Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ

Ο Κώστας Πρέκας έχει ήδη ταμπουρωθεί σε ανάχωμα δίπλα στο αεροδρόμιο.....!!!!!!!!!


Πώς χάθηκαν στον δρόμο 70.000 συνταξιούχοι

Δεν θα λάβουν τη σύνταξή τους στις 21 Οκτωβρίου όσοι δεν προσήλθαν να απογραφούν. «Θα επιστρέψουν τα χρήματα στο Ταμείο όσοι τα εισέπρατταν παράνομα», δηλώνει ο διοικητής του Ιδρύματος Ρ. Σπυρόπουλος
Σε 70.000 υπολογίζονται οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ που... αγνοούνται, καθώς δεν προσήλθαν να απογραφούν. Τα τελικά στοιχεία αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, ενώ το Ταμείο προχωρά στη διακοπή καταβολής των συντάξεων σε όσες περιπτώσεις οι δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν.
Στην αμέσως επόμενη φάση στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν δύο ομάδες ασφαλισμένων: όσοι παίρνουν συντάξεις χηρείας και οι άγαμες θυγατέρες που παίρνουν σύνταξη. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, παρουσιάζει το πρόγραμμα «Αριάδνη» με στόχο να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Οσον αφορά στο ΙΚΑ, όπως σημείωσε στη ΝΕΤ ο διοικητής Ροβέρτος Σπυρόπουλος, την τελευταία εβδομάδα προσήλθαν να απογραφούν 80.000 άτομα. Ωστόσο περίπου 70.000 συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί και δεν πρόκειται να πάρουν τη σύνταξή τους στις 21 Οκτωβρίου. Μιλώντας για το θέμα αυτό στο «Εθνος» ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σημειώνει: «Εχω δώσει εντολή στη διοίκηση του ΙΚΑ να προχωρήσει στη διακοπή καταβολής των συντάξεων σε όσους συνταξιούχους δεν έχουν απογραφεί».
Σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται πως επιτήδειοι έπαιρναν τη σύνταξη νεκρών συνταξιούχων, θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα στο Ταμείο και η υπόθεση θα παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη. Με βάση στοιχεία του διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλου, έχουν ήδη υποβληθεί 192 μηνύσεις.
Εδώ πρέπει να επισημανθεί πως οι συνταξιούχοι που δεν προσήλθαν να απογραφούν δεν θα πάρουν τη σύνταξή τους μέσω τραπεζών. Θα πρέπει να προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να ρυθμίσουν το θέμα.
Η απογραφή των συνταξιούχων πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά και πέρσι είχε διαπιστωθεί πως 7.000 συντάξεις καταβάλλονταν σε ασφαλισμένους «φαντάσματα». Φέτος αναμένεται ο αριθμός αυτός να είναι σημαντικά υψηλότερος, καθώς έχει ζητηθεί τα πληρεξούσια -σε όσες περιπτώσεις δεν προσέρχεται ο ίδιος ο δικαιούχος- να είναι πρόσφατα (δεν υπήρξε πέρσι σχετική πρόβλεψη).
Σημειώνεται πως και στον ΟΓΑ ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στα ΕΛΤΑ ή στην τράπεζα που έχουν ανοίξει λογαριασμό και πιστώνεται η σύνταξή τους.
Οσον αφορά στο πρόγραμμα «Αριάδνη», στόχος είναι να καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι οικογενειακές και δημογραφικές αλλαγές στους ασφαλισμένους.
Μεταξύ άλλων, θα υπάρχει άμεση ενημέρωση από τα ληξιαρχεία για τους συνταξιούχους που πέθαναν, ενώ θα ελεγχθεί αν έχει μεταβληθεί η οικογενειακή κατάσταση των γυναικών που παίρνουν σύνταξη ως άγαμες θυγατέρες.
Στόχος είναι να μπει τέλος στη χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων σε μη δικαιούχους και να εξοικονομηθούν 400 με 500 εκατομμύρια ευρώ.
Συντάξεις σε νεκρούς
Στη Δικαιοσύνη πάνω από 1.200 υποθέσεις
Διαδοχικές είναι οι αποκαλύψεις για τη χορήγηση συντάξεων σε νεκρούς και ασφαλισμένους «φαντάσματα» και ήδη πάνω από 1.200 περιπτώσεις έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας προκύπτει πως 4.708 συντάξεις καταβάλλονταν σε νεκρούς, ενώ σε ακόμα 5.140 περιπτώσεις διακόπηκε η καταβολή της σύνταξης και ερευνάται η υπόθεση.
Παράλληλα, αναζητούνται 4.361 συνταξιούχοι που δεν προσήλθαν να απογραφούν και επομένως αγνοείται η τύχη τους (δεν έχει υπολογιστεί η απογραφή του ΙΚΑ που έληξε την Παρασκευή). Οι περισσότερες «ύποπτες» υποθέσεις εντοπίζονται σε ΙΚΑ και ΟΓΑ, ωστόσο κρούσματα υπάρχουν και σε άλλα ασφαλιστικά στοιχεία. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής στοιχεία:
  • Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. Σταμάτησε η καταβολή συντάξεων σε 137 συνταξιούχους, οι οποίοι δεν προσήλθαν για να απογραφούν. Μέσα στο τελευταίο έτος έχουν ασκηθεί 62 αγωγές και έχουν υποβληθεί 3 μηνύσεις.
  • Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων - ΤΣΜΕΔΕ. Το Ταμείο δεν καταβάλλει συντάξεις σε 99 άτομα που δεν έχουν απογραφεί από τον Δεκέμβριο του 2011.
  • ΕΤΑΠ - ΜΜΕ. Εχει σταλεί στη Δικαιοσύνη μία περίπτωση αχρεωστήτως καταβληθείσας σύνταξης λόγω θανάτου του δικαιούχου.
  • ΟΓΑ. Πάνω από 1.000 περιπτώσεις συντάξεων που δίνονταν σε νεκρούς έχουν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
  • Επικουρικά ταμεία. Τον δρόμο της Δικαιοσύνης έχουν πάρει πέντε υποθέσεις καταβολής σύνταξης σε νεκρούς.

