Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Αλλη επιμηκυνση περιμέναμε...

Με τροπολογία που κατατέθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή, στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο, δίνεται η δυνατότητα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να αυξάνει τη διάρκεια αποπληρωμής των οφειλών των ΟΤΑ (δήμων, περιφερειών), των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ, των επιχειρήσεων τους και των συνδέσμων τους, στα 25 έτη με την παράλληλη μείωση των επιτοκίων, μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων. Παράλληλα οι οφειλές αυτές μπορούν να εξοφληθούν με νέο δάνειο που μπορεί να ληφθεί μέχρι 31.12.2011 από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

H γέννηση ενός ελέφαντα!‏

H γέννηση ενός ελέφαντα---Είναι συγκλονιστικό το θέαμα!!! Σίγουρα δεν έχετε ξαναδεί τέτοιο...

Τα Τελευταία "Απίθανα" Καλαθοσφαιρικά 13 δευτερόλεπτα

Ψήφισμα καταπέλτης κατά της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Φυσικά όπως όλα τα προηγούμενα χωρίς κανένα αντίκρυσμα.....

Καταπέλτης είναι για την Τουρκία το ψήφισμα το οποίο ενέκρινε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόοδο της ενταξιακής της πορείας.

Στο Ψήφισμα καταλογίζεται ολιγωρία της Άγκυρας όσον αφορά τη συμμόρφωσή της με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, ενώ, για μία ακόμη φορά, την καλεί να επιδείξει πλήρη σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας με Ελλάδα και Κύπρο.

Ακόμη, στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «λυπηρό» το γεγονός ότι δεν έχει ανακληθεί ακόμη η απειλή του casus belli που έχει κηρύξει η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση κατά της Ελλάδας και τονίζεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο αναμένει από την τουρκική κυβέρνηση να παύσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας και τις πτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά.

Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, που έχει υπογραφεί από την ΕΕ, τα 27 κράτη μέλη και όλες τις άλλες υποψήφιες χώρες και αποτελεί τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου, δεν έχει υπογραφεί ακόμη από την τουρκική κυβέρνηση -την οποία καλεί να το πράξει αμέσως.

Το ψήφισμα για το Κυπριακό

Με το Ψήφισμα καλείται η τουρκική κυβέρνηση να διευκολύνει τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος για τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, αρχίζοντας από την άμεση απόσυρση των δυνάμεών της από το νησί.

Επίσης, παροτρύνονται, μετ΄ επιτάσεως, οι δύο κοινότητες στην Κύπρο να εργαστούν εντατικά, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, για να κεφαλαιοποιήσουν την πρόοδο που έχει ήδη σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη λύση, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Με το Ψήφισμα καλείται η Τουρκία να εντείνει τη στήριξή της προς την Επιτροπή Αγνοουμένων στην Κύπρο και οι τουρκοκυπριακές αρχές να απέχουν από τη δημιουργία νέων οικισμών Τούρκων πολιτών στη νήσο.
http://koukfamily.blogspot.com/2011/03/blog-post_4720.html

Οδηγός για τη φορολογική δήλωση

Οδηγό με τα συνηθέστερα λάθη των φορολογουμένων κατά τη συμπλήρωση της φορολογικής τους δήλωσης εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών ενόψει της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Στον οδηγό περιγράφονται για κάθε έναν ξεχωριστό πίνακα της φορολογικής δήλωσης τα πιο συχνά λάθη και το τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι για να τα αποφύγουν


Αναλυτικά οι οδηγίες του υπουργείου που ξεκινούν από τον πίνακα 1 και συνεχίζονται με τους υπόλοιπους πίνακες είναι οι ακόλουθες:

Στον πίνακα 1 (στη πρώτη σελίδα του εντύπου της φορολογικής δήλωσης) γράφονται τα στοιχεία του φορολογουμένου και σε περίπτωση εγγάμων και της συζύγου του. Επίσης, γράφονται προαιρετικά και τα στοιχεία του εκπροσώπου του φορολογουμένου. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι κάτοικος εξωτερικού, η αναγραφή των στοιχείων του εκπροσώπου του είναι υποχρεωτική.

α. Σε περίπτωση εγγάμων πρέπει να συμπληρώνεται απαραίτητα το τετραγωνίδιο με την ένδειξη " ΑΦΜ συζύγου" και ΑΦΜ της συζύγου. Σε καμιά περίπτωση, προκειμένου για έγγαμη, δεν θα αναγράφεται στο τετραγωνίδιο αυτό ο ΑΦΜ του συζύγου της.

