Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Τιμωρούνται Επιλεκτικά τα Απόστρατα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ Ν.Π.Δ.Δ. ΕΝΩΣΕΩΝ
ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Αριθμός πρωτ.: 898 Ημερ.: 11-11-2012
ΘΕΜΑ : Τιμωρούνται Επιλεκτικά τα Απόστρατα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την από 26 Οκτωβρίου 2012 επιστολή μας (αρ. πρ. 897), μεταξύ των άλλων, σας είχαμε ζητήσει να μην προβείτε σε μια σειρά άδικων και στοχευμένων ενεργειών εναντίον των Αποστράτων, όπως παρουσιάζονταν από τα Μ.Μ.Ε., πλην όμως με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι αυτά παίρνουν σάρκα και οστά.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ασελγεί, στην κυριολεξία, εις βάρος μας, αφού μας υποχρεώνει να υφιστάμεθα διπλάσιες περικοπές σε σχέση με τους λοιπούς συνταξιούχους του ευρύτερου και μη δημόσιου τομέα.

Σας παραθέτουμε επακριβώς για ενημέρωση σας, τις νέες άδικες μειώσεις στις συντάξεις μας, που καλούμαστε να υποστούμε:

α. Κατάργηση επιδομάτων εορτών και αδείας, από όσους έπαιρναν (ισχύει για όλους τους συνταξιούχους).  

β. Μείωση της σύνταξης λόγω εξορθολογισμού του ειδικού μισθολογίου των εν ενεργεία συναδέλφων, δηλαδή επανυπολογισμός της σύνταξης με το νέο βασικό μισθό και τους νέους συντελεστές (αφορά μόνο τους αποστράτους).  

γ. Μείωση της σύνταξης, αφού προστεθεί το ήδη μειωμένο σε λιγότερο από ένα έτος κατά 50% μέρισμα του ΜΤΣ, στο ποσό που υπερβαίνει τα €1.000 σε ποσοστά 5 ή 10 ή 15% (ισχύει για όλους τους συνταξιούχους).  

δ. Νέα μείωση της σύνταξης το 2014 λόγω νέου ειδικού μισθολογίου των εν ενεργεία συναδέλφων μας (αφορά μόνο τους αποστράτους).

Σε αυτό το σημείο κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε ότι μέχρι σήμερα, τα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ έχουν υποστεί πανωλεθρία μετά τη διπλή επιβολή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, τη μείωση των επιδομάτων, την μείωση των συντάξεων κατά 20% για το ποσόν άνω των 1.200 € και στη συνέχεια κατά 12 % για το ποσόν άνω των 1.300 €, ενώ αρκετοί Συνάδελφοι μας, έχουν υποστεί επιπλέον άδικες μειώσεις στις συντάξεις τους με μόνα κριτήρια την ηλικία και τον τρόπο αποστρατείας.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, σας καλούμε την ύστατη αυτή στιγμή, να αναλογιστείτε τι μήνυμα δίδετε στα στελέχη των Ε.Δ και των Σ.Α αλλά και στον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό, όταν αντιλαμβάνονται ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αδικεί κατάφορα και τιμωρεί επιλεκτικά τους αποστράτους, που φύλαξαν Θερμοπύλες.

Με εκτίμηση

Αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος, Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ
Υποστράτηγος ε.α. Ευαγ. Δανιάς, Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σπύρ. Περβαινάς, Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α. Γεωρ.Τζικάκης, Διευθ. Σύμβουλος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Βασ. Κατσιαντώνης, Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
Επίτιμος Αρχηγός Α.Τ.Α
Επισμηναγός (Ι) Π.Α. ε.α. Γεωρ. Κασσαβέτης, Διευθ. Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α

«Πως καταντήσαμε λοχία»

“Πως καταντήσαμε λοχία”, τραγουδούσε παλιά ο Γιάννης Καλατζής. Στην Ελλάδα του ΔΝΤ και της τρόϊκας όμως οι λοχίες εδώ και χρόνια υποφέρουν οικονομικά. Τώρα το τρίτο μνημόνιο, κάνει “λοχία” και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Μισθολογικά εννοείται. 
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής ο  Ανδρέας Κούτρας ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ  μετά από τα νέα μέτρα θα λαμβάνει μισθό… Γερμανού λοχία! 
Η σύγκριση με τους μισθούς στρατιωτικών άλλων χωρών -που δεν αντιμετωπίζουν καμία σοβαρή απειλή- είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτική , αλλά και τρομακτική
 Δείτε τον πίνακα για να καταλάβετε τις διαφορές. 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ -> Χάνουν έως και δύο συντάξεις το χρόνο

