Τα 170 εκατομμύρια ευρώ φτάνουν οι οφειλές του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τη ΔΕΗ, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής. Η λίστα με τους κακοπληρωτές του Δημόσιου -που ωστόσο εξακολουθούν να ηλεκτροδοτούνται κανονικά- περιλαμβάνει 320 κρατικούς φορείς μεταξύ των οποίων βρίσκονται υπουργεία, δήμοι και περιφέρειες, πανεπιστήμια και νοσοκομεία. Πρώτο στη λίστα των κακοπληρωτών είναι το υπουργείο Εσωτερικών με χρέος της τάξης των 58,4 εκατομμυρίων ευρώ.
Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου
Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν – πιθανότατα και αύριο, Κυριακή – οι τελικές αποφάσεις για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που θα εφαρμοστούν αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου.
Η κυβέρνηση δεν κατέληξε ούτε χθες, Παρασκευή, σε συμφωνία, καθώς επιδιώκει να διευρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τους δικαιούχους φθηνότερου τιμολογίου, χωρίς να επιβαρύνει υπέρμετρα τους υπόλοιπους καταναλωτές.
Η τελική απόφαση θα πρέπει να είναι έτοιμη τη Δευτέρα, καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο για την λήψη απόφασης απο το Eurogroup που συνεδριάζει την ίδια ημέρα, σχετικά με την καταβολή της επόμενης δόσης στη χώρα μας.