Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Με τροπολογία στη Βουλή η κατάργηση 75 φορέων του Δημοσίου

Ως τις 5 Αυγούστου θα έχει γίνει πραγματικότητα η κατάργηση 75 φορέων του Δημοσίου, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος προανήγγειλε ότι το σχέδιο καταργήσεων-συγχωνεύσεων θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες. Μιλώντας το πρωί στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο υπήρξε κοινή εισήγηση από τον ίδιο και τον άλλο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ώστε οι κατάλογοι με τους υπό κατάργηση φορείς να εισαχθούν ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για τη δημοσιονομική εξυγίανση, το οποίο θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.
Όπως τόνισε ακόμη ο κ. Βενιζέλος, στόχος είναι η κατάργηση των φορέων να έχει πραγματοποιηθεί έως τις 5 Αυγούστου.
«Θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε τη δημόσια δαπάνη και να δώσουμε νέα ώθηση στην οικονομία, να δώσουμε αναπτυξιακή πνοή μέσω των επενδύσεων», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών που διαβεβαίωσε ότι τίποτε δεν θα θίξει το επίπεδο υπηρεσιών και τον στρατηγικό έλεγχο του κράτους σε τομείς που έχουν μεγάλη σημασία για τη χώρα και την εθνική της υπόσταση.
Επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, που υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός φορτώνεται συνεχώς βάρη χωρίς να βλέπει ουσιαστική προσπάθεια για την περιστολή των δαπανών επειδή «εξακολουθούν να λειτουργούν περίεργοι οργανισμοί, όπως αυτός για την αποξήρανση της Κωπαϊδας». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κάλεσε επίσης τον υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή σε ποιο ύψος έχει διαμορφωθεί το δημόσιο χρέος.
«Δεν θεωρώ ότι αυτή την ώρα η συζήτηση για το δημόσιο χρέος σε απόλυτους αριθμούς βοηθά. Δεν θέλω σήμερα να συζητήσω αυτό το θέμα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Εκείνο που πρέπει να αναφέρουμε είναι το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας και αυτή είναι μία συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή», απάντησε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών.
Όπως ανέφερε ακόμα ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το ύψος της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, η αξία της ανέρχεται σε περίπου 285 δισ. ευρώ με βάση τα στοιχεία του 2009. Όπως πρόσθεσε, η αξία των ιδιωτικών ακινήτων είναι 400 δισ. ευρώ με βάση τις αντικειμενικές τιμές και άρα ο ιδιωτικός τομέας μαζί με τον δημόσιο έχουν στα χέρια τους περιουσία, που υπερκαλύπτει το χρέος! «Το θέμα είναι πόσο εμπορεύσιμα είναι όλα αυτά» πρόσθεσε πάντως ο κ. Βενιζέλος.

Μειώνονται κατά 50% άμεσα τρία επιδόματα που χορηγούνται σε δημοσίους υπαλλήλους

MEIΩΣH 50% στα επιδόματα κινήτρου απόδοσης, ταχύτερης διεκπεραίωσης και ειδικής απασχόλησης που λαμβάνουν οι υπάλληλοι τόσο στον στενό όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δρομολογεί η κυβέρνηση. Η αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου «φανέρωσε» μια επερχόμενη, όπως φαίνεται, διάταξη για τη μείωση των επιδομάτων, η οποία τελικά δεν συμπεριελήφθη στο τελικό σχέδιο νόμου. Oπως εξήγησαν κύκλοι του Yπουργείου Οικονομικών, η πρόθεση ήταν να τεθεί εξ αρχής στο νομοσχέδιο αλλά τελικά αποφασίστηκε η ρύθμιση να συμπεριληφθεί στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο. «Εάν δεν καταφέρουμε να τα συνδυάσουμε αυτά χρονικά, λόγω των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η ρύθμιση θα μπει στο πολυνομοσχέδιο με τροπολογία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν του κινήτρου απόδοσης, που είναι καθολικό επίδομα και το λαμβάνουν όλοι, οι μειώσεις στις άλλες δύο κατηγορίες επιδομάτων θα αφορούν όλους τους υπαλλήλους που λαμβάνουν τέτοιου είδους επιδόματα. Για παράδειγμα, επίδομα ειδικής απασχόλησης παίρνουν τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (κυμαίνεται από 88 ευρώ έως 235 ευρώ), αλλά και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ (από 110 έως 170 ευρώ). Το κίνητρο απόδοσης κινείται από 57 έως 100 ευρώ και θα μειωθεί κατά 50%. Oπως φαίνεται αυτή η ρύθμιση, εφόσον δεν συμπεριληφθεί τελικά στο πολυνομοσχέδιο, θα περάσει σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο, αφού έχει σχεδιαστεί από το Yπουργείο Οικονομικών και το Yπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η κυβέρνηση θα καταθέσει το νομοσχέδιο για το ενιαίο μισθολόγιο μέχρι τις 4 Αυγούστου, δηλαδή πριν κλείσει η Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί και να γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα ή το αργότερο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Το ενιαίο μισθολόγιο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή σε βάθος τριετίας.
Το νέο καθεστώς φέρνει μείωση των μισθών στο Δημόσιο, περικοπή περίπου 100 επιδομάτων, αλλά και ωριμάσεις ανά 5ετία και όχι ανά διετία όπως ισχύσει σήμερα στον στενό αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Μέσα στην επόμενη τετραετία θα περικόπτονται σταδιακά και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο μέχρι το 2015 να απομείνουν μόνο το οικογενειακό, το επίδομα σπουδών και το πριμ παραγωγικότητας έπειτα από αξιολόγηση. Ακόμη θα μπει πλαφόν 20 ωρών τον μήνα στις υπερωρίες. Στο ίδιο μισθολογικό καθεστώς θα ενταχθούν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Αλλο 1 δισ. € περικοπή θα υποστούν οι συντάξεις ΙΚΑ