«Κλειδώνουν» οι τοπικοί φόροι

Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών, όποιος δήμος δεν προσεγγίζει τους στόχους του θα αναγκάζεται να καταφεύγει σε τοπική φορολογία
Η δυνατότητα επιβολής τοπικών φόρων από τους δήμους, με στόχο να αναζητήσουν επιπλέον έσοδα για να ισοσκελίσουν τους ισολογισμούς τους, τέθηκε στο επίκεντρο της χτεσινής σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, καθώς και η προετοιμασία για την επίσκεψη της κ. Μέρκελ.
Ο κ. Στυλιανίδης έχει οριστεί από τον πρωθυπουργό ως εντεταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης για ζητήματα διμερούς συνεργασίας των ΟΤΑ και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Φούχτελ.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επεξεργάζεται νομοθετική πρωτοβουλία σύμφωνα με την οποία οι δήμοι θα μπορούν να επιβάλλουν τοπικούς φόρους για να «κλείσουν» τα ελλείμματα των προϋπολογισμών τους, καθώς η κρατική χρηματοδότηση θα μειωθεί περαιτέρω τα δύο επόμενα έτη.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι πρέπει να δοθεί το μήνυμα στις διοικήσεις των ΟΤΑ ότι καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών τους, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επιπλέον κονδύλια για χρηματοδότηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Ο υπουργός Εσωτερικών έχει εισηγηθεί εξαρχής την υιοθέτηση μέτρων εξοικονόμησης πόρων για την τοπική αυτοδιοίκηση (π.χ. συστήματα φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας κ.τ.λ.). Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους ως προς την αποτελεσματικότητα των μέτρων.
Για τον λόγο αυτόν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζει την υιοθέτηση των συγκεκριμένων μέτρων με την προϋπόθεση ότι όποιος δήμος δεν καταφέρει να πετύχει τους στόχους του θα αναγκάζεται να λύσει εκ των έσω τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Στο παρελθόν οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Εσωτερικών είχαν προτείνει την επιβολή τοπικών φόρων στους κατοίκους που μένουν κοντά σε περιοχές όπου γίνονται μεγάλα αναπτυξιακά έργα, ενεργοποιώντας με αυτόν τον τρόπο νομοθετικές ρυθμίσεις που βρίσκονται σε ισχύ.
Η υιοθέτηση της τοπικής φορολογίας αναμένεται να ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων από τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης οι οποίοι επικαλούνται την ήδη υψηλή επιβάρυνση των πολιτών με «σκληρά» φορολογικά μέτρα και τις αιματηρές περικοπές που έχουν υποστεί οι ΟΤΑ από την κρατική επιχορήγηση, οι οποίες φτάνουν στο 60% από το 2009 μέχρι σήμερα.
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Απειλή λουκέτου και απολύσεων
Περίπου 40-50 δήμοι από τους 325 ΟΤΑ α' βαθμού συνολικά αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα λόγω κακής διαχείρισης, υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα δοθεί η δυνατότητα στους δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» να μειώσουν το μισθολογικό τους κόστος με υποχρεωτικές μετακινήσεις προσωπικού. Από την κυβέρνηση γίνεται πλέον σαφές ότι οι δήμαρχοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους από την επόμενη χρονιά, καθώς θα κληθούν να αποφασίσουν μαζί με τα συλλογικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης για το μέλλον κυρίως των δημοτικών επιχειρήσεων που υφίστανται χωρίς να προσφέρουν συγκεκριμένο έργο. Εκτιμάται ότι το 2013 θα «καταργηθούν» δεκάδες δημοτικές επιχειρήσεις από τις οποίες το προσωπικό δεν θα μπορεί να μετακινηθεί στις υπηρεσίες των ΟΤΑ και θα απολυθεί. Η μείωση του μισθολογικού κόστους των ΟΤΑ κατά 86 εκατ. ευρώ, όπως περιγράφεται στο βασικό σενάριο των μέτρων που συζητά η κυβέρνηση με την τρόικα, υποκρύπτει περίπου 5.000 απολύσεις κυρίως υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Διήμερο κινητοποιήσεων και συλλαλητηρίων

