Η κυβέρνηση εµφανίζεται αποφασισµένη να θυσιάσει µεγάλο κοµµάτι της ελληνικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης µε σκοπό την περιστολή των αλόγιστων δαπανών και τον δραστικό περιορισµό των...
Οπως όλα δείχνουν έπειτα από πολλά χρόνια θα κλείσει και τηλεπεριοδικό της ΕΡΤ, η «Ραδιοτηλεόραση». Σε ο, τι αφορά τους τηλεοπτικούς σταθµούς, παραµένουν αλώβητες η ΝΕΤ και η ΕΤ3, ενώ η ΕΤ1 θα µετατραπεί σε κανάλι χαµηλού κόστους. Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι καταργούνται δελτία και εκποµπές και ο σταθµός θα µεταδίδει αποκλειστικά εκποµπές πολιτιστικού περιεχοµένου και ντοκιµαντέρ.
Σε σχέσηµε τους εργαζόµενους, στον σχεδιασµό της κυβέρνησης είναι ο δραµατικός περιορισµός τους. ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ λένε ότι οι 3.932 υπάλληλοι της ΕΡΤ, µόνιµοι και αορίστου χρόνου, σύµφωνα µε τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο Θόδωρος Πάγκαλος, θα µειωθούν σε λιγότερους από 2.000. Μάλιστα δεν θα προσληφθεί κανένας νέος υπάλληλος στην θέση όσων αποχωρήσουν. Επίσης, θα περιοριστεί σηµαντικά και ο αριθµός των συµβασιούχων που απασχολούνται στην κρατική ραδιοτηλεόραση. Παράλληλα, θα αξιοποιηθεί η δηµόσια περιουσία της ΕΡΤ που εκτιµάται σε εκατοντάδες εκατοµµύρια ευρώ.
Κόβονται και συµβασιούχοι. Ποια τηλεοπτικά κανάλια κλείνουν. Πρόγραµµα χαµηλού κόστους στην ΕΤ1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - µετατάξεις 2.000 εργαζοµένων στον ΟΤΕ και µειώσεις αποδοχών ζητούν από την κυβέρνηση οι Γερµανοί της Deutshce Telekom προκειµένου να αγοράσουν το 16% των µετοχών που εξακολουθεί να διατηρεί το Ελληνικό ∆ηµόσιο.
Αν και η Deutsche Telekom είναι υποχρεωµένη να αγοράσει σε προκαθορισµένη τιµή το 10% των µετοχών του ΟΤΕ – όταν και εφόσον το Ελληνικό ∆ηµόσιο αποφασίσει να πουλήσει –, οι Γερµανοί ακολουθούν σκληρή διαπραγµατευτική γραµµή.
Για να αγοράσουν και το υπόλοιπο 6% που επιθυµεί η κυβέρνηση, ζητούν την άρση των υφιστάµενων περιορισµών ώστε να προχωρήσουν άµεσα σε περικοπές αποδοχών και σε δραστική µείωση του προσωπικού του ΟΤΕ.
Το θέµα συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονοµικών Γ. Παπακωνσταντίνου µε κορυφαία στελέχη της Deutshce Telekom που ήρθαν γι’ αυτόν τον λόγο στην Αθήνα.
«ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ».
Σύµφωνα µε πηγές του ΟΤΕ, οι Γερµανοί υποστηρίζουν ότι από το 2008 που έγινε η συµφωνία οι συνθήκες έχουν αλλάξει, η αποδοτικότητα του ΟΤΕ έχει µειωθεί και για τούτο πρέπει να τροποποιηθούν κάποιοι όροι της αρχικής συµφωνίας!
Η φόρµουλα για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων είναι η διά νόµου κατάργηση του σηµερινού Γενικού Κανονισµού Προσωπικού, ώστε να αρθεί η ισχύουσα µονιµότητα για τους προσληφθέντες µέχρι και το 2005.
Στον αέρα 7.000 υπάλληλοι για αρχή
ΛΟΥΚΕΤΟ ή συγχώνευση για 75 φορείς του ∆ηµοσίου ώς τον Οκτώβριο του 2011, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος ∆ηµοσιονοµικής Προσαρµογής, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στουςφορείς αυτούς απασχολούνται ως µόνιµοι ή αορίστου χρόνου 7.000 υπάλληλοι οι οποίοι θα αξιολογηθούν βάσει της διαδικασίας τουΑΣΕΠ. Οι υπό κατάργηση οργανισµοί κοστίζουν ετησίως στο ∆ηµόσιο 2,7 δισεκατοµµύριαευρώ, καλύπτοντας το 80% της κρατικής επιχορήγησης. Από το σύνολο των φορέων που θα καταργηθούν και θα συγχωνευθούν θα προκύψει εξοικονόµηση 650 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2012-2015.
Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν χθες από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επικεφαλής της ∆ιυπουργικής Επιτροπής για τις συγχωνεύσεις οργανισµών Θόδωρο Πάγκαλο. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάντως, απαντώντας σε σχόλια περί καθυστερήσεων στο πρόγραµµα συγχωνεύσεων, άφησε αιχµές για µέλη της κυβέρνησης λέγονταςότι ενώ τους ζήτησε µε επιστολή να συνεισφέρουν προτείνοντας φορείς που υπάγονται στα υπουργεία τους «δεν υπήρξε ανταπόκριση», ενώ ορισµένοι απάντησαν ότι «δεν γνωρίζουµε».