Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.

Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων


(ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.)


Συχνές Ερωτήσεις - Απαντήσεις

1. Τι εννοείτε με την λέξη «Ανεξάρτητη» στον τίτλο της Ένωσης;

ΑΠ.: Η Ένωση είναι Ανεξάρτητη, γιατί:

  • Υποσχεθήκαμε «εν τιμή» να αγωνισθούμε μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, εξαρτήσεις ή δεσμεύσεις και προσωπικές φιλοδοξίες.

  • Η Ένωση δεν είναι ΝΠΔΔ και δεν υπάγεται σε κανένα υπουργείο, όπως οι ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ!

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο δεν διορίζεται, αλλά εκλέγεται από τη βάση, ενώ το Προεδρείο δεν μπορεί να επανεκλεγεί για δεύτερη τριετία και

  • Δεν έχουμε κανένα άλλο οικονομικό πόρο, εκτός από τις δικές μας συνδρομές.

2. Τι εννοείτε με την λέξη «Ένωση» στον τίτλο της Ένωσης;

ΑΠ.: Ένωση, γιατί μας ενώνει το ότι έχουμε δώσει όλοι τον ίδιο όρκο και υπηρετήσαμε όλοι για την Εθνική Άμυνα της χώρας μας, ανεξάρτητα από βαθμό, Κλάδο, Όπλο, Σώμα ή προέλευση.

  • Είμαστε Ένωση δημοκρατική, απαλλαγμένη από ιεραρχικούς διαχωρισμούς ή διοικητικές υπαγωγές που μας επέβαλε η υπηρεσία μας, όταν ήμασταν στην ενέργεια.

  • Είμαστε Ένωση ανοικτή σε όλες και σε όλους που υπηρέτησαν την Εθνική Άμυνα της χώρας με την ιδιότητα του μόνιμου στελέχους.

  • Οι απόστρατοι Στρατιωτικοί προέρχονται όλοι από την ίδια οικογένεια, σέβονται τους τίτλους, τη σταδιοδρομία, τους βαθμούς, την πορεία στο στράτευμα, αλλά τώρα πλέον είναι ίσοι, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, ανεξάρτητα αποστρατευτικού βαθμού, προέλευσης, ή κλάδου.

3. Γιατί μόνο Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και όχι και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ)

ΑΠ.: Ενόπλων Δυνάμεων:

  • όχι γιατί δεν συμπορευόμαστε σε πλείστα θέματα με τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά γιατί θέλαμε να τηρήσουμε στο μέγιστο βαθμό την ομοιογένεια με βάση τα μοναδικά χαρακτηριστικά των Στρατιωτικών.

  • Ας σημειωθεί ότι αντίστοιχη παλαιότερη προσπάθεια συνένωσης αποστράτων ΕΔ και ΣΑ, κατά την εκτίμηση μας, δεν είχε σημαντικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Μάλιστα η ύπαρξή της χρησιμοποιήθηκε σαν επιχείρημα από κάποιους, για να πείσουν ότι δεν ήταν απαραίτητη η ίδρυση της ΑΝΕΑΕΔ!

4. Ποια είναι η διαφορά της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ με τις Ενώσεις αποστράτων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ) και ποιες είναι οι σχέσεις της μαζί τους;

ΑΠ.: Οι ενώσεις αποστράτων είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και υπάγονται στο ΥΕΘΑ μέσω των αντίστοιχων Γενικών Επιτελείων. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ διέπεται από το αστικό δίκαιο όπως κάθε άλλος σύλλογος και δεν έχει καμιά σχέση ούτε δίνει λόγο σε καμιά κρατική υπηρεσία.

Δεν αισθανόμαστε αντιπαλότητα απέναντι τους. Αντίθετα επιδίωξη μας θα είναι η αγαστή συνεργασία μαζί τους, καθώς πιστεύουμε ότι ο καθένας από το μετερίζι του κάτι μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να προσφέρει για τους απόστρατους!

Στο πλαίσιο αυτό με πρωτοβουλία της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ αμέσως μετά την ιδρυτική της συνέλευση έγιναν και θα συνεχιστούν συναντήσεις με τους προέδρους της ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει αποδεκτή η πρόταση για συνάντηση με την ΕΑΑΑ.

