Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Σταχυολογώντας από το πλήθος των υποψηφιοτήτων....





















Θα ''βρέξει'' ευρώ τον Ιούνιο;

Ο πρόεδρος της Ε.Ε Χέρμαν βαν Ρομπέι συγκαλεί τέλος Ιουνίου το συμβούλιο κορυφής για να συζητηθεί η ανάπτυξη και το αν οι υπερχρεωμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, θα πάρουν περισσότερα χρήματα από τα κοινοτικά ταμεία.
Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο γύρω από το πλαίσιο που θα πάρει η πρωτοβουλία σε επίπεδο Ε.Ε. για την τόνωση της ανάπτυξης παράλληλα με το δημοσιονομικό σύμφωνο για να βγει η ευρωζώνη από την κρίση.
Και να που ξαφνικά όλοι μιλούν για την αναγκαιότητα συμπλήρωσης του δημοσιονομικού συμφώνου με μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης. Ο Ολάντ, ο Ντράγκι, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, τώρα προστέθηκε και ο επίτροπος Μπαρνιέ.
Η ισπανική εφημερίδα Εl Pais έκανε λόγο για ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ευρώπη με προίκα γύρω στα 200 δις ευρώ για τη χρηματοδότηση δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων σε σχέδια υποδομών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υψηλής τεχνολογίας.
Τα χρήματα θα μπορούσαν να προέλθουν με διάφορους τρόπους, όπως με το ευρωομόλογο, με την εντατικοποίηση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ή με πόρους από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Πάντως κοινοτική πηγή που ρωτήθηκε από το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο επεσήμανε ότι είναι πολύ νωρίς για να δώσει εκτιμήσεις για το ύψος του ποσού.
Πάντως στην γερμανική εφημερίδα die Welt ο ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, είπε ότι στηρίζει το αίτημα συμπλήρωσης του δημοσιονομικού συμφώνου με ένα πακέτο αναπτυξιακών μέτρων.
Παράλληλα κάλεσε τον υποψήφιο των Γάλλων σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ την ερχόμενη Κυριακή να σεβαστεί το δημοσιονομικό σύμφωνο.
«Αποτελεί την απόδειξη της εμπιστοσύνης μεταξύ των Ευρωπαίων και γι αυτό είναι χρήσιμο. Πρέπει να το σεβαστούμε, να το επικυρώσουμε, να το συμπληρώσουμε και να το ολοκληρώσουμε με αυτήν την αναπτυξιακή πρωτοβουλία», τόνισε ο Μπαρνιέ.
Για την σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση στη Γερμανία η εξαγγελία της ΄Αγκελα Μέρκελ για πακέτο αναπτυξιακών μέτρων ισοδυναμεί με αποδοχή της αποτυχίας της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής της.
Η γερμανίδα καγκελάριος χρειάζεται το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα για την επικύρωση του δημοσιονομικού πακέτου στη βουλή. Η απόφαση πρέπει να ληφθεί με ενισχυμένη πλειοψηφία των 2/3 των ψήφων.
Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Φρανκ-Βάλτερ Σταινμάιερ θεωρεί μη ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της επικύρωσης μέχρι τέλος Μαΐου.
Πάντως η τελική απόφαση γι αυτό το πακέτο ανάπτυξης θα ληφθεί τον Ιούνιο.
Ο προεδρεύων της Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπέι θα προσκαλέσει τους 27 αρχές Ιουνίου σε μια πρώτη συνάντηση, οι μεγάλες αποφάσεις θα ληφθούν τέλος Ιουνίου στο συμβούλιο κορυφής.
Τότε θα συζητηθεί αν οι υπερχρεωμένες χώρες θα πάρουν περισσότερα χρήματα από τα κοινοτικά ταμεία, κάτι που σημαίνει αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Γερμανίας από τον προϋπολογισμό της.
Ενδεχόμενη αύξηση του κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων μπορεί μάλιστα να συζητηθεί στο επόμενο Γιούρογκουπ της ερχόμενηςΤετάρτης.
Deutsche Welle

