Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ποιοι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για το κοινωνικό μέρισμα


Adtech Ad



Στο επίπεδο του 39% έχει ανέλθει το ποσοστό έγκρισης των αιτήσεων οι οποίες υποβάλλονται για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 312.000 αιτήσεις, εκ των οποίων 70.000 έχουν ήδη λάβει προέγκριση, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ ενώ 111.000 δεν έγιναν αποδεκτές και 132.000 βρίσκονται σε προσωρινό στάδιο (συμπλήρωσης στοιχείων κλπ).
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου. Το κοινωνικό μέρισμα αρχίζει από 500 ευρώ (με προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση) και θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως 10 Μαΐου, για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν έως 30/4/2014.
Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1/5/2014 έως και 31/5/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/6/2014, ενώ για αιτήσεις που θα υποβληθούν από 1/6/2014 έως και 30/6/2014, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και 10/7/2014.
Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα στην επαναξιολόγηση
Οι αιτήσεις για το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα που δεν εγκρίνονται θα επαναξιολογηθούν μετά τις 30 Ιουνίου με βάση τα εισοδήματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων ενώ σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr στην επαναξιολόγηση προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια άνεργους όπως ορίζει η απόφαση με τα κριτήρια για το μέρισμα.
Πολλά είναι και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει τα κριτήρια που θεσπίστηκαν για το κοινωνικό μέρισμα ενώ δεν λείπουν για ακόμη μια φορά τα φαινόμενα που παρουσιάζονται λάθη στα στοιχεία που έχει η εφορία με αποτέλεσμα να απορρίπτεται η αίτηση και καλούνται οι αιτούντες να τα διορθώσουν.
Οικογένειες σχεδόν με μηδενικά εισοδήματα αλλά με ακίνητη ή κινητή περιουσία που έχει αποκτήσει πολύ πριν την κρίση και τις αλλεπάλληλες μειώσεις χάνουν το επίδομα και ας ζουν κάτω από τα όρια της ένδειας.
Η κυβέρνηση κάνει σαφές με κάθε τρόπο ότι θα μοιραστούν τα χρήματα κανονικά όπως έχει καθοριστεί. Η Γενική Γραμματεία εσόδων διαμηνύει ότι μετά την λήξη των αιτήσεων εφόσον δεν έχουν μοιραστεί τα διατιθέμενα κονδύλια θα επανεξεταστούν οι αιτήσεις και θα λάβουν το επίδομα επιπλέον αιτούντες βάσει της φορολογικής δήλωσης του 2014.
Η υπουργική απόφαση ορίζει ότι πρώτα θα εξεταστούν οι αιτήσεις των μακροχρόνια ανέργων και εφόσον καλύπτουν τα κριτήρια σύμφωνα με την δήλωση του 2014 θα λάβουν το επίδομα, αλλά με την προϋπόθεση όμως ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα κονδύλια.
Όπως δείχνει η ''ροή'' των εγκρίσεων δύσκολα θα φτάσουν τους 600.000 οι δικαιούχοι με αποτέλεσμα αν όντως η κυβέρνηση θέλει να διαθέσει το κοινωνικό μέρισμα στο σύνολο του να πρέπει να κάνει αλλαγές στα κριτήρια, αλλά με τέτοιον τρόπο ώστε να φτάσει το κονδύλι των 450 εκατ. ευρώ.
"Εφόσον δεν συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός, των δικαιούχων, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να τους ''δώσει'' το κοινωνικό μέρισμα, θα υπάρξει επανεξέταση των αιτήσεων και με τα εισοδήματα του 2013 (δηλαδή με την φορολογική δήλωση του 2014), για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας κ Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1.

Τον Προστάτη της Άγιο Γεώργιο και τα γενέθλιά της γιορτάζει η Ι Μεραρχία Πεζικού

Την Τετάρτη 23 Απριλίου, στις 10,30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή της εορτής του προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου...
και της Γενέθλιας ημέρας της Ι Μεραρχίας, στο Στρατόπεδο «Μακεδονομάχου Καπετάν Αμύντα» (Στρατηγείο Ι Μεραρχίας Πεζικού) στη Βέροια.

Άφησες απλήρωτο κάποιο λογαριασμό της ΔΕΗ; Τι θα συμβεί;

Άφησες απλήρωτο κάποιο λογαριασμό της ΔΕΗ; Δεν πλήρωσες, είτε επειδή το ξέχασες είτε επειδή δεν είχες χρήματα, τον λογαριασμό που περιελάμβανε την τελευταία δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ έτους 2013; Πολύ σύντομα θα βρεθείς αντιμέτωπος με τους ηλεκτρονικούς «κυνηγούς κεφαλών» του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι αφού κάνουν τις «ηλεκτρονικές διασταυρώσεις» θα αρχίσουν να αποστέλλουν τα ειδοποιητήρια …δια υπόθεσή μας


Ανατρέχουμε σε απόφαση του 2013 που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων για να δούμε τι μας περιμένει. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Αυτές τις ημέρες, η ΔΕΗ αποστέλλει τους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν την τελευταία δόση από το χαράτσι της ΔΕΗ. Όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία καθώς η ΔΕΗ έχει εντολή να στείλει τα στοιχεία τους στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Να τι λέει η απόφαση: «Aν δεν καταβληθεί το τέλος, εν όλω ή εν μέρει, η Δ.Ε.Η
. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την ημερομηνία λήξης πληρωμής της τελευταίας δόσης του ΕΕΤΑ, διαγράφουν το οφειλόμενο κατά την ημερομηνία αυτή ΕΕΤΑ από τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των υπόχρεων και αποστέλλουν κατάσταση στη Γ.Γ.Π.Σ. Η Δ.Ε.Η. και οι εναλλακτικοί προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος οφείλουν, ταυτόχρονα με τη διαγραφή του οφειλόμενου ποσού του ΕΕΤΑ., να αποστέλλουν στη Γ.Γ.Π.Σ. καταστάσεις των καταναλωτών για τους οποίους διαγράφηκε η απαίτηση ΕΕΤΑ., στις οποίες περιλαμβάνονται το ονοματεπώνυμο και ο Α.Φ.Μ. του καταναλωτή, το ονοματεπώνυμο και ο Α.Φ.Μ. του κυρίου ή επικαρπωτή του ακινήτου, εφόσον αυτά είναι γνωστά, ο αριθμός παροχής και η διεύθυνση του ακινήτου, το συνολικό ποσό του τέλους που έχει βεβαιωθεί, το ποσό που έχει καταβληθεί και το υπόλοιπο – οφειλόμενο ποσό».

Πρακτικά, είναι η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και πέρυσι, ολίγον  διαφοροποιημένη. Πέρυσι, η ΔΕΗ έστειλε τα απλήρωτα ποσά σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία με αποτέλεσμα, να βρεθούν να χρωστάνε …2,6 εκατομμύρια πολίτες. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πληρώσει εκπρόθεσμα το λογαριασμό της ΔΕΗ και βρέθηκαν να χρωστάνε επειδή η ΔΕΗ πήρε τα λεφτά που προορίζονταν για τον φόρο και τα συμψήφισε με τα χρήματα για τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Το ίδιο θα συμβεί και φέτος με τη διαφορά ότι δεν θα υπάρχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα παίζει ρόλο η ημερομηνία λήξης του κάθε λογαριασμού. Ο μόνος τρόπος για να μην μπλέξετε με την εφορία είναι να έχετε εξοφλήσει όλο το ΕΕΤΑ του 2013 μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού ο οποίος θα σας καλεί να πληρώσετε τη δόση «5 από 5».

Σε διαφορετική περίπτωση θα λάβετε το ειδοποιητήριο από τη γενική γραμματεία Εσόδων και τον επικεφαλής της το κ. Θεοχάρη για να πληρώσετε όλο το ποσό και μάλιστα εφάπαξ. Και αν δεν τον κάνετε; Θα μπείτε και εσείς (ενδεχομένως για μια ακόμη φορά) στον μακρύ κατάλογο των οφειλετών του δημοσίου. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε... Κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων κλπ
fpress.gr

OΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΜERS...

