Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

«Σεβασμό στην Ελλάδα και τον λαό της» λέει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας

«Βασική αρχή για τους Χριστιανοκοινωνιστές είναι ότι η βοήθεια μπορεί να δοθεί μόνο υπό όρους. Και οι όροι είναι η εξοικονόμηση και οι μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο και πρέπει να δείξουμε σεβασμό στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού», τονίζει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ σε συνέντευξή του στην «Bild am Sonntag».  Αφήνει δε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να συναινέσει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα.
Ερωτηθείς ο κ. Ζεεχόφερ τι τον έκανε να αλλάξει στάση από το περασμένο καλοκαίρι, όταν ακόμη αντιτίθετο σε μια επιμήκυνση το ελληνικού προγράμματος, σημειώνει: «Η οικονομική κατάσταση δυστυχώς άλλαξε από το καλοκαίρι. Έχουμε να κάνουμε με μια αισθητή επιδείνωση της οικονομικής συγκυρίας. Η Βαυαρία είναι ένα κρατίδιο ιδιαίτερα προσανατολισμένο στις εξαγωγές και πρέπει ως επικεφαλής της κυβέρνησης να προσέξω να παραμείνουν ασφαλείς οι θέσεις εργασίας μας» και προσθέτει ότι «πρέπει να σταθμίσουμε, εάν η εναλλακτική σε μια χρονική επιμήκυνση για τους Έλληνες δεν θα κόστιζε περισσότερα χρήματα, π.χ. μέσω μιας αλματώδους αύξησης της ανεργίας και σε μας». Αναφέρει δε χαρακτηριστικά, ότι «η τέχνη της πολιτικής πρέπει να αποτρέψει μια πυρκαγιά μεγάλης έκτασης, την οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια χρεοκοπία της Ελλάδας, χωρίς να εγκαταλείψει την προσπάθεια για καταπολέμηση του χρέους». Διευκρινίζει ωστόσο ότι εξακολουθεί να ισχύει παλαιότερη θέση του, σύμφωνα με την οποία, εάν οι Έλληνες δεν εκπληρώσουν τους όρους τότε το CSU, η έξοδος από την ευρωζώνη αποτελεί έναν πιθανό και υπεύθυνο δρόμο.
Ο Βαυαρός πολιτικός θεωρεί πάντως ότι ενδεχόμενη απόφαση για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα θα πρέπει να ληφθεί από την ολομέλεια του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου και όχι μόνο από την επιτροπή προϋπολογισμού, καθώς «έχει να κάνει με τη σταθερότητα του νομίσματος και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας».

«Να πληρώσουν οι πλούσιοι Έλληνες τη νέα βοήθεια»

Το αυτονόητο, ότι δηλαδή θα πρέπει και οι έχοντες Έλληνες να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν (απλά) τους φόρους τους, ήρθε να μας πει ένας Γερμανός!
Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα του Spiegel πως πλούσιοι Έλληνες ζουν στη χλιδή αλλά βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και δεν πληρώνουν φόρους στο ελληνικό δημόσιο, αφήνοντας μισθωτούς και συνταξιούχους να πληρώνουν τη... νύφη, ήρθε ο πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να συνδέσει το «πράσινο φως» για τη νέα βοήθεια με τη... φοροδιαφυγή!
Μιλώντας στην κυριακάτικη έκδοση της Bild, ο Γερμανός πολιτικός (αντίπαλος της Άνγκελα Μέρκελ για την καγκελαρία στις προσέχεις εκλογές) ξεκαθάρισε ότι η στάση του κόμματος του σε ενδεχόμενο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας εξαρτάται από τη συμμετοχή των πλούσιων Ελλήνων στις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα να βγει από την κρίση. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι δεν μπορεί να φανταστεί ένα νέο πακέτο βοήθειας εάν δεν κληθούν επιτέλους να πληρώσουν και οι εύποροι έλληνες πολίτες!
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση Μέρκελ και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες για συνενοχή στη φορολογική απάτη που διαπράττουν οι πλούσιοι Έλληνες! Ξανά το αυτονόητο δηλαδή...
«Έως τώρα η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες επωφελούνται, διότι Έλληνες εκατομμυριούχοι μεταφέρουν τα χρήματά τους σε αυτές. Οι επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων θα πρέπει να ντρέπονται που κρυφά-κρυφά, σαν κλεπταποδόχοι, κερδίζουν από τη φοροδιαφυγή των Ελλήνων εκατομμυριούχων και στη συνέχεια ζητάνε από το Γερμανό και τον ευρωπαίο φορολογούμενο να πληρώσει.
Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πρέπει να ‘παγώσουν’ τις μεταφερθείσες στην Ευρώπη περιουσίες των Ελλήνων, έως ότου αποδείξουν ότι πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα» είπε ο Γκάμπριελ.
Την ίδια ώρα, ανοιχτός σε παραχωρήσεις έναντι της Ελλάδας δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ.
«Εάν οι Έλληνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο, μπορούμε να το συζητήσουμε», είπε ο πρόεδρος του αδελφού κόμματος της Μέρκελ στη Bild συμπληρώνοντας ότι «θα πρέπει να σταθμίσουμε εάν μια χρονική επιμήκυνση δεν κοστίζει περισσότερα από τις εναλλακτικές επιλογές».

