Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Aθλητικά νέα

-Παράγοντας του Άρη χθες στο Καραϊσκάκη! Πήγε να συζητήσει την πρόταση της Γιουνάιτεντ για τράμπα Μόγιες-Σούλη…
http://kourkouti.sport24.gr/wp-content/uploads/2014/02/kourkouti-olympiakos-machester-united-michel-moyes-diavolos.jpg
-Αν ήθελε να τρολάρει τους Άγγλους ο Μίτσελ θα δήλωνε: «Πρέπει να είμαστε σοβαροί είτε παίζουμε με τη Μπάρτσα, είτε με τη Γιουνάιτεντ»
============================================
Good to see Freddie Mercury back from the grave ....
Φωτογραφία: Good to see Freddie Mercury back from the grave ....

«Μισές» θα μετράνε οι αποδείξεις από σούπερ-μάρκετ και βενζινάδικα στην εφορία


Νέες «εκπλήξεις» στο φορολογικό νομοσχέδιο - Ανά τρίμηνο η υποβολή για τις συγκεντρωτικές
Μπορεί να χρειάζεται μισθωτοί και συνταξιούχοι να συλλέγουν πλέον μόλις το 10% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις, αντί 25% που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά στο οικονομικό επιτελείο σχεδιάζουν να «κουρέψουν» ορισμένες κατηγορίες δαπανών, ώστε να μην εξαντλούν την φορολογική υποχρέωσή τους οι πολίτες μαζεύοντας μόνο τις αποδείξεις από σούπερ-μάρκετ και βενζινάδικα -στα οποία καταβάλλουν κάθε μήνα πολύ περισσότερα από 10% του εισοδήματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά για τις αποδείξεις από σούπερ-μάρκετ και βενζινάδικα, στο υπο κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή προωθείται για να ενσωματωθεί και μία ειδική ρύθμιση, ώστε να μετρούν κατά το ήμισυ της αξίας τους.
Έτσι τα είδη των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώσουν φέτος μισθωτοί και συνταξιούχοι θα είναι το ίδιο όπως πέρυσι, με τη διαφορά όμως ότι τα έξοδα του σούπερ μάρκετ και οι δαπάνες για καύσιμα αυτοκινήτου ( βενζίνη, πετρέλαιο) θα αναγνωρίζονται στο 50% της αξίας τους από την Εφορία. Ανάλογες «εκπλήξεις» ίσως υπάρξουν όμως τελικά και για άλλες κατηγορίες δαπανών.
Από φέτος, μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον 10% του ετήσιου εισοδήματός τους. Για παράδειγμα, φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις αξίας τουλάχιστον 2.000 ευρώ. Το μέγιστο ποσό απαιτούμενων αποδείξεων ανέρχεται σε 10.500 ευρώ. Σε περίπτωση που κάποιος φορολογούμενος δεν μπορεί να τις συγκεντρώσει τότε η «ποινή» για την αξία των αποδείξεων που του λείπει θα πληρώνει πρόσθετο φόρο εισοδήματος 22%. Δηλαδή, εάν υποχρεούται να συγκεντρώσει αποδείξεις ύψους 1.500 ευρώ και συγκεντρώσει 1.000 ευρώ, για τα 500 ευρώ που λείπουν, θα πληρώσει πρόσθετο φόρο εισοδήματος 110 ευρώ.
Ωστόσο η εφορία δεν αναγνωρίζει δαπάνες που αφορούν:
-δαπάνες για τις οποίες προσφέρεται απευθείας μείωση του φόρου εισοδήματος (π.χ. ιατρικές)
-δαπάνες που εμπίπτουν στα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (π.χ. αγορά ΙΧ, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, μισθοδοσία υπηρετικού προσωπικού)
-διόδια
-λογαριασμούς ΔΕΚΟ, τηλεφωνίας.
-πάσης φύσεως εισιτήρια μεταφορικών μέσων (αστικές συγκοινωνίες, αεροπορικά εισιτήρια κ.λπ.)
Αλλάζουν πάλι Ε9 και συγκεντρωτικές
Ανατροπές με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έρχονται και στο σύστημα υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων από επιχειρήσεις και επιτηδευματίες. Κατόπιν σκέψεως, οι συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων (πελατών – προμηθευτών) θα υποβάλλονται ανά τρίμηνο και όχι ανά μήνα, καθώς κρίθηκε ότι τα πρόστιμα θα έπεφταν «σαν το χαλάζι» για λογιστές και επιτηδευματίες που δεν θα προλάβαιναν να υποβάλλουν εκατομμύρια τέτοιες δηλώσεις κάθε τρεις και λίγο.
Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, η υποβολή των καταστάσεων πελατών πρέπει να γίνεται ανά μήνα από όλους τους υπόχρεους, ενώ η υποβολή των καταστάσεων προμηθευτών θα γίνεται ανά μήνα από όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην Γ΄ κατηγορίας) και ανά τρίμηνο από όσους τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην Β΄ κατηγορίας).
Στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο αναμένεται να περιληφθεί και η ρύθμιση για να μπορούν και φέτος οι γονείς να δηλώσουν τυχόν ακίνητα που έχουν τα ανήλικα παιδιά τους, χωρίς να χρειαστεί να αποκτήσουν ειδικούς κωδικούς και κλειδάριθμους τα ανήλικα τέκνα.
newmoney.gr