5. Ποιοι είναι οι στόχοι της Ένωσης;

ΑΠ.: Πρωταρχικός σκοπός της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ είναι η προστασία και βελτίωση των οικονομικών και των εν γένει κοινωνικών δικαιωμάτων των αποστράτων στελεχών των Ε.Δ.. Στους στόχους της ΑΝ.Ε.Α.ΕΔ περιλαμβάνονται:

  • Η προβολή του πολύπλευρα έμπειρου, εκπαιδευμένου και εξειδικευμένου ανθρωπίνου δυναμικού των αποστράτων των Ε.Δ., το οποίο δεν μπορεί να μένει ανενεργό , αναξιοποίητο και στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας, είτε συνταξιοδοτείται υποχρεωτικά σε παραγωγική ηλικία (ως επί το πλείστον 50-52 ετών), είτε και εκείνων που τους παρέχεται νωρίτερα αυτό το δικαίωμα από την πολιτεία σαν αναγνώριση της υψηλής επικινδυνότητας και των ακραίων συνθηκών εργασίας.

  • Η κατοχύρωση, προστασία και βελτίωση των κεκτημένων εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, που παρείχε ο νόμος κατά το χρόνο κατάταξης των μελών της στις Ένοπλες Δυνάμεις.

  • Η κατοχύρωση και βελτίωση δικαιωμάτων ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης.


  • Η διεκδίκηση ενεργού συμμετοχής στα Διοικητικά Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και κάθε άλλου οργανισμού-συνεταιρισμού των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν τα μέλη της, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

  • Η διεκδίκηση ισότιμης πρόσβασης των μελών της σε επαγγέλματα, για τα οποία κατέχουν τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική εμπειρία, αλλά υπάρχει απαγορευτικό νομικό καθεστώς.

  • Η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της.

  • Η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας, αλληλεγγύης και κοινής δράσης της Ένωσης με τις κάθε φύσεως ενώσεις , εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ.

6. Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ θα ασχοληθεί με τα λεγόμενα εθνικά θέματα, τους εξοπλισμούς, ή τα θέματα προσωπικού των ΕΔ;

ΑΠ.: Τα Εθνικά θέματα, παρότι μας αφορούν και έχουμε λόγο ως Έλληνες πολίτες ατομικά, δεν έχουν σκοπίμως συμπεριληφθεί στους καταστατικούς μας σκοπούς. Για τα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου μας αφορούν, λόγο έχουμε και ατομικά και συλλογικά. Η συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία των μελών μας επιβάλλει να τα προσεγγίσουμε, με τον δέοντα φυσικά σεβασμό προς την φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των εν ενεργεία συναδέλφων, χωρίς διάθεση κριτικής για την κριτική, αλλά με ανεξάρτητη και νηφάλια θέση που μπορεί να συμβάλλει στην επιλογή των, κατά το δυνατόν, ορθότερων λύσεων.

7. Πως εξασφαλίζει η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ ότι δεν θα γίνει σκαλοπάτι για αξιώματα

ΑΠ.: Σύμφωνα με το καταστατικό, το ΔΣ είναι αντιπροσωπευτικό και όχι ταξικό ούτε κλαδικό. Τον τιμητικό τίτλο του Προέδρου μπορεί να τον διεκδικήσει οποιοσδήποτε. Πρακτικά, Πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί κάποιος μόνο για μία τριετία, εκτός και αν βιολογικά αντέχει να περιμένει 18 χρόνια για να επανεκλεγεί.

8. Πως εξασφαλίζει η Ένωση ότι δεν θα «καπελωθεί» από κόμματα ή άλλους παράγοντες της ζωής του τόπου;

ΑΠ.: Βασιζόμενοι στην διαφορετικότητα των μελών του διοικητικού συμβουλίου (2 από σχολές αξιωματικών, 2 από σχολές υπαξιωματικών ανά κλάδο των ΕΔ), εκτιμούμε ότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο. Ειδικά η σχετικά σύντομη εναλλαγή προσώπου στην θέση του προέδρου αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα που αποκλείει το «καπέλωμα».

9. Η ανά τριετία αλλαγή του κλάδου και κατηγορίας προέλευσης του προέδρου καθώς και οι συγκεκριμένοι αριθμοί μελών του ΔΣ (4 ανά κλάδο) δεν είναι κάπως αντιδεοντολογικό; Μήπως θα έπρεπε να έχουμε ψηφοφορία ανεξαρτήτως κλάδου και βαθμού ώστε να αναδεικνύονται οι καλύτεροι;