Ο εν διαστάσει υπόχρεως (πρώην σύζυγος) πρέπει να διαγράψει από τον πίνακα αυτόν τα στοιχεία και τον Α.Φ.Μ της πρώην συζύγου του.

Η εν διαστάσει σύζυγος στη δήλωσή της πρέπει να αναγράφει μόνο τα στοιχεία που την αφορούν.

Πριν από την υποβολή ξεχωριστών δηλώσεων από τους πρώην συζύγους λόγω της διάστασης πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή από αυτούς δήλωσης διακοπής των σχέσεων στο Τμήμα Μητρώου της ΔΥΟ.

β. Στην ένδειξη Α.Φ.Μ εκπροσώπου συμπληρώνεται ο Α.ΦΜ. του εκπροσώπου (κηδεμόνα, αντιπροσώπου, προσωρινού διαχειριστή, αντικλήτου κ.τ.λ) εφόσον βέβαια αναγράφονται τα στοιχεία του εκπροσώπου στο σώμα της δήλωσης.

Όταν στη δήλωση είναι συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου (προαιρετικά ή υποχρεωτικά) πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή στο Τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ δήλωσης σχέσεων φορολογουμένου με τα στοιχεία του εκπροσώπου, σύμφωνα με την προαναφερόμενη Α.Υ.Ο της Διεύθυνσης Μητρώου "περί Α.Φ.Μ".

Παρατηρήθηκε ότι σε 9.428 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 υπάρχουν συμπληρωμένα στοιχεία εκπροσώπου, χωρίς να έχει καταχωρηθεί αντίστοιχη σχέση στο Μητρώο.

Επίσης σε 7.771 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχε διαγραφεί ο Α.Φ.Μ. της πρώην συζύγου, στις περιπτώσεις υποβολής χωριστών δηλώσεων λόγω διάστασης των συζύγων.

Ο πίνακας 2 (στο φορολογικό έντυπο) παίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή εκκαθάριση της δήλωσης. Επομένως πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη συμπλήρωσή του.

α. Αν ο υπόχρεος έχει απαντήσει "ΝΑΙ" στην ερώτηση 19 του πίνακα αυτού "Είστε αξιωματικός ή ημεδαπό κατώτερο πλήρωμα εμπορικού πλοίου" εκτός από τον πίνακα 4Α "ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΩΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ", πρέπει να έχει συμπληρωθεί το "ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ" προκειμένου να διενεργηθεί ο ειδικός τρόπος φορολόγησης των Ναυτικών.

Υπενθυμίζεται ότι, το "Δελτίο" αυτό συμπληρώνεται από τον ίδιο τον φορολογούμενο, σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, και από την αρμόδια ΔΟΥ σε περίπτωση υποβολής της δήλωσης σε υλική μορφή. Παρατηρήθηκε ότι το οικονομικό έτος 2010, το Ειδικό Ενημερωτικό Δελτίο δεν έχει συμπληρωθεί σε 6.409 δηλώσεις.

β. Αν ο υπόχρεος έχει απαντήσει "ΝΑΙ" στην ερώτηση 6 του πίνακα αυτού "Υποβάλλεται η δήλωση από κληρονόμο του φορολογουμένου που απεβίωσε, πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ δήλωση σχέσεων μεταξύ αποβιώσαντος και κληρονόμου.

Παρατηρήθηκε ότι σε 6.263 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχε προηγηθεί η υποβολή της σχετικής δήλωσης σχέσεων από τους κληρονόμους στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ.

Στον πίνακα 4Γ γράφονται τα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα.

Όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 401-402, 413-414, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 425-426.

Όταν συμπληρώνονται οι κωδικοί αριθμοί 501-502, 511-512, πρέπει απαραίτητα να συμπληρώνονται και οι κωδικοί 517-518.

Σε 5.462 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί αριθμοί 425-426 και 517-518 που αναφέρονται στα ακαθάριστα έσοδα από ατομική επιχείρηση και ελευθέριο επάγγελμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στον πίνακα 4E σε 4.566 δηλώσεις οικονομικού έτους 2010 συμπληρώθηκαν κωδικοί (151, 152, 157, 158) που αφορούν δαπάνες για επισκευή και συντήρηση οικοδομών χωρίς να έχει συμπληρωθεί εισόδημα από ακίνητα.

