Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

22η μερα : " Αγανακτισμενοι " ζωντανα απο το Συνταγμα 15 Ιουνιου ( live video stream + radio link ) 15/06

Δείτε τι γίνεται live στη συγκέντρωση των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα Τετάρτη 15 Ιουνίου.
LINK 1

Ένα ηχηρό «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα λένε σήμερα οι πολίτες όλης της χώρας, οι οποίοι μάλιστα θα σχηματίσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα, αποτρέποντας είσοδο των πολιτικών στο κτήριο της Βουλής, για να ματαιωθεί η επίμαχη συζήτηση για το «Μνημόνιο 2».

Οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες και οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και τα μέλη του ΠΑΜΕ, θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα σκληρά οικονομικά μέτρα, εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, με φόντο τη μεσημεριανή συνάντηση του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και την έναρξη των συζητήσεων (16:30) του σχεδίου νόμου για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.



Οι συγκεντρώσεις των διαδηλωτών



(Xάρτης της Αθήνας:--- ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ---- ΠΑΜΕ--- ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ)

Σύμφωνα με τους «Αγανακτισμένους», στις 7:00 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθούν τρεις προσυγκεντρώσεις σε τρία διαφορετικά σημεία: η πρώτη έξω από τον σταθμό του Μετρό στον Ευαγγελισμό, η δεύτερη μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η τρίτη μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Τα δύο συνδικαλιστικά σώματα (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) έχουν προγραμματίσει για τις 11:00 συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν και πορεία προς τη Βουλή. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:00 στην πλατεία Ομονοίας ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Κοινοβούλιο.

Ο κλοιός των «Αγανακτισμένων»

Η συγκέντρωση της περασμένης Κυριακής των «Αγανακτισμένων» δεν είχε τον όγκο της προηγούμενης πανευρωπαϊκής κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 500.000 πολίτες. Οι «Αγανακτισμένοι»- που παραμένουν για 22η μέρα στο Σύνταγμα- ευελπιστούν το ποσοστό συμμετοχής να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, τόσο σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, όσο και την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι ήδη οι πολίτες της Ηλείας, Ηρακλείου, Χανίων, Κέρκυρας, Πιερίας έχουν αποστείλει εξώδικα στους βουλευτές, απαιτώντας να μην ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Ρολά κατεβάζει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

Σε εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρούν όλοι οι εργαζόμενοι, μετά και το κάλεσμα που απηύθυναν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Οι εργαζόμενοι θα βγουν να διαδηλώσουν στις πλατείες όλων των ελληνικών πόλεων, βροντοφωνάζοντας κατά των οικονομκών μέτρων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές «καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα των άδικων, άνισων και αντικοινωνικών μέτρων της Κυβέρνησης και ζητούν άμεσα την απόσυρσή του. Καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική, τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

Συγκεκριμένα στην απεργία θα συμμετέχουν:

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, σιδηροδρομικοί υπάλληλοι, Τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, οι οδοντίατροι, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, κέντρα Υγείας και τα ΕΚΑΒ. Επίσης στην απεργία συμμετέχει η OME-OTE.

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ από 10:00 έως τις 14:00 και από τις 14:00 έως τις 18:00, καθώς και συγκέντρωση στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας.

Επίσης ανακοινώθηκε στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων από τις 12:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 13:00 το μεσημέρι.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

•Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
•Τα τρόλεϊ από τις 8:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.
•Το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά. Σημειώνεται ότι σήμερα το Μετρό θα πηγαίνει μόνο μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του Ο.Σ.Ε., οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν.
•Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
•Το Τραμ θα κινηθεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.
•Ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλο το 24ωρο οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.
«Aστακός» η πρωτεύουσα

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. για τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης εν όψει της γενικής απεργίας.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για τις κινητοποιήσεις -σε τέσσερα σημεία της Αθήνας- από συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους «αγανακτισμένους» πολίτες αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Χαρακτηριστικό της κινητοποίησης είναι ότι έχουν έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία, ενώ παράλληλα έχει ζητηθεί απ' όλο το προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν λόγω συγκεντρώσεων

Λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που θα γίνουν σήμερα, από τις 07:00 το πρωί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά εκτροπές της κυκλοφορίας επί των οδών Αλεξάνδρας, Πατησίων, Ιουλιανού, Θ. Δηληγιάννη, Πλ. Καραϊσκάκη, Αχιλλέως, Λ. Κων/πόλεως, Ιερά Οδό, Πειραιώς, Χαμοστέρνας, Καλλιρόης, Αρδηττού, Βασ. Κων/νου, Βασ. Σοφίας, Φειδιππίδου.

Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να τα θυμόμαστε

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ


Γεννήθηκα στις 23 του Οκτώβρη του 1925 στην Ξάνθη τη διατηρητέα κι όχι την άλλη τη φριχτή που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες. Η συνύπαρξη εκείνο τον καιρό ενός αντιτύπου της μπελ-επόκ, με αυθεντικούς τούρκικους μιναρέδες, έδιναν χρώμα και περιεχόμενο σε μια κοινωνία-πανσπερμία απ' όλες τις γωνιές της Ελλαδικής γης, που συμπτωματικά βρέθηκε να ζει σε ακριτική περιοχή και να χορεύει τσάρλεστον στις δημόσιες πλατείες. Σαν άνοιξα τα μάτια μου είδα με απορία πολύ κόσμο να περιμένει την εμφάνισή μου (το ίδιο συνέχισα κι αργότερα να απορώ σαν με περίμεναν κάπου καθυστερημένα να φανώ). Η μητέρα μου ήταν από την Αδριανούπολη, κόρη του Κωνσταντίνου Αρβανιτίδη, και ο πατέρας μου απ' την Μύρθιο της Ρεθύμνου, απ' την Κρήτη. Είμαι ένα γέννημα δύο ανθρώπων που καθώς γνωρίζω δεν συνεργάστηκαν ποτέ, εκτός απ΄ την στιγμή που αποφάσισαν την κατασκευή μου. Γι' αυτό και περιέχω μέσα μου χιλιάδες αντιθέσεις κι όλες τις δυσκολίες του Θεού. Όμως η αστική μου συνείδηση, μαζί με τη θητεία μου την λεγόμενη«ευρωπαϊκή», φέραν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Προσπάθησα όλον το καιρό που μέναμε στην Ξάνθη να γνωρίσω σε βάθος τους γονείς μου και να εξαφανίσω την αδελφή μου. Δεν τα κατάφερα και τα δύο. Έτσι μετακομίσαμε το '32 στην Αθήνα όπου δεν στάθηκε δυνατόν να λησμονήσω την αποτυχία μου.

Άρχιζα να ζω και να εκπαιδεύομαι στην πρωτεύουσα ενώ παράλληλα σπούδαζα τον έρωτα και την ποιητική λειτουργία του καιρού μου. Έλαβα όμως την αττική παιδεία όταν στον τόπο μας υπήρχε και Αττική και Παιδεία. Μ' επηρεάσανε βαθιά ο Ερωτόκριτος, ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, το Εργοστάσιο του Φιξ, ο Χαράλαμπος του «Βυζαντίου», το υγρό κλίμα της Θεσσαλονίκης και τα άγνωστα πρόσωπα που γνώριζα τυχαία και παρέμειναν άγνωστα σ' όλα τα χρόνια τα κατοπινά. Στην κατοχική περίοδο συνειδητοποίησα πόσο άχρηστα ήτανε τα μαθήματα της Μουσικής, μια και μ' απομάκρυναν ύπουλα απ' τους αρχικούς μου στόχους που ήταν να επικοινωνήσω, να διοχετευθώ και να εξαφανιστώ, γι' αυτό και τα σταμάτησα ευθύς μετά την Κατοχή. Έτσι δεν σπούδασα σε Ωδείο και συνεπώς εγλύτωσα απ' το να μοιάζω με τα μέλη του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου. Έγραψα ποιήματα και πολλά τραγούδια, και ασκήθηκα ιδιαίτερα στο να επιβάλλω τις απόψεις μου με δημοκρατικές διαδικασίες, πράγμα που άλλωστε με ωφέλησε τα μέγιστα σαν έγινα υπάλληλος τα τελευταία χρόνια. Απέφυγα μετά περίσσιας βδελυγμίας ότι τραυμάτιζε το ερωτικό μου αίσθημα και την προσωπική μου ευαισθησία.

Ταξίδεψα πολύ και αυτό με βοήθησε ν' αντιληφθώ πώς η βλακεία δεν ήταν αποκλειστικόν του τόπου μας προϊόν, όπως περήφανα ισχυρίζονται κι αποδεικνύουν συνεχώς οι έλληνες σωβινιστές και της εθνικοφροσύνης οι εραστές. Παράλληλα ανακάλυψα ότι τα πρόσωπα που μ' ενδιαφέρανε έπρεπε να ομιλούν απαραιτήτως ελληνικά, γιατί σε ξένη γλώσσα η επικοινωνία γινότανε οδυνηρή και εξαφάνιζε το μισό μου πρόσωπο.

