Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Το τέλος ΔΕΝ έρχεται το 2012!

Το 2012 μπήκε και επίσημα και είναι φυσικό επακόλουθο η συζήτηση για την υποτιθέμενη «καταστροφή του κόσμου» να είναι επίκαιρη περισσότερο από ποτέ. Η γνωστή ημερομηνία για την «Αποκάλυψη» είναι η 21η Δεκεμβρίου 2012, ώρα 13:13. Από πού πηγάζουν οι θεωρίες
Όλα ξεκίνησαν όταν αποκαλύφθηκε πως οι Μάγιας είχαν ένα ημερολόγιο, το οποίο σταματούσε στο χειμερινό ηλιοστάσιο της 21ης Δεκεμβρίου 2012. Τότε, πολλοί άρχισαν να διαδίδουν πως τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα έρθει και το τέλος του κόσμου μας μέσω μιας βιβλικής καταστροφής.

Μία τεράστια έκρηξη του ήλιου, η αντιστροφή των δύο πόλων της Γης, η πρόσκρουση ενός πλανήτη ή αστεροειδή με τη Γη, εκρήξεις υποθαλάσσιων ηφαιστείων, μεγάλοι σεισμοί και πλημμύρες είναι μερικά από τα σενάρια.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, λένε οι επιστήμονες
Αστρονόμοι και ειδικοί στους πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής δίνουν διευκρινίσεις σχετικά με το περίφημο αυτό ημερολόγιο. Εξηγούν πως οι Μάγια είχαν όντως ένα ημερολόγιο «μακράς πνοής», που βασιζόταν σε μία περίοδο 1.872.000 ημερών, το οποίο και τελειώνει το 2012.

Κανείς όμως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πως δεν θα ξεκινούσε ένας νέος κύκλος μέτρησης. Οπότε, τίποτα δεν προεξοφλεί το τέλος του κόσμου.

Και επειδή πολλοί είναι αυτοί που έχουν πειστεί και πανικοβληθεί από τα σενάρια καταστροφολόγίας, η NASA ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού.

Αρχικά, για μία από τις βασικότερες υποθέσεις, την ενεργειακή έκρηξη του Ήλιου μας, αναφέρουν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί σε λίγα δισεκατομμύρια χρόνια και όχι άμεσα. Σε περίπτωση όμως, που γινόταν, θα μπορούσε να επιφέρει την ολοκληρωτική καταστροφή καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη θα έφτανε σε απαγορευτικά για την ανθρώπινη ζωή επίπεδα.

Επισημαίνει ότι αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης μέσα στο 2012 δεν θα ήταν ξαφνική, όμως δεν αναμένεται να συμβεί φέτος. Αλλά και να γίνει πραγματικότητα αυτό το σενάριο, η μοναδική επίπτωση στις ζωές μας θα ήταν ότι οι πυξίδες θα έδειχναν πλέον το Νότιο Πόλο.

Ακόμα και κάποια περίεργη ευθυγράμμιση πλανητών να υπήρχε, η βαρυτική επίπτωση πάνω στη Γη θα ήταν αμελητέα, καθώς μόνο η Σελήνη και ο Ήλιος ασκούν σημαντική επίδραση στον πλανήτη μας.

Η σύγκρουση της Γης με έναν άλλο πλανήτη ή κομήτη είναι ένα φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές. Για παράδειγμα, από μία τέτοια σύγκρουση δημιουργήθηκε η Σελήνη, ενώ και η εξαφάνιση των δεινοσαύρων ήταν αποτέλεσμα παρόμοιου φαινομένου. Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι το σενάριο αυτό δεν έχει σχεδόν καμία πιθανότητα να πραγματοποιηθεί.