Η ιστορία του μαγιάτικου στεφανιού

H πρώτη Μαΐου είναι συνδεδεμένη με μια διάθεση πιο ανάλαφρη. Φέτος μας βρίσκει σε προεκλογική περίοδο. Ευκαιρία λοιπόν να αποδράσουμε στην εξοχή και να ξεφύγουμε από τα καθημερινά προβλήματα. Η ημέρα θα βρει πολλές οικογένειες στην εξοχή, να μαζεύουν λουλούδια και να έρχονται κοντά στη φύση (καιρού επιτρέποντος).  
Όμως αυτή η ημέρα δεν είναι τυχαία. Είναι αφορμή για έθιμα και εκδηλώσεις που έχουν την ρίζα τους στην αρχαιότητα. Από γενιά σε γενιά έχει περάσει το έθιμο του μαγιάτικου στεφανιού, που εξακολουθεί να μας συνδέει με την παραδοσιακή Πρωτομαγιά, μια γιορτή της άνοιξης και της φύσης.
Είναι η λεγόμενη κατά την αρχαιότητα «γιορτή των ανθέων». Ιδρύθηκε πρώτα στην Αθήνα, όπου με μεγαλοπρέπεια βάδιζαν προς τα ιερά πομπές με κανηφόρες, που έφερναν άνθη. Έπειτα τα Ανθεστήρια διαδόθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας και πήραν πανελλήνια μορφή. Όλες οι εκδηλώσεις της ημέρας ήταν αφιερωμένες στην γονιμότητα και την καρποφορία της γης.
Ο Μάιος είναι ο 5ος μήνας του χρόνου, ο οποίος αντιστοιχεί στον αρχαίο μήνα Θαργηλίωνα που γιορταζόταν με τα περίφημα Ανθεοφόρια. Ήταν αφιερωμένος στη θεά της γεωργίας Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη, που τον μήνα αυτόν βγαίνει από τον Άδη κι έρχεται στη γη. Γιορτές γίνονταν και στην αρχαία Ρώμη που τις έλεγαν "ροσύλλια" τις οποίες διατήρησαν και οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες.
Για τη λαϊκή αντίληψη, στο μήνα Μάιο συνυπάρχουν οι ιδιότητες του καλού και του κακού, της αναγέννησης και του θανάτου και συγκεντρώνονται την πρώτη του ημέρα, την Πρωτομαγιά.
Στις μέρες μας η Πρωτομαγιά, με το μάζεμα των λουλουδιών για το πρωτομαγιάτικο στεφάνι, ενισχύει τις σχέσεις του ανθρώπου με τη φύση, από την οποία οι περισσότεροι έχουμε απομακρυνθεί, ζώντας στις μεγαλουπόλεις.
Η Πρωτομαγιά στον κόσμο
Και σε άλλες χώρες όμως τιμούν την πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Στη Σουηδία οι χωρικοί μαζεύουν πράσινα κλαδιά που τα αναρτούν στα σπίτια τους, ενώ τραγουδούν τραγούδια που μιλούν για ευφορία και ευτυχία.
Σε χωριά της Γερμανίας την 1η Μαΐου ένα κλαδί στολισμένο με ταινίες (το Maibaum) τοποθετείται στην κεντρική πλατεία και γύρω του στήνονται ξέφρενοι χοροί. Ακόμη εκλέγουν το πιο όμορφο κορίτσι τουχωριού ως Βασίλισσα του Μαΐου (Maikonigin) και το ντύνουν με κάτασπρο φόρεμα.