Τη δραματική διαπίστωση έκανε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας το τρέχον έτος ως «το δυσκολότερο χρόνο στην ιστορία του ΙΚΑ».

Ροβέρτος κερνά, Γιώργος πίνει Ροβέρτος κερνά, Γιώργος πίνει Παρ' ότι έχει καλυφθεί πάνω από το 40% των υποχρεώσεων σε εισφορές, συντάξεις και παροχές ασθένειας, η μεγάλη αύξηση της ανεργίας στο 16% από το 12%, η μείωση κατά 5% των αποδοχών του ιδιωτικού τομέα και το πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών θα στοιχίσουν περί τα 2,7 δισ. ευρώ στο Ιδρυμα και επιπλέον 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν στον ΟΑΕΔ.

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται να επιταχύνονται και τα σκληρά μέτρα του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, καθώς το αργότερο μέσα στον Αύγουστο πρέπει να περάσει το σχετικό νομοσχέδιο, που θα αφορά:

1Περικοπές των συντάξεων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

2Χρήση 850 εκατ. ευρώ από την αξιοποίηση ομολόγων μέσω ρέπος.

3Μείωση δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ.

4Νέα επιχορήγηση 600 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό.

5Αλλά και νέες παρεμβάσεις στις επικουρικές συντάξεις, με επίκεντρο τα ελλειμματικά Ταμεία.

Τέλη Αυγούστου οι αναλογιστικές

Ο κ. Κουτρουμάνης επισήμανε ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχουν παραδοθεί οι αναλογιστικές μελέτες για τα Επικουρικά Ταμεία και έως τα τέλη του έτους οι μελέτες για τα Ταμεία χορήγησης του εφάπαξ.

Στο σημείο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα αποτελέσματα των περικοπών που έχουν ήδη γίνει, όπως μείωση δαπανών και αύξηση εσόδων. Κι όπως είπε «το συνολικό αποτέλεσμα ήταν 3,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 2,53 δισ. ευρώ από τις δαπάνες και 766 εκατ. από την αύξηση των εσόδων. Από αυτά 1,045 δισ. προήλθαν από την περικοπή των δώρων στις συντάξεις και 1,007 δισ. ευρώ ήταν η μείωση από την περικοπή δαπανών στο φάρμακο».

Σπυρόπουλος: Μέτρα κατά οφειλετών

* Την οικονομική δυσπραγία του ΙΚΑ επιβεβαίωσε ο διοικητής Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι οι παρεμβάσεις του Μεσοπρόθεσμου θα οδηγήσουν το έλλειμμα κοντά στα 1,8 δισ. ευρώ. Εξήγγειλε δε την άμεση εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων έναντι οφειλετών του ΙΚΑ που αδιαφορούν για την τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση και εκ της οποίας το Ιδρυμα προσδοκά αύξηση εσόδων 300 εκατ. ευρώ και μείωση δαπανών 1,3 δισ. ευρώ, κυρίως από τον τομέα του φαρμάκου.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε ότι από τα 5,6 δισ. χρέη (άθροισμα οφειλών από εισφοροδιαφυγή και οφειλές επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στη ρύθμιση) τα 3,5 δισ. είναι δυνατόν και θα έπρεπε να είχαν ρυθμιστεί.

Βέβαια οι προσδοκίες δεν μπορεί να είναι μεγάλες. Συνολικά, με την τελευταία ρύθμιση έχουν τακτοποιηθεί 252 εκατ. ευρώ και έχουν εισρεύσει στο ΙΚΑ 20 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι θα επιταχυνθούν «οι διαδικασίες για την εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εισφορών εις χείρας τρίτων και άλλων κατασχέσεων, αρχής γενομένης από τους μεγαλοοφειλέτες».

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)