Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΟΦ: Κίνδυνος σε προϊόντα αδυνατίσματος, συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες - Μάθετε ποια

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι τα προϊόντα VIGOMAX VGMX, GINSENG-MAX και FORCEX τα οποία διακινούνται ως συμπληρώματα διατροφής κυρίως μέσω διαδικτύου, περιέχουν φαρμακολογικά δραστικές ουσίες ανάλογες της sildenafil, όπως προκύπτει από ενημέρωση των ισπανικών αρχών.
 
Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως φυτικά συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και, όπως προέκυψε μετά από εργαστηριακή ανάλυση, περιέχουν τις ουσίες tadalafil, nortadalafil και deacetylated pretadalafil, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους.
 
Η δραστική ουσία sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.
 
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
 
Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
B-50, Multi Mineral, Vitamin C
 
Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής των Η.Π.Α. (F.D.A.), τα προϊόντα α) B-50 β) Multi-Mineral c) Vitamin C, (παραγωγός εταιρεία Purity First Health), ανακαλούνται από την αγορά των Η.Π.Α., καθώς βρέθηκε να περιέχουν χωρίς να διαθέτουν άδεια, τις φαρμακευτικές ουσίες Methasterone / B-50, Dimethyltestosterone / Multi-Mineral,VitaminC.(ουσίες με αναβολική δράση).
Eφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
 
Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
 
 
 
Προειδοποίηση για BETHEL 30 / προϊόν αδυνατίσματος
Ο Ε.Ο.Φ. ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση της Αρμόδιας Αρχής των Η.Π.Α. (F.D.A.), το προιόν Bethel 30 διατίθεται χωρίς άδεια στις Η.Π.Α.
 
Τo προϊόν περιέχει τις φαρμακευτικές ουσίες sibutramine και phenolphthalein, οι οποίες έχουν ανακληθεί από την αγορά των Η.Π.Α. για λόγους ασφαλείας.
 
Eφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
 
Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
 

Στις τρεις μεζονέτες η μία δώρο!

Απίστευτα περιστατικά καταγράφονται στην αγορά ακινήτων με ορισμένους κατασκευαστές ακινήτων στην προσπάθειά τους να «ξεφορτωθούν» τα απούλητα κτίρια, προχωρούν σε προσφορές που έχουμε συνηθίσει στις...πιτσαρίες. Στις τρεις μεζονέτες η μια δώρο! 
Το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι περιπτώσεις κατασκευαστών που διαφημίζουν την πώληση ακινήτων τους με σημαντικές εκπτώσεις ή ακόμα και δωρεάν, αν ο αγοραστής είναι πρόθυμος να αποκτήσει πακέτο δύο τρία διαμερίσματα ή μεζονέτες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής» κατασκευαστής συγκροτήματος μεζονετών προσφέρει τέσσερις μεζονέτες αντί 2 εκατ. ευρώ συνολικά, αντί για 2,4 εκατ. ευρώ που αποτιμώνται αν πωληθούν χωριστά. Επί της ουσίας, η έκπτωση αυτή αντιστοιχεί στο κόστος μιας εξ αυτών, όπερ σημαίνει «αγοράζεις τρία σπίτια και το τέταρτο δωρεάν».
Βέβαια, τα συγκεκριμένα παραδείγματα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, ωστόσο, μεσιτικά γραφεία αναφέρουν ότι κατά τους επόμενους μήνες είναι λίαν πιθανό να πολλαπλασιαστούν οι εν λόγω περιπτώσεις.


Περασμένα μεγαλεία...