Η παρακράτηση «τρώει» μισθούς και συντάξεις

Οδυνηρές συνέπειες για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους έχει η νέα φορολογική κλίμακα, η εφαρμογή της οποίας αρχίζει τον Ιανουάριο. Στις περικοπές θα συνυπολογιστούν και οι εισοδηματικές απώλειες που προκύπτουν από το δραστικό «ψαλίδισμα» των αποδοχών και την κατάργηση των δώρων
Νέα... αφαίμαξη σε μισθούς και συντάξεις φέρνει η αύξηση της παρακράτησης φόρου, η οποία θα υπολογίζεται από τον Ιανουάριο του 2013 με την καινούργια φορολογική κλίμακα, χωρίς όμως να λαμβάνονται υπόψη τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα παιδιά, τα οποία καταργούνται.
Το νέο καθεστώς θα οδηγήσει σε αύξηση της παρακράτησης που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει μέχρι και το 90% για μισθωτό με δύο παιδιά και ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ.
Οπως προκύπτει από  αναλυτικούς πίνακες (για τους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αλλά και όλους τους συνταξιούχους) οι πρόσθετες μηνιαίες απώλειες κυμαίνονται από 13 έως και 136 ευρώ για όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά και οι αποδοχές τους κυμαίνονται από 916 έως και 2.917 ευρώ τον μήνα.
- Διασώζονται μόνο φορολογούμενοι χωρίς παιδιά και με ετήσιο εισόδημα κάτω από 25.000€

"Έκλεισαν όλες οι εκκρεμότητες, είμαστε πανέτοιμοι για το Eurogroup της Τρίτης"

- Σχεδόν 13 ώρες διήρκησε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό
- Άνοιξαν μέχρι και το Εθνικό Τυπογραφείο την Κυριακή για να τυπωθούν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου
- Δευτέρα κατατίθεται η δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου
- Τυπώνονται νέες ρυθμίσεις για αποκρατικοποιήσεις και ΕΟΠΥΥ
- Από το Μέγαρο Μαξίμου εκτός από το Στουρνάρα πέρασαν και άλλοι υπουργοί
Ενας μαραθώνιος για να κλείσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες και να είναι όλα έτοιμα για το Eurogroup της Τρίτης από την ελληνική κυβέρνηση. Από τις 11 το πρωί στο Μαξίμου συναντώνται ο πρωθυπουργός με τον υποικ. και άλλους υπουργούς. H μαραθώνια σύσκεψη ολοκληρωθηκε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος τα μεσάνυχτα από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πως "έκλεισαν όλες οι εκρεμμότητες. Η μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου βγήκε σήμερα (Κυριακή), ενώ η άλλη τη Δευτέρα. Είμαστε πανέτοιμοι γαι την Τρίτη".
Η συνάντηση γίνεται δύο 24ωρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup των Βρυξελλών όπου αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την εκταμίευση της δόσης αλλά και για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους.
Ο Πρωθυπουργός, θέλει μέχρι αύριο το βράδυ να έχουν κλείσει και οι τελευταίες λεπτομέρειες.
Αύριο αναμένεται να κατατεθεί και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου ώστε να ρυθμιστούν τα «κενά» του πολυνομοσχεδίου ενώ όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.
Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει τριμηνιαίους στόχους, μηνιαία παρακολούθηση και προκαθορισμένα διορθωτικά μέτρα. Στη περίπτωση αποκλίσεων θα προβλέπεται αυτόματη περικοπή 10% λειτουργικών δαπανών και επιχορηγήσεων σε Υπουργεία, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, ενώ εάν παρατηρούνται σοβαρές αποκλίσεις θα τοποθετείται ειδικός Επόπτης.
H κυβέρνηση, άνοιξε κατ' εξαίρεση σήμερα, Κυριακή, το Εθνικό Τυπογραφείο για να έχουν τυπωθεί και δημοσιευθεί έως το βράδυ οι δύο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και οι 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις που αποτελούν μέρος των προαπαιτούμενων.
Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αφορούν:
- η μία στον μηχανισμό της αυτόματης ρύθμισης του ποϋπολογισμού
- και η δεύτερη μια σειρά άλλες ρυθμίσες, από το Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι τον ΕΟΠΥΥ.
Από το Μαξίμου πέρασε νωρίτερα και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συνυπογράφει τις 8 από τις 14 κοινές υπουργικές αποφάσεις, αλλά και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, που έχει και την επιμέλεια του νομοτεχνικού έργου της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε έναν συμβιβασμό μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Έτοιμη η λίστα της διαθεσιμότητας – Ποιοι μπήκαν πρώτοι

