Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Με διαδικασίες εξπρές οι εξώσεις ενοικιαστών

Με βάση τη ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι ιδιοκτήτες θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σε εξώσεις, ακόμη και χωρίς να προηγείται δίκη, με μια διαδικασία που θα διαρκεί μόλις 50 ημέρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», εφόσον ο ιδιοκτήτης προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά η διαταγή απόδοσης του ενοικίου μπορεί να εκδίδεται άμεσα.

Για να γίνει η έκδοση μιας τέτοιας απόφασης, θα πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση καταβολής του μισθώματος, να κοινοποιηθεί εξώδικο στον ενοικιαστή μέσα σε 15 ημέρες και να κατατεθούν στο δικαστήριο τα απαραίτητα έγγραφα.

Αλλαγές στο καθεστώς γονικής άδειας

Διαβάστε τι ισχύει μετά την ενσωμάτωση οδηγίας στο νόμο 4075/2012.Βελτιώσεις και επιπλέον διευκολύνσεις για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που έχουν το δικαίωμα της γονικής άδειας, οποιαδήποτε σχέση εργασίας κι αν έχουν, παρέχει ο νόμος 4075/2012, στον οποίο ενσωματώθηκε Οδηγία 2010/18/ΕΕ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Συγκεκριμένα, αυξάνεται η διάρκεια της γονικής άδειας ανατροφής άνευ αποδοχών από 3,5 σε 4 μήνες μέχρι την ηλικία των 6 χρόνων (από 3,5 χρόνων) του παιδιού και αποτελεί ατομικό δικαίωμα κάθε γονέα, χωρίς δικαίωμα μεταβίβασης. Τη γονική άδεια ανατροφής δικαιούται και η/ο εργαζόμενη/ος που υιοθετεί ή αναδέχεται παιδί ηλικίας έως 6 ετών.

Επιπλέον των διευκολύνσεων που παρέχονται από άλλες διατάξεις στους εργαζόμενους γονείς, χορηγούνται χωρίς άλλη προϋπόθεση:

α) Ειδική γονική άδεια διάρκειας δέκα (10) εργάσιμων ημερών κατ΄ έτος, με αποδοχές, για σοβαρή νόσο του παιδιού ηλικίας έως 18 ετών.

β) Γονική άδεια νοσηλείας, χωρίς αποδοχές, σε περίπτωση νοσηλείας του παιδιού, για λόγους ανωτέρας βίας (ασθένειας, ατυχήματος κ.λπ.). για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η νοσηλεία και μέχρι τριάντα εργάσιμες ημέρες κατ΄ έτος, έως την ηλικία των 18 ετών.

Επισημαίνεται δε ότι διατηρούνται τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων γονέων, όπως η επιστροφή στη θέση εργασίας ή σε ισοδύναμη θέση, η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, η προστασία από καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι επιβάλλονται αστικές, διοικητικές και πειθαρχικές κυρώσεις για κάθε παραβίαση των σχετικών διατάξεων του νόμου.

Θερινό ωράριο λειτουργίας σε μουσεία και αρχ. χώρους

Το υπ. πολιτισμού ζήτησε την άμεση εφαρμογή του, λόγω ΑΣΕΠ. Δεν θα ισχύει για την Ακρόπολη.

Οδηγίες προς τη γενική γραμματέα Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, αναφορικά με το θέμα του θερινού ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας, απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.

Ο υφυπουργός, αναγνωρίζοντας την καθυστέρηση των διαδικασιών προσλήψεων εποχικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ λόγω εκλογών, η οποία δεν επιτρέπει την έκδοση σχετικής διοικητικής πράξης για το θερινό ωράριο, όπως επίσης και τις έντονες διαμαρτυρίες του τουριστικού κόσμου, ζήτησε την άμεση εφαρμογή προσωρινού ωραρίου λειτουργίας από τις 9.30 πμ. έως τις 5.30 μμ.

Η προσωρινή λειτουργία κατά το συγκεκριμένο διάστημα αναιρεί την ανάγκη στελέχωσης προσωπικού σε δύο βάρδιες, προκειμένου οι χώροι να λειτουργούν και μετά τις 3 μμ.

Το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τους χώρους αρμοδιότητας του ΥΠΠΟΤ από τις 10 πμ. ως τις 5 μμ., ξεπερνώντας με τον τρόπο αυτόν τη δυσχέρεια στελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι περιφερειακές υπηρεσίες σε φυλακτικό προσωπικό.

