Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων

O νόμος 3205/2003 για το μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων προβλέπει τη χορήγηση των ακόλουθων μηνιαίων επιδομάτων:

1. Επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών: Για όσους υπαλλήλους έχουν μεταπτυχιακό δίπλωμα ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης το επίδομα ανέρχεται σε 45 ευρώ το μήνα, ενώ για όσους υπαλλήλους κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα σε 75 ευρώ το μήνα.

2. Επίδομα θέσης ευθύνης. Το επίδομα αυτό κλιμακώνεται ως εξής ανά μήνα:
  • Για τους γενικούς διευθυντές 147 ευρώ.
  • Για τους προϊσταμένους Διευθύνσεων Διοίκησης 130 ευρώ.
  • Για τους υποδιευθυντές 70 ευρώ.
  • Για τους τμηματάρχες 65 ευρώ.
  • Για τους σχολικούς συμβούλους 175 ευρώ.
  • Για τους διευθυντές λυκείων και ΤΕΕ 130 ευρώ.


3. Επίδομα αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης: Ανέρχεται σε 40 ευρώ ανά μήνα.

4. Επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης εκπαιδευτικών λειτουργών: Για το έτος 2006 καθορίσθηκε στα 321,64 ευρώ το μήνα. Από την 1η Ιανουαρίου 2007 θα αυξηθεί κατά το ποσοστό μεταβολής του τιμαρίθμου του έτους 2006, δηλαδή κατά 3%, και θα διαμορφωθεί σε 331,29 ευρώ.
Με τροποποίσηση του Ν. 3670/2008 (ΦΕΚ 117/Α/20-6-2008) ανέρχεται στο ποσό των τριακοσίων σαράντα ενός ευρώ και πενήντα έξι λεπτών (341,56 €).

Με τον ίδιο νόμο, στο προσωπικό που κατέχει οργανική θέση
και υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και
Θρησκευμάτων, με εξαίρεση τους αποσπασμένους σε αυτή, χορηγείται, από
1-1-2009, ειδική πρόσθετη, κατά μήνα, αμοιβή, ύψους εκατόν πέντε ευρώ
(105 €). Επιπλέον, στο εν λόγω προσωπικό παρέχεται και έκτακτη αμοιβή,
συνολικού ποσού τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 €), που καταβάλλεται σε
τρεις ισόποσες δόσεις την 1-6-2008, την 1-9-2008 και την 1-12-2008
αντίστοιχα.

5. Επίδομα προβληματικών και παραμεθόριων περιοχών: Tα ποσά του επιδόματος διαμορφώνονται ως εξής:
  • Για προβληματικές περιοχές κατηγορίας B' 40 ευρώ.
  • Για προβληματικές περιοχές κατηγορίας A' 50 ευρώ.
  • Για όσες περιοχές χαρακτηρίζονται ταυτόχρονα προβληματικές και παραμεθόριες 120 ευρώ.

6. Επίδομα ειδικής απασχόλησης για το προσωπικό που υπηρετεί στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Ανέρχεται σε 200 ευρώ ανά μήνα. Ξεκίνησε να χορηγείται από την 1-1-2005.

7. Νοσοκομειακό επίδομα και επίδομα τροφής για το προσωπικό των νοσοκομείων, των θεραπευτηρίων και του ΕΚΑΒ. Τα δύο αυτά επιδόματα έχουν ενοποιηθεί σ' ένα, το οποίο κλιμακώνεται ως εξής ανά μήνα:
  • 240 ευρώ για το προσωπικό νοσηλευτικής υπηρεσίας, εργαστηρίων των κλάδων Τ.Ε. Φυσικοθεραπευτών, Δ.Ε. Βοηθών Φαρμακείου και καθαριότητας.
  • 210 ευρώ για το λοιπό προσωπικό.
  • Για το προσωπικό που υπηρετεί στα αντικαρκινικά νοσοκομεία τα ποσά των παραπάνω περιπτώσεων α' και β' προσαυξάνονται κατά 10 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για νοσηλευτές, μαίες, βοηθούς νοσηλευτές και φυσικοθεραπευτές πλήρους απασχόλησης που εργάζονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και χειρουργεία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ν.π.δ.δ. ή ν.π.ι.δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, νοσοκομεία ΙΚΑ, όπως επίσης και σε άλλες ειδικές μονάδες των νοσηλευτικών αυτών ιδρυμάτων τα ποσά των παραπάνω περιπτώσεων α’ και β’ προσαυξάνονται κατά 15 ευρώ αντίστοιχα.

