Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Το τέλος των Γραικών ή το τέλος των Γραικύλων;

Το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα απ’ το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο που επέβαλαν στη χώρα μας οι Ναζί (προσοχή: το χρέος της Γερμανίας μόνον απ’ το δάνειο, όχι και από τις Πολεμικές Αποζημιώσεις όπως αυτές προσδιορίστηκαν το 1949) υπολογίζεται με ευάριθμους μεν, διαφορετικούς δε τρόπους, ώσπου να βρεθεί ο ένας στον οποίον να συγκλίνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
Ετσι οι Γερμανοί (Spiegel) το υπολογίζουν στα 160 δισ. ευρώ, οι Ελβετοί (μαΐστορες σε κάτι τέτοια) στα 575 δισ. ευρώ (δυο φορές το εθνικό χρέος και επτά φορές το ΑΕΠ) κι άλλοι αλλιώς. Καλύτερα όμως απ’ όλους, ως φαίνεται, το υπολογίζουν οι Ελληνες. Εν προκειμένω το υπουργείο Οικονομικών, η αρμόδια επιτροπή του οποίου απεφάνθη πως τα χρωστούμενα της Γερμανίας στην Ελλάδα για το αναγκαστικό χρέος αγγίζουν το αστρονομικό ποσόν των... 11 δισ. ευρώ!!!
Αμα είσαι Γραικός και ραγιάς, δεν χρειάζεται να σου στέλνουν οι ξένοι εταιρεία δολοφόνων να σε σκοτώσει, τινάζεις τα σάπια σου μυαλά στον αέρα μόνος σου.
Αν είσαι ρωμιός και ραγιάς, δηλώνεις ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Αν είσαι γραικύλος, φωνάζεις έναν ανθύπατο και του παραδίδεις τη χώρα σου. Κι αν είσαι και γραισκύλος, δαγκώνεις το μυαλό όσων απορούν και φρίττουν μ’ αυτά που κάνεις. Τους βγάζεις τεμπέληδες και διεφθαρμένους, τους βρίζεις λαϊκιστές και τους κατεβάζεις στο καθαρτήριο για να τους στείλει ο παράδεισος των αγορών στην κόλαση της φτώχειας και της υποδούλωσης.
Αν είσαι Ελληνας γενίτσαρος, λες ότι οι εκλογές είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία, είναι κίνδυνος για το έθνος, κίνδυνος για τα λογικά του κ. Βενιζέλου - διότι αν δει τον κ. Δραγασάκη υπουργό ο άνθρωπος, θα τρελαθεί. Είναι δυνατόν να υπάρξει κυβέρνηση σ’ αυτόν τον τόπο και να μην είναι κυβέρνηση ανδρεικέλων;
Τα ύστερα του κόσμου, θα ραγίσουν οι εικόνες και θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ, θα πάθει αποπληξία ο κ. Μπαλτάκος και θα τρέχουν χωρίς να σώνουν χαρτορίχτρες, μάγισσες και καφετζούδες μπας και ξαναβάλουν μπροστά τα ΑΤΜ, να τρέχει το χρήμα ποτάμι και ο Θεοχάρης στα ψηφοδέλτια του αρχηγού Σταύρου.
«Με το σπαθί και το άροτρο» έλεγαν οι Ρωμαίοι, με τη σκούπα και το φαράσι λέμε εμείς - πολύς κόπρος του Αυγείου έχει μαζευθεί. Ή μήπως δεν είναι κόπρος η Διαπλοκή, όλοι εκείνοι οι Δυνατοί που απομύζησαν τον λαό, στέρησαν τη χώρα από κάθε εθνική στρατηγική και στο τέλος την πούλησαν στα σκλαβοπάζαρα των τόκων; Τι είναι, αν δεν είναι κόπρος οι Δυνατοί που συνεχίζουν να πλουτίζουν με εργαλείο την κρίση, παίρνοντας την μπουκιά απ’ το στόμα των παιδιών, πουλώντας στους αρρώστους χρυσάφι τον θάνατο, εξορίζοντας τους νέους στην Εσπερία.
Τι είναι, αν δεν είναι κόπρος αυτοί οι σοβαροφανείς υπομείονες που ξεπουλάνε το Ελληνικό και έκαναν το μεροκάματο «προσεχώς Ρωσίδα»; Τι είναι;
Τι είναι αυτές οι γερμανοντυμένες ψυχές που μιλούν για την Τρόικα λες και μιλούν για την Αγία Τριάδα; Μια ορδή ραγιάδων, γενίτσαρων και δωσίλογων είναι, που διέσυραν την Ελλάδα, εκπόρνευσαν το Σύνταγμά της και πούλησαν την Ασυλία της. Μια χρυσή ορδή που βγάζει φράγκα απ’ την υποτέλεια, ένα σύμφυρμα δολίων και αμοραλιστών που ενσπείρει τον φόβο, καλλιεργεί τον διχασμό και θέτει σε κίνδυνο διαμελισμού την πατρίδα - αν αυτό δεν είναι κόπρος, τι είναι;
Οι εκλογές, συνήθως, δεν λύνουν μεγάλα προβλήματα. Αν έλυναν, θα ήταν επαναστατικές. Και οι δημοκρατίες θα ήταν εκτός νόμου (για εκεί τις πάνε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Ομως στην Ελλάδα ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι. Και σ’ αυτές τις εκλογές ο λαός καλείται και έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι περισσότερον απ’ ο,τι συνήθως. Στο δημοψήφισμα του 1946 ο λαός εκλήθη να μην πάρει μέρος και το πλήρωσε. Στις εκλογές του 1981 ο λαός εκλήθη να σαρώσει την υποτέλεια, ου μην και την αδικία, και προδόθηκε. Σ’ αυτές τις εκλογές ο λαός καλείται να ’χει τον νου του για μετά τις εκλογές.
