Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Βρέθηκε λογαριασμός με 5,2 δισ.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που παρέδωσαν οι τράπεζες στο ΣΔΟΕ και στους οικονομικούς εισαγγελείς και αφορούν, σύμφωνα με τους ελεγκτές, σημαντικό αριθμό πολιτών.
Βρέθηκε λογαριασμός με 5,2 δισ.
Αυτός είναι και ο λόγος που ζητήθηκε από τον εισαγγελέα κατά των οικονομικών εγκλημάτων κ. Π. Αθανασίου η δημιουργία ενός εξειδικευμένου επιτελείου ελεγκτών για να μπορέσει να φέρει σε πέρας το μεγάλο αυτό έργο, δηλαδή την αντιπαράθεση των τραπεζικών καταθέσεων με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, αν και ακόμη δεν έχει πλήρως στελεχωθεί η υπηρεσία (έχουν ήδη αποσπασθεί 6 ελεγκτές - οι οποίοι εκπαιδεύονται - και αναμένεται να αποσπασθούν άλλοι 12) υπήρξαν τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων:
Οι ελεγκτές εντυπωσιάστηκαν όταν στα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια τους εμφανίστηκε ένας λογαριασμός κατοίκου του εξωτερικού σε ελληνική τράπεζα με το απίστευτο ποσό των... 5,2 δισ. ευρώ. Ο συνεργάτης του εισαγγελέα κ. Αθανασίου όταν είδε το ποσό δεν πίστευε στα μάτια του.

Ειδοποίησε τον οικονομικό εισαγγελέα, ο οποίος με έγγραφο στην τράπεζα ζήτησε την επαλήθευση του συγκεκριμένου λογαριασμού καθώς από τους πρώτους ελέγχους εντοπίστηκαν άλλοι πέντε λογαριασμοί καταθετών με ποσά πάνω από 1 δισ. ευρώ και όταν ζητήθηκε από τις τράπεζες επαλήθευση διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λάθος. Στην περίπτωση όμως των 5,2 δισ. ο πρώτος επανέλεγχος που έγινε από τις τράπεζες δεν έδειξε λάθος, ζητήθηκε νέος έλεγχος λόγω του τεράστιου ποσού και σήμερα αναμένεται το αποτέλεσμα. Σε εργολάβο οικοδομών από την Αθήνα βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του 280 εκατ. ευρώ, ενώ είχε δηλώσει ως εισόδημα μόνον 72.000 ευρώ.

Σε συνταξιούχο, ετών 92, βρέθηκε σε τραπεζικούς του λογαριασμούς το ποσό των 190 εκατ. ευρώ, ενώ δήλωνε μόνο 7.000 ως ετήσιο εισόδημα. Και όταν κάλεσαν στο ΣΔΟΕ τον 92χρονο συνταξιούχο αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος δεν είχε ιδέα εάν είχε λογαριασμό καταθέσεων στις τράπεζες δηλώνοντας άγνοια για το ποσό που βρέθηκε στο όνομά του. Ηταν, όπως αποκάλυψαν οι ελεγκτές... «αντίκλητος τρίτων». Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία του και κατέθεταν χρήματα σε λογαριασμούς που μόνο αυτοί γνώριζαν, τα οποία εν συνεχεία μπορούσαν να τα αποσύρουν όποτε ήθελαν χωρίς να ενημερώνεται ο υπέργηρος συνταξιούχος. Διάβασε περισσότερα στο: Βρέθηκε λογαριασμός με 5,2 δισ. | gazzetta.gr Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Ρυθμίσεις χρεών σε ταμεία και εφορία με 100 δόσεις

Την ένταξη σε ρύθμιση 100 δόσεων της πλειονότητας των οφειλετών προς εφορία και ταμεία προβλέπει το τελικό σχέδιο της ρύθμισης που έχει σταλεί στους εκπροσώπους της τρόικας.

Μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει σε μια κατηγοριοποίηση των οφειλετών, ανάλογα με το ύψος του χρέους που έχουν.