Στους δικαιούχους του επιδόματος αυτού περιλαμβάνεται και το προσωπικό των κέντρων υγείας και των αγροτικών ιατρείων, τα οποία υπάγονται στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που υπηρετεί στις Μέσες Τεχνικές Επαγγελματικές Νοσηλευτικές Σχολές.

8. Επίδομα ειδικής απασχόλησης για το προσωπικό των ΟΤΑ α' βαθμού. Το επίδομα αυτό ανέρχεται ανά μήνα:
  • Σε 170 ευρώ για το προσωπικό καθαριότητας εξωτερικών χώρων, τους οδηγούς απορριμματοφόρων, τους εργατοτεχνίτες αποχέτευσης, νεκροταφείων και ρίψης ασφάλτου, καθώς και για τους μηχανοτεχνίτες συνεργείων αυτοκινήτων.
  • Σε 150 ευρώ για το εποπτικό προσωπικό καθαριότητας, το τεχνικό, υγειονομικό και γεωπονικό προσωπικό, τους μουσικούς πνευστών οργάνων, το ένστολο προσωπικό Δημοτικής Αστυνομίας, τους
    οδηγούς και χειριστές μηχανημάτων έργου και για όλους τους κλάδους της
    κατηγορίας ΥΕ .
  • Σε 110 ευρώ για το λοιπό προσωπικό.
Αναπροσαρμογή με το Ν. 3670/2008 (ΦΕΚ 117/Α/20-6-2008).

9. Επίδομα μεταφραστών - διερμηνέων: Εχει καθοριστεί σε 30 ευρώ ανά μήνα.

10. Επίδομα πληροφορικής για τους εξειδικευμένους υπαλλήλους που ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής. Το επίδομα αυτό ανέρχεται ανά μήνα:
  • Σε 120 ευρώ για αναλυτές - προγραμματιστές και ηλεκτρονικούς μηχανικούς.
  • Σε 104 ευρώ για χειριστές - χειρίστριες Η/Υ, δατρητικών μηχανών και εισαγωγής στοιχείων.
  • Σε 74 ευρώ για τους κωδικογράφους και τους χειριστές κοπτικών μηχανημάτων που απασχολούνται σε οργανωμένα κέντρα πληροφορικής με πλήρες ωράριο εργασίας.
( Αναπροσαρμογή επιδόματος βάσει του Ν. 3606/2007 ΦΕΚ 195/Α/2007 )

11. Επίδομα αρχαιολογικών ερευνών: Καταβάλλεται στους αρχαιολόγους του υπουργείου Πολιτισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων και ανέρχεται σε 230 ευρώ ανά μήνα.

12. Επίδομα ειδικής απασχόλησης για τα στελέχη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο ανέρχεται ανά μήνα σε:
  • 235 ευρώ για τους σχολικούς συμβούλους, τους διευθυντές και τους προϊσταμένους γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομαρχιών, τους προϊσταμένους γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Φυσικής Αγωγής και Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και τους διευθυντές ενιαίων λυκείων και ΤΕΕ.
  • 176 ευρώ για τους διευθυντές γυμνασίων, τεχνικών και επαγγελματικών σχολών, τετραθέσιων και άνω δημοτικών σχολείων και σχολικών εργαστηριακών κέντρων.
  • 88 ευρώ για υποδιευθυντές σχολικών μονάδων και προϊσταμένους μονοθέσιων, διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων.

13. Ειδικά επιδόματα εκπαιδευτικού προσωπικού.
Τα επιδόματα αυτά ορίστηκαν ειδικότερα ως εξής:
  • Μειονοτικών σχολείων:
    - Πεδινών περιοχών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 40 ευρώ ανά μήνα.
    - Ορεινών και ημιορεινών περιοχών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ορεινών γυμνασίων Ξάνθης και Ροδόπης 45 ευρώ ανά μήνα.
    - Απομακρυσμένων απομονωμένων περιοχών 50 ευρώ ανά μήνα.
    - Σχολείων δυσπρόσιτων μειονοτικών περιοχών 425 ευρώ ανά μήνα.
  • Ειδικής αγωγής: Ανέρχεται σε 195 ευρώ ανά μήνα και καταβάλλεται στο προσωπικό που υπηρετεί σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και σε σχολικούς συμβούλους που επισκέπτονται σχολεία ειδικής αγωγής.