Ο επικίνδυνος κορονοϊός του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS-CoV) εντοπίστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα, ωστόσο ... μετρά 19 μήνες «επίθεσης» στον πληθυσμό της Σαουδικής Αραβίας και άλλων όμορων χωρών όπως και σποραδικών εμφανίσεων στην Ευρώπη.
Από τον Σεπτέμβριο του 2012 που εμφανίστηκε ο κορονοϊός MERS-CoV, έχει καταφέρει σημαντικά πλήγματα τόσο στην περιοχή εμφάνισής του όσο και στην Ευρώπη...
Συνολικά έχουν καταγραφεί 243 κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού συστήματος, εκ των οποίων τα 93 ήταν θανατηφόρα.
Το protothema.gr, με τη συνεργασία των επιστημόνων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), βάζει στο μικροσκόπιο το θανατηφόρο ιό και αποκρυπτογραφεί τη δράση του μέσα από 10 ερωταπαντήσεις:

Τι είναι ο νέος κοροναϊός MERS-CoV; Οι κορονοϊοί είναι μία μεγάλη οικογένεια ιών που περιλαμβάνει τόσο τους ιούς που προκαλούν τo κοινό κρυολόγημα όσο και αυτόν που προκαλεί το SARS, το Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας που τη διετία 2002- 2003 στοίχισε τη ζωή σε 774 ανθρώπους. Ωστόσο, ο νέος ιός δεν φαίνεται να έχει άμεση συγγένεια με κανέναν από τους υπόλοιπους γνωστούς κορονοϊούς. Πάντως, και οι δύο ιοί είναι ικανοί να προκαλέσουν σοβαρή νόσο. Η πιο σημαντική διαφορά τους μέχρι τώρα είναι ότι ο νέος κοροναϊός δεν φαίνεται να μεταδίδεται εύκολα από άτομο σε άτομο, ενώ ο ιός του SARS ήταν πολύ πιο μεταδοτικός.
Πότε εμφανίστηκε ο ιός; Ο ιός απομονώθηκε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2012 από ασθενή που είχε εκδηλώσει σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Τα περισσότερα κρούσματα φαίνεται ότι έχουν μολυνθεί σε περιοχές της Μέσης Ανατολής (Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ), ενώ για έξι κρούσματα φαίνεται να έχει υπάρξει ενδοοικογενειακή μετάδοση.
Ποια είναι τα συμπτώματα που προκαλεί; Τα μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου εμφανίζουν οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού με πυρετό, βήχα, δύσπνοια και δυσκολία στην αναπνοή. Μερικά από τα λιγότερο συνήθη συμπτώματα είναι ο μυϊκός πόνος, διάρροια, τάση προς έμετο και ναυτία. Η λοίμωξη από το νέο κοροναϊό εμφανίζεται ως πνευμονία, ενώ σε μερικές περιπτώσεις έχει οδηγήσει σε νεφρική ανεπάρκεια.
Πώς μεταδίδεται; Ο τρόπος μόλυνσης όσων έχουν νοήσει δεν είναι σαφής. Πιθανολογείται ότι η προέλευση του ιού βρίσκεται στον πληθυσμό των νυχτερίδων. Πάντως τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί δεν προέκυψε ότι είχαν εκτεθεί στον ιό μέσω άμεσης επαφής γενικώς με ζώα.
Μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο; Ο ακριβής τρόπος μετάδοσης δεν είναι ακόμα γνωστός, αλλά κατά τους ειδικούς υπάρχουν σαφείς ενδείξεις περιορισμένης μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Μέχρι τώρα, έχουν καταγραφεί δύο μικρές συρροές κρουσμάτων μέσα σε οικογένειες, με εκδήλωση της νόσου και μεταξύ μελών που δεν είχαν ταξιδέψει, αλλά που είχαν εκτεθεί στο αρχικό περιστατικό - μέλος της οικογένειας. Τα περισσότερα από τα άτομα που προσβλήθηκαν αντιμετώπιζαν και άλλα προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπή απέναντι στη λοίμωξη του αναπνευστικού.
Υπάρχει εμβόλιο για το νέο κοροναϊό; Όχι, προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο για τον συγκεκριμένο ιό.
Ποια είναι η θεραπεία; Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τη νόσο που προκαλείται από το νέο κοροναϊό. Η αγωγή στοχεύει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, ενώ η υποστηρικτική αγωγή των κρουσμάτων μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική.
Πώς μπορεί να προστατευθεί ο πληθυσμός από τον κορονοϊό; Με δεδομένο ότι ο ακριβής τρόπος μετάδοσης δεν είναι ακόμα γνωστός, οι ειδικοί συστήνουν τα γενικά μέτρα προφύλαξης που ισχύουν και για τις άλλες ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, δηλαδή την αποφυγή στενής επαφής με άτομα που παρουσιάζουν τα συμπτώματα της νόσου (βήχας, φτέρνισμα) και έχουν πρόσφατα ταξιδέψει σε περιοχές υψηλού κινδύνου.
Επίσης, επισημαίνουν την τήρηση των κανόνων υγιεινής των χεριών και των κανόνων αναπνευστικής υγιεινής. Η υγιεινή των χεριών προλαμβάνει επίσης τη μετάδοση λοιμώξεων μέσω αγγίγματος μολυσμένων επιφανειών και προκειμένου για τα νοσοκομεία τη μετάδοση λοιμώξεων σε ασθενείς, επαγγελματίες υγείας και άλλους. Σε ό,τι αφορά στην υγιεινή του αναπνευστικού, συστήνουν να είναι πάντοτε καλυμμένο το στόμα και η μύτη με ιατρική μάσκα, μαντήλι, το μανίκι ή το λυγισμένο αγκώνα όταν υπάρχει βήχας ή άλλες εκκρίσεις του αναπνευστικού.