Στον πίνακα αυτό γράφονται τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ετήσια τεκμαρτή δαπάνη του φορολογουμένου.

Στην περίπτωση 1 του πίνακα αυτού γράφονται οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης. Οι δαπάνες της ως άνω περίπτωσης 1 προσδιορίζονται με βάση την κατοχή ή χρήση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων του φορολογουμένου, της συζύγου του και των τέκνων τους που συνοικούν και τους βαρύνουν.

Στην υποπερίπτωση (α) αναγράφονται στοιχεία για τον προσδιορισμό της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης για ιδιοκατοικημένη ή μισθούμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη κύρια κατοικία και έως δύο δευτερεύουσες κατοικίες.

Στους Κ.Α 211-212, 218-219 και 225-226 συμπληρώνεται σε κάθε περίπτωση η επιφάνεια των κύριων και των βοηθητικών χώρων.

Σε 10.087 δηλώσεις του οικονομικού έτους 2010 δεν είχε συμπληρωθεί η επιφάνεια των κύριων χώρων της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών ενώ είχαν συμπληρωθεί τα λοιπά στοιχεία (ποσοστό συνιδιοκτησίας, μήνες).

Στην περίπτωση 2 του ίδιου πίνακα γράφονται τα ποσά που καταβλήθηκαν για την αγορά περιουσιακών στοιχείων και γενικά για την πραγματοποίηση δαπανών που αποτελούν αντικειμενική δαπάνη κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 17 του ν.2238/1994, π.χ. για αγορά ακινήτων, αυτοκινήτων κτλ., δηλαδή μη καταναλωτικών αγαθών, καθώς και για δωρεές κτλ.

Αν κατά τη διάρκεια του έτους 2010 καταβλήθηκαν τόκοι για την εξόφληση δανείων ή πιστώσεων, καθώς και χρεώσεων μέσω πιστωτικών καρτών για την αγορά μη καταναλωτικών αγαθών, το ποσό αυτών των τόκων πρέπει να γραφεί στην περίπτωση 2ζ΄του πίνακα 5, Κ.Α.727-728. Στο ποσό των τόκων αυτών (Κ.Α.727-728), πρέπει να προστεθούν και οι δεδουλευμένοι τόκοι με το χρεολύσιο που καταβλήθηκαν, μέσα στο έτος 2010, για την εξόφληση στεγαστικών δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας. Στους ίδιους Κ.Α.727-728, πρέπει να γραφούν και οι τόκοι υπερημερίας που τυχόν καταβλήθηκαν για την τοκοχρεολυτική απόσβεση δανείων ή πιστώσεων, καθώς και χρεώσεων μέσω πιστωτικών καρτών για αγορά μη καταναλωτικών αγαθών κατά το έτος 2010.

Επίσης στους κωδικούς αυτούς πρέπει να γραφεί το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε το 2010 για τη χορήγηση δανείων προς οποιονδήποτε με εξαίρεση τα ποσά δανείων που χορηγήθηκαν προς εταιρίες ή κοινοπραξίες ή κοινωνίες των οποίων ο υπόχρεος είναι μέλος ή μέτοχος.

Αν ο υπόχρεος δεν προσθέσει μόνος του τους τόκους υπερημερίας, έχει υποχρέωση να τους προσθέσει η ΔΟΥ στους Κ.Α.323-324 της δήλωσης.

Στον πίνακα 7 δηλώνονται τα ποσά των δαπανών που αφαιρούνται από το συνολικό εισόδημα ή από το φόρο.

Στην ένδειξη 9 αναγράφονται οι τόκοι στεγαστικών δανείων για απόκτηση πρώτης κατοικίας. Για συμβάσεις στεγαστικών δανείων που έχουν συναφθεί από 1/1/2003 και μετά υπάρχει ανώτατο όριο δανείου ή συνόλου δανείων 200.000 ευρώ. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να συμπληρώνονται για τα δάνεια αυτά και οι κωδικοί 069-070 αντίστοιχα, για το συνολικό ποσό των δανείων που έχει λάβει ο κάθε σύζυγος για την απόκτηση της πρώτης κατοικίας τους (υποπερίπτωση δ).