Αλλά και η πιθανότητα έκρηξης ενός σούπερ-ηφαιστείου, δεν είναι καθόλου μεγάλη, σύμφωνα με τους γεωλόγους. Η τελευταία έγινε σχετικά πρόσφατα και εκτιμάται ότι ήταν αυτή, πριν από 74.000 χρόνια, του ηφαιστείου Τόμπα της Σουμάτρα. Αν και υπάρχουν ακόμα καμιά δεκαριά σούπερ-ηφαίστεια, μερικά από τα οποία στο βυθό των θαλασσών, κανένα δεν αναμένεται να ενεργοποιηθεί σύντομα.

Γνωρίζουμε βέβαια πως Γη δεν θα υπάρχει για πάντα, έχει σίγουρα ημερομηνία λήξης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό δεν θα συμβεί το 2012.

Πόσο μας κοστίζει η υπερφόρτιση συσκευών;

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κατασπαταλώνται κάθε χρόνο εξαιτίας συσκευών που ξεχνάμε ή συνειδητά αφήνουμε να φορτίσουν παραπάνω από όσο χρειάζεται, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η μελέτη της ενεργειακής εταιρείας E.ON έδειξε ότι μόνο στην Αγγλία, περισσότερες από
134 εκατομμύρια λίρες (160 εκατ. ευρώ) χάνουν οι Βρετανοί σε ετήσια βάση επειδή υπερφορτίζουν τις ηλεκτρονικές συσκευές τους. Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους πέντε Βρετανούς αφήνει τις συσκευές του στην πρίζα αν και βρίσκονται σε πλήρη φόρτιση, επειδή φοβάται ότι θα ξεμείνουν από μπαταρία όταν φύγει από το σπίτι. Εκτός αυτού, ένας στους δέκα παραδέχεται ότι απλά βαριέται να βγάλει τις συσκευές από την πρίζα, αν και γνωρίζει ότι αυτό του κοστίζει χρήματα, ενώ εννιά στους δέκα Βρετανούς έχουν τα γκάντζετς τους σε μόνιμη φόρτιση, αγνοώντας ότι ενδέχεται να τους προκαλέσουν βλάβη. Πιο επιρρεπείς στην υπερφόρτιση είναι οι νέοι ηλικίας 18-24 ετών και οι γυναίκες. Το 1/3 των γυναικών απλά παραδέχεται ότι ξεχνά τις συσκευές στην πρίζα, ενώ τους λογαριασμούς φουσκώνουν και τα μικρά παιδιά, που αφήνουν τα παιχνίδια τους να φορτίζουν συνεχώς.

Οι “συνήθεις ύποπτες” συσκευές υπεφόρτισης είναι φορητοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τα iPod. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της επιβάρυνσης του λογαριασμού, η υπερφόρτιση των μπαταριών μειώνει τον κύκλο ζωής τους.

Οι αργίες του 2012...

Χθες, των Φώτων, ήταν η πρώτη αργία της νέας χρονιάς και η αλήθεια είναι ότι μας γλύκανε αρκετά μιας και έπεσε Παρασκευή και έδωσε στους περισσότερους από εμάς την ευκαιρία για ένα τριήμερο ξεκούρασης. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι αργίες προκειμένου οι εργαζόμενοι να «γεμίζουν» τις μπαταρίες τους και να παίρνουν βαθιές ανάσες για τη συνέχεια. Ας δούμε όμως ποιες θα είναι οι επόμενες αργίες του 2012 έτσι ώστε να καταστρώσουμε τα σχέδιά μας για βόλτες και εξόδους και να ξεφύγουμε λίγο από την κρίση...