ΑΠ. : Όπως εκθέσαμε παραπάνω το σύστημα που έχομε επιλέξει για την εκλογή του προέδρου και των μελών του ΔΣ, αποτρέπει την αξιοποίηση – εκμετάλλευση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. ως βατήρα για άλλους σκοπούς. Επιπλέον στόχος μας είναι να υπάρχει αντιπροσωπευτικότητα στις αποφάσεις. Έτσι αποφεύγουμε να θεωρηθεί π.χ. ότι παραμελούνται προβλήματα ή συμφέροντα μιας κατηγορίας μελών ή ενός κλάδου μελών και αντίστοιχη προώθηση άλλων. Πάρτε παράδειγμα το θέμα των Μετοχικών ταμείων: Η όποια θέση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. δεν θα πρέπει να εξασφαλίζει και όσους προέρχονται από τον ΣΞ, το ΠΝ και την ΠΑ; Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η δύναμη της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.: στην αντιπροσωπευτικότητά της και στην ίση συμμετοχή όλων τόσο στις ευθύνες όσο και στη λήψη αποφάσεων χωρίς βαθμούς και ιεραρχίες αλλά με υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα!

10. Πως αντέδρασε η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. στις μειώσεις συντάξεων που επεβλήθησαν σε εφαρμογή του μνημονίου;

ΑΠ. Η Ένωσή μας δημιουργήθηκε παραμονές ψήφισης των νόμων που οδήγησαν στις μειώσεις αποδοχών. Παρά την μη έγκριση ακόμη του καταστατικού της και με αποφάσεις της ιδρυτικής της συνέλευσης δραστηριοποιήθηκε έντονα. Ζήτησε και έκανε συναντήσεις με ορισμένα από τα κόμματα της Βουλής αλλά και στελέχη της κυβέρνησης, ώστε να τα ενημερώσει για τις θέσεις της. Παράλληλα εξέδωσε σχετικό υπόμνημα το οποίο και παρέδιδε στους συνομιλητές της, ενώ συνέστησε κα στα μέλη της να προχωρήσουν σε ομαδικές προσφυγγές/αγωγές, μέσω συναδέλφων-δικηγόρων μελών της Ένωσης .

11. Με ποια όπλα θα αγωνιστεί η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.;

ΑΠ.: Για την πραγματοποίηση του σκοπού και των στόχων της ένωσης στο καταστατικό μας προβλέπεί τη:

  • Συγκρότηση ομάδων εργασίας για την προετοιμασία και τεκμηριωμένη παρουσίαση των εκάστοτε θεμάτων

  • Υποβολή εισηγήσεων, υποδείξεων και συστάσεων στις αρμόδιες κρατικές αρχές, υπηρεσίες, κ.λ.π.

  • Χρησιμοποίηση του Τύπου και του Διαδικτύου για ενημέρωση των μελών της και της κοινής γνώμης.

  • Συνεργασία με κατάλληλους ειδικούς επιστημονικούς συμβούλους (νομικούς, εργατολόγους κ.ά.)

  • Έκδοση εντύπου και τη δημιουργία διαδικτυακού τόπου που θα αποτελούν βήμα ελεύθερης έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων, ενημέρωσης και σύσφιξης σχέσεων των μελών στο πλαίσιο των ανωτέρω στόχων.

  • Διοργάνωση εκδηλώσεων (διαλέξεις, σεμινάρια, προβολή ταινιών κ.λ.π.).



  • Συνεργασία με αντίστοιχες ενώσεις στο εξωτερικό


Πέρα από όλα αυτά η Ένωση στηρίζεται:

  • οικονομικά μόνο στις εισφορές των μελών της. Τυχόν δωρεές από μη μέλη της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ, μπορεί να γίνουν αποδεκτές μόνο υπό μορφή κληροδοτήματος.


  • στην εθελοντική προσφορά όλων μας, διότι πιστεύουμε ότι για να πετύχουμε κάτι, αυτό δεν γίνεται με εφησυχασμό, αλλά με την ενεργό συμμετοχή μας σε όλες τις δραστηριότητες της.


12. Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα των αποστράτων που απασχολούν σήμερα την Ένωση;

ΑΠ.: Τα κυριότερα προβλήματα σήμερα είναι η κατάσταση των Μετοχικών ταμείων, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, το μισθολόγιο των στρατιωτικών, οι μειώσεις των συντάξεων, η απασχόληση αποστράτων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και η αυτάπασχόλησή τους σε συνάρτηση με την αναστολή των συντάξιμων αποδοχών τους. Ιδιαίτερα σοβαρό επίσης πρόβλημα είναι αυτό της κοινωνικής απομόνωσης και απαξίωσης των Στρατιωτικών

13. Ποιες είναι οι θέσεις της Ένωσης για τα ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ;

ΑΠ.: Το πρόβλημα των Μετοχικών μας Ταμείων δεν εστιάζεται μόνο στο ΜΤΣ. Το πρόβλημα του ΜΤΣ, είναι μόνο η απαρχή ενός τεράστιου προβλήματος, που αφορά και στο ΜΤΑ και στο ΜΤΝ. Το ζήτημα των μετοχικών ταμείων είναι επομένως κοινό πρόβλημα όλων των αποστράτων.