Το ωράριο αυτό δεν ισχύει για αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν ήδη με δύο βάρδιες και πέραν τις 3 μμ, όπως η Ακρόπολη των Αθηνών, οι οποίοι συνεχίζουν με το υφιστάμενο ωράριό τους.

Παράλληλα, ο υφυπουργός απέστειλε οδηγίες για την καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος φυλακτικού προσωπικού, ζητώντας την άμεση απεμπλοκή του από τυχόν καθήκοντα και εγκαταστάσεις που δεν αποτελούν αρμοδιότητά του και ζήτησε να αναπροσαρμοστούν οι εκτελούμενες υπηρεσίες, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη φύλαξη τομέων.

Στους 785.000 οι εγγεγραμένοι άνεργοι

Σε 785.203 ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ το Μάρτιο, εκ των οποίων 343.054 άνδρες (ποσοστό 43,69%) και 442.149 γυναίκες (56,31%). Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων είναι αυξημένος κατά 1,93% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το 63,17% των εγγεγραμμένων ανέργων ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 30-54 ετών, το 27,11% είναι κάτω των 30, ενώ στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,72%.

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 46,92% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης (έως 3η Γυμνασίου) αναλογεί το 36,77%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 15,16% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,16%.

Το 91,30% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι Έλληνες υπήκοοι, το 6.79% υπήκοοι τρίτων χωρών και το 1.91% υπήκοοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε 302.331 άτομα ανέρχεται ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων, αυξημένος κατά 19.304 άτομα, ποσοστό 6,82%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Φεβρουάριο.

Αυξημένες κατά 15,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (40.194) -και μειωμένες κατά 11,22% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011 (52.332)- ήταν οι αναγγελίες προσλήψεων, που ανήλθαν σε 46.459.

Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 22.111 (αυξημένες κατά 1,51% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 5,16% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011), οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις 13.497 (μειωμένες κατά 8,08% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 22,25% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011) και οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τις 18.415 (αυξημένες κατά 9,93% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και μειωμένες κατά 3,48% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2011).

Σαββόπουλος: Να προστατέψουμε τη χώρα από την ακυβερνησία

Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να προστατευθεί η χώρα από την ακυβερνησία δηλώνει ο γνωστός τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος.

«Σώπασε μέσα μου ο συνθέτης. Προ καιρού» είπε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος θα δώσει σειρά συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 3 και 4 του ερχόμενου Μαΐου υπέρ του Ταμείου υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων.

Είναι στις συναυλίες αυτές που θα ερμηνεύσει, με την αρωγή της χορωδίας των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης και δεκαέξι μουσικών και τραγουδιστών, τα έργα του «Αχαρνής» και «Πλούτος» αλλά και αποσπάσματα από το «Φορτηγό», «Το περιβόλι του τρελού», το «Βρώμικο» ψωμί», τα «Δέκα χρόνια κομμάτια», τη «Ρεζέρβα», τα «Τραπεζάκια έξω» και τον «Χρονοποιό».

«Σώπασε μέσα μου ο συνθέτης…» επανέλαβε…

Κι εμείς; Τώρα τι θα κάνουμε εμείς; σκέφτηκα. Το…σίριαλ της ζωής μας θα μείνει χωρίς λεζάντες; («Ο Νιόνιος έβαλε με τα τραγούδια του λεζάντες στο σίριαλ της ζωής μας» έλεγε η Ρένα Θεολογίδου στο «Ριμέικ» της για τον… έγχρωμο αλλά ποτέ μονόχρωμο τροβαδούρο της μεταπολιτευτικής «επανάστασης»).

-«Καλά φάγαμε/ καλά ήπιαμε / καλά τη φέραμε τη ζωή μας ως εδώ/ Το θέμα είναι τώρα τι λές»; - επικαλούμαι τον Μανόλη Αναγνωστάκη, για την πρώτη ερώτηση στον πλέον «πολιτικό» τραγουδοποιό της τελευταίας σχεδόν πεντηκονταετίας στη χώρα, ενόψει μάλιστα εκλογών…

«Το θέμα είναι τώρα τι λές» επαναλαμβάνει σχεδόν μηχανικά, αλλά τελικά – αν και όχι στιχουργικά - έχει να προτείνει: «Αλληλεγγύη. Όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ να βρουν ανθρώπους που πάσχουν και να μοιράσουν το «περίσσευμα». Αλληλεγγύη και ...να σκεφτόμαστε περισσότερο.»