Οι επίσημες αργίες για το 2012, λοιπόν, είναι:

6/1/2012 Των Φώτων (Παρασκευή)
27/2/2012 Καθαρά Δευτέρα (κινητή αργία)
25/3/2012 25η Μαρτίου (Κυριακή)
13/4/2012 Μεγάλη Παρασκευή (κινητή αργία)
14/4/2012 Μεγάλο Σαββάτο (κινητή αργία)
15/4/2012 Άγιο Πάσχα (κινητή αργία)
16/4/2012 Δευτέρα του Πάσχα (κινητή αργία)
1/5/2012 Πρωτομαγιά (Τρίτη)
4/6/2012 Αργία Αγίου Πνεύματος (κινητή αργία)
15/8/2012 Δεκαπενταύγουστος (Τετάρτη)
28/10/2012 28η Οκτωβρίου (Κυριακή, αίσχος)
25/12/2012 Χριστούγεννα (Τρίτη)
26/12/2012 Επόμενη Χριστουγέννων (Τετάρτη)

Βενιζέλος: Αφού υπογράψουμε, δεν θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση

Το χρονοδιάγραμμα για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και την νέα δανειακή σύμβαση παρουσίασε χτες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν την ολοκλήρωση του PSI και ότι δεν θα υπάρξει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης του οικονομικού προγράμματος.

Όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε χτες, οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα θα αρχίσουν στις 16 Ιανουαρίου. Την ίδια περίπου περίοδο αναμένεται να έχει κλείσει και η συμφωνία για τη συμμετοχή των ιδιωτών...
στο κούρεμα (PSI).

Στη συνέχεια, με βάση αυτό το χρονοδιάγραμμα θα εξελιχθούν δύο παράλληλες διαδικασίες: διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα και τη νέα δανειακή σύμβαση και διαβούλευση για το PSI. Το αποτέλεσμα από αυτές τις διαδικασίες θα δεσμεύσει τη χώρα ως το 2015, ενώ δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης μετά την υπογραφή και την κύρωση από τη Βουλή.

Το χρονοδιάγραμμα για το PSI

Όσον αφορά το PSI, μόλις φτάσουμε σε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τους όρους του νέου προγράμματος και να υπογραφεί ένα ειδικό μνημόνιο, προκειμένου να εκταμιευτούν τα αναγκαία για το PSI ποσά.

Θα ακολουθήσει η έναρξη της επίσημης διαδικασίας για το PSI και στη συνέχεια, θα οριστικοποιηθεί το χρηματοδοτικό σχήμα του νέου προγράμματος. Μετά, το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τους όρους και το χρηματοδοτικό σχήμα, πρέπει να εγκριθεί από τα ευρωπαϊκά όργανα, το ΔΝΤ, και από ορισμένα κράτη- μέλη που έχουν σχετικές συνταγματικές προβλέψεις (στην Ελλάδα θα ψηφιστεί σχετικός νόμος). Τέλος, θα γίνει η εκταμίευση της δόσης.

Λεφτά μετά τη νέα δανειακή σύμβαση

Όσον αφορά ειδικά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η επόμενη εβδομάδα πρέπει να αφιερωθεί στην προετοιμασία της διαπραγμάτευσης, βασικό στοιχείο της οποίας είναι η ψήφιση του οριζόντιου πολυνομοσχεδίου, όπως έγινε και με την έγκριση των δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο υπουργός ζήτησε, παράλληλα, να γίνουν συναντήσεις μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και όλων των άλλων υπουργείων που έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαπραγμάτευση με την τρόικα (Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, Υποδομών και Υγείας).

Το έτερο σκέλος αυτής της φάσης θα είναι η σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης η οποία θα κυρωθεί από την Βουλή και στη συνέχεια θα εκταμιευθεί η δόση που θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή μισθών και συντάξεων καθώς και για την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν.

Η όλη διαδικασία του PSI ξεκινά στις 16 Ιανουαρίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 Μαρτίου.

Με διαδικασίες εξπρές η έγκριση του πολυνομοσχεδίου

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται η ψήφισή του από την ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Με διαδικασίες εξπρές η έγκριση του πολυνομοσχεδίου

Με την διαδικασία του «κατεπείγοντος» αναμένεται να εγκριθεί από την Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την επανέναρξη της νομοθετικής παραγωγής της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει εκκρεμότητες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και περιλαμβάνει τις διατάξεις για το άνοιγμα των χερσαίων μεταφορών και άλλων επαγγελμάτων αλλά και μέτρα για την επέκταση των αδειών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών.