Το '66 βρέθηκα στην Αμερική. Έμεινα κι έζησα εκεί κάπου έξι χρόνια, τα χρόνια της δικτατορίας, για λόγους καθαρά εφοριακούς - ανεκαλύφθη πως χρωστούσα τρεισήμισι περίπου εκατομμύρια στο δημόσιο. Όταν εξόφλησα το χρέος μου επέστρεψα περίπου το '72 και ίδρυσα ένα καφενείο που το ονομάσαμε Πολύτροπον, ίσαμε τη μεταπολίτευση του '74, όπου και τόκλεισα γιατί άρχιζε η εποχή των γηπέδων και των μεγάλων λαϊκών εκτονώσεων. Κράτησα την ψυχραιμία μου και δεν εχόρεψα εθνικούς και αντιστασιακούς χορούς στα γυμναστήρια και στα γεμάτα από νέους γήπεδα. Κλείνοντας το Πολύτροπο είχα ένα παθητικό πάλι της τάξεως περίπου των τρεισήμισι εκατομμυρίων - μοιραίος αριθμός, φαίνεται, για την προσωπική μου ζωή.

Από το '75 αρχίζει μια διάσημη εποχή μου που θα την λέγαμε, για να την ξεχωρίσουμε, υπαλληλική, που μ' έκανε ιδιαίτερα γνωστό σ' ένα μεγάλο και απληροφόρητο κοινό, βεβαίως ελληνικό, σαν άσπονδο εχθρό της ελληνικής μουσικής, των ελλήνων μουσικών και της εξίσου ελληνικής κουλτούρας. Μέσα σ' αυτή την περίοδο και ύστερα από ένα ανεπιτυχές έμφραγμα στην καρδιά, προσπάθησα πάλι, ανεπιτυχώς είναι αλήθεια, να πραγματοποιήσω τις ακριβές καφενειακές μου ιδέες πότε στην ΕΡΤ και πότε στο Υπουργείο Πολιτισμού , εννοώντας να επιβάλω τις απόψεις μου με δημοκρατικές διαδικασίες. Και οι δύο όμως τούτοι οργανισμοί σαθροί και διαβρωμένοι από τη γέννησή τους κατάφεραν να αντισταθούν επιτυχώς και, καθώς λεν, να με νικήσουν «κατά κράτος». Παρ΄ όλα αυτά, μέσα σε τούτον τον καιρό γεννήθηκε το Τρίτο κι επιβλήθηκε στη χώρα.

Και τώρα καταστάλαγμα του βίου μου μέχρι στιγμής είναι :

Α δ ι α φ ο ρ ώ
για την δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.

Π ι σ τ ε ύ ω στο τραγούδι που μας αποκαλύπτει και μας εκφράζει εκ βαθέων, κι όχι σ' αυτό που κολακεύει τις επιπόλαιες και βιαίως αποκτηθέντες συνήθειές μας.

Π ε ρ ι φ ρ ο ν ώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα «επώνυμους» πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένους συνομήλικους, την σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία καθώς και την κάθε λογής χυδαιότητα.

Έτσι κατάφερα να ολοκληρώσω την τραυματισμένη από την παιδική μου ηλικία προσωπικότητα, καταλήγοντας να πουλώ «λαχεία στον ουρανό» και προκαλώντας τον σεβασμό των νεωτέρων μου μια και παρέμεινα ένας γνήσιος Έλληνας και
Μεγάλος Ερωτικός.


(Υπέροχο δείγμα λόγου και σκέψης ενός υπέροχου ανθρώπου.

Κείμενο και φωτογραφία δανεισμένα από την ιδιαιτέρως προσεγμένη επίσημη ιστοσελίδα Μάνου Χατζιδάκι.

Με αφορμή την ωραία συναυλία
- αφιέρωμα στο Μ. Χατζιδάκι της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης , που έλαβε χώρα την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2006 στο Θέατρο Γης υπό τη διεύθυνση του κ. Μίλτου Λογιάδη και με τη συμμετοχή της κας. Σαββίνας Γιαννάτου, του κ. Αλκίνοου Ιωαννίδη και του κ. Δώρου Δημοσθένους.)

http://www.youtube.com/watch?v=9L4Tg2a5Q7k&feature=player_embedded#at=106 (ΚΥΡ ΑΝΤΩΝΗΣ)

http://www.youtube.com/watch?v=uMUSQ5U0YlQ (ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ)

http://www.youtube.com/watch?v=sJmPzuRClPQ (ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ)

http://www.youtube.com/watch?v=BIGZI76qV_U (ΕΝΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΛΗΣΤΗΣ)

http://www.youtube.com/watch?v=Mc09h0FRMGc&feature=related

(Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ)

http://www.youtube.com/watch?v=nTob8sWWbS4&feature=related

(ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ)

Φέρτε πίσω τα παγωτά!