Έτσι, για περίπου 400 χιλιάδες οφειλέτες με χρέη έως 15.000 ευρώ θα προκύπτει διακανονισμός και ρύθμιση μέχρι 100 δόσεων, για 83.000 οφειλέτες με οφειλές έως 100.000 ευρώ οι δόσεις θα είναι μέχρι 72, για 12.000 οφειλέτες με χρέη έως 500.000 ευρώ οι δόσεις θα είναι μέχρι 72, αλλά με πολύ πιο αυστηρά κριτήρια ένταξης στη ρύθμιση. Τέλος, για τους οφειλέτες άνω των 500.000 ευρώ η εφορία θα προχωρά σε ειδική μεμονωμένη διαπραγμάτευση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι στο όλο πακέτο της νέας ρύθμισης να συμπεριλάβει και δελεαστικούς όρους για εφάπαξ εξόφληση ακόμα και με σημαντικό ποσοστό κουρέματος, είτε μέρους της οφειλής, είτε των επιτοκίων που σήμερα κυμαίνονται στο 8.15%.

Γ. Βρούτσης: Προς το συμφέρον των ενστόλων η ρύθμιση για τα Ταμεία τους


Η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά Ταμεία των ένστολων είναι προς το συμφέρον τους, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας στους εκπροσώπων των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών οι οποίοι αντιδρούν και στη βελτιωτική τροποποίηση, που δίνει την δυνατότητα μετατροπής, του επικουρικού τους ταμείου, σε επαγγελματικό.
«Μετά την ψήφιση αυτού του νόμου...
δεν θα υπάρχει πια ασφαλιστικό και επικουρικό ταμείο το οποίο να μην διαπερνά η βασική αρχή του νοικοκυρέματος και της αλληλεγγύης» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας, επί των άρθρων του πολυνομοσχεδίου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
 Ρωτώντας «αν υπάρχει κάποιος στη Βουλή που να λέει ότι αυτό δεν είναι δίκαιο και σωστό», σημείωσε πως δεν μπορεί κανείς να συγκρουστεί με την πραγματικότητα και την αλήθεια.


«Αυτό έχει πλέον εφαρμοστεί σε όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κι αυτό που κάνουμε τώρα προς το συμφέρον των ένστολων, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος» είπε.
Αναφορικά με τη «ρήτρα αξιόμαχου», ο κ. Βρούτσης είπε ότι συμβολίζει και εκφράζει τον σεβασμό και την αναγνώριση του έργου και της συνεισφοράς στην πατρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι «αυτό θα αποτυπωθεί στην υπουργική απόφαση μέσα από μια διαδικασία η οποία σε πολύ μεγάλο βάθος χρόνου θα εξομαλύνει την όποια προσαρμογή».
Εξήγησε ότι αυτό ισχύει για όσους από δω και πέρα θα υποβάλλουν αίτηση κι όχι γι αυτούς που έχουν υποβάλλει ήδη.
Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους - μετά το τέλος της συνεδρίασης - ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε πως η τυχόν μείωση των εφάπαξ θα γίνει με ήπιο τρόπο, σε βάθος χρόνου, ενώ δεν θα υπάρξει καμία μείωση - «ούτε σεντ», ανέφερε χαρακτηριστικά - για τα μη ελλειμματικά ταμεία.
Τέλος ο κ. Βρούτσης καταφέρθηκε εναντίον της Αριστεράς-και της «δημιουργικής Αριστεράς», όπως είπε, μιλώντας για την ΔΗΜΑΡ- λέγοντας πως δεν κατανοεί το όψιμο αυτό ενδιαφέρον για τους ένστολους.
«Θα έπρεπε να τα βλέπει αυτά με πολύ θετικό τρόπο και να κάνει κριτική στην κυβέρνηση γιατί δεν τα έκανε εδώ και καιρό. Αυτή θα έπρεπε να είναι η αντίληψη μιας σύγχρονης Αριστεράς κι όχι η παλιά αντίληψη που κλείνει το μάτι για πελατειακούς λόγους λέγοντας «αποσύρετε το άρθρο του νοικοκυρέματος και της αλληλεγγύης», σημείωσε και απηύθυνε το ερώτημα: «Εγγυάστε ότι θα δώσετε σύνταξη στο νέο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού και στον νέο αστυνομικό ;».
Αφού καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ακατάσχετη παροχολογία και κινδυνολογία και τον κάλεσε να σταματήσει να πετάει λευκή πετσέτα, διαβεβαίωσε, για μια ακόμη φορά, ότι οι συντάξεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες και δεν θα υπάρξει αλλαγή στα όρια ηλικίας.
Λίγο αργότερα, ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση, στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή του πολυνομοσχεδίου, η οποία και ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το νομοθέτημα.
Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης επισήμανε ότι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου συνιστούν αυτονόητες θετικές παρεμβάσεις στην μάχη για την καταπολέμηση των παθογενειών του φορολογικού συστήματος και του φορολογικού μηχανισμού.
«Οι διατάξεις που προτείνουμε συμβάλλουν στην απλοποίηση των διαδικασιών και στην αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων», σημείωσε ο κ. Μαυραγάνης, καλώντας του βουλευτές να τις υπερψηφίσουν ενω σημείωσε ότι αποτελούν όπλα στην μάχη, κατά των χρόνιων στρεβλώσεων τους συστήματος.
Το νομοσχέδιο εισάγεται σε δεύτερη ανάγνωση την ερχόμενη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και την Τρίτη και Τετάρτη συζητείται στο Β' Θερινό Τμήμα, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί. Πηγή: ΑΜΠΕ