Η βασική θέση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. είναι, πως δεν θα πρέπει να αποδεχθούμε οποιαδήποτε λύση που βασίζεται είτε σε επιβίωση με αναπνευστήρα, είτε στη λογική του καλό είναι το κάτι απ’ το καθόλου. Η Πολιτεία οφείλει να βρει τρόπο να ενισχύσει τους πόρους των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και να αναπληρώσει όλα τα ελλείμματα, που δημιούργησε η ίδια με:

  • Διαχρονικά λανθασμένες πολιτικές όπως: «επενδυτικές επιλογές» της περιόδου του Χρηματιστηρίου, ένταξη νέων μερισματούχων στο ΜΤΣ, χωρίς κρατικές ή άλλες εισφορές, αποξήρανση των κοινωνικών πόρων των Ταμείων!

  • Κακοδιαχείριση,: επιβληθείσες πολιτικές εκμετάλλευσης και διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας, παραχωρήσεις εκτάσεων που ανήκουν στο Τ.ΕΘ.Α. και στο Τ.Ε.Σ κ.α.

  • επιλογή ανεπαρκών διοικήσεων.


Ο κ. Μπεγλίτης απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε στην Βουλή, αφού αντιπαρήλθε όλα τα παραπάνω, μίλησε για γενναίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα αναλάβει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου! Ως τέτοιες ανέφερε τη ρύθμιση της αποπληρωμής των χρεών (!) του ΜΤΣ, την αύξηση των εισφορών και τη μείωση των μερισμάτων. Δηλαδή, ό,τι έστησαν και λειτούργησαν οι διαχρονικά κυβερνώντες, έχουν αποφασίσει να το πληρώσουν οι μη έχοντες λόγο και ευθύνη, μέτοχοι και μερισματούχοι με περαιτέρω μείωση του εισοδήματος τους. Ήδη αρχές 2011 εφαρμόστηκε η απόφαση αυτή!

14. Ποιες οι θέσεις της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. για τα στρατιωτικά νοσοκομεία;

ΑΠ.: Στα νοσοκομεία για τα οποία οι απόστρατοι έχουν λόγο είναι το ΝΙΜΤΣ και το ΝΝΑ πρωταρχικά, καθόσον πληρώνουν σημαντικές κρατήσεις υπέρ αυτών για όλο τον εργασιακό και συνταξιοδοτικό τους βίο.

Τα εν λόγω νοσοκομεία φέρονται να καταγράφουν χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και να αδυνατούν να εξοφλήσουν τους προμηθευτές τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρότατα ερωτηματικά ακόμη και για την άμεση βιωσιμότητά τους. Μεγάλο μέρος των χρεών έχει ακριβώς τις ίδιες γενεσιουργές αιτίες με αυτές που δημιούργησαν τα χρέη και σε όλα τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.

Παράλληλα, το ΝΙΜΤΣ φέρεται να υπολειτουργεί και να είναι μία από τις τελευταίες προτεραιότητες στις επιλογές των αποστράτων, ενώ το ΝΝΑ είναι υπερκορεσμένο, σε σημείο που να δυσκολεύεται να υποστηρίξει τους εν ενεργεία δικαιούχους.

Ο ΟΠΑΔ και τα άλλα ασφαλιστικά Ταμεία των ιδιωτών νοσηλευομένων, οφείλουν στα στρ. νοσοκομεία ιδιαίτερα σημαντικά ποσά.

Στο ιδιαίτερα σοβαρό και πολύπλοκο θέμα θα μπορούσαμε να παραθέσουμε σε τίτλους μερικές από τις προτάσεις μας.

  • Μελέτη κορεσμού και αποδοτικότητας, αναθεώρηση των δικαιούμενων νοσηλείας σε αυτά.

  • Πλήρης μηχανογράφηση, κατάρτιση ισολογισμών και προϋπολογισμών, συγκεντρωτικές προμήθειες από την Δ.ΥΓ/ΥΕΘΑ,

  • Εξόφληση χρεών των Ασφαλιστικών Ταμείων,

  • Διακλαδική εκμετάλλευση του ειδικού διαγνωστικού εξοπλισμού, πλήρης διοικητική αναδιοργάνωση κ.α.