Φέρτε πίσω τα παγωτά! - Απόψεις
Αυτό το καλοκαίρι, όλες σχεδόν οι εταιρείες παγωτών αποφάσισαν να "πιάσουν στον ύπνο" τους καταναλωτές. Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές λοιπόν (και φέτος) προτιμούν τα δροσιστικά παγωτά των διαφόρων εταιρειών στην αντιμετώπιση της ζέστης. Η απάτη όμως κρύβεται καλά, έντεχνα και αποτελεσματικά. Αν κοιτάξουμε στη σύσταση (στο σημείο που αναφέρονται τα συστατικά) θα δούμε πως το παγωμένο προϊόν που κρατάμε στα χέρια μας τιτλοφορείται "παγωμένο γλύκισμα".

Οι καταναλωτές δεν δίνουν προσοχή διότι πολύ απλά δεν ξέρουν τη διαφορά που αξίζει να τη δούμε αναλυτικότερα:
Η διαφορά είναι τεράστια... Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα.

Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος, άρα μην ανησυχείτε για μολυσμένο με ορυκτέλαια ηλιέλαιο. Ωστόσο, ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται το καρυδέλαιο το οποίο είναι έλαιο "παχύ" και ταιριάζει στην υφή του τελικού προϊόντος (παγωμένου γλυκίσματος για να μην ξεχνάμε γρήγορα). Το καρυδέλαιο, το ξέρετε πιστεύω πολλά χρόνια από τα αντηλιακά. Έδινε το χρώμα, ως φυσική χρωστική, και την υφή σε όλα τα αντηλιακά τύπου Coppertone (ο τόνος του χαλκού). Πιστεύω να μη σας πειράζει αν ο εντερικός σας σωλήνας λαμβάνει το "επιθυμητό μαύρισμα" εσωτερικά χωρίς κόπο...

Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα είναι διπλό:
Αφενός παραπλανάται ο καταναλωτής διότι οι εταιρείες που παράγουν παγωμένα γλυκίσματα στις ιστοσελίδες τους τα αναφέρουν ως κατηγορία παγωτών για λόγους μάρκετινγκ κι όχι ως παγωμένα γλυκίσματα.
Αφετέρου το παγωμένο γλύκισμα είναι ποιοτικά υποδεέστερο προϊόν κατά κοινή επιστημονική ομολογία σε σχέση με το παγωτό, λόγω της αφαίρεσης ζωικού λίπους (αποβουτυρωμένο γάλα σκόνη) και της προσθήκης φυτικών λιπαρών.

Λόγος για όλα τα παραπάνω; Μαντέψτε... Σας λέει κάτι η λέξη κέρδος;

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε καμιά διαφήμιση της τηλεόρασης δεν αναφέρεται προφορικά ή γραπτά η λέξη παγωτό. Έχει αντικατασταθεί με ατάκες "Απόλαυση", "Δροσιά", "Παγωμένη Δροσιά" και άλλα κωμικά.

Ψάξτε στο παγωτό (που νομίσατε ότι πήρατε) τη σύσταση και θα διαπιστώσετε ότι δώσατε τα ωραία ευρώ σας για ένα "παγωμένο γλύκισμα".
Ήδη επικοινώνησα με την ΕΒΓΑ για να αλλάξει αμέσως την ιστοσελίδα της www.evga.net και από παγωτά να τα ονομάσει "παγωμένα γλυκίσματα". Το αυτόν έπραξα και με την ALGIDA. Η ίδια δικαιολογία καρμπόν: "μα στη σύνθεση δεν τα ονομάζουμε παγωτά", "μα η κατηγορία τιτλοφορείται στο ιντερνέτ ΠΑΓΩΤΑ", "μα η ΧΧΧΧ εταιρεία μας είναι γνωστή ότι κάνει παγωτά"...

Ήμαρτον...
Έκανα και κάτι μάταιες ενέργειες δημοσιοποίησης σε κανάλια... "Δύσκολες εποχές βρήκες Πάνο. Την ώρα που παίζουμε επαναλήψεις παλιών σήριαλ, τα παγωτά δίνουν φράγκα σε διαφημίσεις"

Εγώ πάλι απαντώ χρησιμοποιώντας την παλιά καλή ατάκα του μεσιέ "Μαύρου" Καλογήρου (Λόλα): "ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!" Και για τις εταιρείες και για τα κανάλια...

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΑΓΩΤΑ... ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ!

