Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Σοκ στη ΝΔ προκαλεί άρθρο στελέχους της κατά των στρατιωτικών!

Όταν το κόμμα είναι πάνω απ΄ όλα. Ακόμη και πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τις οποίες όλα τα κόμματα κόπτονται…


Τότε διαβάζεις άρθρα σαν κι αυτό που δημοσίευσε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας ο κ.Γρηγόρης Δασταυρίδης Δικηγόρος στο επάγγελμα και Γραμματέας της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλίας της ΝΔ και νυν (από Οκτώβριο 2012) Υδκτής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας . Διαβάστε αναλυτικά στο Onalert

Τους έπιασαν στον ύπνο! - Πέρασαν τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων χωρίς ονομαστική ψηφοφορία!

Οι μεν μιλούν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Οι δε κρυφογελούν, γιατί κατάφεραν να πετύχουν να περάσουν μια τροπολογία για την οποία αν γινόταν ονομαστική ψηφοφορία ήταν σχεδόν σίγουρη η καταψήφισή της.

Όλα έγιναν σήμερα στην Βουλή στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο περιλαμβάνει την τροπολογία για τα δάνεια των κομμάτων.

Τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και βουλευτές από τα κόμματα της συγκυβέρνησης είχε διαμηνυθεί οτι σε καμία περίπτωση δεν θα στήριζαν την συγκεκριμένη τροπολογία.

Όμως, φάνηκαν (;) απρόσεκτοι. Η ονομαστική ψηφοφορία αποφεύχθηκε αφού ο κ. Τραγάκης είπε ότι ονομαστική ψηφοφορία μόνο για την συγκεκριμένη τροπολογία δεν μπορεί να γίνει καθώς έχει ήδη ψηφιστεί από την περασμένη Πέμπτη.

Αν θελετε, είπε στον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να επανακαταθέσετε όλο το νομοσχέδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι διαφωνεί με την διαδικασία της ψηφοφορίας στο σύνολο και ότι όποιος το ψηφίσει θα στηρίζει ένα σκάνδαλο.

Τότε ο κ. Τραγάκης έκλεισε την συνεδρίαση λέγοντας: "αφού δεν ζητάτε ονομαστική ψηφοφορία, τότε δεν χρειάζεται να γίνει. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε και η συνεδρίαση έληξε".

Αμέσως μετά ο κ. Παπαδημούλης μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Ασφάλιση και Συντάξεις 2013

Η δεύτερη σύνταξη για γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς,.στα 67 και μειωμένη

Στα 67 έτη ασφάλισης ορίσθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2013 το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των ανεξάρτητα απασχολούμενων, δικηγόρων, μηχανικών, και γιατρών που λαμβάνουν δύο συντάξεις, ενώ μειώνεται και η σύνταξη, υπό προϋποθέσεις. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Αυτοαπασχολουμένων (ΕΤΑΑ). Με άλλη εγκύκλιό του, το ΙΚΑ δίνει παράταση έως το τέλος Απριλίου στα λογιστήρια των επιχειρήσεων που απασχολούν υψηλόμισθους παλαιούς ασφαλισμένους, προκειμένου να καταβάλουν αυξημένες εισφορές. Πρόκειται στην ουσία για δύο διατάξεις που προβλέπονται από το Μνημόνιο 3 και τίθενται σε εφαρμογή.
Η πρώτη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας προβλέπει αύξηση στο όριο συνταξιοδότησης κατά δύο έτη, από τα 65 στα 67 χρόνια, για τους ασφαλισμένους ΕΤΑΑ που λαμβάνουν δύο κύριες συντάξεις. 

Πρόκειται στην ουσία για τους ασφαλισμένους πριν από το 1993, για τους οποίους ισχύει η διπλή κύρια ασφάλιση και κατά συνέπεια η διπλή κύρια σύνταξη, αφού για όλους τους επόμενους, ο Νόμος Σιούφα προβλέπει ότι επιλέγουν έναν φορέα κύριας ασφάλισης προκειμένου να ασφαλίζονται και να συνταξιοδοτηθούν. Με την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης του ΕΤΑΑ (μηχανικοί-ΤΣΜΕΔΕ, γιατροί-ΤΣΑΥ, δικαστικοί-Τομέας Ασφάλισης Νομικών) που βγαίνουν στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου 2013. Ταυτόχρονα, προβλέπεται και περικοπή των δεύτερων κύριων συντάξεων, που χορηγεί το ΕΤΑΑ. Αυτό θα γίνει στις περιπτώσεις εκείνες που έχει ληφθεί νωρίτερα η σύνταξη του Δημοσίου. Για κάθε χρόνο διαφοράς ανάμεσα στο έτος λήψης της σύνταξης του Δημοσίου και σε εκείνο που θα ληφθεί η σύνταξη από το ΕΤΑΑ, θα υπάρχει 3% μείωση της δεύτερης κύριας καταβαλλόμενης σύνταξης.

Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ μπορούν να λάβουν δεύτερη κύρια σύνταξη λόγω γήρατος, εάν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους και παράλληλα έχουν 20 έτη ασφάλισης στο Ταμείο. Με τη συμπλήρωση 16 ετών ασφάλισης, η σύνταξη καταβάλλεται μειωμένη κατά 50%. Οι παραπάνω προϋποθέσεις ισχύουν για όσους ασφαλισμένους συμπληρώνουν σωρευτικά το απαιτούμενο όριο ηλικίας και χρόνο ασφάλισης μέχρι 31/12/2012. Για όσους θελήσουν και έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 1/1/2013, θα υποστούν την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη. Στην περίπτωση που οι αιτήσεις συνταξιοδότησης προς το Δημόσιο και το ΕΤΑΑ για τη λήψη πλήρους σύνταξης υποβληθούν ταυτόχρονα ή σε χρονικό διάστημα μικρότερο των έξι μηνών η μία από την άλλη, τότε οι ασφαλισμένοι δεν υπόκεινται στους παραπάνω περιορισμούς και βγαίνουν στη σύνταξη με 37 χρόνια προϋπηρεσίας και 60 χρόνων.
Η δεύτερη εγκύκλιος δίνει περιθώριο μέχρι τις 30 Απριλίου δίνει το ΙΚΑ στους εργοδότες για να καταβάλλουν το σύνολο των εισφορών τους για παλαιούς ασφαλισμένους (ασφαλίστηκαν πριν από το 1993), οι οποίοι παίρνουν πάνω από 2.442 ευρώ το μήνα μεικτά.  Βάσει νόμου, από 1η Ιανουαρίου του 2013 θα καταβάλλονται εισφορές για το σύνολο των αποδοχών των εργαζομένων και όχι μέχρι το όριο των 2.442 ευρώ, όπως ίσχυε έως και το 2012. Πρόκειται στην ουσία για μια έμμεση, και σημαντική, αύξηση εισφορών για τους λεγόμενους «παλαιούς» ασφαλισμένους, με υψηλούς μισθούς. Βέβαια, το μέτρο αφορά λιγότερους απ’ ότι αρχικά είχε υπολογιστεί, καθώς η ύφεση έκανε και στον τομέα αυτόν τη δουλειά της. Έτσι, ενώ το υπουργείο Εργασίας είχε αρχικά προϋπολογίσει έσοδα από το συγκεκριμένο μέτρο, ύψους 600 εκατ. ευρώ, τελικά εκτιμάται ότι θα λάβει κάτι λιγότερο από 400 εκατ. ευρώ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ στην προσπάθεια να αυξήσουν τα έσοδα, έστω και υποτιμημένα από τα αρχικώς σχεδιαζόμενα, εντόπισαν ότι σε αρκετές επιχειρήσεις, τα λογιστήρια δεν προέβησαν στις ανάλογες κρατήσεις και δεν απέδωσαν τελικά τις εισφορές που θα έπρεπε, όχι μόνο για τις εισφορές Ιανουαρίου αλλά και Φεβρουαρίου. Έτσι προχώρησε στην παράταση, προκειμένου να… συμμορφωθούν.

Τι είχες Γιάννη? Τι είχα πάντα......

"Εμφύλιος" στους στρατιωτικούς.

Για διάσπαση του μετώπου εν ενεργεία και απόστρατων κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ανεξέρτητη Κίνηση Στρατιωτικών,απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ και εννέα σωματείων και συλλόγων αποστράτων. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί -με κύρια ευθύνη των “θεσμικών ενώσεων αποστράτων”- εξυπηρετεί την κυβέρνηση που είχε αρχίσει σοβαρά να ανησυχεί για το “χακί μέτωπο” εναντίον της. 

Οι εξελίξεις δικαιώνουν όσους ήταν επιφυλακτικοί με την εμπλοκή και των “θεσμικών ενώσεων” οι οποίες δείχνουν ότι δεν μπορούν να αποκοπούν από τον “ομφάλιο λώρο” που υποχρεωτικά τις συνδέει με το υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας.

