσε. Είναι τώρα περισσότερο από ποτέ, η ώρα να καταδείξουμε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό του ολοκληρωτισμού. Γιατί πρόκειται πραγματικά περί αυτού. Και υπάρχει μόνο μία απάντηση στον ολοκληρωτισμό: ο αγώνας, επίμονος και ανυποχώρητος, μέχρι τη μάχη, αν χρειαστεί, καθώς διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη.

Έχουμε έναν κόσμο, μια ζωή, και αξίες να υπερασπιστούμε. Παντού στους δρόμους, είναι τα αδέλφια μας, οι αδελφές μας, τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι οποίοι έχουν πληγεί μπροστά στα μάτια μας, ακόμα και αν είναι μακριά. Πεινάμε, κρυώνουμε και πονάμε μαζί τους. Όλα τα χτυπήματα που δέχονται μας τραυματίζουν εξίσου. Κάθε παιδί στην Ελλάδα που λιποθυμά στο σχολείο του, μας καλεί στην αγανάκτηση και στην εξέγερση.

Για τους Έλληνες, είναι καιρός να πούνε όχι, και, για όλους εμάς, ήρθε ο καιρός να τους υποστηρίξουμε. Επειδή ο ελληνικός λαός σήμερα ηγείται της μάχης κατά του οικονομικού ολοκληρωτισμού, που καταστρέφει παντού τη δημόσια περιουσία, απειλεί την καθημερινή επιβίωση, διαδίδει την απόγνωση, το φόβο και την αποχαύνωση μέσα από έναν πόλεμο όλων εναντίον όλων.

Πέρα από έναν συναισθηματικό θυμό που εκτονώνεται με την καταστροφή των συμβόλων της καταπίεσης, αναπτύσσει έναν διαυγή θυμό, των αγωνιστών που αρνούνται να στερηθούν την ίδια τους τη ζωή προς όφελος της τραπεζικής μαφίας και της λογικής της, αυτής του "τρελού χρήματος".

Με τις συνελεύσεις της άμεσης δημοκρατίας, το κίνημα της πολιτικής ανυπακοής, το κίνημα "Δεν πληρώνω" και τις πρώτες εμπειρίες της αυτοδιαχείρισης, μια νέα Ελλάδα αναδύεται αυτή τη στιγμή, που απορρίπτει την τυραννία της αγοράς για λογαριασμό των ανθρώπων.

Δεν γνωρίζουμε πόσο καιρό θα πάρει για τους ανθρώπους να ελευθερωθούν από την εθελοντική δουλεία τους, αλλά είναι βέβαιο ότι, αντιμετωπίζοντας τη γελοιότητα της πελατειακής πολιτικής, των διεφθαρμένων δημοκρατιών, τον τραγελαφικό κυνισμό του κράτους των banksters (τραπεζική μαφία), θα έχουμε μόνο την επιλογή -ενάντια σε κάθε εκβιασμό- να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας εμείς οι ίδιοι.

Η Ελλάδα είναι το παρελθόν μας.

Είναι επίσης το μέλλον μας.

Ανακαλύψτε την ξανά μαζί της!

Το 2012 ας γίνουμε όλοι Έλληνες!"

Επίδομα ανέχειας στα 359 ευρώ

Παρά τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας, ότι κάποια επιδόματα θα διασωθούν ή θα εξαιρεθούν ορισμένες κατηγορίες από τη μείωση, το επίδομα ανεργίας συμπαρασύρεται από τη μείωση 22% του κατώτατου μισθού και διαμορφώνεται στα 359 ευρώ από τα 461.

Η μείωση του επιδόματος ανεργίας, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, θα τεθεί σε ισχύ από τις 12 Μαρτίου.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζουν ότι η μείωση του επιδόματος ανεργίας ήταν αναπότρεπτη, λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν στην ελληνική πλευρά. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξουν ορισμένες ειδικές ρυθμίσεις για κάποιες κατηγορίες επιδομάτων, μετά από νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με την τρόικα.

Περικοπή αναμένεται και σε όλα τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό, όπως τα εποχικά επιδόματα, η ειδική παροχή μητρότητας, το ειδικό βοήθημα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και οι συμπληρωματικές παροχές μητρότητας, ειδικό επίδομα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας, ειδικό βοήθημα- επίσχεσης ή διακοπής εργασιών και το ειδικό επίδομα μετά από την τρίμηνη παραμονή στα μητρώα των ανέργων.

''Τράβηξαν'' το χειρόφρενο χρέους στην Ευρώπη

Είκοσι πέντε χώρες της Ε.Ενωσης υπέγραψαν σήμερα το νέο σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.Οι επιπτώσεις για την Ελλάδα.
Οι μόνες χώρες που αρνήθηκαν να το υπογράψουν είναι η Βρετανία και η Τσεχική Δημοκρατία.

"Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικονομική και νομισματική μας ένωση", δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής του συμφώνου στις Βρυξέλλες.

"Πιστεύω ότι είναι ένα ισχυρό μήνυμα που δείχνει ότι διδαχθήκαμε από την κρίση, ότι κατανοήσαμε το μήνυμα" που έστειλαν οι αγορές "και επιδιώκουμε ένα μέλλον με μία πολιτικά ενωμένη Ευρώπη", δήλωσε από την πλευρά τη καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ.

Το σύμφωνο, την υπογραφή του οποίου απαίτησε το Βερολίνο για να συνεχίσει να επιδεικνύει την οικονομική του αλληλεγγύη προς τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, όπως η χώρα μας, προβλέπει την καθιέρωση "χρυσών δημοσιονομικών κανόνων" για τη δημοσιονομική ισορροπία και την επιβολή κυρώσεων εναντίον των χωρών που θα ξεπεράσουν το όριο του 3% του ΑΕΠ στο ετήσιο δημοσιονομικό τους έλλειμμα. Οι κανόνες αυτοί είναι επιθυμητό, αλλά όχι υποχρεωτικό, να ενταχθούν στα συντάγματα των ευρωπαϊκών χωρών.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να επικυρωθεί από τουλάχιστον 12 χώρες πριν τεθεί σε εφαρμογή.Όποια χώρα της ευρωζώνης δεν το επικυρώσει, δεν θα έχει δικαίωμα στην οικονομική στήριξη των ευρωπαίων εταίρων της μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας που θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο.

Η διαδικασία επικύρωσης είναι πιθανόν να περιπλακεί κυρίως στην Ιρλανδία, που ανακοίνωσε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)