Νέο μισθολόγιο από Σεπτέμβριο "κούρεμα" 40% στην απόφαση του ΣτΕ και το σήμα του Α/ΓΕΕΘΑ

Νέο μισθολόγιο για τους στρατιωτικούς εντός του φθινοπώρου, ίσως και μέσα στον Σεπτέμβριο. Όπως διαβάζουμε στο onalert.gr το υπουργείο Οικονομικών έχει “παραγγείλει” στο ΓΕΕΘΑ την συνολική πρότασή του και αυτό με τη σειρά του έχει ζητήσει από τα Γενικά Επιτελεία απόψεις και θέσεις. Όποιες κι αν είναι αυτές ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ένας και μοναδικός:

•Το νέο μισθολόγιο να αποτελέσει ουσιαστικά και την “εφαρμογή” -τα εισαγωγικά απαραίτητα- της απόφασης του ΣτΕ.

•Αυτό σημαίνει ότι οι μισθοί δεν θα επιστρέψουν σε καμία περίπτωση στο καλοκαίρι του 2012.
•Τα χρήματα που θα “μπουν” στους μισθούς των στρατιωτικών θα είναι μειωμένα κατά 40% .

Ο “τσάρος” των οικονομικών του ΥΠΕΘΑ έχει ξεκινήσει ήδη την σύνταξη της πρότασης προς το υπουργείο Οικονομικών η οποία βέβαια δεν θα πρέπει να απέχει πολύ από τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου, το οποίο θέλει να τελειώνει με την υπόθεση των στρατιωτικών όπως,όπως.

Να υπενθυμίσουμε το εγγραφο του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου από τις 25 Ιουνίου,στο οποίο ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία εντολή για επεξεργασία νέου μισθολογίου. Ο χρόνος από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο είναι μεγάλος σε χώρα με κρίση ,όπως αυτή που περνά η Ελλάδα.

 

ΠΑΣΟΚ: Ζητεί αλλαγές για ένστολους, υποχρεωτική δημοσίευση προκηρύξεων, σχολικούς φύλακες

Το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να επαναφέρει τα θέματα αυτά και κατά τη συζήτηση στο Β΄ Θερινό τμήμα της Βουλής
Tροποποποιήσεις για ένστολους και σχολικούς φύλακες, και την υποχρεωτική δημοσίευση προκηρύξεων στον περιφερειακό Τύπο, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου δια του γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Παναγιώτη Ρήγα.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Ρήγας πρότεινε:


Τη διατήρηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των προκηρύξεων και διακηρύξεων του δημοσίου στον περιφερειακό τύπο, η οποία καταργείται με το πολυνομοσχέδιο. Επίσης, ζητεί για το εφάπαξ των ενστόλων, να ενσωματώνεται ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου των διαφόρων Σωμάτων, όπως και να κατατεθεί ρύθμιση για την αναγνώριση, ως συντάξιμων των ετών που εργάσθηκαν οι σχολικοί φύλακες, χωρίς συνταξιοδοτική κάλυψη.

Το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να επαναφέρει τα θέματα αυτά και κατά τη συζήτηση στο Β΄ Θερινό τμήμα της εθνικής αντιπροσωπείας.