Άλλα Έθιμα
Στα μέρη της Μικράς Ασίας, σε κάθε στεφάνι έβαζαν, εκτός από λουλούδια, ένα σκόρδο για τη βασκανία, ένα αγκάθι για τον εχθρό κι ένα στάχυ για την καλή σοδειά. Το μαγιάτικο στεφάνι στόλιζε τις πόρτες των σπιτιών ως του Αϊ - Γιαννιού του Θεριστή και τότε, το καίγανε στις φωτιές του αγίου.
Στα Δωδεκάνησα, μαζεύουν ένα λουλούδι που το λένε "ανοιχτομάτη" και πιστεύουν πως όποιος το έχει είναι πάντα γερός και τυχερός.
Το αμίλητο νερό
Σε νησιά του Αιγαίου την Πρωτομαγιά, τα κορίτσια σηκώνονταν την αυγή και έπαιρναν μαζί τους τα λουλούδια, που είχαν μαζέψει από την παραμονή και πήγαιναν στα πηγάδια να φέρουν το «αμίλητο νερό» (αμίλητο γιατί το κουβαλούσαν χωρίς να μιλούν). Όταν το έφερναν στο σπίτι, πλένονταν όλοι με αυτό.
Η Πρωτομαγιά των αγροτών
Οι αγρότες φτιάχνουν το Μάη τους με πρασινάδες, καρπούς, σκόρδο για τη βασκανία και αγκάθι για τον εχθρό.
Στις περιοχές της Σμύρνης, την παραμονή της Πρωτομαγιάς, οι αγρότες πήγαιναν στην εξοχή, για να κόψουν οτιδήποτε είχε καρπό: σιτάρι, κριθάρι, σκόρδα, κρεμμύδια, κλαδιά συκιάς με τα σύκα, κλαδιά αμυγδαλιάς με τα αμύγδαλα, κλαδιά ροδιάς με τα ρόδια.
Στην Αγιάσο της Λέσβου, φτιάχνουν στεφάνια από όλα τα λουλούδια και βάζουν μέσα "δαιμοναριά", άγριο χόρτο με πλατιά φύλλα και κίτρινα λουλούδια για να δαιμονίζονται οι γαμπροί.
Στη Σέριφο, από το βράδυ της παραμονής, κρεμούν στην πόρτα ένα στεφάνι από λουλούδια τσουκνίδες, κριθάρι και σκόρδο.
Το Μαγιόξυλο
Σε χωριά της Κέρκυρας, οι κάτοικοι περιφέρουν έναν κορμό κυπαρισσιού, σκεπασμένο με κίτρινες μαργαρίτες που γύρω του έχει ένα στεφάνι με χλωρά κλαδιά.
Με το μαγιόξυλο αυτό, οι νέοι εργάτες ντυμένοι με κάτασπρα παντελόνια και πουκάμισα και κόκκινα μαντήλια στο λαιμό βγαίνουν στους δρόμους, τραγουδώντας το Μάη.
Το Πήδημα της φωτιάς
Νέοι και γυναίκες μεγάλης ηλικίας μαζεύονται την παραμονή της Πρωτομαγιάς, μόλις δύσει ο ήλιος και ανάβουν φωτιές με ξερά κλαδιά που έχουν συγκεντρώσει αρκετές μέρες πριν. Όσο η φωτιά είναι αναμμένη οι γυναίκες χορεύουν κυκλικούς χορούς γύρω από τη φωτιά και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια για την Πρωτομαγιά.

Αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων τον Μάρτιο

Αύξηση των τραπεζικών καταθέσεων στην Ελλάδα παρατηρήθηκε τον Μάρτιο σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Συγκεκριμένα, η ΕΚΤ αναφέρει ότι οι τραπεζικές καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Μάρτιο ενώ τον Φεβρουάριο είχαν μειωθεί κατά 2,7%.
Συνολικά, οι τραπεζικές καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στις ελληνικές τράπεζες ανέρχονται στα 171,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό κατά 30% χαμηλότερο από τα υψηλά του Δεκεμβρίου του 2009.
Αντιθέτως, η τάση μείωσης των τραπεζικών καταθέσεων εστιάζεται τώρα στην Πορτογαλία, όπου καταγράφηκε τον Μάρτιο μείωση κατά 1,8%. Αμετάβλητες ήταν οι τραπεζικές καταθέσεις σε Ισπανία και Ιταλία.

Στίγκλιτς:''Τα χέρια των Ελλήνων είναι δεμένα''


"Η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να δανειστεί χρήματα, των Ελλήνων τα χέρια είναι δεμένα και οι ίδιοι εξαρτώνται από το αν θα επενδύσει στη χώρα τους η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων''.
''Πρέπει να ελπίζουν πως η ανάπτυξη στη Γερμανία θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην Ελλάδα", τονίζει ο διεθνώς γνωστός οικονομολόγος και κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Οικονομίας (2001), Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του στο αυστριακό εβδομαδιαίο περιοδικό "Προφίλ".
Επισημαίνοντας πως δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα των χρηματαγορών και του χρηματοπιστωτικού τομέα, προειδοποιεί για έναν σοβαρό κίνδυνο μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης, σημειώνοντας πως μπορεί μεν η Ελλάδα να ήταν μικρή, όμως αν προκύψει πρόβλημα για την Ισπανία ή την Ιταλία, τότε ο "σεισμός" θα μπορούσε να έχει δραματικές επιπτώσεις στις αγορές.
''Η Ευρώπη αυτοκτονεί''
Σε σχέση με το προωθούμενο από τους Μέρκελ και Σαρκοζί, "φρένο χρέους", ο κ. Στίγκλιτς θεωρεί πως είναι η απολύτως λανθασμένη πορεία και ότι αυτά που προωθούν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι η "συνταγή" για την εξόντωση του Ευρώ και με αυτή την πολιτική της λιτότητας "η Ευρώπη αυτοκτονεί".
Προσθέτει δε, πως δεν υπάρχει το παραμικρό παράδειγμα, που μια μεγάλη εθνική οικονομία να είχε επιτυχία με προγράμματα λιτότητας, καθώς, όπως σημειώνει, δεν είναι το ίδιο το χρέος που βγάζει από την ισορροπία τους προϋπολογισμούς, αλλά η έλλειψη ανάπτυξης, γεγονός που σημαίνει ότι το σημαντικότερο είναι η δημιουργία ανάπτυξης.
''Το Ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει''
Σύμφωνα με τον Αμερικανό Νομπελίστα, ακόμη και εάν διαλυθεί η Νομισματική Ένωση, το Ευρώ θα συνεχίσει να υπάρχει, όπως και μόνον μια μικρότερη Ευρωζώνη με τη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες του πυρήνα και αν συμβεί κάτι τέτοιο θα ανεβεί η αξία του Ευρώ.
Πάντως ο ίδιος θεωρεί πολύ ρεαλιστικό το ενδεχόμενο μιας διάλυσης του Ευρώ, κάτι που το απεύχεται, όμως η Ευρώπη θα πρέπει επειγόντως να δημιουργήσει τις πολιτικές προϋποθέσεις για ανάπτυξη, διότι είναι δύσκολο να διανοηθεί κανείς πώς δημοκρατίες, όπως η Ισπανία με ανεργία στους νέους σε ποσοστό περίπου 50% ή συνολική ανεργία 23%, μπορούν να συνεχίζουν για χρόνια χωρίς να βλέπουν φως στο τέλος του τούνελ.
Η Ευρωπαϊκή κρίση θα επιδεινωθεί
Κατά την άποψή του, η Ευρώπη από το 2008 και έπειτα βρίσκεται εν μέσω μιας μεγάλης ύφεσης, όμοιας με εκείνη του 1929, και, ενώ ο ίδιος, όπως λέει, δεν μπορεί να προβλέψει πώς και πότε θα ξεπεραστεί, δηλώνει βέβαιος ότι η ευρωπαϊκή κρίση θα επιδεινωθεί.
''Η συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας οδηγεί την Ευρώπη σε αυτοκτονία, καθώς ποτέ ανάλογα προγράμματα λιτότητας δεν έβγαλαν μία χώρα από την κρίση'' δηλώνει ο γνωστός οικονομολόγος.
Επιστροφή σε πιο συντηρητικά επιχειρηματικά μοντέλα
Επιπλέον, κατά την άποψή του, θα πρέπει να ενισχυθεί ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, οι δαπάνες θα πρέπει να είναι προσανατολισμένες στην ανάπτυξη, οι τράπεζες θα πρέπει, εξάγοντας διδάγματα από την κρίση, να επιστρέψουν σε πιο συντηρητικά επιχειρηματικά μοντέλα, ενώ απαιτείται και περισσότερη ρύθμιση του τραπεζικού τομέα.
Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στην ομιλία του ο κ.Στίγκλιτς, "κανείς δεν γνώριζε τι συμβαίνει κατά τη διαγραφή χρέους για την Ελλάδα και εφόσον ούτε αυτή η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το γνώριζε, θα έπρεπε να είχε ρυθμίσει τον τομέα αυτό νωρίτερα".