-Και για το μνημόνιο και την πολιτική του που θα κληθούν να υπηρετήσουν οι όποιοι εκλεγέντες; Είστε υπέρ ή κατά;

«Είτε υπέρ, είτε κατά, χωρίς σχέδιο είμαστε χαμένοι. Και δεν βλέπω –από κανέναν- να έχει σχέδιο…αυτό με φοβίζει»

-Φοβάστε μην πάθετε τα του συναδέλφου σας Γιώργου Νταλάρα αν τοποθετηθείτε;

«Ο Μπομπ Ντύλαν είχε πει κάποτε πως «καλλιτέχνης που δεν «λοιδορήθηκε», δεν τον πρόγκαραν οι θεατές του, δεν αξίζει τίποτα…» Όσο για τα πρόσφατα «αίσχη» με τον Νταλάρα; Ε, αυτοί δεν είναι άνθρωποι είναι… νεάτερνταλ. Εγώ κι αν έχω ταλαιπωρηθεί… Υπήρξε μια εποχή, εκεί, μετά το «Κούρεμα» που με ταύτισαν με τη δεξιά, είπαν πως συμβιβάστηκα, συνεργάστηκα, δεν έβρισκα πουθενά δουλειά, αναγκάστηκα να πάρω την Άσπα (τη σύντροφο της ζωής του τα τελευταία 45 χρόνια) και να φύγουμε. Έπαιζα τότε –για μήνες- σ΄ένα μπαράκι στη Νέα Υόρκη… Δεν έβαλα όμως νερό στο κρασί μου…»

-Εσείς θα ψηφίσετε; Ψηφίζατε πάντα;

«Πάντα ψήφιζα. Με μια εξαίρεση. Σ΄εκείνες τις εκλογές μετά τη μεταπολίτευση. Ήμουν νέος τότε. Δεν πίστευα σε κανέναν. Διαφωνούσα με όλους. Τώρα όμως πρέπει να προστατέψουμε τη χώρα από την ακυβερνησία»

-«Κι έρχεται – πάλι- η στιγμή για ν'αποφασίσεις, με ποιους θα πάς και ποιούς θ΄αφήσεις;»

«Ε, ναι…»

-Και …ξανά.. «Σημαία / από νάυλον υψώνουμε σημαία / πλαστική / Ο κόσμος δεν έχει τίποτα να χάσει. Και τίποτε να βρει…» (από το «Μπάλλο» του 1971)

«Τελικά ναι. Ισχύουν. Οι στίχοι μου της δεκαετίας του ΄60 και του ΄70…»

-Ποιος ισχύει –νομίζετε- περισσότερο; Ποιος θέλει «αλλαγές;»

Ίσως ο πλέον «σύγχρονος» είναι … «Το χειμώνα τούτο /άμα τον πηδήξαμε/ για άλλα δέκα χρόνια καθαρίσαμε…» (από τα «Τραπεζάκια έξω» του 1983) , αλλά και η «Παράγκα» (Όπου κοιτάζω να κοιτάζεις / όλη η Ελλάδα ατέλειωτη παράγκα/ παράγκα, παράγκα, παράγκα του χειμώνα / κι εσύ μιλάς σαν πτώμα / Ο λαός, ο λαός στα πεζοδρόμια / κουλούρια ζητάει και λαχεία / κοπάδια, κοπάδια, κοπάδια στα υπουργεία / αιτήσεις για τη Γερμανία / …Όχι, όχι αυτό δεν είναι τραγούδι / Είναι η τρύπια στέγη μιας παράγκας / Είναι η γόπα που μάζεψε ένας μάγκας / Κι ο χαφιές που μας ακολουθεί) . Ίσως εδώ πρέπει να αντικαταστήσουμε το «ο χαφιές που μας ακολουθεί» με το… «ο μπαχαλάκιας που μας ακολουθεί»…

Έχει ευθύνη η γενιά σας; Έχουν ευθύνη όλοι οι άνω των 50 για όλα αυτά τα… ανείπωτα στα οποία φτάσαμε; («Φτάσαμε στ΄ανείπωτα/ μην πετάξεις τίποτα» αλλά και «Εμείς του ΄60 οι εκδρομείς/ απόμακροι εξ αρχής/ εκτός παραδομένου κόσμου εμείς/ ανήλικοι διαρκώς / μα κι από το καθεστώς/ αμόλυντοι ευτυχώς εμείς…/ Εμείς το εμφυσήσαμε το νέφος / που μέσα του επωάστηκαν όλοι αυτοί…»). Έτσι δεν είπατε στους εκδρομείς του΄60;