«Άνθρακες ο θησαυρός,για τους απόστρατους, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου;;;» του Β.Ζήση*

Το τελευταίο διάστημα σωρεία δημοσιευμάτων ,στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αναφέρονται στην διαρροή της απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (ΣτΕ) για τους ένστολους σύμφωνα με την οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές, από 1η Αυγούστου 2012, περικοπές των αποδοχών , με το σκεπτικό ότι η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων ανήκει στον σκληρό πυρήνα του κράτους και χρήζει ειδικής προστασίας και μεταχείρισης σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα.

Στη συνέχεια ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Διονύσιος Λασκαράτος  υποστήριξε ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου  ότι είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η αναδρομική από 1ης Αυγούστου 2012 μείωση των συντάξεων των ένστολων όλων των σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κ.λπ.), των  δικαστικών λειτουργών,των  καθηγητών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) αλλά και  των διευθυντών του ΕΣΥ. Οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι υποχρεωμένοι να συνταχθούν με την εισήγηση Λασκαράτου λόγω και της προγενέστερης  γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου ( επί του τότε νομοσχεδίου για το Μνημόνιο ΙΙΙ)  σύμφωνα με την  οποία οι ΔΙΠΛΕΣ μειώσεις των συντάξεων  είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Μετά από σχετικό υπολογισμό που διενήργησα για το όφελος που θα έχουν οι απόστρατοι εάν εφαρμοσθεί η σχετική απόφαση του Ε.Σ. έφθασα σε ένα αποτέλεσμα το οποίο αποδεικνύει τελικά ότι ο θησαυρός είναι άνθρακες, διότι μπορεί μεν να επιστρέψουμε στην προ του Ν.4093/2012 σύνταξη αλλά λόγω της αύξησης των κρατήσεων -μειώσεων ουσιαστικά το καθαρό ποσό που θα βάλει κάποιος στο «πορτοφόλι του» θα αντιστοιχεί στο 1/5 περίπου του μικτού ποσού της μείωσης .Το παρακάτω παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό.


A.ΚΑΤΑΒΛΗΤΕΑ ΣΥΝΤΑΞΗ 2014(ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ)

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
1962,00
ΦΟΡΟΣ
121,32
ΕΟΒ
35,00
ΥΓ.ΠΕΡ/ΨΗ
79,88
ΜΕΙΩΣΗ Ν.4024
-106,81
ΕΑΣ
117,75
ΜΕΙΩΣΗ Ν.4051
-39,27
ΕΚΤ.ΕΑΣ
110,68
ΜΕΙΩΣΗ Ν.4093(15%)
-187,71
ΕΙΣΦ.ΑΛΛΗΛ.
13,55
ΣΥΝΟΛΟ
1663,21
ΣΥΝΟΛΟ
443,19


*Το μικτό ποσό της μείωσης λόγω του ν.4093/ στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι περίπου 315ε και το οποίο θα ενσωματωθεί στη νέα σύνταξη

ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ=1220,02(α)


ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
2278,02
ΦΟΡΟΣ
141,03
ΕΟΒ
35,00
ΥΓ.ΠΕΡ/ΨΗ
95,52
ΜΕΙΩΣΗ Ν.4024
-158,29
ΕΑΣ
159,46
ΜΕΙΩΣΗ Ν.4051
-63,98
ΕΚΤ.ΕΑΣ
127,11
ΜΕΙΩΣΗ Ν.4093(15%)
-265,37
ΕΙΣΦ.ΑΛΛΗΛ.
14,46
ΣΥΝΟΛΟ
1825,38
ΣΥΝΟΛΟ
537,58


Β.ΚΑΤΑΒΛΗΤΕΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Ε.Σ.
(ενσωματωμένο το ποσό των 315ε)

ΠΛΗΡΩΤΕΟ ΠΟΣΟ=1287,80(β)
ΑΡΑ 1287,80 (β) - 1220,02 (α) = 67,78 καθαρή αύξηση
ανά μήνα στη βασική σύνταξη δηλαδή η όποια προσμονή όλων
ότι θα πάρουμε αυτά που χάσαμε δεν γίνεται στη πράξη(μικτή μείωση
315ε ανά μήνα ,καθαρή αύξηση 67,78ε) γιατί ροκανίζεται από την αύξηση
των κρατήσεων δηλαδή ενώ η μείωση του ν.4024 ήταν 106,81ε τώρα
γίνεται 158,29,η μείωση του ν.4051 ήταν 39,27ε τώρα γίνεται 63,98ε ,η
μείωση του ν.4093 ήταν 187,71ε(αφορά την ποσοστιαία μείωση 5%-10%-
15%-20% ανάλογα με το συνολικό ποσό κύριας και επικουρικών
συντάξεων η οποία εφαρμόσθηκε σε όλους τους συνταξιούχους) τώρα
γίνεται 265,37ε και βέβαια έχουμε ταυτόχρονη αύξηση των άλλων
κρατήσεων όπως φόρος,υγειονομική περίθαλψη,ΕΑΣ,έκτακτη
ΕΑΣ,εισφορά αλληλ/ης.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ήδη με τον Ν.4172/2013 (άρθρο 60 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος) προβλέπεται ότι από 1-1-2014(η εφαρμογή του θα ξεκινήσει μετά τις εκλογές ,γιατί άραγε;;;;;;;;;;;;;;) ο φόρος που θα παρακρατείται κάθε μήνα θα υπολογίζεται ενιαία δηλαδή στο άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων με βάση την κλίμακα φόρου εισοδήματος δηλ. με συντελεστές 22%,32%,42% . Ουσιαστικά καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση των επικουρικών συντάξεων οι οποίες είχαν χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές 5%(μέχρι 2500ε σε ετήσια βάση),10%(2501-4500ε σε ετήσια βάση) και 15%(άνω των 4500ε σε ετήσια βάση). Αυτό σημαίνει στην πράξη(για το παράδειγμα της παραπάνω σύνταξης) ότι ενώ παρακρατείται φόρος ανά μήνα 156,30(κύρια σύνταξη και επικουρικές) τώρα πλέον θα παρακρατούν 216,09 ανά μήνα δηλαδή θα δούμε άλλη μια νέα μείωση 59,79ε στο πορτοφόλι του καθένα μας. Τελικά το όφελος για τον κάθε απόστρατο, εφόσον εφαρμοσθεί η απόφαση του Ε.Σ. και έχει τις παραπάνω παραδοχές, θα κυμαίνεται από 5ε-20ε ανά μήνα. Ας ράψουμε τις τσέπες μας όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός .
*απόστρατος αξκός του Π.Σ.