Μπαράζ κινητοποιήσεων έχουν προγραμματιστεί για σήμερα και για αύριο στο κέντρο της Αθήνας. Πορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνταξιούχοι, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, ενώ κλειστή είναι η οδός Σταδίου.
Πανεργατικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποιούν στις 6 το απόγευμα ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ.
Τα συνδικάτα, που διαμαρτύρονται κατά των προωθούμενων νέων οικονομικών μέτρων, ζητούν με κοινή τους ανακοίνωση να ανατραπεί «η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους».
Παράλληλα, για σήμερα στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί και φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
Αυριο Τρίτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου και συλλαλητήριο στις 13:00 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, με αφορμή της επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ.

Τι θα πληρώσουν τη νέα χρονιά οι ιδιοκτήτες ΙΧ

Με νέο σύστημα θα πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, το σήμα που επικολλάται στο παρμπρίζ θα καταργηθεί και αποδεικτικό θα είναι η απόδειξη πληρωμής. Αν δεν πληρωθούν τα τέλη, θα "μπλοκάρεται" η υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Σύμφωνα με το νέο σύστημα σε ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληκτρολογούν τον αριθμό κυκλοφορίας οχήματος και θα λαμβάνουν έναν κωδικό πληρωμής.
Σε περίπτωση που τα τέλη δεν πληρωθούν εμπρόθεσμα το πόσο διπλασιάζεται.
Αν δεν καταβληθεί καθόλου, ο κάτοχος, του ΙΧ δεν θα μπορεί να υποβάλει φορολογική δήλωση αφού όταν θα συμπληρώνει στο Ε1 το αριθμό κυκλοφορίας το σύστημα θα εμφανίζει την οφειλή που εκκρεμεί.
Και θα απαιτείται, η εξόφληση για να ολοκληρωθεί η υποβολή της δήλωσης .
Τι θα πληρώσουν τη νέα χρονιά οι ιδιοκτήτες ΙΧ

    από 51 κ.ε. μέχρι 300 κ.ε.             22 ευρώ
    από 301 κ.ε. μέχρι 785 κ.ε            55 ευρώ
    από 786 κ.ε. μέχρι 1071 κ.ε.        120 ευρώ
    από 1071 κ.ε. μέχρι 1357 κ.ε.      135 ευρώ
    από 1358 κ.ε. μέχρι 1548 κ.ε.      240 ευρώ
    από 1549 κ.ε. μέχρι 1738 κ.ε.      265 ευρώ
    από 1739 κ.ε. μέχρι 1928 κ.ε.      300 ευρώ
    από 1929 κ.ε. μέχρι 2357 κ.ε.      660 ευρώ
    από 2358 κ.ε. μέχρι 3000 κ.ε.      880 ευρώ
    από 3001 κ.ε. μέχρι 4000 κ.ε.     1100 ευρώ
    από 4001 κ.ε. και άνω               1320 ευρώ

Κροίσος αγρότης με καταθέσεις 12 εκατ. ευρώ!

