...όπως διεμήνυσε η ελληνική πλευρά στην Τρόικα στην συνάντηση που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εταίρους αυτή την εβδομάδα.
Όπως μεταδίδουν κύκλοι του υπουργείου, η πολιτική ηγεσία ανέλυσε «το σφιχτό χρονοδιάγραμμα» και την ταχύτητα με την οποία προχωρά η αξιολόγηση των δομών του δημοσίου, καθώς είναι ήδη έτοιμη η αξιολόγηση του οργανογράμματος των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, ενώ μέσα στη χρονιά θα ολοκληρωθούν και οι οργανισμοί των υπόλοιπων υπουργείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός, κ. Αντ. Μανιτάκης και ο υφυπουργός, κ. Μαν. Βολουδάκης ξεκαθάρισαν ότι ο συνδυασμός των συνταξιοδοτήσεων και της αυστηρής τήρησης του κανόνα «μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις» θα πιάσουν τον στόχο της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο.
Οι καθυστερήσεις στην πραγματοποίηση του εγχειρήματος οφείλονται στην πολυπλοκότητα, λόγω των νομικών απαιτήσεων, που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Ήδη, όπως τους εξήγησαν, έχουν δημιουργηθεί οι ομάδες, με τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος να λειτουργούν ως «πιλότοι» για το υπόλοιπο δημόσιο.
«Όλοι οι φορείς είναι υπό μελέτη» σημειώνει πηγή του υπουργείου, η οποία συμπληρώνει ότι η μεταρρύθμιση του κράτους θα έχει και άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα οφέλη.
Οι δανειστές δεν έθεσαν ζήτημα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο, που προβλέπονταν, αλλά ούτε και για την εργασιακή εφεδρεία. Ζήτησαν επίσης να ενημερωθούν για την πορεία των μετατάξεων, με την ελληνική πλευρά να απαντά ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν πριν ολοκληρωθούν τα οργανογράμματα, σημειώνοντας ότι οι δεσμεύσεις της χώρας θα τηρηθούν.
Μάλιστα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος, επιταχύνει, σύμφωνα με στελέχη του, το χρονοδιάγραμμα της αναδιάρθρωσης του κράτους με στόχο να έχει ολοκληρωθεί έναν χρόνο νωρίτερα.