Πληρώνετε πολλά στη ΔΕΗ; Δείτε πόσο καίει κάθε ηλεκτρική συσκευή

Την στιγμή που τα τιμολόγια της ΔΕΗ παίρνουν κάθε χρόνο την… ανιούσα, δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουμε να υπολογίζουμε ακόμα και το παραμικρό κόστος κατανάλωσης για τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές.
Θέλοντας λοιπόν να μάθουμε πόσο «κοστίζουν» οι συσκευές που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση στο σπίτι, το in2life.gr με βάση το τρέχον τιμολόγιο της ΔΕΗ και την ενδεικτική τους ισχύ, κατέληξε στο τελικό τους κόστος ανά ώρα λειτουργίας.
Αν θέλετε να υπολογίσετε το πόσο θα σας κάψουν στον εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ δεν έχετε παρά να πολλαπλασιάσετε το κόστος που σας δίνουμε...με τον χρόνο που χρησιμοποιείτε την κάθε συσκευή, μετά με την ημέρα και στο τέλος με τους μήνες (4).
Έτσι για παράδειγμα ένα ενδεικτικό κόστος για δύο ώρες χρήσης πλυντηρίου ρούχων εβδομαδιαίως για τέσσερις μήνες είναι: 2x4 = 8 ώρες τον μήνα x 4μήνες = 32 ώρες x 0,31€/ώρα = 10€.
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα:

* Το κόστος κατανάλωσης ανά κιλοβατώρα ανέρχεται στα 0,14€ και περιλαμβάνει χρέωση ενέργειας (0,07793€) χρέωση για εκπομπές αέριων ρύπων (0,01227€), χρέωση δικτύου μεταφοράς (0,00541€), λοιπές χρεώσεις (0,00046€), χρέωση δικτύου διανομής (0,0203€), χρέωση υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (0,00699€) και ΦΠΑ 13%. Ισχύει για καταναλώσεις μέχρι 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.
* Στο κόστος κατανάλωσης δεν συμπεριλαμβάνονται πάγιες χρεώσεις, δημοτικά τέλη, δημοτικοί φόροι και το «χαράτσι».
* Η ωριαία κατανάλωση είναι στρογγυλοποιημένη.
Πηγή: in2life

Έλληνας πιλότος έσωσε Mirage- 2000 με σβηστό κινητήρα


mirage 2000 Έλληνας πιλότος έσωσε Mirage  2000 με σβηστό κινητήραΈμπειρος, ψύχραιμος, μεθοδικός και άρτια εκπαιδευμένος… Με μια λέξη, ΜΑΓΚΑΣ!
Ελάχιστα μέτρα πάνω από τη γη κατάφερε να σώσει το αεροπλάνο και φυσικά τη ζωή του ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί στην 114 Π.Μ. στην Τανάγρα.
Ο υποσμηναγός Β.Τ. πετούσε πάνω από τη Λάρυμνα στη Φθιώτιδα, όταν κατά την διάρκεια εκπαίδευσής του με άλλον συνάδελφό του σε αερομαχίες στα 18.000 πόδια, ο κινητήρας του Mirage-2000 παρουσίασε κάθετη αύξηση θερμοκρασίας και πτώση στροφών, εξαναγκάζοντας τον να τον σβήσει.
Ο υποσμηναγός, που έχει 500 ώρες πτήσης στον τύπο όπου υπηρετεί από το 2008, έκανε με ψυχραιμία την προβλεπόμενη διαδικασία να επαναφέρει τον κινητήρα σε λειτουργία και σε λίγο προσγειώθηκε ασφαλής στην βάση της Τανάγρας
Ο Υπουργός Άμυνας κ Δημήτρης Αβραμόπουλος που ενημερώθηκε αμέσως από τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ε. Τουρνά για το συμβάν, κάλεσε τον Διοικητή της Μοίρας και ζήτησε να μιλήσει με τον χειριστή. Αφού τον ρώτησε πως είναι από πλευράς υγείας και ηθικού του, του έδωσε συγχαρητήρια και του ζήτησε να μεταφέρει την αγάπη του και στους γονείς του.
Ό,τι και να γράψουμε γι’ αυτά τα παλικάρια είναι λίγο. Καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα δίνοντας μάχες στο Αιγαίο και το ευχαριστώ του κράτους είναι συνεχής περικοπές στους μισθούς και στα επιδόματά τους. Όσο για τις υποδομές στις τάξεις της πολεμικής αεροπορίας, ανύπαρκτες! Ελλείψεις σε ανταλλακτικά, μειωμένο προσωπικό και οι πιλότοι κάθε μέρα σαν τους αετούς να φυλάτουν Θερμοπύλες. Μόνο για τη σημαία και τον εγωισμό τους που δεν δέχονται να χάσουν καμία αερομαχία από Τούρκο.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)