Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - kyo tzo pa eit - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - baroukh haba / brouha aba-a - swaagat / aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - yôkoso - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - 환영합니다 - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam -

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

"Η Εθνική Άμυνα δεν μπορεί να είναι...ισοδύναμο . Τώρα ας πληρώσουν" - Τι λένε για το ΣτΕ στο ΥΠΕΘΑ


“Η Εθνική Άμυνα δεν μπορεί να αποτελεί ισοδύναμο! Ας σκεφτούν όσοι πήραν τις λάθος αποφάσεις πως θα διαχειριστούν το θέμα με το Συμβούλιο της Επικρατείας”. Αυτή είναι η θέση αξιωματούχου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η ηγεσία του οποίου γνώριζε εδώ και περίπου 10 ημέρες τις…προθέσεις του ΣτΕ.

Η καυτή πατάτα της αντισυνταγματικότητας των περικοπών στους στρατιωτικούς βρίσκεται πλέον στα χέρια αυτών που την …έκαψαν. Η προσπάθεια να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα στην κοινή γνώμη εναντίον των στρατιωτικών δεν μπορεί να “περάσει” και η απόφαση του ΣτΕ θα λειτουργήσει μάλλον ενθαρρυντικά και για άλλες κοινωνικές επαγγελματικές ομάδες. Οι κύριοι Στουρνάρας, Σταϊκούρας και οι επιτελείς τους γνωρίζουν ότι τώρα πρέπει να πληρώσουν. Κι αν για τα αναδρομικά μπορούν να καταφύγουν σε χρονικά τεχνάσματα, η επαναφορά των μισθών εκεί που ήταν το 2012 πρέπει να γίνει αμέσως μόλις η απόφαση καθαρογραφεί. Που θα βρουν τα χρήματα;

Βέβαια στα τραπέζια συσκέψεων του υπουργείου Οικονομικών δεν κάθονταν μόνος του ο Σταϊκούρας. Απέναντί του κάθονταν και στρατιωτικοί . Και είναι ώρα πια να μάθουμε αν έστω ανέφεραν έστω και μια φορά την αντισυνταγματικοτητα των περικοπών. Για την οποία αποκλείεται να μην γνώριζε τουλάχιστον ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο οποίος είναι διακεκριμένος νομικός .

Η απόφαση του ΣτΕ, οι Ενώσεις Στρατιωτικών και το twitter του Αρχηγού

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών επιβεβαίωσε όσους υποστηρίζουν ότι οι Ενώσεις Στρατιωτικών μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο ,να βάζουν στόχους και να έχουν αποτελέσματα. Πάντα για θέματα που έχουν να κάνουν με θέματα εγασιακά.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε από την απόφαση του ΣτΕ εκθέτει και όσους με απίστευτη μανία ,υπερασπιζόμενοι νοοτροπιες ενός στρατεύματος της δεκαετίας του 1950 και 60 κυνήγησαν και κυνηγούν οποιαδήποτε προσπάθεια των Ενώσεων να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσαν οι περικοπές.

Ένας εν ενεργεία αξιωματικός γράφει αλήθειες. Υπογράφει με ψευδώνυμο για να αποφύγει τις συνέπειες αφού ακόμη και σήμερα ένας στρατιωτικός στην Ελλάδα δεν μπορεί να έχει άποψη για την εργασία του χωρίς να υποστεί συνέπειες:


"Έχοντας σαν μπούσουλα την επιτυχημένη κι επεξηγηματική συνέντευξη που έδωσε στο ONALERT  ο δικηγόρος κ. Γ. Αντωνακόπουλος θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

Μετά από ενέργειες των «συνήθη υπόπτων» όλο το Στράτευμα βρίσκεται σε μια «ευχάριστη» αναμονή της έκδοσης της τελεσίδικης απόφασης «σταθμό» του ΣτΕ, που όπως διαφαίνεται θα βάζει φρένο στην ασυδοσία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών που υπό την ανοχή και συνεπικούρηση της  Ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας από το 2010 έως και σήμερα, έχουν βαλθεί να φτωχοποιήσουν και να διαλύσουν οικονομικά και ψυχολογικά όλο το μόνιμο Στελεχιακό Δυναμικό των Ε.Δ.