- Σήμερα λήγει η προθεσμία, αλλά τα πρώτα 2.000 ονόματα έχουν καταγραφεί
- Δεν περίμενε τους Δήμους και τους οργανισμούς το υπουργείο
- Απλή διασταύρωση θα γίνει με τα στοιχεία που θα αποσταλούνΜπορεί δήμοι και πολλές υπηρεσίες να κήρυξαν αντάρτικο, ωστόσο πολλές ήταν οι υπηρεσίες έστειλαν στοιχεία, ενώ η κυβέρνηση υπό την πίεση του eurogroup ήδη έχει έτοιμο τον πρώτο κατάλογο.
Σε διαθεσιμότητα μπαίνουν οι πρώτοι 2.000 υπάλληλοι, είναι από τα προαπαιτούμενα για τη δόση και έτσι το υπουργείο δεν περίμενε.
Ουσιαστικά οι λίστες που θα αποσταλούν θα λειτουργήσουν μόνο στην κατεύθυνση διασταύρωσης στοιχείων ατόμων που υπάγονται σε ειδικές κατηγορίες και πρέπει να εξαιρεθούν από την διαθεσιμότητα.
Στην πρώτη λίστα επελέγησαν τα ονόματα επίορκων υπαλλήλων και άλλα περίπου 1.200 με βάση την απογραφή που έχει ήδη γίνει.
Η λίστα αυτή θα παρουσιαστεί μεταξύ άλλων από τον Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup.
Οι υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί ήδη προέρχονται κυρίως από τους δήμους, τα Πανεπιστήμια, κάποια υπουργεία και τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρξε στους υπαλλήλους που προέρχονται από τους δήμους καθώς μόνο οι 35 από τους 325 απέστειλαν στοιχεία.
Τώρα θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες διασταυρώσεις καθώς σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες αποκλίσεις.
Σήμερα λήγει η προθεσμία που είχαν οι φορείς. Το μέτρο της τιμωρίας όσων δεν έστειλαν στοιχεία με μείωση 25% του μισθού ως πρόστιμο, με την παράλληλη κατάρτιση λίστας από τα στοιχεία της απογραφής λειτουργεί ως μέτρο πίεσης. Το υπουργείο μέσα στον επόμενο μήνα θέλει να βγάλει σε διαθεσιμότητα τους 2.000 πρώτους υπαλλήλους ώστε, όπως λέει η κυβέρνηση να αποφευχούν οι... τυφλές απολύσεις.