Σε 2,6 εκατομμύρια υπολογίζονται οι συνταξιούχοι που θα χάσουν... στην καλύτερη περίπτωση 800 ευρώ τη νέα χρονιά από το πακέτο μέτρων που πέρασε από τη Βουλή. Οι απώλειες για συγκεκριμένες κατηγορίες ξεπερνούν τις δύο συντάξεις, ενώ ταυτόχρονα «μαχαίρι» μπαίνει στο εφάπαξ 23 ταμείων πρόνοιας. Την ίδια στιγμή, 100.000 άτομα θα «εγκλωβιστούν»...
την επόμενη διετία στην αγορά εργασίας, εξαιτίας της αύξησης των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση. Στο νέο πακέτο μέτρων προβλέπονται τα εξής:
1. Κατάργηση των δώρων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Η απώλεια φτάνει τα 800 ευρώ τον χρόνο από τα Ταμεία κύριας ασφάλισης. Επιπλέον θα χαθούν η 13η και η 14η σύνταξη και στα επικουρικά ταμεία.
2. Επιβολή νέας εισφοράς στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Το μέτρο αγγίζει 900.000 άτομα, που θα χάσουν ακόμα και δύο συντάξεις τον χρόνο. Η περικοπή θα εφαρμοστεί από το πρώτο ευρώ. Συγκεκριμένα:
Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ μειώνεται στο σύνολο του ποσού κατά 5%. Το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ.
Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 1.500,01 ευρώ έως 2.000,00 ευρώ μειώνεται στο σύνολο του ποσού κατά 10%. Το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ.
Ποσό σύνταξης ή αθροίσματος από 2.000,01 ευρώ έως 3.000,00 ευρώ μειώνεται κατά ποσοστό 15%. Το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.800,01 ευρώ.
Ποσό σύνταξης άνω των 3.000,01 ευρώ μειώνεται κατά ποσοστό 20%. Το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να είναι κάτω από 2.550,01 ευρώ.
3. Αύξηση των ορίων ηλικίας για την «έξοδο» στη σύνταξη. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από 1ης Ιανουαρίου και αγγίζει όσους δεν θα προλάβουν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του έτους. Εκτιμάται πως «εγκλωβίζονται» 50.000 άτομα το 2013 και άλλα 50.000 άτομα το 2014.
Εκτός κινδύνου είναι όσοι έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή θα προλάβουν να θεμελιώσουν μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.
4. Περικοπή του εφάπαξ σε 23 ταμεία πρόνοιας. Το μέτρο αγγίζει 60.000 άτομα που είναι στην... αναμονή για το βοήθημα και 25.000 άτομα που κάθε χρόνο κάνουν αίτηση για εφάπαξ. Οι μειώσεις ανάλογα με το Ταμείο φτάνουν έως και το 83%, ωστόσο με απόφαση του υπουργού Εργασίας μπορεί να υπάρχουν βελτιώσεις και το ποσοστό της μείωσης να περιορίζεται έως και 35%.
Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος και για νέες παρεμβάσεις, καθώς «με απόφαση του υπουργού Εργασίας που εκδίδεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 καθορίζεται η νέα τεχνική βάση για τις εφάπαξ παροχές των φορέων-τομέων πρόνοιας. Από 1ης Ιανουαρίου 2014 το εφάπαξ βοήθημα που χορηγείται σε όλους τους ασφαλισμένους υπολογίζεται σύμφωνα με τη νέα τεχνική βάση για τις εφάπαξ παροχές».
5. Οικονομικά κριτήρια για τις συντάξεις των άγαμων ή διαζευγμένων θυγατέρων. Χαμένες βγαίνουν περίπου 10.000 που δεν πληρούν τα νέα κριτήρια. Συγκεκριμένα:
Το συνολικό ποσό σύνταξης ή συντάξεων που λαμβάνουν δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 720 ευρώ. Στις περιπτώσεις καταβολής δύο συντάξεων που το άθροισμά τους υπερβαίνει το ποσό αυτό, η περικοπή του υπερβάλλοντος ποσού διενεργείται επί της μεγαλύτερης σύνταξης και εάν αυτή δεν επαρκεί, περικόπτεται ανάλογα και η δεύτερη σύνταξη.
Η καταβολή της σύνταξης αναστέλλεται, εάν έχουν και άλλα εισοδήματα, εκτός από την κύρια και επικουρική σύνταξή τους, τα οποία υπερβαίνουν το συγκεκριμένο ποσό.
Εάν τα ανωτέρω εισοδήματα δεν υπερβαίνουν το αναγόμενο σε ετήσια βάση ποσό και το συνολικό ετήσιο πραγματικό ακαθάριστο εισόδημα των προσώπων αυτών -με συνυπολογισμό και του ποσού της κύριας σύνταξης- υπερβαίνει το ποσό που έχει τεθεί η κύρια σύνταξη, μειώνεται κατά το υπερβάλλον ποσό.
6. Αύξηση του ορίου ηλικίας στο 67ο έτος για την καταβολή το 2013 της μηνιαίας σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων του ν. 1296/1982. Οι δικαιούχοι πρέπει να μένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 20 έτη και να έχουν ατομικό εισόδημα κάτω από 4.320 ευρώ ή οικογενειακό 8.640 ευρώ. Εκτιμάται πως επηρεάζονται 10.000 άτομα.
7. Καταβολή του ΕΚΑΣ από το 2014 στο 65ο έτος της ηλικίας (φέτος είναι στα 60). Χαμένοι θα είναι περίπου 70.000 χαμηλοσυνταξιούχοι, που παίρνουν το επίδομα.

