Το αίτημα αρνήθηκε η εισαγγελέας έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου, η οποία ζήτησε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις. Με τη θέση της εισαγγελέως συντάχθηκε η πολιτική αγωγή, η οποία έκανε λόγο για «πολιτικής φύσης» αίτημα, τονίζοντας ότι είναι αυτό που ζητούν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η Ελένη Ζαρούλια, θεωρώντας ότι η συνέχιση της δίκης κατά την προεκλογική περίοδο θα βλάψει πολιτικά τη Χρυσή Αυγή.
«Θα αποτελέσει, όμως, ειδική διάκριση η διακοπή της δίκης, καθώς τα θύματα της Χρυσής Αυγής μετατρέπονται σε πολίτες Β' κατηγορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης.
Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Παρασκευής, 11 Σεπτεμβρίου, λόγω της έναρξης του σχολικού έτους
Ενταση και με την πλευρά των Αιγυπτίων ψαράδων
Ενταση προκλήθηκε πριν από λίγο στη συνεδρίαση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων με κατηγορούμενους τους βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Aυγής. Οι δικηγόροι υπεράσπισης ζήτησαν τη διακοπή της δίκης γιατί όπως είπαν "η κοινή γνώμη διαμορφώνεται ακόμη και δεν πρέπει να υπάρξουν σκιές στο δικαστήριο. Μονό ένα κόμμα είναι σήμερα κατηγορούμενο, όλοι οι άλλοι πολιτεύονται ελεύθερα».
Αρνητική ήταν η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για διακοπή της δίκης ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση του δικηγόρου της οικογενείας του Παύλου Φύσσα. "Τόσες συνεδριάσεις και δεν έχουμε ακόμη ξεκινήσει..."
Οταν πήρε τον λόγο ο Δημήτρης Ζώτος από την πλευρά των Αιγυπτίων ψαράδων, η πλευρά των υπερασπιστών ξεσηκώθηκε:
Ζώτος: Οι κατηγορούμενοι έλεγαν ότι θέλουν τη δίκη για να καταπέσει το κατηγορητήριο και πως επιθυμούν τη δημοσιότητα για να λάμψει η αλήθεια".
Συνήγοροι υπεράσπισης: τι είναι αυτά που λέτε.
Τελικά το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για τις 14 του μηνός.