Σε 17.879 δηλώσεις οικον. έτους 2010 ενώ είχαν συμπληρωθεί οι κωδικοί 055 και 056 της υποπερίπτωσης γ' της περίπτωσης 7 του πίνακα 7 με τα ποσά των τόκων για συμβάσεις δανείων που συνάφθηκαν από 1/1/2003 και μετά, δεν συμπληρώθηκαν οι κωδικοί 069-070 με τα συνολικά ποσά των δανείων.

Στον πίνακα 8 δηλώνονται τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν ή προκαταβλήθηκαν στο όνομα του φορολογουμένου κατά τη διάρκεια του έτους 2010.

Ειδικά διευκρινίζεται ότι, αν έχει δηλωθεί από τον υπόχρεο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες (μισθοί, συντάξεις κτλ.) σε μια ή περισσότερες από τις περιπτώσεις 1,2,3 και 5 του πίνακα 4Α του εντύπου Ε1, δηλαδή στους:

Κ.Α. 301-302,

Κ.Α. 303-304,

Κ.Α. 321-322, και

Κ.Α. 307-308,

αφού προστεθούν τα ποσά των φόρων που αναλογούν στα εισοδήματα αυτά, το σχετικό σύνολο γράφεται στους Κ.Α.313-314. Μετά, αφού προστεθούν τα ποσά των φόρων που παρακρατήθηκαν στα ίδια ως άνω εισοδήματα, το σύνολο που θα προκύψει γράφεται στους Κ.Α.315-316.

ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαφορά μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1,5%.

Ακόμα διευκρινίζεται ότι, οι Κ.Α 603-604, 605-606 συμπληρώνονται εφόσον στους σχετικούς πίνακες της δήλωσης 4Γ και 4Δ έχουν δηλωθεί εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο προκαταβληθείς ή ο παρακρατηθείς φόρος στις περιπτώσεις αυτές δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το 20% των αντίστοιχων ακαθάριστων εισοδημάτων.

Επίσης σε 25.544 δηλώσεις του οικ. έτους 2010 δεν υπήρχε η σωστή σχέση μεταξύ αναλογούντος και παρακρατηθέντος φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Ακόμα παρατηρήθηκε ότι οι παρακρατηθέντες και προκαταβληθέντες φόροι από εμπορικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα ήταν μεγαλύτεροι από το 20% των αντίστοιχων εισοδημάτων.

Εξάλλου έχει παρατηρηθεί ότι σε 27.073 δηλώσεις οικονομικού έτους 2010 η συμπλήρωση του αριθμού καταχώρησης στη δήλωση με δυσανάγνωστους χαρακτήρες είχε ως αποτέλεσμα να μη συμφωνεί η τιμή του αριθμού καταχώρησης από το σύστημα TAXIS, με αυτή που πληκτρολογήθηκε.

Tα έξοδα Γιώργου – Θοδωρη


2.500 ευρώ για αναλόγιο, 3.159 ευρώ για καθαριστικά, 1.451 ευρώ για τα μπεγλέρια του αντιπροέδρου και 2.989 ευρώ για το κινητό του!

Σε 25.808 ευρώ ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ η «λυπητερή» της... Αποκριάς που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός για λογαριασμό της κυβέρνησης. Έπειτα από τη σιγή ασυρμάτου που επικράτησε κατά την τελευταία περίοδο, όπως αποκάλυψε προ ημερών η «δημοκρατία», οι μάσκες έπεσαν εχθές, με την κυβέρνηση να σπαταλά μέσα σε επτά μόνο ημέρες κάτι λιγότερο από είκοσι έξι χιλιάδες ευρώ.

Η «σούμα» του «χορού των μεταμφιεσμένων», που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική «διαύγεια», καταγράφει εντυπωσιακά ποσά για δαπάνες δημοσίων σχέσεων και καθαριότητα, αποδεικνύοντας ανερυθρίαστα «ποιος πληρώνει τα σπασμένα». Συγκεκριμένα, η νεοσύστατη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, όπως ονομάστηκε το νέο διοικητικό μόρφωμα που λειτουργεί ως προέκταση του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού με επικεφαλής τη στενή συνεργάτιδά του Ρεγγίνα Βάρτζελη, φαίνεται να διεκδικεί τη μερίδα του λέοντος στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Στον «λογαριασμό» της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού καταγράφονται έξοδα ύψους 15.429 ευρώ, δηλαδή τα τρία πέμπτα του συνολικού ποσού που δαπανήθηκε τις τελευταίες ημέρες από την κυβέρνηση.