Έχετε δίκαιο. «Ανήλικοι διαρκώς». Προσπαθώ, ήρθε ο καιρός να ενηλικιωθούμε, χωρίς υπεκφυγές πλέον. Και μακάρι να μείνουμε με τη ζωντάνια μόνο του ανήλικου»

-Τελικά νοιώθετε μέρος της «φούσκας» που μας οδήγησε στο αδιέξοδο σήμερα;

Υπό την έννοια ότι ξοδέψαμε περισσότερα απ όσα βγάζαμε, ναι. Όχι όμως πως «τα φάγαμε μαζί». Υπό την έννοια ότι ανεχτήκαμε, ίσως και «βοηθήσαμε» ναι. Ο πολιτικός καλείται να ενσαρκώσει την φτηνιάρικη πλευρά μας. Οι ευθύνες όμως ανήκουν σ' αυτούς που είχαν τη δυνατότητα της πρόβλεψης και δεν την υλοποίησαν. Εμείς, εμείς μείναμε «Σχεδόν 45 ετών (έστω 68 σήμερα) / με μπλοκ επιταγών/ χωρίς κανένα αντίκρισμα…»

-Και η Αριστερά; Υπάρχουν ελπίδες για το δικό της καταλυτικό ρόλο; Η « Πίσω απ' τ' αυτάρεσκα τραγούδια μας η σήψη προχωρούσε / Τις μπερδεμένες μας ζωές φαουστικά σκηνοθετούσε / Ήμασταν πάντοτε της ήττας που νικάει την εξουσία/και ξαφνικά μας παρεδόθη αληθινά, τι τραγωδία…»;

«Οι Έλληνες είμαστε –όλοι- απομυθοποιητικοί. Σαν την αριστερά. Απορρυθμιστικοί, διαλυτικοί.

-Δηλαδή; «δεν υπάρχει ελπίς/ Στην Ελλάδα ζεις» (από τους «Κωλοέλληνες» του 1989)

Όντως «Φτάσαμε στα ανείπωτα» αλλά… Μην πετάξεις τίποτα»…

Πηγή: ΑΠΕ

Εμβόλιο καταπολεμά το 90% των καρκίνων

Ένα εμβόλιο που επιτίθεται σε μόριο το οποίο υπάρχει στο 90% των καρκίνων δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ανθρώπους για πρώτη φορά.

Στην δοκιμή, η οποία έγινε για να ελεγχθεί κατ’ αρχήν η ασφάλειά του, συμμετείχαν 10 πάσχοντες από πολλαπλούν μυέλωμα, μία μορφή αιματολογικού καρκίνου.

Όλοι τους έδειξαν μεγαλύτερη αντοχή εναντίον της νόσου, ενώ τρεις από τους 7 που ήδη ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους, δεν έχουν πλέον ενδείξεις της νόσου, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε επίσης να καταπολεμήσει τον καρκίνο του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος, του εντέρου, καθώς και των ωοθηκών. Εκφράζουν επίσης την άποψη ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να χορηγηθεί όχι μόνο συμπληρωματικά με την υπάρχουσα θεραπευτική αγωγή, αλλά και προληπτικά σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου.

Το εμβόλιο έχουν σχεδιάσει η φαρμακευτική εταιρία Vaxil Biotheraputics και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Tel Aviv, αποκαλείται ImMucin και στοχεύει σε μία πρωτεΐνη που λέγεται MUC1 και η οποία εντοπίζεται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε καρκινικά κύτταρα παρά σε υγιή.

Tο εμβόλιο είχε δοκιμαστεί σε ζώα με καρκίνο του μαστού, επιδεικνύοντας πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Οι δέκα ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah της Ιερουσαλήμ. Έως στιγμής, οι ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν αναπτύξει στο εμβόλιο περιορίζονται σε έναν μικρό ερεθισμό.

Το εμβόλιο αποκαλείται ImMucin και η αγωγή στην οποία υποβλήθηκαν οι εθελοντές αποτελείται από 2-4 δόσεις. Θα μπορούσαν όμως να γίνουν έως 12 δόσεις, σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία.

Πάντως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια κλινικών δοκιμών έως ότου αρχίσει η ευρεία διάθεσή του – κάτι που υπολογίζεται ότι είναι εφικτό να γίνει μέσα στην επόμενη δεκαετία.

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)