Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Δημοσίευμα των Financial Times:Πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά των δημοσίων οργανισμών...

greek-government-tsipras-skourletis-pappas

Πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά των δημοσίων οργανισμών έχει αφαιρέσει η ελληνική κυβέρνηση τον τελευταίο μήνα, προκειμένου να πληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ, με 200 εκατομμύρια ευρώ να προέρχονται από τα αποθεματικά των νοσοκομείων σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Συγκεκριμένα, μόλις προχθες Τρίτη 24 Μαρτίου ζητήθηκε από αξιωματούχους του Εθνικού Συστήματος Υγείας να παραδώσουν ένα αποθεματικό που ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια και που προοριζόταν για την πληρωμή καθυστερούμενων οφειλών προς το ιατρικό προσωπικό, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ κατασχέθηκαν ξαφνικά από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, ένα ποσό που προορίζονταν για νοσοκομειακές προμήθειες ιατροφαρμακευτικού υλικού, σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου.
«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είχε ήδη μία έλλειψη πόρων σε απελπιστικό βαθμό έπειτα από τέσσερα χρόνια περικοπών, αλλά αυτές οι δύο κινήσεις είναι χωρίς προηγούμενο» δήλωσε ένας αξιωματούχος.
Η κυβέρνηση έχει μέχρι τώρα συγκεντρώσει πάνω από 600 εκατομμύρια από τα αποθεματικά κρατικών εταιριών, συμπεριλαμβανομένου του Αττικό Μετρό, της ΔΕΗ καθώς και της ΕΥΔΑΠ.
Σχεδόν 300 εκατομμύρια ευρώ από επιδοτήσεις της ΕΕ που προορίζονταν για αγρότες έχουν πλέον δοθεί σε δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν πληροφορηθεί σχετικά με το πώς  αντιμετωπίζεται η έλλειψη μετρητών.

Ολόκληρο το δημοσίευμα:

Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει «επιδρομή» στα ταμεία των δημοσίων υπηρεσιών υγείας και του μετρό της Αθήνας, καθώς διευρύνει το κυνήγι κεφαλαίων με στόχο να διατηρηθεί η ίδια στη ζωή αλλά και να εξυπηρετήσει τα χρέη της.
Η Αθήνα είναι αντιμέτωπη στο τέλος του μήνα με ένα «λογαριασμό» ύψους 1,7 δισ. ευρώ για μισθούς και συντάξεις και κατόπιν στις 9 Απρίλη με μια πληρωμή 450 εκατ. προς το ΔΝΤ.
Η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και αξιωματούχοι της ευρωζώνης πιστεύουν ότι η Αθήνα δεν έχει τα κεφάλαια ώστε να καλύψει και τα δυο. Επιπροσθέτως η ΕΚΤ αποφάσισε να σφίξει τα λουριά σε ό,τι αφορά την έκδοση εντόκων γραμματίων.
Αξιωματούχοι της ευρωζώνης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η μαραθώνια συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ θα άναβε τη σπίθα που θα ξεπάγωνε τις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα, ώστε να ξεκλειδώσει η δόση των 7,2 δισ. ευρώ.
Η Αθήνα έχει υποσχεθεί να παραδώσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων στις αρχές της ευρωζώνης έως τη Δευτέρα. Ωστόσο οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι η λίστα θα πρέπει να συμφωνηθεί και από τους ελεγκτές του προγράμματος (bailout inspectors) προτού υπάρξει κάποια πρόοδος με τις αρχές της ευρωζώνης για ένα deal που θα ελευθερώσει χρηματοδότηση.
Αν και ο Τσίπρας συζήτησε τις μεταρρυθμίσεις με την Μέρκελ τη Δευτέρα, υπήρχαν λίγα σημάδια ότι οι συζητήσεις με τους ελεγκτές έγιναν πιο ενεργές. «Φαίνεται να κινούνται με αργούς ρυθμούς» δήλωσε αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις.
Η Ελλάδα ζητά επίσης ποσό 1,2 δις ευρώ που θεωρεί ότι κατά λάθος δόθηκε από το ΤΧΣ. Ωστόσο αξιωματούχοι της ευρωζώνης ανέφεραν ότι μια γρήγορη απόφαση για το ζήτημα είναι απίθανη και ακόμα και αν η Αθήνα λάβει τα χρήματα, αυτά θα κατευθυνθούν για τραπεζικές διασώσεις και όχι σε πληρωμές του δημοσίου.
Ορισμένοι αξιωματούχοι, δεδομένης της έλλειψης προόδου, επιτάχυναν τις προετοιμασίες για την περίπτωση που η Αθήνα ξεμείνει από ρευστό πριν συμφωνήσει σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Στις Βρυξέλλες, αξιωματούχοι της ΕΕ άρχισαν να ελέγχουν τη νομοθεσία που αφορά τον περιορισμό κεφαλαίων (capital control) στην περίπτωση που η αυξημένη αβεβαιότητα ή μια μη πληρωμή του ΔΝΤ δημιουργήσει ένα πανικό για τις τραπεζικές καταθέσεις.
Στη Φρανκφούρτη η ΕΚΤ ενημέρωσε τις ελληνικές τράπεζες ότι καθιστά νομικά υποχρεωτική την απαγόρευση να αυξήσουν την έκθεσή τους στα έντοκα γραμμάτια. Μια τέτοια κίνηση θα περιορίσει την έκθεση του Ευρωσυστήματος στην ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση που η χώρα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της.
Αλλά επίσης θα κλείσει ακόμη μια πηγή χρηματοδότησης στην οποία η Αθήνα είχε βασιστεί.
Οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν περίπου 11 δισ. ευρώ σε ελληνικά έντοκα γραμμάτια και η Αθήνα θα πρέπει να ανανεώσει έντοκα γραμμάτια συνολικού ύψους των 2,4 δισ. στα μέσα Απριλίου. Μια τέτοια κίνηση θα περιορίσει την έκθεση του Ευρωσυστήματος στην ελληνική κυβέρνηση στην περίπτωση που η χώρα δεν καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της.
Αλλά επίσης θα κλείσει ακόμη μια πηγή χρηματοδότησης στην οποία η Αθήνα είχε βασιστεί.
Οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν περίπου 11 δισ. ευρώ σε ελληνικά έντοκα γραμμάτια και η Αθήνα θα πρέπει να ανανεώσει έντοκα γραμμάτια συνολικού ύψους των 2,4 δισ. στα μέσα Απριλίου.
«Οι Έλληνες απέχουν ένα λεπτό από τα μεσάνυχτα», δήλωσε ο Mujtaba Rahman, επικεφαλής του κέντρου Ευρωπαϊκής Ανάλυσης στο Eurasia Group. «Η κυβέρνηση βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και μπορεί κάλλιστα να πέσει».
Ως ένδειξη της ανάγκης που υπάρχει για ρευστό, σε αξιωματούχους των υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα ζητήθηκε να δώσουν 50 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά τα οποία προορίζονταν τους για την καταβολή οφειλών στο ιατρικό προσωπικό.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, περίπου 150 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού για την χρηματοδότηση των προμηθειών των νοσοκομείων, παρακρατήθηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Υγείας.
«Το εθνικό σύστημα υγείας αντιμετωπίζει απελπιστική έλλειψη πόρων μετά από τέσσερα χρόνια περικοπών, αλλά και οι δύο αυτές κινήσεις είναι άνευ προηγουμένου», δήλωσε ένας αξιωματούχος.
Η κυβέρνηση μέχρι στιγμής έχει «μαζέψει» πάνω από €600 εκατ. σε μετρητά που κατείχαν κρατικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων το Αττικό Μετρό η ΔΕΗ +10,00% και η ΕΥΔΑΠ.
Επιπλέον περίπου 300 εκατ. ευρώ επιδοτήσεις της Ε.Ε. στους αγρότες έχουν χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή των μισθών δημόσιων υπαλλήλων, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πως γίνεται η διαχείριση της έλλειψης ρευστότητας.
Αξιωματούχοι της Ε.Ε. πιστεύουν ότι μια αποτυχία πληρωμής του ΔΝΤ τον Απρίλιο, δε θα είναι καταστροφική: σύμφωνα με τους κανόνες χρηματοδότησης, η μη πληρωμή δεν σημαίνει αυτόματα και χρεοκοπία, αν και θα εμποδίσει την πρόσβαση της Ελλάδας σε περαιτέρω χρηματοδότηση από το Ταμείο. Τα μισά από τα 7,2 δισ. ευρώ της δόσης που η Αθήνα επιδιώκει προέρχονται από το ταμείο.
Μια αποτυχία να πληρώσει μια από τις δύο εκδόσεις έντοκων γραμμάτιων – λήγουν στις 14 Απριλίου, και στις 17 Απριλίου – θα φέρει κατά πάσα πιθανότητα ευρύτερη αναταραχή, δεδομένου ότι θα μπορούσε να επηρεάσει ρήτρες σε άλλες δανειακές συμβάσεις που θα προκαλούσαν την άμεση λήξη τους.
Το «ταβάνι» της ΕΚΤ θα μπορούσε να κάνει την αποπληρωμή του εντόκου γραμματίου της 14ης Απριλίου ιδιαίτερα απαιτητική. Οι ελληνικές τράπεζες υπήρξαν οι πρώτοι αγοραστές αυτών των χρεών και ανανέωσαν την κατοχή τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων δημοπρασιών εντόκων γραμματίων.
Αλλά τουλάχιστον το 20% από τα έντοκα της 14ης Απριλίου κατέχουν επενδυτές εκτός Ελλάδας, οι οποίοι δεν προτίθενται να ανανεώσουν την κατοχή τους και πλέον οι ελληνικές τράπεζες δεν επιτρέπεται να καλύψουν τη διαφορά.



Share

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)