Όπως ήδη αναφέρθηκε, τόσο οι εν ενεργεία στρατιωτικοί, όσο και οι απόστρατοι, υποκείμεθα σε σημαντικές κρατήσεις υπέρ ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ αντίστοιχα. Με βάση ότι αναφέρθηκε πιο πάνω δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά για την ανταποδοτικότητα αυτών των κρατήσεων, όταν επιπρόσθετα, στα συγκεκριμένα νοσοκομεία έχουν δικαίωμα νοσηλείας και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων που δεν υπόκεινται σε καμία κράτηση, στερώντας από εμάς τις υπηρεσίες που πληρώνουμε για όλη μας τη ζωή.

Θέση της ένωσης είναι ότι τα στρατιωτικά Νοσοκομεία και ΝΙΜΤΣ πρέπει να παρέχουν για τους αποστράτους και τα μέλη των οικογενειών τους κατά προτεραιότητα όπως και στους ε.ε συναδέλφους πλήρη περίθαλψη τόσο νοσοκομειακή όσο και στα εξωτερικά ιατρεία και ειδικά εργαστήρια.

Τέλος θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη το πρόσφατο «πιλοτικό» κλείσιμο δύο στρατιωτικών νοσοκομείων στην περιοχή της Θράκης. Ανησυχούμε ιδιαίτερα με την ενδεχόμενη επέκταση ή και γενίκευση της εφαρμογής του μέτρου αυτού, ως αντίδοτου στο πρόβλημα των στρατιωτικών και πολιτικών νοσοκομείων. Οι επιπτώσεις από κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολλές και σοβαρές.

15. Ποια είναι η θέση της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. σχετικά με την απασχόληση αποστράτων στον ιδιωτικό τομέα

ΑΠ.: Με την ψήφιση του Νόμου 3865/2010 Άρθρο 10, προβλέπεται διακοπή καταβολής ή περιστολή της σύνταξης των αυτό-απασχολούμενων ή απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα αποστράτων. Ο νόμος αυτός δίνει την εντύπωση, ότι έρχεται να εκδικηθεί ανθρώπους αναδρομικά, οι οποίοι κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων τους, αποχώρησαν παραιτούμενοι προ 1, 2, 5, 10 ακόμα και 15 ετών από την ενεργό υπηρεσία. Πολύ περισσότερο, όταν δεν έχουν τη δυνατότητα καμίας εναλλακτικής λύσης για αναπλήρωση των μεγάλων απωλειών του οικογενειακού τους εισοδήματος.

Επίσης ο νόμος περιέχει ασάφειες. Με την έκδοση της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου, ορίζονται εξαιρέσεις στο νόμο όπως η υποαπασχόληση (10 ώρες την εβδομάδα), ή η υποχρεωτική αυτασφάλιση λόγω της ιδιότητας του ασφαλισμένου.

Το θέμα, λόγω του γεγονότος πως παραμένει σημαντικό καθώς αφορά μία μεγάλη μερίδα αποστράτων, ιδιαίτερα μικρότερων ηλικιών, το επεξεργάζεται η επιτροπή νομικών που συνεργάζονται με την Ένωσή μας. Εκτιμούμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η επιτροπή θα είναι σε θέση, να δώσει κατευθύνσεις στα μέλη μας. Παράλληλα βέβαια, θα ενταθούν οι παραστάσεις προς το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας, για μερική ή ολική τροποποίηση, της συγκεκριμένης αδικίας στο νόμο.

16. Πως σκέφτεται η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. να αντιδράσει στο απαξιωτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος των στρατιωτικών.

ΑΠ.: Αντιτιθέμεθα σε μία προσπάθεια κοινωνικής απομόνωσης και απαξίωσης των στρατιωτικών, η οποία δυστυχώς υποστηρίζεται διαχρονικά αλλά πιο έντονα τον τελευταίο χρόνο άμεσα ή έμμεσα, εμφανώς ή σιωπηρά και από μερίδα τόσο του πολιτικού κόσμου, όσο και των ΜΜΕ. Έχουμε σκοπό να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας και της υπόστασης που μας αξίζει χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο. Στο πλαίσιο αυτό προς το παρόν κείμενα της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. και μελών της έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ή έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και άλλες ιστοσελίδες. Πρόσφατα αντέδρασε άμεσα και επαρκώς σε απαξιωτικά καθημερινά δημοσιεύματα και μάλιστα εν μέσω εορτών!


Ιανουάριος 2011


Συλλογική δουλειά μελών της ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ.




Share

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)