Πιο αναλυτικά, το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Βουλή για να ανακοινωθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην συνεδρίαση της Ολομέλειας. Την Τετάρτη θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί από τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ώστε την Πέμπτη να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια. Το βράδυ της Πέμπτης θα ξεκινήσει η ψηφοφορία.

Θετική ψήφο αναμένεται να δώσουν οι βουλευτές των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) ενώ τα κόμματα της αριστεράς θα καταψηφίσουν τόσο επί της αρχής όσο και τα άρθρα.

Επιπροσθέτως, έντονες αντιδράσεις κυρίως από τα κόμματα της αριστεράς θα υπάρξουν και για την διαδικασία εξπρές με την οποία επιλέγει η κυβέρνηση να φέρει ένα τόσο κρίσιμο νομοσχέδιο.

Από την άλλη, όπως ήδη έχει επισημάνει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου – και κάθε άλλου κρίσιμου νομοσχεδίου της κυβέρνησης – αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης και την έναρξη της διαδικασίας του PSI η οποία έχει οριστεί για τις 16 Ιανουαρίου 2012.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό CNBC, o κ. Μπλανσάρ τόνισε πως «τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος δεν είναι καλά. Χρειάζεται σημαντική μείωση ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πάρει ανάσα».

Ενώ οι διαπραγματεύσεις για το PSI συνεχίζονται, ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ υπογράμμισε: «Οι αριθμοί πρέπει να υπολογιστούν, και όσο τα μακροοικονομικά στοιχεία επιδεινώνονται, ίσως το κούρεμα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο».

Παράλληλα, επεσήμανε πως κάθε συμφωνία για μείωση του ελληνικού χρέους θα απαιτήσει την υιοθέτηση περισσότερων μεταρρυθμίσεων, συμπεριλαμβανομένης, όπως είπε, της «μισθολογικής προσαρμογής».

Στο μεταξύ και ο σύμβουλος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Κλέμενς Φούεστ εκτιμά πως το κούρεμα 50% δεν είναι αρκετό και η συμμετοχή σε αυτό θα πρέπει να είναι υποχρεωτική ακόμη και εάν προέκυπτε ο κίνδυνος χρεοκοπίας.

Προβλήματα στις μετακινήσεις σε Ηπειρο και Δυτ. Μακεδονία

Το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει στην Εγνατία Οδό στην περιοχή της Κοζάνης και εκατοντάδες νταλίκες ακινητοποιήθηκαν στην περιοχή των Ιωαννίνων αφού απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους για να μη διογκωθεί η δύσκολη κατάσταση στην Κοζάνη. Από αργά το απόγευμα επιτράπηκε η κυκλοφορία τους προς Τρίκαλα.

Κατολισθήσεις από βροχοπτώσεις καταγράφηκαν στο 35ο χλμ. του εθνικού δρόμου Ιωαννίνων - Αρτας και 105ο χλμ. της παλιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης μέσω Κόνιτσας.

Ωστόσο, αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό στο νομό Ιωαννίνων και κυρίως στις περιοχές Ζαγοροχωρίων, Κόνιτσας, Τζουμέρκων και Μετσόβου.

Μηχανήματα των δήμων και άλλων υπηρεσιών, εργάζονταν συνεχώς από την Παρασκευή απομακρύνοντας όγκους χιονιού και ρίχνοντας στο οδόστρωμα μεγάλες ποσότητες αλατιού. Στις πολύ ορεινές περιοχές τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες για να κινηθούν. Οι θερμοκρασίες στις ορεινές περιοχές του νομού Ιωαννίνων άγγιξαν και τους -10 βαθμούς Κελσίου.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)