14. Επίδομα υψηλού βαθμού ευθύνης και ασφάλειας για το προσωπικό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ)

15. Επίδομα αντισταθμίσματος διαχειριστικών λαθών για ταμίες, διαχειριστές και εκδότες που διαχειρίζονται κάθε μήνα χρηματικά ποσά άνω των 150.000 ευρώ. Εχει καθοριστεί στα 60 ευρώ το μήνα.

16. Ειδικό επίδομα προσωπικού σωφρονιστικών και αναμορφωτικών καταστημάτων: Ανέρχεται σε 250 ευρώ.

17. Ειδικό επίδομα ραδιενέργειας, για το προσωπικό του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Τα ποσά του επιδόματος διαμορφώνονται ως εξής:
  • Ζώνη Α' 264 ευρώ.
  • Ζώνη Β' 147 ευρώ.
  • Ζώνη Γ' 88 ευρώ.


18. Επίδομα ειδικής απασχόλησης υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων: Εχει οριστεί σε 50 ευρώ το μήνα.

19. Επιδόματα και αποζημιώσεις για τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου. Στους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου και τους μόνιμους αγροτικούς ιατρούς, καθώς και στο προσωπικό που υπηρετεί στα αγροτικά ιατρεία καταβάλλονται:
  • Εξοδα κίνησης 35 ευρώ ανά μήνα. Το ποσό αυτό καταβάλλεται στο διπλάσιο όταν λαμβάνουν χώρα μετακινήσεις για την εξυπηρέτηση κατοίκων όμορων περιοχών.
  • Επίδομα ετοιμότητας. Ανέρχεται σε 35 ευρώ ανά μήνα για πεδινές και ημιορεινές περιοχές και σε 50 ευρώ ανά μήνα για ορεινές περιοχές.
  • Αγονων περιοχών. Ανέρχεται σε 550 ευρώ ανά μήνα και καταβάλλεται σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου και μόνιμους αγροτικούς ιατρούς για όσο χρόνο υπηρετούν στα αγροτικά ιατρεία άγονων περιοχών.

20. Αποζημίωση για το προσωπικό φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, καθώς και για το προσωπικό φρούρησης σωφρονιστικών καταστημάτων:
Εχει οριστεί σε 41 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης πέραν του υποχρεωτικού πενθημέρου εργασίας.

21. Ειδικό επίδομα για τους υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού που υπηρετούν στη νήσο Δήλο. Ανέρχεται σε 100 ευρώ ανά μήνα. Χορηγείται για την προσέλκυση και την παραμονή στη νήσο Δήλο υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού με σκοπό τη φύλαξη των αρχαιοτήτων.


Επίδομα Περιφερειών
ΠΕ 550€
ΤΕ 510€
ΔΕ 470€
ΥΕ 450€
Κάθε χρόνο θα καταβάλλεται το 25% της διαφοράς του υπάρχοντος (249€) με το νέο (550€ για ΠΕ), δηλαδή 25%*(550-249)=75€
N.3731/2008 ΦΕΚ 263/Α/2008

Επίδομα αυξημένης ευθύνης από τα έσοδα του Εθνικού Τυπογραφείου
Ποοσστό των εσόδων του Εθνικού Τυπογραφείου από καταχωρήσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ετήσιες συνδρομές, πωλήσεις φύλλων ή διάθεση φωτοαντιγράφων φύλλων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως κατατίθεται υπέρ του Δημοσίου (Ν. 2349/1995 ΦΕΚ 224/Α/1995) και η αντίστοιχη πίστωση εγγράφεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Το προϊόν ταυ ποσοστού αυτού διατίθεται με απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Δημοσίας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Οικονομικών για την παροχή επιδόματος αυξημένης ευθύνης στους τακτικούς και με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του πρώην Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνηοης (Υπ. Εσωτερικών), του Εθνικού Τυπογραφείου και της Γραμματείας του Α.Σ.Ε.Π., περιλαμβανομένων και των κατ' απόσπαση υπηρετούντων και των αποσπασμένων απο το πρώην Υπουργειο Προεδρίας. περισσότερα... (http://www.metataxeis.gr/index.php/topic,47306.0.html)


Πρόσθετη αμοιβή στους υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών στην υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Χορήγηση πρόσθετης αμοιβής, για το 2008, στους μονίμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Υπουργείου Εσωτερικών (τέως ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.), που είναι τοποθετημένοι και υπηρετούν στην οικεία υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, καθώς και στους μονίμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους, που είναι αποσπασμένοι στο Υπουργείο Εσωτερικών (τέως ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α.) και υπηρετούν στην υπηρεσία αυτή.