Κι αυτή είναι μια ειδοποιός διαφορά σημαντική.
Το σύστημα κάνει ό,τι μπορεί για να κρατηθεί. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλου και Παπανδρέου) επιδιώκουν μια διαχειρίσιμη ήττα. Οι εφεδρείες τους εξαερώθηκαν (ΔΗΜΑΡ) ή συρρικνώνονται με γεωμετρική πρόοδο (Χρυσή Αυγή). Οι μεταλλάξεις τους (Ποτάμι) δεν μπόρεσαν να φέρουν άλλη γλαύκα στην Αθήνα πέραν των φθαρμένων πολιτικών υπολειμμάτων άλλων κομμάτων. Αυτό το μπλοκ δυνάμεων κατεβαίνει στις εκλογές με την προπαγάνδα του να τραυλίζει και τον βασιλιά του «γυμνό». Η ευκαιρία για τον λαό είναι σημαντική και δεν είναι σαν τις άλλες.
Διότι, αν ο λαός μείνει στο προσκήνιο και μετά τις εκλογές, ούτε η κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι σαν τις άλλες. Αν η Αριστερά λάβει την εντολή, θα έχει να συγκρουσθεί με το ελληνικό βαθύ κράτος και τους ξένους προστάτες του. Θα έχει, δηλαδή, να αντιμετωπίσει τις ορίζουσες αυτού του κράτους και στο εποικοδόμημα και στις υποδομές. Και εις ό,τι αφορά το εποικοδόμημα, το βαθύ «ελληνικό» κράτος υπήρξε ορατό στο πρόσωπο του «εκσυγχρονισμού» και στο δίκτυο εκείνο των διανοουμένων, πανεπιστημιακών και καλλιτεχνών που τον υπηρέτησαν. Με τους οργανικούς αυτούς διανοούμενους ένα μέρος της Αριστεράς (και στη ΔΗΜΑΡ και στον ΣΥΡΙΖΑ) όχι μόνον δεν συγκρούσθηκε, αλλά και συνέπλευσε.
Σ’ αυτόν τον τομέα και σήμερα η Αριστερά παραμένει ευάλωτη, κατ’ αντίθεσιν μάλιστα της μεγάλης πλειοψηφίας των Αριστερών (αλλά και όλων των δημοκρατικών πολιτών) που, είτε από πολιτική διαίσθηση είτε από επίγνωση, έχουν πάρει χαμπάρι ποιον θεό προσκυνάνε όσοι κατηγορούν τον λαό για λαϊκισμό κι όσοι τον βρίσκουν κομπλεξικό και τέλος πάντων ολίγον βρωμοπόδαρο.
Πού ακούσθηκε λαός που αντιλαμβάνεται εγκαίρως τι έγινε στη Γιουγκοσλαβία και τι σημαίνει γερμανική Ευρώπη; Ενας τέτοιος λαός είναι φρίκη για την ελίτ των σνομπ (που, αμόρφωτη και μέτρια καθώς είναι, απ’ αυτόν ακριβώς τον χρήσιμο για τους Δυνατούς σνομπισμό προσπορίζεται το παντεσπάνι της) - φρίκη που πρέπει να γίνει χυλός. Ωστε απορφανισμένοι απ’ την παράδοσή τους οι πολίτες, αναξιοπρεπείς και χαζεμένοι, να ’ναι έτοιμη για την υποδούλωσή τους.
Αλλά, αν αυτά συνέβαιναν στο εποικοδόμημα της χώρας επί δεκαετίες, συνέβαιναν διότι στις υποδομές της συνέβαινε το ίδιο. Οχι μόνον επί Σημίτη, αλλά επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Παπανδρέου, μεσοβασιλείας και Σαμαρά, οι «εκσυγχρονιστές» ήταν που κυβέρνησαν και κυβερνούν, Σημιτάνθρωποι.
Με αυτό το εποικοδόμημα και αυτές τις υποδομές εις ό,τι αφορά το εγχώριο σύστημα θα βρεθεί αντιμέτωπη η Αριστερά μετά τις εκλογές, αν ο λαός τής δώσει την εντολή. Με τη Διαπλοκή, τους οργανικούς διανοουμένους της, με τη Διαφθορά και την κομματική της σαπίλα, με τους σμπίρους των εξωχώριων Δυνατών, γραικύλους και ραγιάδες, γραισκύλους και δωσίλογους, γενίτσαρους και γερμανοντυμένους. Σ’ αυτόν τον αγώνα η Αριστερά θα τα καταφέρει μόνον αν κρατήσει τον λαό στο προσκήνιο. Τους καλούς, τίμιους, ξύπνιους κι ενάρετους πολίτες, δεξιούς και αριστερούς.
Τα επίδικα αυτών των εκλογών είναι υψηλού επιπέδου. Αφορούν την εθνική ανεξαρτησία και τον αναπροσδιορισμό της ελληνικής κοινωνίας με προτάγματα την κάθαρση, την αξιοπρέπεια της εργασίας και τη δικαιοσύνη. Συνεπώς, μόνον με τη δύναμη του λαού, που η Αριστερά θα πρέπει να ανατροφοδοτεί συνεχώς κι απ’ αυτήν η ίδια να ανατροφοδοτείται, υπάρχει η δυνατότητα, το περιεχόμενο της δημοκρατίας, οι θεσμοί και το πνεύμα της να επικεντρώσουν στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Του Στάθη από enikos

Ποιοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο από τα τεκμήρια

Η Εφορία προσδιορίζει από μόνη της εισοδήματα με βάση τα τεκμήρια για τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, τις οικιακές βοηθούς και τις πισίνες, ώστε να μη μένει πια σχεδόν κανείς αφορολόγητος

Αντιμέτωποι με τον φορολογικό εφιάλτη των τεκμηρίων διαβίωσης θα βρεθούν και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, κυρίως... χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες και μικρομεσαίοι επαγγελματίες που θα εμφανίσουν ζημιές ή έβαλαν «λουκέτο».

Τα τεκμήρια, παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες για κατάργησή τους, διατηρούνται και απειλούν με την πληρωμή έξτρα φόρων ολοένα και περισσότερους φορολογουμένους, οι οποίοι δεν φορολογούνται για αυτά που πραγματικά δηλώνουν στην Εφορία αλλά για μεγαλύτερα ποσά.

Η Εφορία προσδιορίζει από μόνη της εισοδήματα με βάση τα τεκμήρια για τις κατοικίες, τα αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, τις οικιακές βοηθούς και τις πισίνες, ώστε να μη μένει πια σχεδόν κανείς αφορολόγητος.

Τα «τσουχτερά» τεκμήρια διαβίωσης απειλούν και φέτος με τις φορολογικές δηλώσεις:

Μισθωτούς και συνταξιούχους με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Οι φορολογούμενοι αυτοί κινδυνεύουν να φορολογηθούν με βάση το τεκμαρτό εισόδημα που θα προκύψει εάν διαθέτουν μία κατοικία και παράλληλα ένα αυτοκίνητο.