Αναλυτικότερα, το ΠΑΣΟΚ ζητεί:

α. Να διατηρηθεί η υποχρεωτική δημοσίευση των προκηρύξεων και διακηρύξεων των πάσης φύσεως διαγωνισμών για έργα προμήθειας και υπηρεσίες όλων των φορέων του Δημοσίου στον Περιφερειακό Τύπο. Η προτεινόμενη κατάργηση πλήττει τον κανόνα της δημοσιότητας, την αρχή της πλήρους διαφάνειας, και την βιωσιμότητα του Περιφερειακού Επαρχιακού Τύπου.

β. Για τον υπολογισμό των χορηγούμενων εφάπαξ από τους λογαριασμούς των μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας, Ναυτικού, κλάδου ΤΕΑΠΑΣΑ (αστυνομικοί, πυροσβέστες) και ΤΑΛΣ (λιμενικοί) να ενσωματώνεται ρήτρα διασφάλισης του αξιόμαχου αυτών των Σωμάτων. Ο προσδιορισμός της να γίνεται με κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού ( Εθνικής 'Αμυνας, Δημόσιας Τάξης, Ναυτιλίας).

γ. Να κατατεθεί άμεσα η ρύθμιση για την αναγνώριση, ως συντάξιμων, των ετών που εργάσθηκαν οι σχολικοί φυλακές, χωρίς συνταξιοδοτική κάλυψη. Με αυτή τη ρύθμιση - την οποία το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε δια του Προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου- θα αναγνωριστούν,ως συντάξιμα μέχρι πρόσθετα 5 έτη υπηρεσίας, οπότε πολλοί σχολικοί φυλακές που έχουν απολυθεί θα πάρουν τάχιστα την σύνταξη τους. Επισημαίνεται ότι ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας έχει δεσμευθεί πως θα καταθέσει αύριο τη ρύθμιση στη Βουλή ,ως τροπολογία.

Δημόσιο: Αξιολόγηση χωρίς απολύσεις, σύστημα κινήτρων - αντικινήτρων

Σε όλους τους τόνους το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνει πως η αξιολόγηση στο δημόσιο δεν σημαίνει απολύσεις και μισθολογικές κυρώσεις.
Η ΑΔΕΔΥ αμφισβητεί τις προθέσεις της κυβέρνησης και συνεχίζει να αντιδρά συγκεντρώνοντας υπογραφές οι οποίες έχουν φτάσει τις 110.000.
Μέσα στην ημέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει έτοιμο το τελικό σχέδιο για την αξιολόγηση στο δημόσιο...
μετά την συνάντηση που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες

• Όσοι υπάλληλοι αξιολογηθούν και βαθμολογηθούν κάτω από την βάση και ενταχθούν στην κατηγορία του 15% θα μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης, να αλλάζουν προσωρινά αντικείμενο, αλλά και να μετακινούνται εκούσια εντός υπηρεσίας ή σε διαφορετικό κλάδο.

• Αναμένεται να δοθεί διακριτική ευχέρεια στους Προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης να προβούν στον επιμερισμό ποσοστών σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων ακόμα και Δήμων στο σύνολό τους - κάτι που σημαίνει ότι μειώνονται οι πιθανότητες να αδικηθούν προσοντούχοι υπάλληλοι.

• Θα θεσπιστεί ένα σύστημα κινήτρων-αντικινήτρων που θα συμβάλει στην εμπέδωση της νοοτροπίας της αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Προγραμματίζονται οι 6.500 απολύσεις

Την ίδια ώρα στην τελική ευθεία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η συγκέντρωση του αριθμού των 6.500 απολύσεων οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου. Το ΠΑΣΟΚ αντιδρά και ζητά την επαναδιαπραγμάτευση του αριθμού κάτι που δεν θεωρείται εφικτό να γίνει καθώς είναι μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης και έχει υπογραφεί και από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πολύ δύσκολα θα συμπληρωθεί ο αριθμός των απολύσεων με τους επίορκους και όσους μπήκαν στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά. Πιθανότατα θα απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται στην δεξαμενή της διαθεσιμότητας ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν απολύσεις και σε εργαζόμενους στους ΟΤΑ.
Real.gr

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)