Όπως προκύπτει από ελέγχους του ΣΔΟΕ, μία στις δύο επιχειρήσεις στην Αττική φοροδιαφεύγει.
Το γεγονός αυτό αποτελεί ρεκόρ. Η φοροδιαφυγή είναι μεγαλύτερη στην περιφέρεια, αφού στα Ιόνια Νησιά το 71% των επιχειρήσεων φοροδιαφεύγει και στο Νότιο Αιγαίο το 65%.
Προεξέχουσα περίπτωση αποτελεί η Ζάκυνθος, όπου ιδιώτες και επιχειρηματίες απέκρυπταν επί σειρά ετών, έως και χιλιάδες τ.μ. ιδιοκτησίας. Ο δήμαρχος του νησιού Στέλιος Μποζίκης μετά απο έρευνες και με την βοήθεια αεροφωτογραφιών προχώρησε σε λεπτομερή καταγραφή των ιδιοκτησιών και διαπιστώθηκε ότι ενώ το συνολικό εμβαδόν που είχε δηλωθεί ήταν 2,8 εκατομμύρια τ.μ. το πραγματικό έφτανε τα 6,2 εκατομμύρια τ.μ. Ακόμη, 15.000 κτίρια ηλεκτρολογούνταν χωρίς ρολόι της ΔΕΗ με ρεύμα που έπαιρναν από γείτονες. Από το όργιο των κλοπών υπολογίζεται ότι ο Δήμος έχανε από τέλη, πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το πρώτο δίμηνο του 2012, έγιναν συνολικά σε όλη την Ελλάδα 6.745 έλεγχοι, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν πάνω 52.000 παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα 550 εκατ. ευρώ.
Άλλωστε, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η φοροδιαφυγή θεωρείται ότι υπερβαίνει το 30% του ΑΕΠ. Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από τρεις μέρες, 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι κλήθηκαν να περάσουν την πόρτα του ΣΔΟΕ, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και την ίδια στιγμή δήλωναν στην εφορία χαμηλά, ή ακόμα και πολύ μικρά εισοδήματα.
Πιο αναλυτικά, οι διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών εντόπισαν... εξόφθαλμες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, συμβολαιογράφος της Αθήνας έχει στην κατοχή του ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως το 2010 δήλωσε στην εφορία εισοδήματα μόλις 5.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το όριο της φτώχειας.
Όλα τα παραπάνω την ώρα που οι οδηγίες της Τρόικα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι παραπάνω από σαφείς. Να παρατηρήσουμε ότι ως προτεραιότητα χαρακτηρίζεται η ενίσχυση της μονάδας ελέγχου των φορολογουμένων μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, ενώ ζητούμενο είναι η διαχείριση των φακέλων όλων των μεγαλοοφειλετών από μια και μόνο Αρχή. Παράλληλα, αναγκαία θεωρείται και η πρόσληψη 2.000 νέων "Ράμπο" έως το τέλος του έτους.
Μνημονιακή υποχρέωση αποτελούν, επίσης, ο έλεγχος της υπηρεσιακής απόδοσης εφόρων με ειδικούς δείκτες, το κλείσιμο 200 εφοριών ως το τέλος του έτους, οι πληρωμές στις εφορίες μόνο με τραπεζικά εμβάσματα, καθώς και η αναβάθμιση του TAXIS.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)