Για παράδειγμα, άγαμος μισθωτός με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ, ο οποίος διαμένει σε διαμέρισμα 100 τ.μ. και έχει ένα αυτοκίνητο 1.600 κ. ε. πενταετίας. Το τεκμαρτό εισόδημα ανέρχεται σε 13.900 ευρώ (4.500 ευρώ για την κατοικία + 6.400 ευρώ για το Ι.Χ. + 3.000 ευρώ το ελάχιστο τεκμήριο). Η διαφορά μεταξύ του πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος ανέρχεται σε 1.900 ευρώ. Το ποσό αυτό προστίθεται στο φορολογητέο εισόδημα και φορολογείται. Έτσι ο φορολογούμενος θα φορολογηθεί για εισόδημα 13.900 ευρώ και θα πληρώσει φόρο 958 ευρώ ή 418 ευρώ επιπλέον σε σχέση με τον φόρο των 540 ευρώ που προκύπτει για το εισόδημα των 12.000 ευρώ.

Φορολογούμενους με μηδενικά εισοδήματα. Ακόμη και αν δεν έχουν κανένα περιουσιακό στοιχείο (κατοικία ή αυτοκίνητο) και δηλώνουν ότι φιλοξενούνται θα φορολογηθούν με βάση το ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης που ανέρχεται σε 3.000 ευρώ για τον άγαμο ή 2.500 ευρώ αν είναι έγγαμος.

Ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες που φέτος θα εμφανίσουν ζημιές ή λόγω της κρίσης έβαλαν «λουκέτο» στην επιχείρησή τους. Αν πέσουν στην παγίδα των τεκμηρίων, θα φορολογηθούν για το τεκμαρτό εισόδημα από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%.

Αγρότες με μηδενικά εισοδήματα ή ζημιές. Θα φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ του τεκμαρτού εισοδήματος.

Άνεργοι. Αν φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια, τότε για το εισόδημα που δεν μπορούν να καλύψουν θα φορολογηθεί με βάση την κλίμακα των μισθωτών, δηλαδή θα έχουν αφορολόγητο μέχρι 9.550 ευρώ. Αρκεί να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Για παράδειγμα, ένας μακροχρόνια άνεργος -εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ- που δεν διαθέτει κανένα εισόδημα, παρά μόνο ένα μικρό ποσό από τόκους καταθέσεων της τάξης των 10 ευρώ. Διαμένει σε ένα σπίτι 40 τ.μ. με τεκμήριο 1.600 ευρώ. Το τελικό τεκμαρτό ποσό ανέρχεται στα 4.600 ευρώ, αφού θα προστεθεί και το ποσό της ελάχιστης αντικειμενικής δαπάνης των 3.000 ευρώ (1.600 + 3.000 = 4.600). Ο φορολογούμενος θα φορολογηθεί ως μισθωτός και με αποδείξεις ύψους 460 ευρώ, τότε δεν θα έχει καμία φορολογική επιβάρυνση για το φορολογικό έτος 2014.

Πόσες είναι οι βουλευτικές έδρες ανά περιφέρεια και πως μπαίνουν οι σταυροί

Οι αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών, ο αριθμός των βουλευτικών εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, οι σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια κοινοποιούνται σε έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών.
Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην κατανομή των εδρών, υπενθυμίζεται ότι αυξάνονται κατά 3 στην εκλογική περιφέρεια Νομού Αττικής (από 12 σε 15 έδρες)...
αυξάνονται κατά 2 στη Β' Αθηνών (από 42 σε 44 έδρες), ενώ κατά μια έδρα αυξάνονται στην Α' Πειραιώς (από 5 σε 6 έδρες), τη Θεσπρωτία (από 1 σε 2 έδρες), στη Μαγνησία (από 5 σε 6 έδρες) και στις Κυκλάδες (από 3 σε 4 έδρες).
Κατά 3 μειώνονται οι έδρες στην Α' Αθηνών (από 17 σε 14 έδρες), ενώ κατά μια μειώνονται οι έδρες στην Αχαΐα (από 9 σε 8 έδρες), στην Αιτωλοακαρνανία (από 8 σε 7 έδρες), στη Βοιωτία (από 4 σε 3 έδρες), Καρδίτσας (από 5 σε 4 έδρες), Σέρρες (από 7 σε 6 έδρες) και Τρίκαλα (από 5 σε 4 έδρες).
Στις εκλογικές περιφέρειες με 1-3 έδρες, οι εκλογείς βάζουν ένα σταυρό προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 4-7 έδρες, οι εκλογείς βάζουν από 2 σταυρούς προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 8-12 έδρες βάζουν 3 σταυρούς προτίμησης. Στις εκλογικές περιφέρειες με 13 και άνω έδρες βάζουν 4 σταυρούς προτίμησης.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)