«Η Ιστορία πολλές φορές προκύπτει εκ των υστέρων και τα γεγονότα αποκτούν αξία μόνο όταν γυρίζουμε πίσω και τα αναζητούμε», αναφέρει το περιοδικό.
«Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι όταν ένας νεαρός πωλητής φρούτων θα αυτοπυρπολείτο σε μια πόλη της Τυνήσιας που ούτε καν υπήρχε στον χάρτη, θα προκαλούσε κύμα διαμαρτυριών που θα έριχναν δικτάτορες στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη, ενώ θα "ταρακουνούσαν" καθεστώτα στη Συρία, την Υεμένη και το Μπαχρέιν», προσθέτει το περιοδικό.
Όπως επισημαίνει το Time, οι διαδηλώσεις έχουν επηρεάσει χώρες με πληθυσμό 3 δισεκατομμύρια και η λέξη «διαμαρτυρία» εμφανίστηκε το 2011 σε εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα περισσότερο από ποτέ άλλοτε στην Ιστορία.
Από την αναφορά του περιοδικού δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα, ούτε όμως και ο... «Λουκάνικος» ο διάσημος σκύλος που ήταν παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Μέσα Ενημέρωσης ασχολούνται με τον σκύλο. Αντίστοιχο αφιέρωμα είχε κάνει και το BBC το καλοκαίρι, παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο.
«Ο σκύλος, που πιστεύεται ότι είναι ένα αδέσποτο με το όνομα Λουκάνικος [Sausage], βρίσκεται στο κέντρο της δράσης εδώ και χρόνια. Εδώ είναι μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές που συγκέντρωσε το Newsnight [εκπομπή του BBC]» αναφέρει το σύντομο κείμενο κάτω από το βίντεο.
Φωτογραφίες του Λουκάνικου έχει φιλοξενήσει και η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Ο Λουκάνικος έχει και τις δικές του σελίδες στο Facebook και μετρά χιλιάδες φίλους.