Δημόσιες σχέσεις

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν περίπου τα μισά, δηλαδή 6.889 ευρώ για δημόσιες σχέσεις, και συγκεκριμένα για την αγορά ειδών παντοπωλείου... Αίσθηση προκαλεί επίσης το υψηλό κόστος καθαριότητας που διατίθεται από τη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, αφού η συνολική δαπάνη για καθαρισμό του κτιρίου και προμήθεια καθαριστικών ειδών αγγίζει τα 3.159 ευρώ.

Κατά τα λοιπά, 922,50 ευρώ στοίχισε η δημοσίευση του υπουργικού συμβουλίου στο Ιντερνετ, ενώ για την αγορά λάπτοπ, υπολογιστών, καλωδίων και ηχείων διατέθηκαν 2.099 ευρώ.

Τα δώρα δημοσίων σχέσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δεν θα μπορούσαν ωστόσο να προέρχονται από παντοπωλείο, όπως συμβαίνει στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού. Ο πληθωρικός κύριος Πάγκαλος προτίμησε να προσφέρει δισκάρια από άργυρο, μπεγλέρια και ασημί κουτιά με παραστάσεις, συνολικού ύψους 1.451 ευρώ, ενώ για γεύμα που παρέθεσε σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα δεν δίστασε να πληρώσει 685 ευρώ.

Συνοψίζοντας, ο «πολύς» αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δαπάνησε το τελευταίο διάστημα 2.136 ευρώ για δημόσιες σχέσεις. Όσον αφορά τον λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου του, αυτός εξακολουθεί να χαρίζει χαμόγελα ευδαιμονίας στην εταιρία που τον εισπράττει, αφού αυτή τη φορά διαμορφώνεται στα 2.989 ευρώ.

Κάτι λιγότερο από 5.000 χιλιάδες ευρώ στοίχισε το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, δεδομένου ότι πολλά από τα καθήκοντά του έχουν μεταφερθεί στη νεόκοπη Γενική Γραμματεία του.

Εντυπωσιακό, πάντως, οφείλει να είναι το καινούργιο αναλόγιο που κατασκευάστηκε για λογαριασμό του γραφείου του κυρίου Παπανδρέου. Δεδομένου ότι στοίχισε 2.490 ευρώ, εάν δεν προκαλεί αίσθημα δέους, θα πρέπει να ζητήσουν πίσω τα χρήματα από τον κατασκευαστή.

Ίσως αυτό το «μυστικό» να κρύβεται πίσω από τις καινούργιες κλειδαριές, αξίας 307 ευρώ, που τοποθέτησε στο γραφείο του ο πρωθυπουργός.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 11/03/2011 - ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΑΣΙΤΗΣ)
(Σ.Λ.)

Ο Piers Corbyn για τον μεγάλο σεισμό στην Ιαπωνία

"Απλά μαθήματα διαπραγμάτευσης-Να θυμάσαι ποιον εκπροσωπείς!"

