Ο Ερό τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί ένα ευρύ φάσμα επιλογών, στις οποίες να συμπεριλαμβάνεται ο προστατευτισμός, αλλά κι ο άμεσος δανεισμός της Ελλάδας από την ΕΚΤ:
«Κανένα θέμα δεν αποτελεί για εμάς ταμπού. Επομένως, κι αυτό θα γίνει αντικείμενο της διαβούλευσης μας. Η ιδέα, είναι να χαράξουμε τον δρόμο της εξόδου από την κρίση, αλλά χωρίς να πνίξουμε τους λαούς μας». Συγχρόνως, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας εισηγείται να διατεθούν κεφάλαια από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ» υπέρ «έργων αναπτυξιακού χαρακτήρα» στην Ελλάδα.
«Η αβεβαιότητα, σήμερα, ωθεί την Ελλάδα στην εκδήλωση πανικού στον τομέα των τραπεζών, αλλά και προς μια πολιτική αστάθεια. Εμείς, πρέπει να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά, δηλαδή να βρούμε τον τρόπο, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη», τόνισε.
Γ. Βάιτμαν: Άμεσες αποφάσεις
Ο πρόεδρος της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γ. Βάιντμαν ζητεί από τους Έλληνες και από τους ευρωπαίους υπεύθυνους "να συννενοηθούν ταχέως", για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, με συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της "Frankfurter Allgemeine".
Ο ίδιος υπογραμμίζει επίσης ότι "οι παρούσες αβεβαιότητες...μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλό κίνδυνο τόσο την ΕΚΤ, όσο και τις άλλες κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη, που συνθέτουν το 'ευρωσύστημα".
Κατά συνέπεια, εκτιμά ο ίδιος, "εναπόκειται τελικά στις κυβερνήσεις να αποφασίσουν, εάν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι πρέπει να υποστούν συμπληρωματικές θυσίες. Προσωπικά, θα θεωρήσω 'σφάλμα', να αυξηθεί ο κίνδυνος, που διατρέχει τώρα το 'ευρωσύστημα' όσον αφορά την Ελλάδα".