Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

΄΄ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ΄΄ πολιτικοί, νομικοί, πανεπιστημιακοί και πολίτες, στο Πολεμικό Μουσείο


Την Δευτέρα 30 Μαϊου στις 7 το βράδυ, στο Πολεμικό Μουσείο, στην Αθήνα, έγινε η παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου, του Καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλου ΄΄ΠΑΣΟΚ: από την 3η του Σεπτέμβρη στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ΄΄Λόγω του θέματος του βιβλίου, αλλά και λόγω της πολιτικής και επιστημονικής θέσεως του συγγραφέα, ο κόσμος προσήλθε αθρόα και κατέκλυσε το αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, συνεπικουρούντων και των παρουσιαστών, έγκριτων πανεπιστημιακών, ερευνητών του δικαίου, της οικονομίας και των πολιτικών συστημάτων.

Το πάνελ αποτελούσαν οι: κ. Σοφία Σακοράφα ανεξάρτητη βουλευτής, κ.Ηλ. Λιβάνης εκδότης, κ. Σπ. Παπασπύρου πρόεδρος ΑΔΕΔΥ, κ.Γ.Κατρούγκαλος καθηγητής Συνταγματολόγος, κ. Επαμ. Μαριάς καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κ. Στάθης Σταυρόπουλος δημοσιογράφος συντονιστής της παρουσίασης, κ. Νικ. Κοτζιάς καθηγητής Πολιτικών Θεωριών των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και ο συγγραφέας κ. Αλέξης Μητρόπουλος.
Την εκδήλωση ΄΄άνοιξε΄΄ ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης, με επισήμανση στην απομυθοποίηση του πολιτικού συστήματος, από τους πολίτες και ιδιαίτερη αναφορά, στους αγανακτισμένους πολίτες, που ΄΄δίπλα στην Πλατεία Συντάγματος΄΄ όρθωναν αντιστασιακή παρουσία, στην πολιτική του μνημονίου και του ξεπουλήματος της χώρας.
Στη συνέχεια, η κ. Σακοράφα, με έντονη και κατηγορηματική κριτική, χαρακτήρισε αποτυχημένη την κυβέρνηση, στην διαχείριση της κρίσεως, που δεν δημιούργησε ο λαός αλλά οι πολιτικοί και οι πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών. Τόνισε πως με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ΄΄η Ελλάδα είναι υπό κατοχή΄΄ . Μίλησε για μεθοδευμένη ΄΄ενοχοποίηση του λαού από σκόπιμες ρήσεις πληθωρικών πολιτικών, όπως ΄΄μαζί τα φάγαμε΄΄ που σκοπό έχουν να ΣΟΚΑΡΟΥΝ τον λαό, για να εδραιώσουν το πρόγραμμά τους…΄΄ Το επίκεντρο της τοποθέτησης της κ. Σακοράφα, ήταν η πορεία του ΠΑΣΟΚ από ΚΙΝΗΜΑ που ήταν, όταν ιδρύθηκε στις 3 Σεπτέμβρη του 1974, σε νεοφιλελεύθερο κόμμα που εμφανίζεται στην τωρινή του μετάλλαξη, που την υποστηρίζει με αποφάσεις αυθαίρετες και αντιλαϊκές, προστασίας του ιδιωτικού κεφαλαίου και του πλούτου των ολίγων και της καθολικής αδιαφορίας για τα καθημερινά αβάσταχτα προβλήματα του ανεύθυνου κόσμου.
Ο κ. Γ. Κατρούγκαλος, αποκάλεσε την κυβέρνηση ΄΄εκλαϊκευτές των πολιτικών των Τραπεζών΄΄ τονίζοντας ιδιαίτερα, πως το πρόβλημα του πρωθυπουργού, δεν είναι η προστασία των πολιτών από την φτώχεια, αλλά η εξασφάλιση ικανοποιητικών κριτικών από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και τις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες, που με τους κερδοσκοπικούς χειρισμούς τους, έχουν στείλει πολλές μικρές χώρες στην οικονομική καταστροφή.
΄΄Η παγκόσμια κρίση –είπε- ξεκίνησε από τις Τράπεζες και όχι από τους λαούς.΄΄ Κατηγόρησε ΟΛΟΥΣ τους κυβερνώντες διότι ΄΄δικαιούνται δια των αποφάσεών τους να δεσμεύουν τον κόσμο, χωρίς να δεσμεύονται οι ίδιοι…΄΄ Και τόνισε πως η ΜΟΝΗ δημοσιοποίηση του Μνημονίου (ολόκληρου, με όλους τους υπογραφέντες παράνομα όρους), έγινε από το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και μετά από σκληρό αγώνα, να του χορηγηθεί!!
Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Παπασπύρου, κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο, αποδίδοντας ευθύνες στην απώλεια της ιδεολογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ κι εκεί ξεσήκωσε αντιδράσεις από το ακροατήριο, για τον ρόλο των συνδικαλιστών, σε όλα αυτά.
Ακολούθησε ο κ. Μαριάς Επαμ. Ο οποίος επικεντρώθηκε στη σημασία της ΣΔΔ (Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης) την οποία η Ελλάδα υπέγραψε ΠΡΙΝ το Μνημόνιο, μάλλον το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της ΣΔΔ.