Κριστίν Λαγκάρντ: "Πρέπει να ληφθούν επιπλέον προαπαιτούμενες δράσεις και μέτρα"!

ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ! 
Νέα μέτρα ζητά η τρόϊκα, με ανακοινώσεις μετά το τέλος του Eurogroup, το οποίο υποτίθεται θα μας έδινε την δόση! Η παράνοια συνεχίζεται με το ανακοινωθέν να μιλάει για "περαιτέρω συμφωνηθέντα μέτρα" ή "επιπλέον προαπαιτούμενες δράσεις και μέτρα" τα οποία θα προηγηθούν της καταβολή της δόσης, ενώ δεν υπάρχει καμία συμφωνία για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με την Κ.Λαγκάρντ να το επιβεβαιώνει!

Πρακτικά έχουμε πλήρες αδιάξοδο, και φαίνεται ότι...
"ο εξοπλισμός με τους 167 ψήφους υπέρ της κυβέρνησης" του Γ.Στουρνάρα, ήταν νεροπίστολα! Ούτε ευρώ δεν θα μπει στις τράπεζες και φαίνεται ότι ο Α.Σαμαράς θα εκτεθεί απέναντι στους τραπεζίτες. Δεν δίνουν λεφτά και θέλουν νέα μέτρα, αυτή είναι η αλήθεια. Mάλιστα ειπώθηκε στην συνέντευξη Τύπου ότι "Μπορεί να δανειστούν οι ελληνικές τράπεζες με ενέχυρο την περιουσίας τους"!
Στο μεταξύ τo προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας αποκαλύπτει το φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται σύντομα να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και το οποίο προβλέπει ότι:
- Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές όπως τόκοι πρώτης κατοικίας και ασφάλιστρα ζωής
- Καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί - Θα υπάρξει επιδότηση με εισοδηματικά κριτήρια
- Μηδέν το αφορολόγητο για ελεύθερους επαγγελματίες - Στο 26% ο συντελεστής φορολόγησης μέχρι 50.000 ευρώ. Για εισοδήματα άνω του συγκεκριμένου ποσού ο συντελεστής θα πηγαίνει αυτόματα στο 36%
- Μηχανισμός αναθεώρησης των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα έως τον Μάρτιο
-Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2013 θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων με όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων, ενώ ο κάθε πολίτης σε κάθε συναλλαγή που θα έχει με τα υπουργεία θα πρέπει να χρησιμοποιεί τον ΑΦΜ, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2013.
Αυτά είναι μερικά από τα "κανονιστικά" μέτρα που απλά "κάνουν ψιλά", όπως λέει και ο λαός, το Μνημόνιο ΙΙΙ

Αλλάζουν όλα στη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματιών


Τι προβλέπει το προσχέδιο έκθεσης της Τρόικας 
Αλλάζουν όλα στη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών, αγροτών. Για πρώτη φορά στο προσχέδιο της έκθεσης της Τροικας υπάρχει σαφής αναφορά για το πως θα φορολογηθούν όλες οι κατηγορίες πολιτών με ειδικη αναφορά σε μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και σε επαγγελματίες και αγρότες.
Ειδικότερα, για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους καταργείται το αφορολόγητο για τα παιδιά. Η φορολογική κλίμακα θα έχει μόλις τρια κλιμάκια αντί για 8 σήμερα. Ειδικότερα, η φορολογική κλίμακα θα έχει..συντελεστή 21% για τα πρώτα 25.000 € ετήσιου εισοδήματος, 36% για το μέρος του εισοδήματος από 25.001 € έως 47.000 € και 45% για το μέρος του εισοδήματος άνω των 47.000 €.