Του Νίκου Κοτζιά

Στη διαπραγμάτευση πάει κανείς προκειμένου να εξηγήσει στην άλλη πλευρά ποια είναι τα δίκαια των ανθρώπων και της χώρας που εκπροσωπεί. Δεν πάει προκειμένου να αναγνωρίσει στην άλλη πλευρά τα δίκαιά της. Διότι η άλλη πλευρά, που είναι η ισχυρότερη, δεν έχει ανάγκη τη στήριξή μας. Ο Έλληνας διαπραγματευτής οφείλει να μείνει πιστός στις Θερμοπύλες που έχει ταχθεί. Η ιστορία δεν θα θυμάται εκείνους που προσπάθησαν να περάσουν –ακόμα κι αν...
περάσουν–, θα θυμάται πόσο πιστά υπερασπίστηκαν οι εκπρόσωποι των Ελλήνων τα δικαιώματα του αδύνατου στις σημερινές συνθήκες Έλληνα.
Στη διαπραγμάτευση δεν πάει κανείς βουτηγμένος στις τύψεις των κακών που συμβαίνουν στο εσωτερικό της χώρας. Αλλά προκειμένου να της δώσει συνοχή και προοπτική. Γι’ αυτό δεν ξεχνά ποτέ κατά τη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης ότι τα εν οίκω μη εν δήμω. Αν βγει και κατηγορήσει το λαό του οίκου του, αν προσπαθήσει να δείξει στην άλλη πλευρά πόσο αλληλέγγυος είναι με την κακή γνώμη που εκείνος έχει για το δικό του οίκο, τότε δεν τον ενδιαφέρει ο λαός του.Σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, η κάθε πλευρά έχει τα δίκαια και τα άδικά της. Αυτός που εκπροσωπεί τον οίκο των Ελλήνων οφείλει να αναβαθμίζει τα δίκαια των δικών του. Ποτέ δεν πάει στη διαπραγμάτευση προκειμένου να αποδεχτεί μονόπλευρα και αποκλειστικά τα δίκαια του άλλου. Πάει προετοιμασμένος με όλα τα επιχειρήματα και τις αποδείξεις που μπορεί να μαζέψει για το άδικο της άλλης πλευράς. Ακόμα και προκειμένου να περιορίσει τις ζημιές που προκλήθηκαν από αστοχίες στον οίκο του. Επιδιώκει, δε, να υπενθυμίσει στον άλλο τις ευθύνες για την κατάσταση κρίσης στην οποία έχει περιέλθει η δική μας χώρα.
Ο διαπραγματευτής, ακόμα κι αν «εκνευρίζεται» με τις αντιστάσεις του λαού του, οφείλει να είναι αποφασισμένος να πάει στην Κόλαση μαζί του. Δεν αποστασιοποιείται από το λαό του, αλλά ματώνει μαζί του. Δεν μπορεί να είναι τα δάνεια των τρίτων σημαντικότερα για εκείνον από τη σωτηρία της χώρας. Να μπερδεύει τι εξυπηρετεί, ποιον από τους δύο αυτούς στόχους. Ποτέ δεν είναι γι’ αυτόν οι κανόνες και οι αξίες των τρίτων σημαντικότερες του πόνου, της αγωνίας, της απελπισίας του λαού του. Αν το κάνει, στο τέλος θα πονά το σεντ των δανειστών περισσότερο από τη λεηλασία της ζωής των ανθρώπων του. Αντί, δε, να εξηγεί τον πόνο, τις ανάγκες και τα δίκαια του λαού του, θα ντρέπεται γι’ αυτόν.
Το κυριότερο όλων, όταν πάει κανείς να διαπραγματευτεί τα δίκαια των Ελλήνων, τότε δεν παρακαλεί να του επιτρέψουν να ταξιδέψει στο μονόδρομο του γκρεμού και της καταστροφής. Εκείνο που κάνει είναι να θυμίζει σε όλους τους άλλους ότι δεν πρόκειται να πέσει μόνος του σε ένα «νεοτερικό» χορό του Ζαλόγγου, αλλά ότι θα πάρει μαζί του στα γκρεμνά όποιον προσπαθήσει να τον εξωθήσει προς τα εκεί. Δεν γίνεται να διαπραγματεύεται κανείς με το φόβο του γκρεμού που επιθυμούν να τον ρίξουν οι άλλοι. Κάθε άλλο. Διαπραγματεύεται με την προβολή και την υπενθύμιση του φόβου στους άλλους. Με τη δια βεβαίωση ότι θα τους συμπαρασύρει μαζί του. Ότι εκείνοι έχουν να χάσουν πολλά περισσότερα από τον ίδιο και το λαό του. Ότι του είναι κατά πολύ πιο εύκολο να επιλέξει να τους πάρει μαζί του στον γκρεμό, από το να δοκιμάσουν να τον ρίξουν εκείνοι σε αυτόν. Ο διαπραγματευτής και εκπρόσωπος της χώρας οφείλει να ανεβάζει το κόστος των άλλων σε κάθε αρνητική απόφαση για την Ελλάδα και τους Έλληνες, και όχι να ανεβάζει το κόστος που έχει για την Ελλάδα κάθε νέος γύρος διαπραγμάτευσης και κάθε καινούριο Μνημόνιο.

Σύμφωνο Οικονομικής Εξόντωσης

ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 1% ΚΑΙ ΝΑ "ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ" ...6 ΔΙΣ!