Ποια είναι η έκταση διασποράς του; Δεν είναι γνωστή ακόμα η έκταση της διασποράς του νέου κορονοϊού. Για το λόγο αυτό, τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όσο και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), παρακολουθούν στενά τις σοβαρές οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού σε όλη την Ευρώπη και διερευνάται κάθε ασυνήθιστη μορφή σοβαρής οξείας λοίμωξης του αναπνευστικού ή πνευμονίας.
Έχει εκδοθεί σύσταση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για περιορισμό ταξιδιών ή διακίνησης προϊόντων για τις χώρες που σχετίζονται με το νέο κορονοϊό; Μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχει καμιά σύσταση για περιορισμό ταξιδιών ή διακίνησης προϊόντων για τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Όμως, οι συστάσεις μπορεί να αναθεωρηθούν, με τη συλλογή περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του ιού.

Δημόσιο: 7 σαρωτικές αλλαγές

Νέα αντίληψη εισάγει η κυβέρνηση στην αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών.

Οι σωρευτικές απομακρύνσεις δίνουν τη θέση τους σε διαδικασίες με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται και η επιλογή προϊσταμένων με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ.



Σε νέα τροχιά μπαίνει η κρατική μηχανή με την εφαρμογή 7 σημαντικών μεταρρυθμίσεων που έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να υλοποιηθούν εντός του έτους.

Ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έθεσε νέα ατζέντα για τις αλλαγές στο Δημόσιο όπου απεφεύχθησαν οι ποσοτικοί στόχοι και τέθηκαν ποιοτικές παράμετροι για την αλλαγή στο κράτος.

Τις επόμενες ημέρες τίθεται επίσης σε διαβούλευση ο νόμος για το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων όπου βασικά κριτήρια αποτελούν οι γραπτές εξετάσεις και η συνέντευξη.

Ουσιαστικά μέσω της αξιολόγησης ένα 25% των υπαλλήλων θα λαμβάνει άριστα, ένα ποσοστό 60% θα παίρνει καλό βαθμό και ένα 15% κάτω από τη βάση.

Οι 7 μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την εικόνα της κρατικής μηχανής:

1. Μόνιμος Μηχανισμός Κινητικότητας με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ

2. Νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη μέσω ΑΣΕΠ

3.  Νέο σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων- σύνδεση μισθού με παραγωγικότητα- εξορθολογισμός μισθολογίου

4. Έλεγχος των Πειθαρχικών και των μονιμοποιήσεων συμβασιούχων

5. Καταγραφή και αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου

6. Ανάθεση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα (π.χ. φύλαξη κτιρίων)

7. Μείωση γραφειοκρατίας-αναβάθμιση των ΚΕΠ

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)