Ανάμεσα στο 1960 και το 1965, δηλαδή πενήντα χρόνια πριν από τη σημερινή μιζέρια μας, σ' αυτόν εδώ τον τόπο που έβγαινε καθημαγμένος από μια κατοχή, έναν εμφύλιο, εξορίες, αστυνομικό κράτος, πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης, εσωτερική μετανάστευση και έξοδο χιλιάδων νέων στα ανθρακωρυχεία του Βελγίου, στις αυστραλιανές πεδιάδες και στις φάμπρικες της Γερμανίας, με χιλιάδες συνέλληνες εγκλωβισμένους στα γκέτο του σοσιαλιστικού πειράματος και στην Τασκένδη, σ' αυτόν εδώ τον τόπο που τον περπάτησε ο Ομηρος, ο Αισχύλος, ο Δαμασκηνός, ο Ρήγας, ο Παλαμάς, ο Ρίτσος, αλλά και τον πάτησαν Βενετσιάνοι, Γενουάτες, Τούρκοι, Αλβανοί, Αλγερινοί πειρατές, Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι, άνθισε, πριν από πενήντα χρόνια, ένας πολιτισμός χωρίς προηγούμενο, σχεδόν από το πουθενά, σ' όλο το ευρύ φάσμα του πολιτισμικού τόξου.
Ας ξεκινήσουμε από τους πολιτιστικούς θεσμούς. Ιδρύθηκε το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας.
Ιδρύθηκε ο «Δημόκριτος», ως υψηλών προδιαγραφών ερευνητικό κέντρο. Ιδρύθηκε το Κέντρο Ερευνών, με επιστημονικούς τομείς από την Ιστορία, την Κοινωνιολογία, τη Λαογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Γλώσσα κ.λπ., με πληθώρα εκδόσεων και πρωτότυπων εργαλείων μελέτης.
Ιδρύθηκε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (το 1964 π.χ. πρόεδρός του ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις), από το οποίο ξεπήδησε μια σπουδαία γενιά νέων συνθετών και στιχουργών. Αφήστε το πώς κατάντησε από τη χούντα και μετά!
Το «Εθνικό Θέατρο», το «Πειραϊκό Θέατρο» του Δημήτρη Ροντήρη μετέχουν αντίστοιχα και επανειλημμένα στο Φεστιβάλ Θεάτρου των Εθνών στο Παρίσι (με ανταγωνιστές τα μεγαλύτερα θεατρικά σχήματα του κόσμου) και βραβεύονται. Το 1961 η Ασπασία Παπαθανασίου βραβεύεται με το Α' βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την «Ηλέκτρα», έχοντας ως συνυποψήφια την Ελένα Βάιγκελ, τη σύζυγο του Μπρεχτ, που ερμήνευσε τη «Μάνα Κουράγιο»! Η παράσταση της «Ηλέκτρας» του Ροντήρη μαγνητοσκοπήθηκε από το BBC και μεταδόθηκε σε κοινοπολιτειακό δίκτυο (Καναδά, Αυστραλία, Κύπρο, Ινδίες κ.τ.λ.) χωρίς υπότιτλους, για να μη χαθεί η μουσική της γλώσσας της παράστασης!
Στην κυρίως Ελλάδα έρχονται τα μηνύματα από τη διασπορά του αρχαίου ελληνικού δράματος από τις παραστάσεις του «Πειραϊκού Θεάτρου» του Ροντήρη σ' όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και σ' όλες τις χώρες της Νότιας Αμερικής, που έβλεπαν πρώτη φορά παιγμένη στη σκηνή αρχαία τραγωδία.
Ο Κουν σαρώνει με τους «Ορνιθες» τις ευρωπαϊκές χώρες και σπάει στην Αγγλία την απαγόρευση της λογοκρισίας για έργα του Αριστοφάνη!
Το 1964 ο Παπανούτσος, γεν. γραμματέας του υπουργείου Παιδείας (το υπουργείο Πολιτισμού το ίδρυσε... η χούντα), διοργανώνει στο άλσος του Φιλοπάππου διεθνή έκθεση γλυπτικής και είδαν οι Ελληνες Νταλί, Μουρ, Ροντέν, Τζακομέτι, Πικάσο κ.λπ.
Στο Φεστιβάλ Αθηνών, στο Ηρώδειο, διευθύνει ο Δημ. Μητρόπουλος και χορεύει ο μεγάλος εξπρεσιονιστής χορευτής Κρόιτσμπεργκ και λίγο μετά η μεγαλοφυής Μάρθα Γκράχαμ. Ακούμε τον Οϊστραχ, τον Ρουμπινστάιν, τον Πάμπλο Καζάλς.
Είναι η εποχή που ανθίζει η μεγάλη λυρική τέχνη του Μάνου Χατζιδάκι και ο επικός οίστρος του Μίκη Θεοδωράκη και από κοντά ο Λεοντής, ο Μαρκόπουλος, ο Ξαρχάκος, ο Ελύτης, ο Εγγονόπουλος, ο Σεφέρης, ο Αναγνωστάκης, ο Γκάτσος μελοποιημένοι συντροφεύουν τα ανήσυχα νιάτα μας. Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών ιδρύει τη «Δωδέκατη Αυλαία», και για πρώτη φορά ανοίγουν τα συρτάρια νέων δημιουργών: Β. Ζιώγας, Κ. Μουρσελάς, Μ. Κρίσπης και Β. Ανδρεόπουλος.
Το «Ελληνικό Χορόδραμα» της Ραλλούς Μάνου ανεβάζει Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Αργύρη Κουνάδη και σκηνογραφούν Τσαρούχης, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Βασιλείου, Μιγάδης.
Η πεζογραφία, η ποίηση, το δοκίμιο οργιάζουν: Πλασκοβίτης, Ταχτσής, Β. Βασιλικός, Ελύτης, Σεφέρης, Ρίτσος, Σαχτούρης, Πλωρίτης, Σαχίνης, Τερζάκης. Ο Πικιώνης φτιάχνει το αριστούργημά του, τον πεζόδρομο της Ακρόπολης, τον Λουμπαρδιάρη, την Παιδική Χαρά στη Φιλοθέη και ο Αρης Κωνσταντινίδης τους ξενώνες του ΕΟΤ με κορυφαίο της Επιδαύρου.
Ας μη συνεχίσω. Αλλος λαός, άλλοι άνθρωποι, άλλο ήθος φύτρωναν πριν από πενήντα χρόνια σ' αυτόν τον τόπο; Ποια μύγα μάς τσίμπησε;
Φιλόλογος, κριτικός

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)