Σε Σύμφωνο Οικονομικής Εξόντωσης και παράτασης της Ύφεσης και της Ανεργίας προχώρησε η Ευρωζώνη και συναίνεσε η Κυβέρνηση, "επιτυχαίνοντας" την εξασφαλισμένη ήδη - λόγω πίεσης Ομπάμα - επικήκυνση αποπληρωμής του Ευρωδανείου των 80 δις (Μνημόνιο) και τη μείωση του κερδοσκοπικού επιτοκίου από το 5,2% στο 4,2%, κερδίζοντας όπως είπε ο.....
Πρωθυπουργός 6 δις...
Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ Σημειώστε πως η Ιρλανδία δεν δέχτηκε οποιαδήποτε τέτοια διευκόλυνση (!!!), για να μην αυξήσει το ποσσοστό φορολογίας των Επειχειρήσεων και χάσει Επενδύσεις και Ανάπτυξη, διαλέγοντας αντί τα ψίχουλα και την εξάρτηση, την Ανάπτυξη... ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ 6 ΔΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ 50 ΔΙΣ Όμως, η Ελλάδα δεσμεύτηκε για να πάρει τα "αυτονόητα", πως θα πουλήσει ("αξιοποιήσει") κρατική περιουσία 50 δις ευρώ, όπως είχε προαναγγείλει η Τρόικα, σε έναπαιχνίδι προσημειωμένο, όπως είχαμε τονίσει τότε, ότι δηλαδή η αναγγελία της Τρόικας ήταν η δημόσια δέσμευση της Αθήνας για να πάρει επιμήκυνση και μείωση του επιτοκίου! Ήταν προαπαιτούμενο! Και η εξαγγελία της Τρόικας ήταν η δέσμευση! Την οποία έπρεπε να παραχωρήσει η Κυβέρνηση για να λάβει προκαταβολικά όσα έλαβε, ώστε με σιγουριά να προχωρήσει σεΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, "θριαμβολογώντας"...Η αρχική ημερομηνία ήταν 3 Απριλίου, ενώ τώρα φαίνονται για τον Μάιο! Δηλαδή η Ελλάδα για να "κερδήσει" 6 δις σε τόκους, θα ξεπουλήσει 50 δις σε δημόσια περιουσία!!! Ώστε να εξασφαλιστεί το μισό του δανείου που πήραν οι φωστήρες της Κυβέρνησης... ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ - ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ Εν τω μεταξύ έχουν αναληφθεί και άλλες σκληρές δεσμεύσεις, νομοθετικές, που θα συγκεκριμενοποιηθούν στις 25 Μαρτίου, όπως η υποχρέωση για έκτακτα μέτρα αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, η συμπίεση μισθών (Μισθολόγιο), προσλήψεων ή και απολύσεων, που θα συνεπάγεται εκτός των άλλων και η πώληση Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών! Μια από τις δεσμεύσεις αυτές θα είναι η νομοθέτηση κόκκινου ορίου για Έλλεμμα-Χρέος, πουθα υποχρεώνει τις Κυβερνήσεις σε σειρά έκτακτων "αιματηρών" μέτρων, ενώ θα σημαίνει "συναγερμό" στην Κομισιόν και την Ευρωζώνη... ώστε να επιλαμβάνεται το Δ΄ Ράιχ! 50 ΔΙΣ: ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ Πάντως για να εισπραχθούν τα 50 δις πρέπει να πουληθεί "γη, ύδωρ, ακρογιάλια, ενέργεια και νήσοι"... και αυτό όχι για να δοθεί χρήμα για την Ανάπτυξη, που μειώνει την απόσταση από το Χρέος, αλλά για να ριχτεί η Ελλάδα ολόκληρη στη μαύρη τρύπα του Χρέους, που δεν είναι δυνατόν να κλείσει με τίποτα, τη στιγμή που υπάρχει και θα υπάρχει ϋφεση, ανεργία, μείωση βιοτικού επιπέδου και γενικό ξεπούλημα! Δηλαδή πιο το όφελος εάν από τα 350 δις Χρέους ξεπουληθούμε κυριολεκτικά για να το πάμε μόλις στα 300 δις, με ορατό το ενδεχόμενο έως τη λήξη αποπληρωμήςτου δανείου (2023) να έχει ξαναγίνει 350 δις ή και 400 δις, με καθηλωμένο το ΑΕΠ!!! Άλλη μια χαμένη θυσία! Για να διασώζεται μόνο και μόνο το παρών παλαιοκομματικό σύστημα... Γαιτί και πάλι το Χρέος δεν θα είναι διαχειρήσιμο! Όσο και εάν μας "εξασλαλίζουν" για δανεισμό οι Μηχανισιμοί Στήριξης, που δεσμεύονται να αγοράζουν κρατικά ομόλογα πρωτογενώς, εάν δεν μας εμπιστευθούν οι αγορές... τη στιγμή που το πιο λογικό και εφικτό, το Ευρωμόλογο, δεν επετεύχθη, κάνοντας όλα τα Σύμφωνα και τις Συμφωνίες "λεόντειες" υπέρ Μέρκελ! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Ή ΚΟΥΡΕΜΑ 100 ΔΙΣ Αντιθέτως, αντί να πουληθεί η Ελλάδα, πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση ή κούρεμα του χρέους, ώστε να μειωθεί τουλάχιστον κατά 100 δις, ώστε να εξισωθεί τουλάχιστον με το ΑΕΠ, για να είναι διαχειρήσιμο! ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ 270 ΔΙΣ Το μεγαλύτερο βέβαια σκάνδαλο, είναι η μη αξιοποίηση των Γερμανικών Οφειλών (Επανορθώσεων-Κατοχικού Δανείου) από τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που είναι με ελάχιστο επιτόκιο βεβαιωμένα 70-80 δις, όσο δηλαδή το ευρωπαϊκό σκέλος του Δανείου των 80 δις (ενώ 30 δις είναι του ΔΝΤ=110)! Αυτό σημαίνει, πως η Γερμανία θα αναλάμβανε αναγκαστικά (θέλοντας δε θέλοντας) να εφοφλήσει προς δανειστές της Ελλάδας (ανάμεσα στους οποίους η ίδια η Γερμανία και Γερμανικές Επιχειρήσεις και Τράπεζες) χρέη 70-80 δις! Τα οποία θα διαγραφούν αυτομάτως από τις πλάτες του Ελληνικού Λαού, χωρίς στερήσεις και πωλήσεις της Ελλάδας και ζωτικών Δημοσίων Οργανισμών! Έτσι θα πέσει το Χρέος τουλάχιστον κατά 80 δις, δηλαδή γύρω στα 270 δις! ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ 79 % ΤΟΥ ΑΕΠ Αυτά πάλι μπορούν να κουρευτούν κατά ένα 30%, ρίχνοντας το Χρέος στα 189 δις, δηλαδή στο μόλις 79 % του ΑΕΠ, κάνοντας την Ελλάδα να ...πετάει! Και τις αγορές να μαζεύονται σαν τις μέλισσες στο μελίσσι! ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ Την παραπάνω λύση απάιτησης των Γερμανικών Οφειλών και της εγγραφής στον Προϋπολογισμό, τη ζητήσαμε δημοσίως από την Κυβέρνηση εξαιρετικά έγκαιρα, με Ανακοίνωση Τύπου και παράθεση των σχετικών στοιχείων και ντοκουμέντων, από τις 14 Δεκεμβρίου 2009!!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΔΩ http://www.noiazomai.net/epanorthoseis.html