Υ.Γ.1: Επεκτείνοντας τα παραπάνω, παγωτά κι όχι παγωμένα γλυκίσματα πουλάνε και τα ζαχαροπλαστεία...
Θα πρέπει δηλαδή να φτιάχνονται από φρέσκο γάλα (για αυτό και η διαφορά γεύσης με το ιταλικό Gelato) και όχι με σκόνη αποβουτυρωμένου και μαργαρίνες...

Για τσεκάρετε τα στέκια σας...

Υ.Γ.2: Μήπως θα πρέπει να αρχίζω να δημοσιοποιώ ζαχαροπλαστεία που κάνουν παγωτό-παγωτό;;;

ΔΣΑ: Kατάθεση Τριτανακοπής Ενώπιον του ΣτΕ για την Επιβολή ΦΠΑ στις Δικηγορικές Υπηρεσίες


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διά του Προέδρου του Γιάννη Αδαμόπουλου και οι Δικηγόροι Αθηνών Αντώνιος Αργυρός και Ευστάθιος Μπακάλης κατέθεσαν στις 14-6-2011 την υπ' αριθμ. 5442/13-6-2011 Τριτανακοπή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών διά του Προέδρου του Γιάννη Αδαμόπουλου και οι Δικηγόροι Αθηνών Αντώνιος Αργυρός και Ευστάθιος Μπακάλης κατέθεσαν στις 14-6-2011 την υπ' αριθμ. 5442/13-6-2011 Τριτανακοπή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αιτούμενοι την ακύρωση και εξαφάνιση της υπ' αριθμ. 909/2011 απόφασης του Β' τμήματος του ΣτΕ, η οποία έκανε εν μέρει δεκτή την από 5-7-2010 Αίτηση Ακύρωσης του Δικηγόρου Αθηνών κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου κατά της υπ' αριθμ. ΠΟΛ 1100/24-6-2010 απόφασης του Υπουργού Οικονομικών αναφορικά με την επιβολή Φ.Π.Α. στην παροχή των δικηγορικών υπηρεσιών. Διά της τριτανακοπτόμενης απόφασης το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό πως η προσβαλλόμενη πράξη πρέπει να ακυρωθεί κατά το μέρος που θεσπίζει απαλλαγή των αμειβόμενων με πάγια αντιμισθία δικηγόρων από την επιβολή Φ.Π.Α. για τις σχετικές αμοιβές τους, ενώ περαιτέρω κρίθηκε ότι το υπόλοιπο τμήμα της ως άνω πράξης - κατά το μέρος που αναφέρεται στην υπαγωγή των δικηγορικών υπηρεσιών σε καθεστώς Φ.Π.Α. με συντελεστή 23% - στερείται εκτελεστότητας και, ως εκ τούτου, είναι απρόσβλητο.

Μέσω της άσκησης του προαναφερθέντος ενδίκου μέσου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και οι λοιποί αιτούντες επιδιώκουν, ως έχοντες άμεσο έννομο συμφέρον, την εξαφάνιση της προσβαλλόμενης απόφασης και την εισαγωγή της υπόθεσης προς συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, λαμβανομένης υπόψη της μεγάλης σπουδαιότητάς της καθώς πρόκειται για ζήτημα γενικότερης σημασίας που αφορά την ολότητα της δικηγορικής κοινότητας σε βάρος της οποίας επέρχονται μεγάλα οικονομικά βάρη.

Η ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας εκκινεί από τη διαπίστωση πως η επιβολή Φ.Π.Α. στην παροχή δικηγορικών υπηρεσιών υποβιβάζει στην πραγματικότητα τις τελευταίες στην κατηγορία της κοινής οικονομικής δραστηριότητας που αποβλέπει στην επίτευξη κέρδους. Όμως, η φύση της δικηγορίας ως δημόσιου λειτουργήματος και η ιδιότητα του Δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης, καθώς και η αναγκαιότητα προάσπισης του δικαιώματος των πολιτών να προσφεύγουν στα Δικαστήρια - δικαιώματος που δεν μπορεί να ασκηθεί κατά τρόπο πλήρη και αποτελεσματικό παρά μόνο διά της παράστασής τους με Δικηγόρο - είναι πλήρως ασύμβατες με την επιβολή Φ.Π.Α. και για το λόγο αυτό η προσβαλλόμενη πράξη καθίσταται ακυρωτέα.

Εναπόκειται πλέον στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να αποφασίσει επί του εν λόγω ζητήματος με γνώμονα τις συνταγματικές και νομολογιακές παραδοχές αλλά και τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις, αποκαθιστώντας το ρόλο του Δικηγόρου ως άμισθου δημόσιου λειτουργού και συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης και αποτρέποντας την εμπορευματοποίηση του λειτουργήματός μας.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)