Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: "κάτι σημαίνει αυτό".
Νωρίτερα, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής διεξήχθη με συγκρούσεις και υψηλούς τόνους από τους αρχηγούς των κομμάτων.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για "στρατηγική υποταγής της κυβέρνησης" και λέγοντας ότι "χάνουμε “πολύτιμο έδαφος και εργαλεία για την ανάταξη της οικονομίας".
«Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές επί τρία χρόνια. Τόσο στα μέτρα της βαρβαρότητας όσο και στα επιχειρήματα. Εφαρμόζετε την ίδια καταστροφική συνταγή που έχει μετατρέψει τη χώρα σε πειραματόζωο και αποικία χρέους και τους πολίτες της σε νεόπτωχους. Σώζετε τη χώρα αδιαφορώντας για το λαό της», είπε.
Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας για "κρεσέντο ανευθυνότητας" και του καταλόγισε ότι προσβάλλει την νοημοσύνη, του κόπους, τους φόβους, τις θυσίες και τις εμπειρίες του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της χώρας εμφανίζεται «πολύ αριστερός» ενώ σε επιλεγμένα ακροατήρια στο εξωτερικό είναι πολύ πιο μετριοπαθής, πιο συστημικός.
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο
Ακόμη είπε πως μέσα στις φαντασιώσεις του κ. Τσίπρα είναι «να είναι και Τσάβες και Γκρίλο μέσα στην Ελλάδα», κατηγορώντας τον ταυτόχρονα πως ψάχνει για συμμαχίες εκεί που δεν υπάρχουν και σε χώρες που δεν ευδοκιμούν.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, είπε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης κάτι που σημαίνει ότι θα πέσουν κι άλλο οι κατώτεροι μισθοί και οι συντάξεις και θα χτυπηθεί η ιδιοκτησία (με τα βαριά χαράτσια και ενεργοποίηση εισπρακτικών εταιρειών για κατασχέσεις) ενώ ανέφερε ότι με το πολυνομοσχέδιο (που κλείνει 170.000 φούρνους και μικρές επιχειρήσεις, όπως υποστήριξε) εφαρμόζεται η πολιτική εξάρτησης από τα μεγάλα συμφέροντα και τις πολυεθνικές..
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από την Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι «στο δίλημμα Ελλάδα ή ευρώ εμείς απαντάμε: ναι, αν χρειαστεί, ακόμη και επιστροφή στη δραχμή για να σταματήσει η υποταγή. «Είπε ο κ. Στουρνάρας ότι αν δεν προχωρήσουμε θα επιστρέψουμε στη δραχμή και θα πάμε δεκαετίες πίσω. Μα έχουμε πάει δεκαετίες πίσω κύριε υπουργέ των Οικονομικών και εσείς μάλλον δεν το αντιλαμβάνεστε», απευθύνθηκε στον κ. Στουρνάρα ο γεν. γραμ. της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατήγγειλε και την εκβιαστική τακτική της κυβέρνησης έναντι των βουλευτών ότι αν δεν ψηφίσουν τα μέτρα, δεν θα πάρουμε τη δόση.
Από την πλευρά του ΚΚΕ η πρόεδρος της ΚΟ, Αλέκα Παπαρήγα έστρεψε τα πυρά κατά της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. «Ασφαλώς η ΝΔ συντάσσεται με την κυρίαρχη συνταγή της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας - αν και η Ολλανδία έχει αρχίσει να ζητά χαλάρωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την άλλη συνταγή, την πιο χαλαρή, που κατά τη γνώμη του θα φέρει καλύτερα την ανάπτυξη. Υπάρχουν διαφορές; Επιμέρους διαφορές υπάρχουν - αλλά απ' τη σκοπιά του λαού καμία» υπογράμμισε.
«Όχι» στο πολυνομοσχέδιο είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφέροντας ότι υπάρχουν πλέον επαρκείς αποδείξεις ότι η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην πραγματική οικονομία και στους ανθρώπους της και αναπαράγει μια στρέβλωση ότι η ανάπτυξη είναι θέμα μεταβιβάσεων χρημάτων απ' έξω και δανείων μέσω των φαύλων επιχειρηματικών νόμων.