40 εκατ.$ στους λογαριασμούς Ρούλας - κουμπάρου

Το ιλιγγιώδες ποσό των 40 εκατ. δολαρίων έχει διαπιστωθεί από τις ελεγκτικές αρχές ότι διακινήθηκε μέσω των λογαριασμών της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά και του επιχειρηματία και κουμπάρου του Γιώργου Κανδαλέπα.
Πρόκειται για λογαριασμούς που βρίσκονται στην τράπεζα HSBC, στο κατάστημα της Γενεύης, και αποκαλύφθηκαν από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές από το ΣΔΟΕ, τη στιγμή που ο Ερβέ Φαλτσιάνι υπέκλεπτε τη λίστα, στον λογαριασμό της κυρίας Σταυρούλας Κουράκου αποτυπώθηκε  η ύπαρξη κατάθεσης 1,5 εκατ. δολαρίων. Χρονικά ήταν η ίδια περίοδος που ο κ. Παπαντωνίου ήταν υπουργός Αμυνας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι λογαριασμοί, τα ποσά, καθώς και η ταυτότητα αυτών των δύο ονομάτων έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το ΣΔΟΕ και σύντομα θα κληθούν προκειμένου να αιτιολογήσουν την κίνηση αυτών των ποσών.
Τα μεγαλύτερα ποσά, σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ, έχουν προέλθει από αμερικανικές τράπεζες, από τις οποίες έχει ήδη ζητηθεί δικαστική συνδρομή, ενώ ερευνάται και μικρή ελβετική τράπεζα στην οποία άφησε ίχνη η κίνηση αυτών των ποσών.  Σε κάθε περίπτωση, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν επικεντρωθεί στα ονόματα των Σταυρούλας Κουράκου και Γιώργου Κανδαλέπα. Οι κινήσεις των έμπειρων αξιωματούχων είναι ιδιαίτερα προσεκτικές, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας.  Ακολουθώντας την περίφημη φράση των αγγλοσαξονικών αρχών «follow the money», έχει διαπιστωθεί ότι και από τους δύο λογαριασμούς  έχουν διακινηθεί ποσά (αναλήψεις - καταθέσεις) που φτάνουν ή και υπερβαίνουν τα 40 εκατ.  δολάρια.  Τα χρήματα αυτά δεν έχουν κατατεθεί μέσω εμβασμάτων από ελληνικές τράπεζες, αλλά από τράπεζες του εξωτερικού. Προς επίρρωση αυτών βρέθηκε ένα ποσό που δείχνει να κατευθύνθηκε στην HSBC της Γενεύης από τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ιχνη χρημάτων όμως έχουν βρεθεί και σε τράπεζες της Σιγκαπούρης. Εξαιτίας της εμπλοκής των αμερικανικών τραπεζών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει τη βοήθεια της αμερικανικής Εφορίας, του περίφημου IRS.

Σόιμπλε: λύση χωρίς κούρεμα στο Eurogroup

Την ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που αποφάσισε, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος για μια ακόμη φορά απέρριψε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Eurogroup της Τρίτης θα καταλήξει σε συμφωνία.«Πρέπει να βρούμε μια κοινή γραμμή και πρέπει να την βρούμε την Τρίτη. Εργαζόμαστε με μεγάλη πίεση για αυτό. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι η Ελλάδα να επανέλθει σε έναν δρόμο και να αλλάξει την οικονομία της ώστε να ξαναγίνει ανταγωνιστική», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας απόψε στο πρώτο γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD. Ο Γερμανός πολιτικός επανέλαβε ότι «η χώρα πρέπει όχι μόνο να αποφασίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις - η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο μόλις έλαβαν μεγάλες αποφάσεις -, αλλά και να τις εφαρμόσει» και παραδέχθηκε ότι «αυτό είναι δύσκολο, διότι δεν το έχει συνηθίσει η χώρα». Υπογράμμισε ωστόσο ότι οι εταίροι της Ελλάδας δεν μπορούν να παραιτηθούν από αυτό και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Τότε όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα βοηθούσαν. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν στην Ελλάδα και για αυτό χρειάζεται η Ελλάδα χρόνο. Και αυτό θα το καταφέρουμε».
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν το έχει μόνο η Γερμανία, αλλά όλες χώρες της Ευρωζώνης. «Το γνωρίζουμε όλοι, το γνωρίζει και η κυρία Λαγκάρντ, ότι σύμφωνα με την νομοθεσία των κρατών-μελών, δεν μπορείς ταυτόχρονα να δίνεις δάνεια, να αναλαμβάνεις εγγυήσεις και για τα δάνεια που έδωσες να κάνεις ‘κούρεμα'. Αυτό αποκλείεται. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που είναι ο κύριος δανειστής, το αποκλείει κατηγορηματικά», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στην ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. «Η Ελλάδα έκανε τώρα σημαντικά βήματα. Αποφάσισε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί. Αποφάσισε να οικοδομήσει έναν αποτελεσματικό φορολογικό μηχανισμό, αλλά ακόμη αυτός δεν λειτουργεί. Αυτό δεν γίνεται εν μία νυκτί, πρέπει να οικοδομηθεί βήμα βήμα», τόνισε και, αναφερόμενος στον Γερμανό Επίτροπο Γκούντερ Έτνγκερ, ο οποίος χθες δεν απέκλεισε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, σημείωσε: «Εδώ μπορεί να κάνει πολλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν αρχίσει να δίνει συνεντεύξεις. Θα έπρεπε να διαμορφώσει την βοήθειά της ώστε να είναι αποτελεσματική. Έχουμε πολλά χρήματα για την Ελλάδα, αλλά δεν χρησιμοποιούνται αποδοτικά».
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοήθειας, όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα το μέλος του Διευθυντηρίου της ΕΚΤ Γιεργκ 'Ασμουσεν, ο κ. Σόιμπλε διευκρίνισε ότι χρειάζονται επιπλέον χρήματα για να κλείσει ένα χρηματοδοτικό κενό. «Ήδη την περασμένη εβδομάδα διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να πετύχει ως το τέλος 2014 το όριο νέου δανεισμού, διότι η κατάσταση επιδεινώθηκε και θα χρειαστεί δύο επιπλέον χρόνια. Αυτό κοστίζει περισσότερα χρήματα. Πρόκειται για το χρηματοδοτικό κενό των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το οποίο πρέπει να βρούμε μια λύση», δήλωσε, για να προσθέσει ότι παραμένει το άλλο πρόβλημα, ότι η Ελλάδα πρέπει ως το 2020 ή το 2022 να φέρει το συνολικό της χρέος σε επίπεδο που θα της δώσει την δυνατότητα να επιστρέψει στις αγορές.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το πόσο θα κοστίσει στην Γερμανία η διάσωση της Ελλάδας και το εάν, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση της 'Αγκελα Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες, ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός παραδέχθηκε ότι «δεν γνωρίζει κανείς ακριβώς πόσο θα κοστίσει και ποτέ δεν είπαμε ότι δεν κοστίζει τίποτα», για να καταλήξει: «Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να αναγκάσουμε την Ελλάδα να κάνει τα απαραίτητα. Η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στην Ελλάδα. Οι προσπάθειες που ζητούνται από την Ελλάδα είναι επώδυνες, σκληρές και υπάρχουν και διαμαρτυρίες. Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να αποφύγει να γίνει ανταγωνιστική μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