Όποια και να ‘ναι ή  όπως και να ερμηνευτεί η απόφαση του ΣτΕ, ένα είναι σίγουρο και αδιαμφισβήτητο, ότι όλες οι Περιφερειακές Ενώσεις των εν Ενεργεία Στρατιωτικών σε όλη την Ελλάδα, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ,  με αιχμή του δόρατος την Ένωση της Αττικής, είναι αυτοί που τράβηξαν το «κάρο» και επέμειναν στις διεκδικήσεις των κατακρεουργημένων οικονομικών και όχι μόνο, δικαιωμάτων των Στελεχών των Ε.Δ. Με αναφορές στο ΥΠΕΘΑ καθώς και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αναλύσεις κι επεξηγήσεις των πραγματικών γεγονότων, ενημέρωση όλων των Στελεχών, με δυναμικές κινητοποιήσεις όπως η μεγαλειώδης και πρωτοφανής στα χρονικά πορεία διαμαρτυρίας με στολή στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και η κορωνίδα που ήταν η έγκαιρη και τεκμηριωμένη μέχρι κεραίας προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση του μνημονιακού νόμου 4093/12, για λογαριασμό όλων των Στελεχών των Ε.Δ. κατέδειξαν σήμερα και στους πιο επιεικά  «δύσπιστους» Συναδέλφους την αναγκαιότητα να στηριχτεί ο ΘΕΣΜΟΣ των Περιφερειακών Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι αυτοί που λοιδορούσαν και λοιδορούν τη δημιουργία και τη λειτουργία των Ενώσεων, συμπεριλαμβανομένου και της  Ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας από το 2010 έως και σήμερα, θα πρέπει να καταλάβουν και να αντιληφθούν ταυτόχρονα, ότι  το όποιο κέρδος ή η όποια αποκατάσταση στους μισθούς όλων των Στελεχών των Ε.Δ. δεν θα οφείλεται στην απραξία τους ούτε στο σιγοντάρισμα των Κυβερνήσεων για την πολλαπλή περικοπή του Ειδικού Μισθολογίου των Ε.Δ.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ  είναι αυτός που τον Αύγουστο του 2012 τιτίβιζε:

1) Είναι απίστευτο πόσο η Πολιτική Ηγεσία, ο Ειδ. Γραμματέας και οι σύμβουλοι του ΥΠΕΘΑ αγωνίζονται για τους μισθούς μας. Είμαστε όλοι μαζί. Για το καλύτερο!

2) Όσα λέγονται ή γράφονται για πιθανές μειώσεις μισθών είναι εικασίες και γνώμες. Οι προσπάθειες για το καλύτερο συνεχίζονται. Είμαστε όλοι μαζί!

Και τρείς μήνες μετά οι προσπάθειες και οι αγώνες τους πήραν σάρκα και οστά με την ψήφιση του αντισυνταγματικού πλέον και ολέθριου για τις Ε.Δ. και τα οικονομικά των Στελεχών νόμου 4093.

Αυτόν το νόμο κλήθηκαν οι Περιφερειακές Ενώσεις να ακυρώσουν επ’ ωφελεία ΟΛΩΝ των εν Ενεργεία Στελεχών των Ε.Δ. ανεξαρτήτου βαθμού και προέλευσης.

Τώρα αν όλοι αυτοί που για διαφόρους λόγους όχι μόνο δεν βοήθησαν οικονομικά την όλη προσπάθεια συνεισφέροντας στο τεράστιο για τα δεδομένα των συναδέλφων ποσό της προσφυγής, αλλά κατηγορούσαν και σαμποτάριζαν κι από πάνω, έχοντας λίγο ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, θα πρέπει όποιο ποσό τους επιστραφεί ή αναπροσαρμοσθεί ο μισθός τους αυξητικά, να το κάνουν ΔΩΡΕΑ σε φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως  πχ το «χαμόγελο του Παιδιού».

Στρατηγός ΞΕΚΑΒΑΛΑ

http://www.onalert.gr/





Share

tweeter

Our Banner

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ

Καλώς ήλθατε-Welcome-welkom-mirë se vini- welkomma- ahlan wa sahlan- bari galoust- xos gelmissiniz -i bisimila - akwaba - ongi etorri - Шчыра запрашаем - swagata - amrehba sisswène - ani kié - dobro došli - degemer mad - добре дошъл - - benvinguts - bonavinuta - dobrodošli - vítejte - velkommen - welkom - bonvenon - tere tulemast -gabitê - vælkomin - tervetuloa - welkom - bienvenue - wolkom - binvignut - benvido -herzlich willkommen - eguahé porá - mikouabô - bienvéni - / brouha aba-a - aap ka swaagat hein - üdvözlöm - velkomin - nnoo / i biala - selamat datang -fáilte - benvenuto - - amrehva ysswène / l'aaslama - chum reap suor (formal) / suor sdei (casual) -murakaza neza - - nodé - bi xer hati - gnindi ton hap - gratus mihi venis - laipni lūdzam - benvegnûi - boyeyi bolamu - sveiki atvykę - welkum - wëllkom - dobredojde - tonga soa -selamat datang - swagatham - merħba -haere mai - miawezon -tavtai morilogtun (Тавтай морилогтун) - ne y waoongo - namaste - velkommen - benvenguts - khosh âmadid (formal) / khoshumadi (informal) -witaj (sing.) / witajcie (pl.) -bem-vindo - mishto-avilian tú - bine ai venit (sing.) / bine aţi venit (pl.) - добро пожаловать - afio mai, susu mai ma maliu mai - benènnidu / beni benìu - fàilte - dobrodošli - karibu - wauya (plural: mauya) - bhali karay aaya -aayuboovan - vitame vás / vitajte - dobrodošel (to a man) - zupinje z te videtite - bienvenido - karibu - välkommen - härzliche wöikomme -maligayang pagdating - maeva / manava - nal-varravu -rahim itegez - swagatham -ยินดีต้อนรับ - malo e lelei - hosgeldiniz - gazhasa oetiśkom - laskavo prosymo -khush amdeed - hush kelibsiz - chào mừng - bénvnou (bénvnowe) / wilicome -croeso -bel bonjou - dalal ak diam - ékouabô / ékabô

(Ιf you want, you can use our website translator)