Ποιος είπε ότι φοροδιαφεύγουν μόνο οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι εφοπλιστές; Από την πρώτη «διασταύρωση» της λίστας των 54.000 Ελλήνων που έβγαλαν ποσά άνω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» , προκύπτουν περιπτώσεις ανθρώπων υπεράνω πάσης υποψίας, όπως για παράδειγμα η υπόθεση ενός αγρότη που δηλώνει εισόδημα πείνας 496 ευρώ, αλλά έχει καταθέσεις 12 εκατ!
Ειδικότερα αγρότης από την Ήπειρο, με εισοδήματα τόσο εξαιρετικά χαμηλά  (μόλις 496 ευρώ κατά δήλωσή του!) που δεν θα μπορούσε ούτε να φάει, έχει στο εξωτερικό το εξωφρενικό ποσό των 12.587.184 ευρώ!
Σουβλατζής στην Αττική που έκανε έναρξη το 2009 και διακοπή μόλις σαράντα μέρες μετά, είχε μηδενικό εισόδημα, αλλά τεράστιες καταθέσεις ύψους σχεδόν τριών εκατομμυρίων ευρώ.
Άλλος φτωχός εστιάτορας από τη Χαλκιδική με εισόδημα μόλις 1.722 ευρώ έχει βγάλει στο εξωτερικό καταθέσεις 2.193.623 ευρώ!
Κηπουρός στην Δυτική Μακεδονία, δηλώνει μόλις 2.275 ευρώ το χρόνο στην Εφορία αλλά έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 610.000 ευρώ!
Πλανόδιος λαχειοπώλης της Αθήνας με ετήσιο εισόδημα 2.530 ευρώ, έβγαλε στο εξωτερικό το ποσό των 357.202 ευρώ.
Ταξιτζής που έχει διακόψει την επαγγελματική δραστηριότητά του από το 2005 στην Αττική, δήλωσε στην Εφορία μόνο 333 ευρώ ετήσιο εισόδημα, αλλά έχει καταθέσεις 877.449 ευρώ στο εξωτερικό.
Άλλος άπορος ταξιτζής, με εισόδημα μηδέν (!), εμφανίζεται να έχει καταθέσεις πάνω από μισό εκατομμύριο.
Ναυτικός με εισόδημα 25.099,50 ευρώ (με ναυτιλιακές επιχειρήσεις στην Άπω Ανατολή) εμφανίζει καταθέσεις 52.133.146,94 ευρώ.
Δικαστικός επιμελητής από τη Βόρειο Ελλάδα με εισόδημα 31.129 ευρώ εμφανίζεται να καταθέτει στο εξωτερικό 788.502 ευρώ.
Έμπορος κυνηγετικών όπλων με μηδενικό εισόδημα φέρεται να έχει στο εξωτερικό 4.000.000 ευρώ.
Δημοσιογράφος (εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 1990 έως το 2006) με μηδενική δήλωση εισοδήματος, έχει σε τράπεζα του εξωτερικού το ποσό των 350.000 ευρώ.
Ταξιδιωτικός πράκτορας στην Αθήνα: δηλώνει μηδενικό εισόδημα αλλά έβγαλε έξω 1.234.152 ευρώ.
Αντίστοιχα, ταξιδιωτικός πράκτορας σε νησί του Ιουνίου με μηδενικό εισόδημα έχει καταθέσεις 967.876 ευρώ.
Δύο σκηνοθέτες (άντρας και γυναίκα), δηλώνουν εισόδημα μηδέν ο πρώτος και 2.821 ευρώ η δεύτερη, αλλά έχουν εμβάσει στο εξωτερικό το ποσό των 2.629.529 ευρώ και 1.462.415 αντίστοιχα!
Συγγραφέας με ετήσιο εισόδημα 15 χιλιάδων ευρώ έχει καταθέσει στο εξωτερικό 3.138.373 ευρώ.
Και οι συνήθεις ύποπτοι
Δικηγόρος από τη Βόρειο Ελλάδα (γυναίκα) δήλωσε μόλις 10.136 ευρώ, αλλά έχει καταθέσεις ύψους... 15 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.
Αθηναία δικηγόρος με εισόδημα 65.885 ευρώ έχει καταθέσεις 7.588.898 ευρώ.
Άλλη δικηγόρος της Αθήνας με εισόδημα 25.706 ευρώ έχει μαζέψει 3.328.716 ευρώ στο εξωτερικό.
Βορειοελλαδίτης δικηγόρος δήλωσε μόλις 950 ευρώ (καλά διαβάσατε!) αλλά έχει καταθέσεις που ταιριάζουν σε μεγιστάνα (3.070.000)
Χονδρέμπορος κρέατος από το 1989 έως το 1996 στη Θεσσαλονίκη εμφανίζει εισόδημα 21.253 ευρώ αλλά έχει καταθέσεις... εφοπλιστή, ύψους 24.135.447 ευρώ
Κατασκευαστής κατοικιών στην Αττική με εισόδημα μόλις 57.935 ευρώ έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 999.685 ευρώ.
Άλλος κατασκευαστής στην Αχαΐα με εισόδημα μόλις 3.633 ευρώ μετέφερε σε τράπεζες του εξωτερικού το αστρονομικό ποσό του 1.491.370 ευρώ.
Μηχανικός από τη Βόρειο Ελλάδα με εισόδημα 37.749 ευρώ έχει στο εξωτερικό καταθέσεις 4.010.725 ευρώ.
Αρχιτέκτονας με εισόδημα 94.942 ευρώ, έχει μαζέψει στις τράπεζες του εξωτερικού 1.531.807 ευρώ.
Μέτοχος κατασκευαστικής εταιρείας (δηλώνει ανεπάγγελτος εισοδηματίας από ενοίκια ύψους 92 χιλιάδων ευρώ) αλλά έχει καταθέσεις 35 εκατομμύρια ευρώ!

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)