Τόνισε πως με αυτή την απαράδεκτη υποχώρηση, η Ελλάδα υπέγραψε την δέσμευσή της ΝΑ ΜΗ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ. Την ίδια ώρα που το χρέος ήταν μόνον 53δις ευρώ και υπήρχαν προσφορές δανειστών, με επιτόκιο 6,2% (φεβρουάριος 2010).
Ο κ. Μαριάς μίλησε για την αντισυνταγματικότητα των αποφάσεων της κυβέρνησης, για τον διασυρμό της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές, εξ αιτίας των απαράδεκτων κινήσεων υποτέλειας στη Γερμανική υπεροχή και για τις ευθύνες σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, για την ΄΄εφαρμογή μέτρων που γονατίζουν τον λαό και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ΄΄. Έκανε ακόμα λόγο για 82δις ευρώ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΑΥΡΟΥ χρήματος που κατέχει η Ελλάδα, από τα καρτέλ και για τα οποία ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κάνει συζήτηση.
Τέλος έλαβε τον λόγο ο κ. Κοτζιάς Νικ, μέλος της Ερευνητικής Ομάδας για την Ερωπαϊκή Ένωση, ο οποίος με λάβρο λόγο, επιχειρήματα και τεκμηριωμένες θέσεις, αποκάλεσε το ΠΑΣΟΚ ΄΄κόμμα του μνημονίου και της πλεονεξίας΄΄ και την κυβέρνηση΄΄ επικίνδυνη΄΄ και ΄΄ανίκανη΄΄.
΄΄Μας κοροϊδεύουν –είπε- βγαίνει ο πρωθυπουργός την 25η Μαρτίου, επιστρέφοντας από την Ευρώπη, όλο ικανοποίηση και μας δηλώνει ότι εξασφαλίσαμε την 5η δόση αλλά και την επιμήκυνση του χρέους… και μόλις 6 εβδομάδες μετά, δηλαδή προχθές, βγάζει τον υπουργό οικονομικών, στα κανάλια να λέει ότι η Ελλάδα βάζει λουκέτο και κατεβάζει ρολά, αν δεν μας δώσουν την 5η δόση ΄και αναγγέλλει νέα μέτρα αλλά για τον λαό που πεινάει, όχι για τις τράπεζες…και καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων για συναίνεση… και τι συναίνεση…που την ζητάει η τρόικα…πρέπει να το καταλάβουμε ΟΛΟΙ μας δουλεύουν, μας κοροϊδεύουν χωρίς να ντρέπονται…τρομοκρατούν τον κόσμο για να επικρατήσουν αυτοί και τα μέτρα τους…΄΄
Κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι ασκεί αντιλαϊκή πολιτική, ότι ενδιαφέρεται μόνο για την εξασφάλιση των επιχειρηματιών και των μεγαλοεπενδυτών, ότι ΄΄βρίζει την χώρα και απειλεί τον λαό και τον καταγγέλλει ως διεφθαρμένο, με αποτέλεσμα να προκληθούν αποσύρσεις καταθέσεων 1,5 δις ευρώ, σε μια μόνον ημέρα, από τον πανικό της πτώχευσης που διασπείρει η ίδια η κυβέρνηση με τους δικούς της υπουργούς…΄΄
΄΄Σε καμία χώρα του κόσμου, που βγήκε από τη ν κρίση –είπε- δεν ήταν το δημόσιο αμέτοχο στην ανάπτυξη. Εδώ πάνε να τα ξεπουλήσουν ΟΛΑ τάχα για την ανάπτυξη.Ανάπτυξη χωρίς την δημιουργική συμμετοχή του δημοσίου, δεν γίνεται. Κι ούτε μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε, πως παίρνουμε τα δάνεια για να πληρώσουμε μισθούς. Τα παίρνουμε για να εξασφαλίσουμε τους εταίρους στα επιτόκιά τους και τους τραπεζίτες μας που ΔΕΝ συμμετέχουν πουθενά στην κρίση που ΚΑΙ αυτοί δημιούργησαν΄΄
Στο τέλος ο συγγραφέας κ. Αλέξης Μητρόπουλος, επιγραμματικά ανέφερε πως το βιβλίο του, είναι οι ΄΄κραυγές αγωνίας΄΄ του ίδιου ως μέλους του ΠΑΣΟΚ, προς το κόμμα (που όχι μόνο δεν τον άκουγε αλλά ΄΄φίμωνε΄΄ και την φωνή του όταν ήθελε) για την επερχόμενη πολιτική του ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ, στην οποία τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί άλλοι, ιδρυτικά μέλη, αντιδρούσαν. Τόνισε την υγιή και ελπιδοφόρο αντίδραση των ΄΄ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ΄΄ και έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας για την επικράτηση του δίκαιου και πολιτικά ορθού λόγου, που θα προέλθει από ΄΄την ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…΄΄
Στην εκδήλωση παρευρέθη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, πάρα πολλά μέλη ΟΛΩΝ των κομμάτων, πρώην υπουργοί, νομικοί όλων των ειδικεύσεων, συνταγματολόγοι, οικονομολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες –ερευνητές, δημοσιογράφοι και ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός προβληματισμένων πολιτών.




Share

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)