Ειδικότερα, ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του ότι τα μέτρα που αποσκοπούν στην περικοπή των εισοδημάτων του μέσου πολίτη εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο βραχυπρόθεσμους στόχους, προσφέροντας μια παροδική ανακούφιση στις κρατικές ταμειακές δυσχέρειες και επιτείνουν την ύφεση.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΣΑ χαρακτηρίζει «πλήγμα κατά της ασφάλειας δικαίου» την πρόθεση του υπουργείου Εργασίας για αναδρομική διεκδίκηση των εφάπαξ.
Μάλιστα υπενθυμίζει ότι «με τις υπ. αριθμ. 3/2007, 4/2007 και 5/2007 αποφάσεις του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, οι οποίες μάλιστα - κατά το Σύνταγμα - επέχουν ισχύ νόμου, έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα της επιβολής πλαφόν στις εφάπαξ καταβαλλόμενες παροχές ως ενέργεια αντικείμενη στις συνταγματικές διατάξεις περί ισότητας των πολιτών και υποχρέωσης του κράτους να μεριμνά για την κοινωνική τους ασφάλιση λαμβανομένου υπόψη τού αμιγώς ανταποδοτικού χαρακτήρα της εν λόγω παροχής και του σχηματισμού της αποκλειστικά και μόνο από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, εξαιρουμένων άλλων πόρων».
Αναφερόμενος στον κ. Βρούτση, επισημαίνει ότι ο υπουργός επικαλείται τις υπάρχουσες ανισότητες στην αγορά εργασίας για να νομιμοποιήσει τις εκ νέου σχεδιαζόμενες περικοπές στις συντάξιμες παροχές.
«Η στοχοποίηση επιμέρους κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων και οι πομπώδεις εξαγγελίες, με προφανή επικοινωνιακή στόχευση, περί δήθεν πάταξης της διαφθοράς και περιστολής των κρατικών δαπανών, δεν επιλύουν τα χρόνια δομικά προβλήματα του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, παρά μόνο γιγαντώνουν τα υπαρκτά προβλήματα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος.