Τα ονόματα που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα είναι οι Σιέμπος Ευάγγελος, Καρυδοπούλου Ελένη, Οικονόμου Ελένη, Γεωργιτσογιαννάκος Σταύρος, Μεσολογγίτης Διονύσης, Λιάσκας Ματθαίος, Κουρμπέτσου Αναστασία, Κατέβας Σταύρος και Αντωνιάδης Θεόδωρος.
Όπως αναφέρουν "Τα Νέα", ο πρώτος στη λίστα Νίκος Κασιμάτης χρωστά 952 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θεωρείται αδύνατο να εισπραχθούν. Έτσι, αυτόματα τα συνολικά χρέη τα οποία θεωρητικά θα μπορούσε να εισπράξει το Δημόσιο συρρικνώνονται κατά περίπου ένα δισ. ευρώ.
Ανάλογη τύχη φαίνεται να έχουν και εκατοντάδες άλλες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ που περιλαμβάνονται στη λίστα, καθώς βαρύνουν φορολογούμενους οι οποίοι είτε έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται φυλακή, είτε χρωστούν επί δεκαετίες στο Δημόσιο.
Είναι ενδεικτικό ότι στις 110 σελίδες του καταλόγου περιλαμβάνονται ο Γιώργος Κοσκωτάς και ο αδελφός του Σταύρος Κοσκωτάς με ληξιπρόθεσμα χρέη 2,42 εκατ. ευρώ και 2,41 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ο πρώην μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης με χρέη 2,5 εκατ. ευρώ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 7,3 εκατ. ευρώ εις βάρος μετόχων της Intersat και συνελήφθη το 2010 στη Λιβύη, ο πρώην πρόεδρος του ομίλου Ασπίς Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος χρωστά στο Δημόσιο 1,15 εκατ. ευρώ αλλά βρίσκεται στη φυλακή, και ο επιχειρηματίας Σάμι Φάις με χρέη 1,82 εκατ. ευρώ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας Μακεδονικά Κλωστήρια τη χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου.
Περιλαμβάνονται ακόμα ο πρώην μπασκετμπολίστας του Άρη Μιχάλης Μισούνοφ, ο οποίος είχε εμπλακεί σε υπόθεση με πλαστές κάρτες, με χρέη 614.000 ευρώ, αλλά και ο ιδιοκτήτης της Express Service Γιάννης Ραπτόπουλος με συνολικές οφειλές 14,29 εκατ. ευρώ.
Στη λίστα βρίσκεται επίσης και ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίος είχε αρχικές οφειλές πάνω από 5 εκατ. ευρώ, έχει τακτοποιήσει όμως το μεγαλύτερο μέρος των εκκρεμοτήτων του έναντι του Δημοσίου, ρυθμίζοντας τις οφειλές του.
Στη λίστα, στην οποία δεν αποτυπώνονται ληξιπρόθεσμα τα οποία έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, εμφανίζεται με χρέη 515.092 ευρώ αποδεικνύοντας ότι για ορισμένους φορολογούμενους η διαπόμπευση οδήγησε σε φορολογική συμμόρφωση.