«Αυστρία και Λουξεμβούργο ευνοούν την φοροδιαφυγή»

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στη Βιέννη, οι κατηγορίες που εκτοξεύει κατά της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου, ότι ευνοούν τη φοροδιαφυγή, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για φορολογία, τελωνειακή ένωση, έλεγχο και καταπολέμηση απάτης, Αλγιρντας Σεμετά, σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Βίρτσαφτς Βόχε».
Δεν ζητά την κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου για τους πολίτες της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου, αλλά και δεν μπορεί να δεχτεί ότι Ελληνες, Γερμανοί ή Λιθουανοί, εκμεταλλεύονται το αυστριακό δίκαιο για να γλυτώσουν από τους φόρους στην πατρίδα τους.
«Το Λουξεμβούργο και η Αυστρία, μπλοκάρουν δυστυχώς εδώ και χρόνια τις προσπάθειές μας για περισσότερη φορολογική διαφάνεια και ελέγχους», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Σεμετά, ασκώντας κριτική κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
Όπως επισημαίνει ο Πορτογάλος Επίτροπος της ΕΕ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ως πρόεδρος του Eurogroup, θα έπρεπε να βοηθήσει, μαζί με όλους τους υπουργούς Οικονομικών, για την προώθηση μιας πολιτικής, περισσότερης φορολογικής ειλικρίνειας και δικαιοσύνης, καθώς κάθε βελτίωση στην είσπραξη φόρων στις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση, θα οδηγούσε σε εκτόνωση της οικονομικής τους κατάστασης.
Ο κ. Σεμετά εκτιμά, όπως λέει, ότι ετησίως χάνεται στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο ευρώ από φοροδιαφυγή και συγχρόνως τονίζει πως στις Βρυξέλλες έχουν επισημανθεί και εξαλειφθεί, μετά το 1997, πάνω από 100 άδικες φορολογικές πρακτικές.
Ωστόσο εκείνο που απαιτείται είναι μια σαφής στρατηγική κατά των ενδοκοινοτικών «φορολογικών παραδείσων», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι είναι δύσκολο να υπάρξει συνεννόηση με όλες τις 27 χώρες-μέλη για έναν κοινό ορισμό των «φορολογικών παραδείσων», αλλά αυτό θα γίνει και κατόπιν θα καταρτιστεί μια «μαύρη λίστα» με τους τελευταίους.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)