Την ίδια στιγμή καταργούνται δεκάδες φοροαπαλλαγές (εκπτώσεις τόκων στεγαστικών δανείων, ασφάλιστρα ζωής, ενοίκια κτλ.), ενώ το αφορολόγητο όριο των 5.000 € θα αντικατασταθεί με μια σταθερή μείωση φόρου 1.950 €, για εισοδήματα μέχρι 18.000 €
Με το νέο σύστημα αφορολόγητοι θα είναι περίπου 1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι . Με τις αλλαγές αυτές προκύπτει ότι φορολόγητοι με τη νέα κλίμακα θα είναι όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα έως 9.000 €
Επαγγελματίες - έμποροι
Για 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 €. Αυτό σημαίνει ότι από το πρώτο ευρώ κερδών θα επιβάλλεται φόρος 26% για ετήσια εισοδήματα έως 50.000 €, ενώ για εισοδήματα άνω των 50.000 ο φόρος θα είναι 35%

Αγρότες
Οι αγρότες θα φορολογούνται με βάση τα πραγματικά τους έσοδα και τις πραγματικές τους δαπάνες. Αυτό σημαίνει ότι καταργείται ο τεκμαρτός προσδιορισμός του εισοδήματος των αγροτών. Τα κέρδη των αγροτών θα φορολογούνται με ενιαίο συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ αφού και για τη συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών καταργείται το αφορολόγητο όριο.

Επιπλέον 32,6 δισ. ευρώ θα χρειαστεί η Ελλάδα το 2014-2016


Στη δημοσιότητα η έκθεση της Τρόικας
Το φως της δημοσιότητας βλέπει, σταδιακά, η πολυαναμενόμενη έκθεση της Τρόικας για την ελληνική οικονομία, η οποία, όπως είπε νωρίτερα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχει φτάσει στις Βρυξέλλες από το βράδυ της Κυριακής και θα δοθεί μόνο στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης, που επικαλείται το Bloomberg, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, που προκύπτουν από τη διετή παράταση του οικονομικού προγράμματος της χώρας, μέχρι το 2014 υπολογίζονται στα 15 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον για τη διετία 2015-2016, το χρηματοδοτικό κενό...

αυξάνεται ακόμη κατά 17,6 δισ. ευρώ.
Επομένως, συνολικά η διετής επιμύκυνση ανεβάζει το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας στα 32,6 δισ. ευρώ έως το 2016.
Η Τρόικα επισημαίνει στην έκθεσή της ότι η διετής επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας θα περιορίσει τον αντίκτυπο των οδυνηρών μέτρων λιτότητας, που υιοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στο πάγιο αίτημα των δανειστών την εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Αθήνας προς τους εταίρους της.
Ιδιαίτερα όσον αφορά στο ζήτημα της εκπλήρωσης των ελληνικών δεσμεύσεων προς τους εταίρους, η Τρόικα κάνει λόγο για «αισθητή βελτίωση», ωστόσο επισημαίνει ότι «τα ρίσκα (οι κίνδυνοι) στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος παραμένουν μεγάλα».
Στην έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξηγούν πως το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας οφείλεται στην καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αλλά και στην απουσία ανάπτυξης της οικονομίας.
Πάντα σύμφωνα με όσα διέρρευσαν στα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφορικά με το περιεχόμενο της έκθεσης, στις 115 σελίδες δεν υπάρχει αναφορά ούτε στο πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό, στην περίπτωση που δοθεί στην Ελλάδα η διετής παράταση στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά ούτε και προτάσεις για τα βήματα που θα πρέπει να γίνουν μέσα στην επόμενη τριετία, προκειμένου η Ελλάδα να επανέλθει σε τροχιά ανάκαμψης.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, δε, υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, που σηματοδοτεί η έκθεση της Τρόικας, η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα αναμένεται να ληφθεί λίγο νωρίτερα από την 26η Νοεμβρίου.
Από το Πρώτο Θέμα

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)