Η υιοθέτησή της τότε, έδινε ανώδυνη λύση σε έλλειμμα και χρέος, χωρίς να απαιτηθεί καμμία περικοπή μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, που βύθισαν σε τραγική ύφεση και καταστροφή την Οικονομία και χωρίς να χρειαστεί καμμία απολύτως προσφυγή σε ΔΝΤ, Ε.Ε. και Τρόικα! Η παράβλεψη της λύσης αυτής, είναι Εθνικό και Πολιτικό Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων και παράλογης και επιζήμιας εύνοιας κατά του εθνικού οφειλέτη που λέγεται Γερμανία, σε βάρος της Ελλάδας! Ο ελληνικός λαός, οφείλει να απαιτήσει τις Γερμανικές Επανορθώσεις εδώ και τώρα και μάλιστα στο ίδιο επιτόκιο με το οποίο μας δανείζει η Γερμανία της Μέρκελ! Γιατί είναι εθνική ντροπή, σκάνδαλο και αυτοκτονία, να πουλήσουμε "Ελλάδα" 50 δις, όταν η Γερμανία μας χρωστά 70 με 80 τουλάχιστον δις!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

Tsunami wave at Onahama port in...

...Iwaki City,northem Japan.

Japan's Prime Minister Naoto Kan(center)...

...in the upper house of parliament in Tokyo,March 11,2011.

Natori City,Japan March 11,2011

Σκιες

Γραφιστικη

Warren Beatty and Natalie Wood

Anton Chekhov with his family...

...and friends,1890.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)