Η ανακοίνωση της ΑΚΙΣ αναφέρει:

Με ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν από κοινού ο ΣΥΣΜΕΔ και εννέα σωματεία/σύλλογοι αποστράτων, δήλωσαν ότι αποχωρούν από το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (ΣΟΔ) που με τόσο κόπο είχε σχεδιάσει, οργανώσει και -με τεράστια επιτυχία- πραγματοποιήσει δυο, πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα, κινητοποιήσεις αποστράτων και ε.ε. στελεχών των ΕΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Είναι σίγουρο ότι το σύστημα εξουσίας, αμήχανο και αποσβολωμένο, έχει ενοχληθεί από την τεράστια επιτυχία των κινητοποιήσεων και ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να τορπιλίσει την προσπάθεια που οργανώνεται στην Κρήτη για τις 17 Απρ 13, όπως και θα προσπαθήσει να μας διασπάσει με κάθε τρόπο. Δυστυχώς όμως αυτό που δεν πέτυχε ο Α/ΓΕΕΘΑ - κατ’ εντολή των κρατούντων - με τον εκφοβισμό, το επιτυγχάνει η πρόσφατη διάσπαση του ΣΟΔ.

Στο θέμα της στολής και της στήριξης των ε.ε. συναδέλφων, η Α.Κί.Σ. έχει τοποθετηθεί πολύ νωρίτερα από κάποιους που εμφανίζονται σήμερα ως όψιμοι συμπαραστάτες τους και ως εκ τούτου δεν δέχεται υποδείξεις και εκβιαστικά διλήμματα στον τρόπο και χρόνο που θα αντιδράσει, όπως και δεν υποχρεούται να υπογράφει προετοιμασμένα από άγνωστες πηγές και αδιαπραγμάτευτα κείμενα, που δεν συνάδουν με τις αρχές και το ύφος της.

Συγκεκριμένα στην Ανακοίνωση υπ. αρ. 6/27 Σεπ12/Α.Κί.Σ. δηλώναμε: «Αν και οι διαδηλώσεις των εν ενεργεία συναδέλφων μας, για διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων τους, εν στολή, δεν μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, είμαστε εκ των πραγμάτων πλέον αναγκασμένοι να αφήσουμε τους όποιους ενδοιασμούς μας, στο θέμα «της στολής στο δρόμο» και να συμπαρασταθούμε στους εν ενεργεία συναδέλφους μας και να ενώσουμε την φωνή μας στον κοινό αγώνα. Άλλωστε οι πραγματικοί υπεύθυνοι, που έσπρωξαν με τις παραλείψεις τους, τους συναδέλφους μας στους δρόμους και μάλιστα εν στολή, πρέπει να αναζητηθούν πολύ ψηλότερα». Οπότε η συμπαράστασή μας ήταν από τότε δεδομένη όπως δεδομένη είναι και η πάγια θέση μας για ενότητα και συσπείρωση. Ουδείς περισσεύει.

Επί πλέον ας έχουμε όλοι υπ’ όψιν μας, τις κρίσιμες αυτές ώρες για την Πατρίδα μας, ότι οι συνεργασίες δεν επιτυγχάνονται μέσα από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις και τους λιθοβολισμούς, αλλά απαιτούν κόπο, επιμονή, υπομονή και εμμονή στον σκοπό, που δεν μπορεί να είναι άλλος από την ενδυνάμωση της συμμετοχής και της μαχητικότητας.

Ποτέ δεν γκρεμίζουμε κάτι, όσο ασταθές ή εύθραυστο κι αν είναι αυτό, αν δεν μπορούμε να χτίσουμε άμεσα κάτι πιο στέρεο, πιο μεγάλο και πιο ωφέλιμο.

Τέλος αφήνουμε στην κρίση των ε.ε. και ε.α. συναδέλφων μας τις αναφορές της ανακοίνωσης περί τίμιας πορείας, φιλοπατρίας και ακηδεμόνευτου αγώνα.


ΚΑι η ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ, που είχε προηγηθεί:

Αναβάλλεται η συγκέντρωση στα Χανιά τη 17-4-2013

sysmed

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τις επανειλημμένες ενωτικές προσπάθειες των κάτωθι αναφερομένων φορέων, που συμμετέχουν στο Συντονιστικό Όργανο Δράσεων (εφεξής ΣΟΔ), για αλλαγή στάσης των ενώσεων αποστράτων ΝΠΔΔ (Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού - ΕΑΑΣ, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού – ΕΑΑΝ και Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας - ΕΑΑΑ), αλλά και άλλων φορέων ΝΠΙΔ (Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών - ΑΚιΣ, Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Αξιωματικών ΕΔ και ΣΑ – ΠΣΑΑΕΔ-ΣΑ και Πανελλήνια Ομοσπονδία αποστράτων Στρατιωτικών - ΠΟΣ), για τη στήριξη των εν ενεργεία συναδέλφων, οι οποίοι διώκονται πειθαρχικά, εξ αιτίας της συμμετοχής τους σε διεκδικητικές δράσεις, ακόμη και με τη σύμφωνη γνώμη αυτών που τώρα αρνούνται να τους στηρίξουν και ως εκ τούτου έθεσαν εαυτόν εκτός ΣΟΔ.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Ομόφωνα, να αναβάλλουμε τις προγραμματισμένες για τη 17η Απριλίου 2013 κινητοποιήσεις στη πόλη των Χανίων Κρήτης.