Το ύψος της πρόσθετης αμοιβής ορίζεται ανάλογα
με την κατηγορία του υπαλλήλου ως εξής:
ΠΕ 300€
TE 270€
ΔΕ 240€
ΥΕ 200€
περισσότερα... (http://www.metataxeis.gr/index.php/topic,1014.0.html)


Επίδομα (Έξοδα) κίνησης υπαλλήλων ΟΤΑ Α'
Σε όλους τους υπαλλήλους όλων των κατηγοριών 365€ μηνιαίως.


Επίδομα ποινικής ευθύνης Μηχανικών του Δημοσίου
ΠΕ Μηχανικοί 550€
ΤΕ Μηχανικοί 350€
Οι ΠΕ μηχανικοί έχουν και το 6 τοις χιλιοίς που είναι γύρω στα 150 ευρώ μηνιαίως. (Υπουργική απόφαση στο ΦΕΚ 2635/Β/2008)

Κίνητρο Απόδοσης
Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 6, ενσωματώνεται στους βασικούς μισθούς των μισθολογικών κλιμακίων όλων των κατηγοριών των
υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, όπως
αυτοί έχουν διαμορφωθεί την 31-12-2007, ποσό ίσο με το ένα τρίτο του
κινήτρου απόδοσης της παρ. 1 του άρθρου 12 του ν. 3205/2003.

  • Ειδικότερα, στους βασικούς μισθούς της Υ.Ε. κατηγορίας ενσωματώνεται
    ποσό 29 €, άρα κίνητρο απόδοσης 57€ (α)
  • ΔΕ κατηγορίας ποσό 32 €, άρα κίνητρο απόδοσης 64€ (β)
  • ΠΕ και ΤΕ χωρίς πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης σχολής ποσό 40 €, άρα κίνητρο απόδοσης 80€
  • ΤΕ κατηγορίας ποσό 45 €, άρα κίνητρο απόδοσης 90€
  • ΠΕ κατηγορίας ποσό 50 €, άρα κίνητρο απόδοσης 100€
Τα ποσά των ανωτέρω περιπτώσεων α και β εξακολουθούν να
προσαυξάνονται κατά δέκα ευρώ (10 €) με τη συμπλήρωση είκοσι πέντε (25) ετών υπηρεσίας.

Η μηνιαία οικογενειακή παροχή
Για την ενίσχυση της οικογενείας των δημοσίων υπαλλήλων χορηγείται μηνιαία οικογενειακή παροχή, η οποία, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση κάθε υπαλλήλου, κλιμακώνεται ως εξής:
  • Για έγγαμο υπάλληλο, χωρίς τέκνα: 35 ευρώ.
  • Για υπάλληλο με τέκνα ανήλικα ή ανίκανα - σωματικά ή πνευματικά - για άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος, με ποσοστό αναπηρίας 50% τουλάχιστον, η μηνιαία οικογενειακή παροχή των 35 ευρώ προσαυξάνεται κατά:
    - 18 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα τέκνα
    - 47 ευρώ για το τρίτο τέκνο
    - 47 ευρώ για το τέταρτο τέκνο
    - 73 ευρώ για κάθενα από το πέμπτο τέκνο και άνω.

Η κατά τα ανωτέρω προσαύξηση δικαιολογείται μόνο για τέκνα προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Το βασικό ποσό της οικογενειακής παροχής (τα 35 ευρώ) χορηγείται και στους γονείς που τελούν σε διάζευξη ή διάσταση, στους άγαμους γονείς, καθώς και στον επιζώντα σύζυγο, σε περίπτωση θανάτου του ενός των συζύγων-υπαλλήλων, εφόσον έχουν παιδιά για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή των προσαυξήσεων.

Προκειμένου να συνεχιστεί η καταβολή της προσαύξησης της οικογενειακής παροχής για τα παιδιά που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους θα πρέπει επιπλέον να συντρέχουν οι εξής κατά περίπτωση προϋποθέσεις:
  • να συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και μέχρι τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας τους.
  • να φοιτούν σε ανώτερες ή ανώτατες σχολές ή σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) δημόσια ή ιδιωτικά. Στην περίπτωση αυτή, η διάρκεια καταβολής της προσαύξησης είναι περιορισμένη, συναρτάται με το χρόνο της κανονικής φοίτησης, όπως αυτός προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής, και σε καμία περίπτωση δεν καταβάλλεται μετά τη συμπληρωση του 24ου έτους της ηλικίας.



Share

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)