Η αναβολή αυτή κρίνεται αναγκαία, για τη δημιουργία κατάλληλων διεκδικητικών συνθηκών μεταξύ των άλλων και την ανάληψη της ηθικής ευθύνης των ΕΑΑ, για στήριξη των ε.ε συναδέλφων. Συνθήκες που θα αντικατοπτρίζουν την αληθινή και πηγαία αγανάκτηση για την κατάντια που έχουν οδηγηθεί απ’ τις κυβερνητικές πολιτικές επιλογές. Αυτή την οργή και την αγανάκτηση υποσχόμαστε ότι θα μετουσιώσουμε μαζί, σε αδέσμευτο, ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο αγώνα, μέχρι την κατάκτηση του δικαιώματος τόσο εμείς όσο και ο υπόλοιπος Ελληνικός λαός, να ζούμε σε συνθήκες που καλύπτουν απόλυτα τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σας καλούμε σε τοπικό επίπεδο, να εμπιστευθείτε το νέο όργανο συντονισμού των αγώνων μας, που απαλλαγμένο από κάθε εμβόλιμη και ξένη προς τα συμφέροντά μας θέση, ξεκίνησε ήδη τη τίμια πορεία του.

Σας καλούμε επίσης, να μείνετε μαζί μας ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ και ΔΥΝΑΤΟΙ.

Αρνούμαστε να ξεπουλήσουμε την αξιοπρέπειά μας, τον σεβασμό στο λαό μας και την αγάπη για τη πατρίδα μας.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ

  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΑΝΕΑΕΔ)
  • ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΕΑΠΣ)
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΕΣΜΑ)
  • ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ (ΚΕΘΑ)
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΠΕΑΛΣ)
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΩΝ (ΠΑ.Σ.ΟΙ.Π.Α.)  
  • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΝ (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ)
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΥΑ (ΣΑΣ/ΣΤΥΑ)
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ  ΣΥΔ (ΣΑΣΥΔΑ)
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΣΥΣΜΕΔ)

Γ. Δελαστίκ: Αρπάζουν... 15 Δισ. Οι Ευρω-Λήσταρχοι από την Κύπρο

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Απίστευτης έκτασης ληστεία των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο θα γίνει μετά τη συμφωνία του δεξιού προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τους Γερμανούς λήσταρχους στο πλαίσιο του Eurogroup.
Αγνωστη, αλλά οπωσδήποτε υψηλότερη του... 30% (!) θα είναι η κατάσχεση εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης και των ευρωληστών σε κάθε κατάθεση άνω των 100.000 ευρώ που υπάρχει στο νησί. Με δεδομένο ότι τον περασμένο μήνα οι άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεις, συμποσούντο σε 38 δισ. ευρώ (τμήμα των οποίων όμως βρισκόταν σε υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στο εξωτερικό, άρα μη υποκείμενο σε κατάσχεση, αν και δεν ήταν διευκρινισμένο αν θα χάσουν τα λεφτά τους όσοι καταθέτες είχαν πάνω από 100.000 ευρώ σε υποκαταστήματα σε ξένες χώρες της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου που διαλύεται), τα λεφτά που χάνουν οι καταθέτες εκτοξεύονται σε αστρονομικά ύψη: μπορεί να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν τα... 15 δισ. ευρώ, καθώς γίνεται λόγος από κύκλους του ΔΝΤ για κατάσχεση καταθέσεων ακόμη και σε ποσοστό 40%!
«Η Γερμανία πέτυχε αυτό που ήθελε!» δήλωσε θριαμβευτικά ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Σόιμπλε, αναφερόμενος στην πλήρη διάλυση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, το οποίο ποτέ στο μέλλον δεν θα ξαναγίνει συγκρίσιμο με αυτό που ήταν μέχρι τώρα, ιδίως αν η Ευρωζώνη συνεχίσει να υπάρχει, πράγμα άκρως αμφισβητήσιμο και αν η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίσει να αποτελεί μέλος της στην περίπτωση που η ζώνη του ευρώ δεν διαλυθεί από τις ισχυρότατες πλέον φυγόκεντρες δυνάμεις που έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται.
Επιβεβαιώνοντας επίσης την εμφανή εκτροπή της ΕΕ προς αυταρχικές μορφές διακυβέρνησης, ο Σόιμπλε δεν δίστασε να δηλώσει ότι η καταστροφική συμφωνία Αναστασιάδη - Βερολίνου στο πλαίσιο του Eurogroup δεν χρειάζεται επικύρωση από την... κυπριακή (!) Βουλή, έχοντας βεβαίως κατά νου την απόρριψη από το κοινοβούλιο της Λευκωσίας των προηγούμενων, επίσης κατάπτυστων γερμανικών όρων υποταγής της Κύπρου. «Η Κομισιόν μας πληροφόρησε ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί!» ήταν η εξωφρενική δήλωση του Σόιμπλε. Με αυτή την επίδειξη ισχύος και αλαζονείας ο Σόιμπλε παραμέρισε πραξικοπηματικά το «Οχι» της κυπριακής Βουλής στην κατάσχεση τμήματος των καταθέσεων, σε πλήρη συνεργασία με τη γερμανόδουλη κυβέρνηση της Λευκωσίας.
Σε ό,τι αφορά τώρα στην ουσία της απόφασης -των νέων όρων δηλαδή οικονομικής διάλυσης και συνεπεία αυτής πολιτικής υποδούλωσης της Κύπρου στη Γερμανία- είναι αναμφισβήτητα θετικό ότι το Βερολίνο έκανε ένα βήμα πίσω, αναφορικά με τους μικροκαταθέτες. Υπό το κράτος της πανευρωπαϊκής κατακραυγής και ανησυχίας, δεν επέμεινε στην αρχική του θέση να φορολογηθούν και μάλιστα από το πρώτο ευρώ και οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Φυσικά έχει ήδη στείλει το μήνυμα ότι άνοιξε ο δρόμος να μπορούν οι Γερμανοί σε όποια χώρα της Ευρωζώνης θέλουν, να αρπάζουν ανά πάσα στιγμή όποιο τμήμα των καταθέσεων επιθυμούν και αποφασίζουν, ακριβώς όπως τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής άρπαζαν τα αποθέματα χρυσού όσων κρατών καταλάμβαναν και υποδούλωναν.
Αναμφισβήτητα πάντως είναι θετικό γεγονός το ότι έστω και σε πρώτη φάση, έστω προσωρινά, διασώθηκαν από την κατάσχεση των Γερμανών οι καταθέσεις του κοσμάκη μέχρι 100.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, επιχειρείται με υπόγειο τρόπο να καλλιεργηθεί ένας μύθος - ότι μετά την απόφαση αυτή θα χάσουν λεφτά στην Κύπρο μόνο οι Ρώσοι μαφιόζοι, οι Ελληνες που είχαν «μαύρα» λεφτά, άντε και κάποιοι πλούσιοι. Ομάδες καταθετών δηλαδή για τις οποίες κανένας δεν θα λυπηθεί που υφίστανται απώλειες.
Αυτό που τεχνηέντως αποσιωπάται είναι η λαίλαπα που θα επιπέσει επί του συνόλου του κυπριακού λαού εξαιτίας της κατάσχεσης του 30% ή του 40% ή όποιου άλλου ανάλογου ποσοστού όλων των άνω των 100.000 ευρώ καταθέσεων, οι οποίες φυσικά δεν ανήκουν μόνο σε μαφιόζους. Πρώτα πρώτα θα καταρρεύσουν στην Κύπρο οι συντάξεις, γιατί θα αρπάξει η κυβέρνηση το ένα τρίτο των αποθεματικών όλων των ταμείων πρόνοιας. Επειτα θα καταρρεύσουν πάμπολλες υγιείς κυπριακές επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν τα λεφτά τους στις τράπεζες, άρα θα κατακρημνιστούν οι μισθοί σε όλο το νησί. Θα φαγωθεί και το ένα τρίτο των χρημάτων που είχαν όλοι οι κρατικοί και ημικρατικοί οργανισμοί, συνεργατικές επιχειρήσεις κ.λπ. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στην Κύπρο. Ο «οικονομικός Αττίλας» της ΕΕ θα ρημάξει τον τόπο ίσως χειρότερα και για περισσότερες δεκαετίες από τον «γνήσιο» στρατιωτικό Αττίλα των Τούρκων εισβολέων...

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)